Jump to content
Dogomania

Nitra CACIB - 28-29.05.2005

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kika:
My jedziemy w sobote, jesli Wy tez to chetnie sie spotkamy bo w kupie zawsze razniej :D

warg2003warg:
Skoro bedziesz przy grupie I to licze na Twoj doping ;)
Mam stresa bo collie smooth jest 5 :errrr:

O ktorej zaczyna sie wystawa (o 10 jak u nas czy o 9?). Przed nami jest 58 psow i nie wiem czy przyjechac bladym switem czy moge jechac spacerkiem :roll:

Posted

Ja jadę w piątek z noclegiem.
W sumie sama nie wiem o której ta wystawa się zaczyna - może jacyś bywalcy słowackich wystaw nam podpowiedzą- proszę.U Czechów zawsze wcześniej, wiec może i u Slowaków też?

Mam nadzieję ,że się spotkamy - wezmę dogomaniacką chusteczkę tym razem.

Posted

Dzisiaj dostalam potwierdzenie wiec wyruszamy w sobote wraz ze wschodem slonca :D
Obcykalam juz sobie nawet jaka bede miala konkurencje 8)
Kika ja chusteczki nie mam, ale bede jedna z 5 osob z collie krotkowlosym wiec w sumie latwo bedzie mnie znalezc :)

Posted

dorotal napisał(a):
Jakos dziwnie na tej Słowacji. Na miedzynarodowce jest 18 buldozkow, a na krajowce w Banskiej bylo 35. :wink:

Moze dlatego, ze z krajowki z Banskiej jest zdaje sie tytul Zwyciezca Slowacji?

Posted

Sama go w tym roku zdobylam :D . Ale do championatu Słowacji potrzebujesz CAC z miedzynarodowki. W Lodzi bylo w sukach klasie mlodziezy 20 czyli wiecej niz wszystkich tutaj

Posted

Wrocilismy umordowani ale zadowoleni. Niestety zdjec nie mam bo zablokowala mi sie karta w aparacie i nie wiedzialam jak ja odblokowac :evil:
Wystawa o dosc ubogiej oprawie, ringi na ciemnej hali, male, sliskie, wylozone wykladzina jedynie w poprzek, bez tabliczek z lokatami, tak wiec ciezko bylo dojsc do tego ktory pies na jakiej lokacie sie uplasowal.. No ale nie mamy co narzekac bo Nesia wrocila z CACem, CACIBem i BOBem :multi:
Pozniej dostala sie do finalowej 5 na grupie, ale miejsca na podium dla niej juz zabraklo ;)
Generalnie wystawe uwazam za udana :)

KIKA milo bylo Cie poznac :beerchug:

Posted

[quote name='Noelani'].. No ale nie mamy co narzekac bo Nesia wrocila z CACem, CACIBem i BOBem :multi:
Pozniej dostala sie do finalowej 5 na grupie, ale miejsca na podium dla niej juz zabraklo ;)

I wzajemnie :D :D

A wyników pozazdrościć - gratuluję!!!!!!!!
Ja mam kaca powystawowego - moja gwiazdka najprawdopodobniej uderzyła sie w czasie drogi w pupę i nosila ogon po sobie, nie merdała nim jak zwykle - i skończyła wystawę w Nitrze z Res. CAC. Bardzo podobala sie sędzinie ( opis super!!!!!chwaliła ją bardzo, bardzo), która robila wszystko, żeby ten ogonek ruszył z miejsca - chyba była szansa na dużo wyzszą lokatę - szkoda :(

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Można prosić o stawkę Seteró Irlandzkich? ;) A my mieliśmy tam być...

psy-młodzież
HARRY JAY SLOVAK BASE
psy-pośrednia
GARCIA JAY SLOVAK BASE
KEVIN MASKOV DVOR
GIPSY KING JAY SLOVAK BASE
otwarta
SATLAS MAN OVERBOARD
FLAME JAY SLOVAK BASE
FLIRT JAY SLOVAK BASE
EDY SPOD ZOBORA
champion
FAMOUS Z ARISLANDu
VANCOUVER JENNY'S IRSAL
DION SPOD ZOBORA
KASSY JOHN JENNY'S IRSAL

suki- młodzież
HANNAH JAY SLOVAK BASE
MEGGY MESKOV DVOR
pośrednia
KARIN MESKOV DVOR
VICARY'S CHANTOLLY
użytki
CINDERELLA JAY SLOVAK DVOR

Posted

[quote name='Kika'][quote name='Noelani'].. No ale nie mamy co narzekac bo Nesia wrocila z CACem, CACIBem i BOBem :multi:

I wzajemnie :D :D

A wyników pozazdrościć - gratuluję!!!!!!!!
Ja mam kaca powystawowego - moja gwiazdka najprawdopodobniej uderzyła sie w czasie drogi w pupę i nosila ogon po sobie, nie merdała nim jak zwykle - i skończyła wystawę w Nitrze z Res. CAC. Bardzo podobala sie sędzinie ( opis super!!!!!chwaliła ją bardzo, bardzo), która robila wszystko, żeby ten ogonek ruszył z miejsca - chyba była szansa na dużo wyzszą lokatę - szkoda :(
Szkoda. Ale na pewno będzie jeszcze jakaś okazja skończenia intera. :wink:
Bardzo sie wymęczyłyście przez ten upał?

Posted

Yoshko napisał(a):
Gratuluję zwycięzcom!!!!!!!
I bardzo proszę o stawkęJamnkow krótkowłosych standard( jazvecik kratkosrsty standardni)

A jaka klasa Cię interesuje- bo jest ich na pęczki. :wink:

Posted

Gratulacje dla wszytskich :-) Kika nastepnym razem pojdzie lepiej!!! ech, ze nie wszystko da sie niestety przewidziec :(

a czy ja moge prosic o flat coated retrievery + sedziego?

Posted

[quote name='Lara']Kika - a beauceronki bys mi napisala? :oops: wiem ze nawet nawet stawka byla, pewnie z 10 sztuk wszystkiego :D
Jak napiszę beauceronki to mi jeżevciki nie ujda płazem. :wink:

psy otwarta
IKEM Z KOLACKOVA RANCE
BRAD Z TREBECHOVICKEHO RANCE
GARRY Z KOLACKOVA RANCE
UŻYTKI
TYROS DE LUSAN
ARON Z KRAKONOSOVA REVIRU
UFO DE LA MONTAGNE DU SEIGNEUR
ARCON Z HUSOVY TURZE
CHAMPION
BUNNY HORLA SLOVAKIA

SUKI
MŁODZIEŻ
MEGAN Z KOLACKOVA RANCE
MOLY Z KOLACKOVA RANCE
POŚREDNIA
BONNY Z TREBECHOVICKEHO RANCE
otwarta
INES Z KOLACKOVA RANCE
JACKIE Z KOLACKOVA RANCE
HELLEN Z KOLACKOVA RANCE
CHAMPION
HILARY Z KOLACKOVA RANCE
CARMEN SIEDEMNAŚCIE MGNIEŃ WIOSNY

A oni tam innego RANCE nie mają? :wink: :D

Posted

Nitencja napisał(a):
a moze welsh terierki :) ?? Kika szkoda ze Twoja dziewczynka tak poszla,.... czasem tak jest :roll:

A szkoda , szkoda, bo mam teraz dylemat - kryć przy najbliższej cieczce, czy poczekać do zimy i skończyć najpierw te championaty i intery?Przy kolejnej cieczce młoda będzie już miała ponad 3 lata.

A teraz welsh terrier:

psy młodzież

CYRANO PIJOSAL
POŚREDNIA
CONRAD WEST-FOX
OTWARTA
JOKE VON DER PASSION

SUKI
MŁODZIEŻ
DREAM WEST-FOX
MANON STAR FRANKE
CHAMPION
HELDA Z JESTRABIHO VRCHU

Posted

Martyna napisał(a):
Gratulacje dla wszytskich :-) Kika nastepnym razem pojdzie lepiej!!! ech, ze nie wszystko da sie niestety przewidziec :(

a czy ja moge prosic o flat coated retrievery + sedziego?

PSY
MŁODZIEŻ
DELFI DAN LENFIR
APPLAUSE FOR BLACK BRIANTA
MOB Z VLCICH LUK
POŚR.
BLACK AMANDAS TO DAMN GOOD
SWALLOWSFLIGHT BROWN INDIAN JONES
OTWARTA
RAID Z VLCICH LUK
ARON INPERSONA
RONNY OD VELKE VODY

SUKI
MŁODZIEŻ
EILIN BONNY DUX
ALASKA Z CHMELOVEHO DVORA
OTWARTA
ALISSA Z HABRTENEK
UZYTKOWA
ASHRA Z HABRTENEK
CHAMP.
AURA ZE SOUTOCKEHO LUHU

SĘDZIA:JOS DE CUYPER- BELGIA

Posted

nice_girl napisał(a):
Szkoda. Ale na pewno będzie jeszcze jakaś okazja skończenia intera. :wink:
Bardzo sie wymęczyłyście przez ten upał?

upał był do przeżycia , tylko na drogach tlok jakby cała Słowacja gdzieś sie na weekend wybrała 8)

A okazji to przecież nie brakuje :wink: tylko znowu trzeba gdzieś sie wlec- a ode mnie wszędzie daleko, no może z wyjatkiem Lwowa w sierpniu :wink:

A teraz jak ta moja gwiazda zaczyna tym swoim "ogonkiem " świdrować to płakac mi sie chce.Co ona wykombinowała? Ja już w sobie takie poczucie winy wyrobiłam,ze psa katowałam gorącem( ma auto z klimatyzacja), że źle hamowałam ,zbyt raptownie.
A mnie sie coś zdaje że przyczyna może być inna - może cieczka bedzie jakoś ciut wcześniej i takie ma fanaberie.Był obok nas taki napalony pies - może to przed nim swoją zacną pupę chowała, a ja siebie obwiniam 8)
Spotkałyście sie z czymś takim kiedykolwiek?

Posted

Nitencja napisał(a):
Kika dziekuje :)
A ja mysle ze moze jeszcze warto za szczeniakami poczekac i jeszcze troche powalczyc ;-) ?

Ja dokładnie tak samo myślę - dzięki za wsparcie.

ta wystawa dostarczyła tez pozytywnych wrażeń : dwóch hodowców - jeden z Węgier, a drugi z Czech pytało czy będziemy na wystawie w Krakowie.Jak padła odpowiedź ,że nie - to jakby im sie lżej zrobiło.
nie chcę być zarozumiała :wink: