ariss Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 fajna astka, ja tam jestem ciekawa z jakiej jest hodowli?;) Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Żeby rozwiać część pytan (jeszcze jakos nie nauczyłam sie cytować kilku odp) wstawie kilka fotek. ..Nadrabiamy zaległości ;) Pierwsza noc z nami :D to fotka jeszcze u hodowcy pierwszy dzien ze mną w pracy ;-) Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 teraz w miare upływu czasu :razz: pierwsze ustawiane zdjęcie :cool3: Quote
Culineo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 ale ma ładne uszka jak na suke asta :-p ] one zawsze mają takie zawinięte jak ogonki u świnek :evil_lol: kolorek ma śliczny taka kawka z mleczkiem :loveu: Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 5 minut i juz śpi:roll: taniec z gwiazdami zimowy spacer i wścieklizna na śniegu i ślizgawce :evil_lol: Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 uwielbia spac na praniu... jak tylko drzwi od łazienki są otwarte to wiadomo co robi Zuma- spi na praniu ;-) junior handling pozycja horyzontalna :D Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='klaudusia0219']ale ma ładne uszka jak na suke asta :-p ] one zawsze mają takie zawinięte jak ogonki u świnek :evil_lol: kolorek ma śliczny taka kawka z mleczkiem :loveu: no właśnie ona nie ma a w zasadzie nie miała ładnych uszek :/ Asty powinny mieć uszy własnie takie radary na boku odstające, co mi sie osobiście nie podoba. Na upartego jej ucho mogło by być bo jej sie wysoko w miare załamywało. Ale my zdecydowaliśmy inaczej :P a więc w nowej odsłonie i spacerowa sesja Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 tutaj sie jeszcze jej kladą na głowe bo ma jeszcze chyba szwy (nie pamietam kiedy byly fotki) Quote
Tiesto_kennel Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 i ostatnia fotka w tej chwili, reszta jak skończy 5 miesięcy :PP Quote
Culineo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 dlatego napisałałam, że ładne, bo wszystko lepsze od radarów :P mojej siostry astka miała takie radary wyglądała naprawdę jak świnka bo była prawei cała biała, różowy brzuszek i uszka, ale też cięli :D niby nie można, ale co to za ast z uszami? Quote
Korenia Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='klaudusia0219'] niby nie można, ale co to za ast z uszami?[/QUOTE] Prawdziwy AST! Taki 100%! Quote
Culineo Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Korenia']Prawdziwy AST! Taki 100%![/QUOTE] e tam :P ja wole te nienaturalne :D:D Quote
Korenia Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='klaudusia0219']e tam :P ja wole te nienaturalne :D:D[/QUOTE] To cięte mają 'coś' w sobie, w sumie zupełnie inny wygląd ;) Ale sama bym nie obcięła psu uszu/ogona, totalnie czegoś takiego nietoleruję. Ale są rasy, którym to 'pasuje' tak jak właśnie AST, czy dobek i wyglądają ok, ale są takie, które cięcie uszu oszpeca, jak np. bokser ;) Kopiowane sznupy też mi się nie podobują ;) Quote
Tiesto_kennel Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Korenia oczywiście masz rację, bo to twoje zdanie ;) Ja mam wybrane takie rasy przy ktorych pasuje mi cięcie/naturszczyk, natomiast są pewne rasy przy ktorych nie mogę sie przekonać. Doga Niemieckiego np, nie ma problemu zeby miał uszy. Bokser z uszami jest ok, ale ogon do tego juz zupełnie mi sie nie podoba. Tak samo Dobcie. Do sznaucerów, mimo że ja jestem fanatyczka ciętych psów niestety/albo stety ;) to sznaucery juz mnie jakoś tak nie rażą pod warunkiem że wszystko jest tak jak powinno być (uszy nie stercza jak radary a ogon nie zakreca sie jak u świnki). Przypuszczam że gdybys miała w domu psa z obciętymi uszami/ogonem to Twoje zdanie uległo by na pewno zmianie. Kocham czworonogi ale uzasadnienie że ciecie to torturowanie lub inne okreslenia zupelnie mnie nie przekonuje. Zuma już w 4 godziny po zabiegu (tyle trwała nasza podróż do domu od weta) była zadowolona, zupełnie jej nie przeszkadzało że ma opatrunek na głowie. A na drugi dzien już chodziła bez niego i gdyby nie fakt że miała szwy i małe strupki to wydług jej zachowania nikt by nie powiedział że to świeżo po zabiegu ;) Tymczasem w Walentynki konczy 5 miesięcy :D oto moje wypociny na wystawę w Glogowie Tina dostała Wybitnie Obiecującą lok.I i tytuł BOB PUPPY Tak wyglądała jak zeszła z mojego stołu po strzyżeniu/trymowaniu Tina przyjechała do mnie z Oleśnicy. To był pierwszy raz kiedy ją przygotowywałam ;) po weekendzie bedą nowe fotki Zumy ;) i reszty bandy o ile wpadne tajfunem do mamy. W zeszłym tyg. podszykowałam Sheridana na wystawe Championów w Lesznie (27.02) Quote
