Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Ja też mam bardzo chętną Panią, a raczej małżeństwo z Bytomia. Pani powiedziała, że ich jamnik odszedł w maju, no i koniecznie chcą kolejnego. Jak opowiadała mi o ich jamnisiu to się rozpłakała do słuchawki.:-( Mieszka w BYTOMIU w starej kamienicy, ale z dużą ogrodzoną posesją, której są właścicielami. Bardzo jej zależało, bo ponoć już jakiś czas szukała po necie, ale jak znaleźli to pies był agresywny, albo inne dwa już w nowym domku, no i nie mieli szczęścia:shake:
Przynajmniej tak mówiła:roll:.
No i jest problem z transportem, bo Oni auta nie mają. Mogli by może gdzieś po drodze Ją odebrać (pociągiem). Ja powiedziałam, że popytam. Mają dzwonić do mnie wieczorem:lol: , ewentualnie jeszcze jutro.

I co myślicie?
Bo ja nie mam jak ich sprawdzić... Wydawała się bardzo przejęta Betinką :razz:
I co mam robić?

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

caelestis napisał(a):
Witam
Ja też mam bardzo chętną Panią, a raczej małżeństwo z Bytomia. Pani powiedziała, że ich jamnik odszedł w maju, no i koniecznie chcą kolejnego. Jak opowiadała mi o ich jamnisiu to się rozpłakała do słuchawki.:-( Mieszka w BYTOMIU w starej kamienicy, ale z dużą ogrodzoną posesją, której są właścicielami. Bardzo jej zależało, bo ponoć już jakiś czas szukała po necie, ale jak znaleźli to pies był agresywny, albo inne dwa już w nowym domku, no i nie mieli szczęścia:shake:
Przynajmniej tak mówiła:roll:.
No i jest problem z transportem, bo Oni auta nie mają. Mogli by może gdzieś po drodze Ją odebrać (pociągiem). Ja powiedziałam, że popytam. Mają dzwonić do mnie wieczorem:lol: , ewentualnie jeszcze jutro.

I co myślicie?
Bo ja nie mam jak ich sprawdzić... Wydawała się bardzo przejęta Betinką :razz:
I co mam robić?

Brzmi bardzo sensownie i zachęcająco. Trzeba im powiedzieć że ktoś by się przeszedł do nich z wizytą przedadopcyjną, która jest konieczna przy adopcji psa. Chyba trzeba by ją też wysterylizować przed adopcją jeśli nie była, bo to rasowy pies. No i szukać osoby która ich odwiedzi wcześniej

Posted

BETI nie jest wysterylizowana :shake:. Ale kogo tam wysłać, ja nie wiem kogo pytać:roll:. A nie można np. w umowie adopcyjnej zaznaczyć, że ma być wysterylizowana w jakimś tam czasie, i że to będzie sprawdzone potem?
Zauważyłam, że Oni już się nie mogą doczekać psa w domu... A ja nie ukrywam mam niedługo szpital, no i cięzko mi będzie latać i załatwiać sterylke:look3:

Posted

caelestis napisał(a):
BETI nie jest wysterylizowana :shake:. Ale kogo tam wysłać, ja nie wiem kogo pytać:roll:. A nie można np. w umowie adopcyjnej zaznaczyć, że ma być wysterylizowana w jakimś tam czasie, i że to będzie sprawdzone potem?
Zauważyłam, że Oni już się nie mogą doczekać psa w domu... A ja nie ukrywam mam niedługo szpital, no i cięzko mi będzie latać i załatwiać sterylke:look3:

Zaraz kogoś znajdziemy z Bytomia lub okolic. Poinformuj tylko o wizycie przed i po adopcji oraz o umowie adopcyjnej, bo sunia musi być wysterylizowana - gdyby mogli to sami zrobić to by była u nich szybciej. W kwestii adopcji to może niech się Isadora jeszcze wypowie i coś doradzi

Posted

O.K. tak zrobię jak zadzwoni wieczorem :lol:. A jak coś tym ludziom nie będzie pasowało:roll:, no to mamy w kolejce jeszcze jedną chętną OLĘ, która pojawiła się dziś na tym wątku :lol::lol::lol: i jest zainteresowana Betinką :cool3:
No to ja się pokażę wieczorkiem, po rozmowie ze ślązakami ;)

Posted

Super. Dzisiaj dostałam informację że do schroniska w Koszalinie przywieziono 2 jamniki - gładkowłosego jak Beti i szczotkę :-( Będę miała zdjęcia jutro, na razie nic więcej nie wiem

Posted

przypominam że w schronisku jest jeszce Pan jamnik - nie ma ogłoszeń bo na razie niewiele o nim wiemy - skupiłyśmy się na kilku najgorszych nieborakach
ale jamniś aktualny - Caelestis chyba go widziała :)

no i nie wiem czy nie zgubił sie ten post ;)

Witam!!!
Jestem bardzo zainteresowana adopcją jamniczki!!! Napisałam maila do Caelestis i czekam na odpowiedź! Rozumiem, że temat wciąż aktualny?

Pashemina napisała PW do C :)

TRZEBA WYBRAC NAJLEPSZY DOMEK :):multi:

Posted

Pan jamnik jest pozornie agresywny xP
Gdy sie do niego wystawi ręke czy podejdzie do jego boksu Warczy. A jak wyciągałyśmy sunie z jego bosku dostałyśmy polecenie zeby na niego uważać.:lol:

Posted

Katia94 napisał(a):
Pan jamnik jest pozornie agresywny xP
Gdy sie do niego wystawi ręke czy podejdzie do jego boksu Warczy. A jak wyciągałyśmy sunie z jego bosku dostałyśmy polecenie zeby na niego uważać.:lol:

Ale to może być tylko w boksie. Nie wiadomo jaki jest poza, warto by może sprawdzić?

Posted

Dlatego napisałam ze wydaje sie być pozornie agresywny.
Myśle ze nie trzymaliby agresywnego psa w schronisku ^^ Całkiem możliwe ze to se stresu i strachu xP

Posted

Tzn on nie szczeka xP Siedzi ,do tego mam wrażenie ze ciągle w tym samym miejscu o.O *jak byłyśmy w piątek siedział tak samo jak w poniedziałek*
na pewno po prostu na drewnie jest mu wygodnie ;) Psiak siedzi i patrzy. Nic więcej. Może jest w szoku ?

Posted

Katia94 napisał(a):
Tzn on nie szczeka xP Siedzi ,do tego mam wrażenie ze ciągle w tym samym miejscu o.O *jak byłyśmy w piątek siedział tak samo jak w poniedziałek*
na pewno po prostu na drewnie jest mu wygodnie ;) Psiak siedzi i patrzy. Nic więcej. Może jest w szoku ?

A kiedy będziecie w schronie? zrobicie mu zdjęcia?

Posted

W schronie miałam być dzisiaj. Ale nie wypaliło. Jesli nie bedzie padać to moze wpadne jutro. Ale tylko po zgode na robienie legalnie zdjęć. Jeśli taką zgode bedziemy mieć to bez problemy porobimy psiakom wszystkim foty niezależnie od tego co bedą mówić pracownicy ;) A w schronie będziemy chyba najwcześniej w sobote,a najpóźniej w poniedziałek :shake:

Posted

pashemina napisał(a):
Witam!

Wiadomo coś więcej o Beti? Czekam z niecierpliwością na informacje...

Fajnie jakbyś napisała coś o sobie, czy masz doświadczenie z jamnikami, skąd jesteś, jakie warunki oferujesz suni.

Posted

Cudowne wiadomości :loveu: Mam nadzieję, że wizyta przedadopcyjna przejdzie dobrze i Betulka poleci do nowego domku szybciutko ;)

Posted

[quote name='Seaside']przypominam że w schronisku jest jeszce Pan jamnik - nie ma ogłoszeń bo na razie niewiele o nim wiemy - skupiłyśmy się na kilku najgorszych nieborakach
ale jamniś aktualny - Caelestis chyba go widziała :)

no i nie wiem czy nie zgubił sie ten post ;)

Pashemina napisała PW do C :)

TRZEBA WYBRAC NAJLEPSZY DOMEK :):multi:

Pashemina ju wie, jak sprawa wygląda. A teraz ostatnie wieści:
Rozmawiałam wieczorem zgodnie z ustaleniami z panią Małgosią, bo tak się nazywa. Pani baaardzo zależy na czasie/odbiorze Beti. Nawet wzięli z mężem pod tym kątem urlop od poniedziałku, zeby pobyć z psem :loveu:
Wszystko jej wyjaśniłam, co do wizyt przed i po i była jak najbardziej za tym. Co do sterylizacji, to chce się tego podjąć sama. Powiedziała, że ma niedalego dobrych wetów, którzy zajmowali się jej poprzednim psem, i może to zrobić wciągu max. do 2 miesięcy od adopcji, żeby tak od razu psa nie denerwować:lol: Jutro ma do mnie o 12 ostatecznie zadzwonić, czy znajdą możliwość przyjechania po małą. Czekam więc teraz na opinię BoUnTy po wizycie przedadopcyjnej. Nie ukrywam, że mi osobiście ta kobieta się "podoba".
Powiedziałam jej również o tym tłuszczaku? Beti i też nie było żadnego zniechęcenia. Powiedziała, że jak będzie potrzeba to się tym zajmnie;)
Wygląda na bardzo odpowiedzialną osobę:mdrmed:

Posted

[quote name='caelestis']Pashemina ju wie, jak sprawa wygląda. A teraz ostatnie wieści:
Rozmawiałam wieczorem zgodnie z ustaleniami z panią Małgosią, bo tak się nazywa. Pani baaardzo zależy na czasie/odbiorze Beti. Nawet wzięli z mężem pod tym kątem urlop od poniedziałku, zeby pobyć z psem :loveu:
Wszystko jej wyjaśniłam, co do wizyt przed i po i była jak najbardziej za tym. Co do sterylizacji, to chce się tego podjąć sama. Powiedziała, że ma niedalego dobrych wetów, którzy zajmowali się jej poprzednim psem, i może to zrobić wciągu max. do 2 miesięcy od adopcji, żeby tak od razu psa nie denerwować:lol: Jutro ma do mnie o 12 ostatecznie zadzwonić, czy znajdą możliwość przyjechania po małą. Czekam więc teraz na opinię BoUnTy po wizycie przedadopcyjnej. Nie ukrywam, że mi osobiście ta kobieta się "podoba".
Powiedziałam jej również o tym tłuszczaku? Beti i też nie było żadnego zniechęcenia. Powiedziała, że jak będzie potrzeba to się tym zajmnie;)
Wygląda na bardzo odpowiedzialną osobę:mdrmed:

Super. Bounty da znać czy może podjechać, tylko prosiła o zwrot kosztów za dojazd i tel, bo ma tych wizyt sporo. Są jeszcze chyba 2 osoby stamtąd to sprawdzę

Posted

świetne wieści :)
Trzymam więc mocno kciuki :)
A co do pana jamniorka to kilka fot mam - założę mu wątek jak znajdę chwilkę - brak nam tylko wiadomości, ale to już można uzupełnić