Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leni356 napisał(a):
A jaka ona jest w stosunku do innych psów?

Trudno powiedzieć. W boksie jest z drugą jamniczką i nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się, że z innymi psami też nie byłoby problemu, ale to tylko takie ''wydaje mi się''. Nie byłyśmy w stanie tego sprawdzić.

Posted

Agathee napisał(a):
Trudno powiedzieć. W boksie jest z drugą jamniczką i nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się, że z innymi psami też nie byłoby problemu, ale to tylko takie ''wydaje mi się''. Nie byłyśmy w stanie tego sprawdzić.

A dałoby się jakoś sprawdzić jak reaguje na psa? kurcze, dwie jamniczki :shake: aż je żal rozdzielać, druga zostałaby sama :-(
znane są powody oddania jej z adopcji?

Posted

Myślę, że może udałoby się zrobić test :cool3: Ale nie wiem kiedy będziemy następny raz w schronisku...
Powód znamy jeden, jak to pewien mężczyzna oddał ją z powodu ''alergii żony'' :roll: Drugiego nie znamy, ale myślę, że była to zwykła błahostka. Wydaje mi się, że sunia jest typowym kanapowcem ;) Nie chce się załatwiać w boksie a co dopiero w domu ;) Na dworze natomiast, gdy wyszłam z nią na spacerek, wszystkie sprawy załatwiła od razu. Na bank jest nauczona czystości. A oprócz tego byłaby idealna pod kołderkę!

No i muszę się zapytać - jesteś zainteresowana? :evil_lol:

Posted

Sunia jest strasznie cierpliwa co do swojej towarzyszki ;) Tamta szczekała,odpychała ją , denerwowała a suńka nawet na nią nie zwróciła uwagi ;) Nie wydaje mi sie żeby były przywiązane do siebie. Jamnisia raczej ją olewa xP Co do sterylizacji, wydaje mi sie że tak jak napisała Agata. Nie sterylizują. Nie ma warunków na przeprzymywanie psa po operacji. Błahej bo błahej ale zawsze to rana. A co do agresji to dopowiem jeszcze że myśle że nikt nie dawałby do wyprowadzenia 15-latce poza teren schroniska psa który byłby w jakikolwiek sposób agresywny ;)
Tym bardziej ze była to pierwsza "robota" jaką dostałyśmy w schronie ;)

Co do sprawdzenia raczej myśle że to nie bedzie takie proste. Raczej chyba nikt nam na to nie pozwoli :shake: Można poprosić paulina albo kogoś kto jest częściej w schronie xP

Posted

Agathee napisał(a):
Myślę, że może udałoby się zrobić test :cool3: Ale nie wiem kiedy będziemy następny raz w schronisku...
Powód znamy jeden, jak to pewien mężczyzna oddał ją z powodu ''alergii żony'' :roll: Drugiego nie znamy, ale myślę, że była to zwykła błahostka. Wydaje mi się, że sunia jest typowym kanapowcem ;) Nie chce się załatwiać w boksie a co dopiero w domu ;) Na dworze natomiast, gdy wyszłam z nią na spacerek, wszystkie sprawy załatwiła od razu. Na bank jest nauczona czystości. A oprócz tego byłaby idealna pod kołderkę!

No i muszę się zapytać - jesteś zainteresowana? :evil_lol:

Tak, chcę wziąć jakąś bidę na dt, ale powiem szczerze że mam GIGANTYCZNY problem którą z tych kilku tysięcy wybrać :-(

Posted

Niestety nie mamy kontaktu z Pauliną. Tylko tyle co widziałyśmy jej wpisy w ksiedze schroniskowych wolontariuszy.
Ostatni raz była chyba 21.czerwca w schronie.

Posted

Witam Wszystkich jamnikowców :lol:
Dawno tu nie zaglądałam, a jak to wreszcie zrobiłam to się przeraziłam tymi biedulkami. Ale jestem również zachwycona podejściem niektórych osób, BRAWO :multi::multi::multi:
Powiem Wam moi mili, że ponieważ jestem z jelonki, to jutro pojadę do tego schroniska i zobaczę, co z tą niunią.
Jeżeli nie będzie wykazywała agresji wobec moich dzieci (2x6lat) to wezmę ją na DT. Dzieci są nauczone obcowania z psami, więc mam nadzieję, że będzie dobrze :D. Na stałe jak narazie mój mąż się nie chce zgodzić, bo mamy już swoje dwa wiekowe jamniki i już teraz mówi, że mam :stupid: w głowie, no ale co zrobić :grins:

Posted

Ja też mam nadzieję, że nie będzie chciała zjeść mi dzieci :roll:. Co do psów tak się nie obawiam, bo mam dwóch chłopaków (avatar), więc z dziewczyną nie powinno być problemu :lol:

Posted

Na pewno nie będzie problemu!! Sunia jest uosobieniem łagodności!!! Dziękujemy caelestis, z całego serducha!!

Tak, sunia jest w tym schronisku na Spółdzielczej :eviltong:

Posted

[quote name='caelestis']Mam tylko nadzieję, że mnie jutro tam wpuszczą :eviltong:
I wezmę aparat, co by udokumentować stan rzeczy :)
no i jakieś fotki pstryknąć innym bidom :([/quote]

O mateńko jakże gratulowałabym jak się uda.