Tiesto_kennel Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 a taka byla malutka jak ją widziałam pierwszy raz jeszcze u hodowcy:loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: a tak w klasie BABY wyglądała w Poznaniu Quote
Culineo Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 ja byłam w Głogowie i dziewczynka prezentowała się świetnie ! :D a to prawda, że niektórzy nie lubią psów z ciętymi uszami to zależy od gustu :) muszę poszukać zdjęcia i wrzucić do swojej galerii małej astki, która miała naprawdę ten 'gen bólu' prawie, że wyłączony- nie wiem czy to możliwe, ale mała była niesamowita. Na zdjęciu jest jak siedzi u siebie na posłaniu a wszędzie dookoła kropelki krwi, bo rozdrapała sobie cięte ucho - bo ją zaswędziało. Szok mojej siostry po powrocie do mieszkania- bazcenny. A Aisha nawet nie zauważyła, że jej krew strumieniem leci. A sznaucery lubię bez uszu wyglądają jak diabołki :D ale mojemu zostawiałam- niech ma :D Quote
Doginka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ale Zuma juz urosła:crazyeye::loveu: Kocham kopiowane asty, przynajmniej widać, ze to ast;-) Sznupy też wolę te kopiowane, bo są takie dostojne;-) A ta olbrzymeczkę ślicznie przygotowałaś;-) Quote
Tiesto_kennel Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Minęło trochę czau od ostatniej naszej wizyty w dogo-świecie ;) Zebrało sie troche fot ze spacerków Zumy. Na razie dzielę się z wami wiadomością o naszych sukcesach z wystawy. Mianowicie jak już wcześniej wspominałam, byliśmy na wystawie Champion of Champion's Show Leszno 27.02.2011 r. SHERIDAN TIESTO Bella Fraga CWC ZW BOB CHAMPION OF CHAMPION'S ,10 najlepszych psów BOG sedzia w rasie p.A.Kaźmierski, sedzia na grupie p.JAVIER SANCHES (Hiszpania) Kilka FOTEK z wystawy Psia.tv była na wystawie za co im baardzo dziękuje !! Oto relacja Psiej.tv z ringu sznaucerów wraz z komentarzem sędziego :D http://psia.tv/pokaz-347-...eszno-2011.html a to juz nasze spacerowe foty z Lutego Quote
Tiesto_kennel Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 i jeszcze trochę spacerowych fotek U nas w sumie śniegu już nie ma w ogóle ale rankiem nie jest za ciepło. Czasem szron, jakaś szadź na chodniku i samochodach. Słoneczka nam nie brakuje i nie mogę na nie akurat narzekać ale tęsknie już za zieloną trawką i cieplutkim wiosennym powietrzem:cool3: W niedziele przyjeżdża do mnie Tina !! Będziemy się szykować na wystawę do Katowic:loveu: A Zuma zaczęła zmieniać włos :mad: i po woli siadają mi nerwy na odkurzanie go, no ale coś za coś...:roll: Quote
Doginka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Marta GRATULUJĘ SUKCESU:klacz: A jaką mieliście konkurencję?:hmmmm: Quote
Tiesto_kennel Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 W linku do filmu jest cała ocena sznaucerów na ringu (po za średniakami :shake: ) A konkurencja wymiękła w przedbiegach :evil_lol: Filmik trwa kilka minutek wiec warto go sobie obejrzeć :cool3: Quote
Doginka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Widziałam filmik;-) Qrna, żałuję, że z Gordonem nie byliśmy:roll: Quote
kaho Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Obejrzalam wszystkie filmiki :lol: - rewelacyjny reportaz ze slubu:happy1: no i gratuluje osiagniec wystawowych :klacz: - BRAWO:multi:. Zuma jest przeslodka http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs077.snc6/168743_189852171040734_100000478561559_673531_4629757_n.jpg :loveu: a w parze z synkiem http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1364.snc4/163678_189879984371286_100000478561559_673688_6771572_n.jpgswietnie zsynchronizowana :lol:;). Musze przyznac, ze po przycieciu 'uch' budzi respekt http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1364.snc4/163678_189879994371285_100000478561559_673691_4695657_n.jpg:cool3:;) Pozdrawiam Cie serdecznie :bye: Quote
Tiesto_kennel Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Kasiu mam nadzieje ze jak juz sie ustatkujesz ;) to bedzie nam dane spotkać się gdzieś na wystawce i wypić razem kawke :D U nas sezon letni pełną parą wiec chwil przed kompem mniej ale zdjęć cała masa, wiec jak tylko znajdę chwilę to pouzupełniam trochę galeryji :D na pewno nie bedzie zgodnie z czasem ale pomęczę was trochę moimi fotkami :D to co najswiezsze to to ze mieliśmy takiego gościa u nas :D Zeus później byla wystawa w inowrocławiu ;) i Opole Quote
Tiesto_kennel Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Później byla zimna Bydgoszcz :D z atrakcjami w postaci kibiców :/ Później Zeus znowu pzyjechał na nauki i obycie po to zeby w na wystawie w Łodzi poszaleć na ringach ;) I być BIS JUNIOR IV Sylwia dziekuje za fotki z Opola :p Na mojej stronce w dziale News sa filmiki z wystawy w Inowrocławiu z psiakami które pokazywałam Więcej i reszta juz niebawem :cool3: Quote
Recommended Posts