Doginka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Marta, ta fota jest prześliczna:loveu: https://lh5.googleusercontent.com/-9KxDiREof20/Taw6-Q3bipI/AAAAAAAAEC0/tnvssev41-0/s720/DSC03113-1.JPG Zeus tez niczego sobie;-) Po naszym bulwarku chodzi identyczna dożyca ADA;-) Quote
M@d Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Halo, halo! Robię obchód ulubionych "blogów", a tu pustki od maja... :mad: Gdzie nowe foty? Gdzie opowieści ... Quote
Tiesto_kennel Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Cisza od maja bo i od maja sie trochę pozmieniało i trochę się "pozakręcałam"... Aktualnie czekam na siostry poród :D jakoś od soboty nie może się zebrać. W niedzielę byłam na wystawie we Włocławku z małą czarną brodatą znajomego, która otrzymała oc.doskonałą i tytuł Zw.Mł. i tym tytułem skończyła Młodzieżowego Championa Polski. Na wystawie był też ZEUS:loveu: otrzymał doskonałą i CWC, wystawiany pierwszy raz w dorosłej klasie rozpoczą dorosły Championat Polski w wieku 15 miesięcy i 5 dni :cool3: wyglądał tak W lipcu byliśmy na wystawie w Będzinie Olek pokazywał się w klasie weteranów fot.Doginka a to już po ocenie, na luzie jak podziwialiśmy co się dzieje na ringu;), w strugach deszczu fot.doginka a w czerwcu na wystawie "u nas" tzn w Kaliszu Olek pierwszy raz w weteranach wygrał rasę i został wybrany na V-CE Zw.Grupy !!! pan sędzia nie chciał wierzyć że Olek jest weteranem (skończone 8 lat), bo o głowę przebojał pozostałe psy motoryką ruchu:loveu: Niestety z Kalisza fot brak:eviltong: A tutaj macie fotkę na zamknięcie wakacji, trening czyni mistrza :cool3: i bardziej na luzie Quote
Tiesto_kennel Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 to jeszcze w tym roku oczywiście byliśmy na wakaacjaaach :) w Pobierowie macie trochę smaka na fotki Zuma też była :) na plaży...na plaży fajnie jest :) http://www.youtube.com/watch?v=u25BFq_fSow a tutaj macie olbrzymkę którą szykowałam na wystawę Białystok 24,08. ERNESTYNA Asterniger Quote
Tiesto_kennel Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 a tak była zrobiona na wystawę w Karkowie w czerwcu, w wieku 11 miesięcy Quote
Doginka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Marta super foty;-) Trening czyni mistrza jest świetna:loveu: Quote
Tiesto_kennel Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Kolejna wystawa za nami, WROCŁAW CACIB 2011 :))) Sasquehanna WYBOROWA - miała byc moja na pół ale rodzice pewnego pana przez pośpiech pokrzyżowali nam plany, i zrobili mu prezent.W ten sposób ma papierze mnie brak, ale w duchu czuje sie pełnoprawną współwłaścicielką, bo ta ja ją upatrzyłam i wybrałam :)) doskonała I/3 Zwycięstwo Młodzieży oraz nowy MŁODZIEZOWY CHAMPION POLSKI (na 4 wystawach) OLSEN Bella Fraga doskonała I BOB WETERAN(zachwycił sędzinę swoim równoległym ruchem przednich łapek i tylnich) był również ZEUS Axedius, który otrzymał doskonał, lok I oraz CWC Quote
Tiesto_kennel Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 a na deser BIS WETERAN II:multi::multi::multi::multi: [SIZE=3]tutaj jest moja galeria https://picasaweb.google.com/Tiestokennel/WROCAWCACIB2011?authkey=Gv1sRgCOG4mLPWw5TWoAE# Quote
Doginka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Marta OGROMNE GRATULACJE:klacz::klacz::klacz: Wyborową widziałam na żywo i uważam, że to super suczka;-) No i z Olkiem poszalałaś:klacz::lol: Quote
