Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żeby rozwiać część pytan (jeszcze jakos nie nauczyłam sie cytować kilku odp) wstawie kilka fotek. ..Nadrabiamy zaległości ;)

Pierwsza noc z nami :D

to fotka jeszcze u hodowcy

pierwszy dzien ze mną w pracy ;-)

Posted

[quote name='klaudusia0219']ale ma ładne uszka jak na suke asta :-p ]
one zawsze mają takie zawinięte jak ogonki u świnek :evil_lol:
kolorek ma śliczny taka kawka z mleczkiem :loveu:

no właśnie ona nie ma a w zasadzie nie miała ładnych uszek :/ Asty powinny mieć uszy własnie takie radary na boku odstające, co mi sie osobiście nie podoba. Na upartego jej ucho mogło by być bo jej sie wysoko w miare załamywało. Ale my zdecydowaliśmy inaczej :P

a więc w nowej odsłonie

i spacerowa sesja

Posted

dlatego napisałałam, że ładne, bo wszystko lepsze od radarów :P
mojej siostry astka miała takie radary wyglądała naprawdę jak świnka bo była prawei cała biała, różowy brzuszek i uszka, ale też cięli :D
niby nie można, ale co to za ast z uszami?

Posted

[quote name='klaudusia0219']e tam :P ja wole te nienaturalne :D:D[/QUOTE]

To cięte mają 'coś' w sobie, w sumie zupełnie inny wygląd ;)
Ale sama bym nie obcięła psu uszu/ogona, totalnie czegoś takiego nietoleruję. Ale są rasy, którym to 'pasuje' tak jak właśnie AST, czy dobek i wyglądają ok, ale są takie, które cięcie uszu oszpeca, jak np. bokser ;) Kopiowane sznupy też mi się nie podobują ;)

Posted

Korenia oczywiście masz rację, bo to twoje zdanie ;)

Ja mam wybrane takie rasy przy ktorych pasuje mi cięcie/naturszczyk, natomiast są pewne rasy przy ktorych nie mogę sie przekonać.
Doga Niemieckiego np, nie ma problemu zeby miał uszy.
Bokser z uszami jest ok, ale ogon do tego juz zupełnie mi sie nie podoba. Tak samo Dobcie.

Do sznaucerów, mimo że ja jestem fanatyczka ciętych psów niestety/albo stety ;) to sznaucery juz mnie jakoś tak nie rażą pod warunkiem że wszystko jest tak jak powinno być (uszy nie stercza jak radary a ogon nie zakreca sie jak u świnki).

Przypuszczam że gdybys miała w domu psa z obciętymi uszami/ogonem to Twoje zdanie uległo by na pewno zmianie.

Kocham czworonogi ale uzasadnienie że ciecie to torturowanie lub inne okreslenia zupelnie mnie nie przekonuje.

Zuma już w 4 godziny po zabiegu (tyle trwała nasza podróż do domu od weta) była zadowolona, zupełnie jej nie przeszkadzało że ma opatrunek na głowie. A na drugi dzien już chodziła bez niego i gdyby nie fakt że miała szwy i małe strupki to wydług jej zachowania nikt by nie powiedział że to świeżo po zabiegu ;)

Tymczasem w Walentynki konczy 5 miesięcy :D

oto moje wypociny na wystawę w Glogowie
Tina dostała Wybitnie Obiecującą lok.I i tytuł BOB PUPPY
Tak wyglądała jak zeszła z mojego stołu po strzyżeniu/trymowaniu

Tina przyjechała do mnie z Oleśnicy. To był pierwszy raz kiedy ją przygotowywałam ;)

po weekendzie bedą nowe fotki Zumy ;) i reszty bandy o ile wpadne tajfunem do mamy. W zeszłym tyg. podszykowałam Sheridana na wystawe Championów w Lesznie (27.02)

Posted

ja byłam w Głogowie i dziewczynka prezentowała się świetnie ! :D
a to prawda, że niektórzy nie lubią psów z ciętymi uszami to zależy od gustu :)
muszę poszukać zdjęcia i wrzucić do swojej galerii małej astki, która miała naprawdę ten 'gen bólu' prawie, że wyłączony- nie wiem czy to możliwe, ale mała była niesamowita.
Na zdjęciu jest jak siedzi u siebie na posłaniu a wszędzie dookoła kropelki krwi, bo rozdrapała sobie cięte ucho - bo ją zaswędziało. Szok mojej siostry po powrocie do mieszkania- bazcenny. A Aisha nawet nie zauważyła, że jej krew strumieniem leci.

A sznaucery lubię bez uszu wyglądają jak diabołki :D ale mojemu zostawiałam- niech ma :D

Posted

Ale Zuma juz urosła:crazyeye::loveu: Kocham kopiowane asty, przynajmniej widać, ze to ast;-)
Sznupy też wolę te kopiowane, bo są takie dostojne;-)
A ta olbrzymeczkę ślicznie przygotowałaś;-)

• 4 weeks later...
Posted

Minęło trochę czau od ostatniej naszej wizyty w dogo-świecie ;) Zebrało sie troche fot ze spacerków Zumy.
Na razie dzielę się z wami wiadomością o naszych sukcesach z wystawy.
Mianowicie jak już wcześniej wspominałam, byliśmy na wystawie Champion of Champion's Show Leszno 27.02.2011 r.

SHERIDAN TIESTO Bella Fraga
CWC ZW BOB CHAMPION OF CHAMPION'S ,10 najlepszych psów BOG
sedzia w rasie p.A.Kaźmierski, sedzia na grupie p.JAVIER SANCHES (Hiszpania)

Kilka FOTEK z wystawy

Psia.tv była na wystawie za co im baardzo dziękuje !!
Oto relacja Psiej.tv z ringu sznaucerów wraz z komentarzem sędziego :D
http://psia.tv/pokaz-347-...eszno-2011.html

a to juz nasze spacerowe foty z Lutego

Posted

i jeszcze trochę spacerowych fotek

U nas w sumie śniegu już nie ma w ogóle ale rankiem nie jest za ciepło. Czasem szron, jakaś szadź na chodniku i samochodach. Słoneczka nam nie brakuje i nie mogę na nie akurat narzekać ale tęsknie już za zieloną trawką i cieplutkim wiosennym powietrzem:cool3:
W niedziele przyjeżdża do mnie Tina !! Będziemy się szykować na wystawę do Katowic:loveu:
A Zuma zaczęła zmieniać włos :mad: i po woli siadają mi nerwy na odkurzanie go, no ale coś za coś...:roll:

• 1 month later...
Posted

Obejrzalam wszystkie filmiki :lol: - rewelacyjny reportaz ze slubu:happy1: no i gratuluje osiagniec wystawowych :klacz: - BRAWO:multi:.
Zuma jest przeslodka http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs077.snc6/168743_189852171040734_100000478561559_673531_4629757_n.jpg :loveu: a w parze z synkiem http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1364.snc4/163678_189879984371286_100000478561559_673688_6771572_n.jpgswietnie zsynchronizowana :lol:;).
Musze przyznac, ze po przycieciu 'uch' budzi respekt http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1364.snc4/163678_189879994371285_100000478561559_673691_4695657_n.jpg:cool3:;)
Pozdrawiam Cie serdecznie :bye:

• 4 weeks later...
Posted

Kasiu mam nadzieje ze jak juz sie ustatkujesz ;) to bedzie nam dane spotkać się gdzieś na wystawce i wypić razem kawke :D

U nas sezon letni pełną parą wiec chwil przed kompem mniej ale zdjęć cała masa, wiec jak tylko znajdę chwilę to pouzupełniam trochę galeryji :D
na pewno nie bedzie zgodnie z czasem ale pomęczę was trochę moimi fotkami :D

to co najswiezsze to to ze mieliśmy takiego gościa u nas :D

Zeus

później byla wystawa w inowrocławiu ;)

i Opole

Posted

Później byla zimna Bydgoszcz :D

z atrakcjami w postaci kibiców :/

Później Zeus znowu pzyjechał na nauki i obycie

po to zeby w na wystawie w Łodzi poszaleć na ringach ;)

I być BIS JUNIOR IV

Sylwia dziekuje za fotki z Opola :p

Na mojej stronce w dziale News sa filmiki z wystawy w Inowrocławiu z psiakami które pokazywałam

Więcej i reszta juz niebawem :cool3: