Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, no gratulacje:D! czyli nowy reproduktor!
i złoto, pięknie! Co tam krótsze włosy chyba nie przeszkodziły;)
a co to jest ta lokata 1? bo ja to sie nie łapie....

Posted

najlepiej jak był by do ziemi ,no ale nie wszyscy mają te szczescie niestety a jeszcze musiałam podciąc końcówki i nie jest ciekawie ale odrosnie z czasem :D

Guest papillonek
Posted

a czemu ta złowroga minka??
Fajny kucyczek ,zapóśc mu jeszcze trochę to zrobię mu dredy i przy okazji zjem torcik czekający w lodówce (ten z urodzin) :D

Posted

papillonek napisał(a):
a czemu ta złowroga minka??
Fajny kucyczek ,zapóśc mu jeszcze trochę to zrobię mu dredy i przy okazji zjem torcik czekający w lodówce (ten z urodzin) :D

Minka taka bo był kąpany :D
a torcik czeka zamrożony jest :P
HIHI

Guest papillonek
Posted

A właśnie często trzeba kąpac takiego Hawana??

Posted

papillonek napisał(a):
A właśnie często trzeba kąpac takiego Hawana??

Powiem tak teraz budują centralnie koło moich okien obwodnice to
kąpie co tydzień bo piachu i pyłu pełno ...Masakra

A takto co 2 tyg było plum plum .... teraz niestety nie da rady :(

Guest papillonek
Posted

To często ja kąpię co miesiąc,czasami nawet rzadziej.
Jesienią jak było bloto to po kadym spacerze,ale tylko łapki.Sonia wcale mi się nie brudzi,ale po miesiącu już zaczyna zbierac zapaszki,dlatego myjemy.Poza tym jest puchata po kąpieli :)

• 2 weeks later...
Guest papillonek
Posted

Śliczny -jak zawsze :loveu:
Puchaty-jak owieczka :evil_lol:
Uroczy-bo Hawan :cool3:

Posted

[quote name='Hawanka'][FONT=Century Gothic]Tak mam i to z najlepszej Hodowli Białe bursztynki :multi::multi::multi:Tylko szkoda że w Polsce nie ma Książki o tej pięknej rasie....[/FONT]
Wczoraj Pedruś był na szczepieniu i był ważony waży 2,600 :D
A to kolejne zdjęcia mojego urwisa :loveu:

http://i46.tinypic.com/ippn51.jpg

:cool1:Witam na Waszej stronie, Pedro jest świetny:loveu:, no i po raz pierwszy widzę białego hawańczyka "na żywo"-Boże co ja piszę, chodzi mi o to, że nie w książce czy gazecie...:shake: A co do książki, to jest. Nawet ją posiadam: M.Dłubska,E.Widlicka-Sokołowska,S.Kuchlewski "Bolończyk,maltańczyk i ich kuzyni". Ja mam wydanie z roku 1997, wydawnictwo Mako (pewnie edycja została wznowiona, bo moje to pierwsze wydanie- a jak nie, poszukaj w antykwariatach). O hawańczyku może nie ma bardzo dużo- raptem dwie strony. Kilka słów o rasie, wzorzec, komentarz do wzorca. Jest za to dużo wiadomości ogólnie o biszonach.
Pozdrawiamy i zapraszamy do nas!

Posted

Poszperałam w książeczce i trafiłam na bibliografię. W przypadku hawańczyka są to tylko trzy pozycje w tym dwie anglo-języczne:

1.Barker H.A. and A.J.,The complete books of dogs, Galah Books, New York 1981
2.Alderton David, The dogs, Tiger Book International, London 1990
3.Rousselet-Blanc, Pies, Larousse, BGW, W-wa 1993

Od tamtej pory na 100% napisano wiele innych książek o Twojej rasie. Warto jednak znać też te starsze- ja np kolekcjonuję wartościowe, starsze książki z zakresu kynologii. Pozdrawiam.

Guest papillonek
Posted

O papillonach,ani phalenach też nie ma książek :/ Ale internet kipi od informacji,bez problemu można miec kontakt z hodowcami,właścicielami itp. ;)