Tiesto_kennel Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Dzięki :] Wczoraj byliśmy na spacerku w lesie, łapaliśmy ostatnie promyki słoneczka z Zumą. W najblizszym czasie beda jakies foty ze spacerku :D Jestesmy po badaniach nasienia Olka do zamrożenia. Wet powiedzial ze nasienie jak u młodziana, ale czekamy na oficjalny papierek ;) A tutaj macie Tine przed Wrocławiem po zrobieniu Quote
Doginka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Tiesto_kennel']...Jestesmy po badaniach nasienia Olka do zamrożenia. Wet powiedzial ze nasienie jak u młodziana, ale czekamy na oficjalny papierek ;)[/QUOTE] Marta, drogie jest takie badanie i później zamrożenie nasienia? Ja bym chętnie zamroziła nasionka Gordonka:roll::razz: Quote
Tiesto_kennel Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='Doginka']Marta, drogie jest takie badanie i później zamrożenie nasienia? Ja bym chętnie zamroziła nasionka Gordonka:roll::razz: samo badanie jakości u nas koszt 120 zł. O mrożeniu nic Ci nie napiszę bo załatwia to osoba która chce Olka nasienie na później. Ona wszystkie sprawy mrożenia załatwia i sama opłaca przechowywanie. [quote name='Korenia']Marta możesz użyć fotki z wystawy :) Baardzo Ci dziękuje :) W zeszłym roku też nas ustrzeliłaś na BIS'ach :) Więc Olo w obiektywie Koreni we Wro Mój przeszło 8 letni mistrzu :)) KOCHANI PODGLĄDACZE ;) mam informację od właścicela Zeusa, dostał info że jeden z fafli szuka domu... Samiec, 2 i pół roku, jak na doga przystało - przyjazny do wszytskiego i wszystkich. Szuka domu na wczoraj :(... Jak by ktoś poważny miał propozycję to prosze pisać (tylko powaga i odpowiedzialność- to już drugi dom tego psa-nie zabawki !!!!! ) Quote
Tiesto_kennel Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 aaaaa nauczyłam sie robić multicytaty :multi::multi: zawsze dla mnie była to czarna magia:evil_lol: Quote
Doginka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Tiesto_kennel']aaaaa nauczyłam sie robić multicytaty :multi::multi: zawsze dla mnie była to czarna magia:evil_lol:[/QUOTE] Chcieć to móc;-) Quote
Tiesto_kennel Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 A więc macie foty ze spaceru, przepraszam ze z takim opóźnieniem ale tak to z moim czasem jest. Dopiero wczoraj zrzuciłam je z aparatu :evil_lol: bo robiłam miejsce... Grzybki grzybki.... Jak by połamana...:cool3: Idziemy dalej szukać... Quote
Tiesto_kennel Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 a grzybów to ci u nas był dostatek ale takich:angryy: i takich... ale dzieci wybiegane to dzieci szczęśliwe Quote
Tiesto_kennel Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Dzisiaj miałam telefon z przedszkola że pojawiła się Ospa Wietrzna :mad: i mogę się spodziewać w niedługim czasie wyklucia się choróbska i u Robertida :( Panna skończyła roczek :p Ale nadal ma pstro w główce... Ciągle by się tylko bawiła i bawiła, póki co zero powagi w niej, za to ma mega całuśny i przymilaśny charakterek połączony z ADHD :evil_lol: A aparat opróżniałam ponieważ w niedzielę wybieramy się na wystawę do Poznania, a co :eviltong: W składzie Olek w zasłużonych weteranach i Sheridan w Championach :cool3: Oraz oczywiście Zeus jeszcze w młodzieży jedzie walczyć o Młodzieżowe Zwycięstwo Polski. Quote
Tiesto_kennel Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Hej hej hej zapomniałam wam wspomnieć że we Wrześniu była Klubowa Wystawa Dogów Niemieckich, na której pokazywałam Zeusa I wywalczyliśmy MŁODZIEŻOWEGO ZWYCIĘZCĘ KLUBU POLSKI 2011 [SIZE=2]I teraz kompletując wystawę we Włocławku w klasie pośredniej, na Klubówce i we Wrocławiu Zeus zebrał oceny do pełnoprawnego reproduktora, teraz tylko trezba czekać aż ukończy 18 miesięcy :razz: Quote
Tiesto_kennel Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 I pokazywałam również kumpla Gofra w klasie pośredniej w żółtych i również poszaleliśmy bo w konkurencji 6 (chyba) wygraliśmy lok.1 i CWC Quote
Tiesto_kennel Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Korenia napisał(a):Im wcześniej ospa tym lepiej ;) Też tak słyszałam tylko termin "chorowania" zupełnie mi nie pasuje (mamy już po9twierdzoną ospę przez lekarza :( ). Nie dość że wystawa w niedzielę - pytałam naszej pani Pediatry o wyjazd, i jeśli nie będzie gorączki w początkowym stadium nie widzi przeciwwskazań, bo przypuszcza że do niedzieli aż strasznie go nie wysypie, póki co mamy 3 typowe krosty ospowe tzn wypryski lekko zaczerwienione z zebranym płynem "wodą" i około 10 czerwonych plamek na ciele heh zobaczymy jak będzie wyglądał rano bo na wieczór dostał pierwszą dawkę leków. A po za wystawą w przedszkolu w czwartek dzieci mają zdjęcia grupowe i portretowe, na które Robert się niestety nie załapie ;/ Dzisiaj z przedszkola do domy z "chorobą biedronki" oddelegowano 4'ro dzieci.... A ja łapie stresa przed wystawą i już nie mogę spać... Życzę wszystkim dobrej nocki :) Quote
Korenia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ja właśnie miałam jak byłam mała, coś około 7 miu lat, wszystkimi możliwymi sposobami próbowałam zarazić moją o 2 lata starszą siostrę. Niestety się nie udało i Ewelina do tej pory nie miała (23 lata). Później bardzo ciężko się przechodzi. Mogą być powikłania itp. Quote
Doginka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Marta, nawet nie masz pojęcia jakiego ja miałam stresa przed startem. Byłam pewna, że wygracie z Olsenem:lol: Do tej pory jestem w szoku:crazyeye: Ale i tak było miło się spotkać i pogadać;-) A ospy się nie bój, im szybciej Robcio to złapie, tym lepiej na przyszłość dla Niego, bo w późniejszym wieku ospa jest groźna;-) Quote
Tiesto_kennel Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Ja też byłam pewna, i co z tego....sędzia sędziował jak sędziował. O ospie juz zapomnieliśmy, Robert wrócił do przedszkola, stęsknil się za zabawami z dziećmi jak jasna cholerka. Teraz po wystawie leczymy Kaszel kenelowy.... Z Zumą ku mojemu zaskoczeniu robimy postępy w zostawaniu w domu i czystości. Jak byliśmy na wakacjach po porannych spacerowych szaleństwach na plaży Zuma zostawała do obiadu (ok 15) bez problemu w domku. Po powrocie zaczęły się problemy z brudzeniem i demolką leciutką nawet na czas zakupów (ok2 godziny) mimo spacerów przed wyjściem, nie zbyt męczące ale zawsze rozluźniające. Aktualnie w niedzielę Zuma została na 6 godzin sama w domu (od 14 do około po 20) i kompletnie nic nie zrobiła !!!!! nawet na łóżku nie spała ;/... 1.11 też została sama w sumie od 12 do 19 i dała radę bez problemu... Zaznaczam tylko że przed każdym zostawaniem w domu był spacer w niedzielę 2 godziny, we wszystkich świętych byliśmy na godzinnej parkowej pogoni za wiewiórkami ;). Ograniczyłam jej w pracy częstotliwość wychodzenia na siku - ćwiczymy wytrzymałość pęcherza tzn o 9 ok.30 minut buszowania za sklepem, później ok.15.30 na 10 minut i przed wyjazdem do domu na sii. później już przed spaniem. W pracy wychodzi bez smyczy bo nie ma potrzeby smyczy, więc myślę że robimy postępy ;) Pozdrawiam wszystkich w ten kończący się już ale jak że piękny sloneczkowy dzionek Złotej Polskiej Jesieni :) Quote
Recommended Posts