Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Acha, i jeszcze jedno. W schronie powiedział mi pan, że ona ma jakieś 3 lata, ale wg mnie to ok.2. Przed chwilą się ważyłyśmy i Beti Waży 5 kg. Musiałam jej przed chwilką już zabrać kość, bo to studnia bez dna:eating: , także przy okazji przetestowany charakter pod kątem jedzenia i agresji i ocena 5 z tego testu :lol: . Kości oddać nie chciała, trzymała mocno w zębach, ale w końcu się udało i oddała wez buntu ;). Jest przezabawna :D
Przed chwilą, żeby już sie troszkę wyciszyła położyłam jej pod swoimi nogami kocyk, a ona zwinęła go w rulon, wzieła w zęby i poszła sobie na przedpokój, po czym wróciła już bez kocyka :D

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='caelestis']Napisałam już wcześniej, ale posty się jakoś poprzestawiały ;)
Ale jak coś, to jeszcze raz :)
Kasia Gawron Jelenia góra tel. 698176231 :)
Starczy, czy coś jeszcze?[/quote]

Uuups mea kulpa - no ale te skaczace doprowadzają do szału. Nic więcej nie trzeba. Podaje sie telefon ewentualnie jeszcze maila. Ale najwazniejszy jest telefon.

Posted

A i jeszcze jedno - ta babeczka z Bolesławca zainteresowana bardzo - i wygląda że serducho ma ogromne
Jeżeli nie znajdziemy małej do tej pory domku, za jakieś dwa tyg przeprowadzę z panią poważną rozmowę :diabloti:

Posted

To super wiadomość Seaside :razz:
Może zmień tytuł na taki, gdzie będzie wiadomo, że sunia już w DT?
A jak sunia szybko znajdzie dom to może uda nam się uratować też jamniora samca, co caelestis? :cool3: Albo tą bidulkę starszą...

Posted

[quote name='caelestis']Zaraz zmienię ten baner, na tą siwuskę. A jak to zrobić, żeby mieć kilka, bo ja próbowałam i próbowałam:oops:, i zawsze mi się zamieniają jeden na drugi, a w tej instrukcji, co dostałam na nią namiar nic nie piszą na temat kilku na raz :shake:

Ja w czwartek, lub piątek jadę do schronu po książeczkę Beti, bo od razu mi nie dali, to wezmę w końcu aparat i porobię fotki temu psu. Miałam to zrobić wcześniej, ale z tego wszystkiego zapomniałam tych zdjęć porobić:roll:.

Ja samca do domu nie wezmę, bo to się źle skończy. Mój standard by go zjadł. Jak Beti znajdzie DS to jak nie będę miała swoich suk w tym czasie, to pomyślimy o Siwusce :)[/quote]

Wstawiasz w polu edysji sygnatury kolejny baner za tym co masz. Tak jak robisz np kolejny wyraz.

Posted

[quote name='Agathee']To super wiadomość Seaside :razz:
Może zmień tytuł na taki, gdzie będzie wiadomo, że sunia już w DT?
A jak sunia szybko znajdzie dom to może uda nam się uratować też jamniora samca, co caelestis? :cool3: Albo tą bidulkę starszą...[/quote]

Zaraz zmienię ten baner, na tą siwuskę. A jak to zrobić, żeby mieć kilka, bo ja próbowałam i próbowałam:oops:, i zawsze mi się zamieniają jeden na drugi, a w tej instrukcji, co dostałam na nią namiar nic nie piszą na temat kilku na raz :shake:

Ja w czwartek, lub piątek jadę do schronu po książeczkę Beti, bo od razu mi nie dali, to wezmę w końcu aparat i porobię fotki temu psu. Miałam to zrobić wcześniej, ale z tego wszystkiego zapomniałam tych zdjęć porobić:roll:.

Ja samca do domu nie wezmę, bo to się źle skończy. Mój standard by go zjadł. Jak Beti znajdzie DS to jak nie będę miała swoich suk w tym czasie, to pomyślimy o Siwusce :)

Posted

[quote name='Isadora7']Jak na jamnika przystało. Moje jak kota zobaczą to trzeba dobrze trzymać.[/quote]

Mój kota lubił, ale być może dlatego że jak przyszedł jako mały szczeniaczek to kot już był w domu

Posted

[quote name='caelestis']Acha, i jeszcze jedno. Ja nie sprawdzałam, ale pan w schronie powiedział, że BETI kotów nie lubi :diabloti:[/quote]
Udałoby Ci się to jakoś sprawdzić?

Posted

[quote name='caelestis']Acha, i jeszcze jedno. Ja nie sprawdzałam, ale pan w schronie powiedział, że BETI kotów nie lubi :diabloti:[/quote]

Jak na jamnika przystało. Moje jak kota zobaczą to trzeba dobrze trzymać.

Posted

Caelestis, jak dobrze że ją wzięłaś do siebie :calus: Miała jechać do mnie, a tak w jej miejsce mogę wziąć inną sunieczkę zagrożoną pogryzieniem w boksie :(

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/przerazona-wciaz-atakowana-mala-sunia-mamy-transport-potrzebujemy-pomocy-finansowej-141053/[/url]

Nie wiem czy widziałyście już tego porzuconego chorego jamnisia, jaka bida a jaką ma kochaniutką mordeczkę :-( Leczenie pewnie będzie kosztowne, ale jak dobrze że ktoś go zabrał z ulicy

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/stary-jamniczek-rak-bezdomnosc-co-jeszcze-prosze-o-pomoc-na-leczenie-141034/[/url]

Posted

[quote name='Agathee']Udałoby Ci się to jakoś sprawdzić?[/quote]
Nie wiem, ja takowych nie posiadam :mdrmed: i sąsiedzi też :)
Chyba, że jakiegoś na spacerze spotkamy:painting::painting::painting:
Dobra, biorę się do domowych obowiązków :eating:
No i muszę BETI wykąpać, bo wczoraj nie chciałam ją już stresować, a śmierdzi schronem niemiłosiernie :crazyeye:
Zamelduję się później :lol:

Posted

[quote name='Isadora7']Jak na jamnika przystało. Moje jak kota zobaczą to trzeba dobrze trzymać.[/quote]
haha a u mnie wielka miłość :) i wcale nie od małego :)
No ale charakterna rasa więc trzeba akceptować wszystkie widzimisię :diabloti:

Posted

Witam
U Beti wszystko O.K. Wczoraj się kąpałyśmy. Walki nie było, tylko próby ucieczki :scared: :).
Dzisiaj byliśmy w Karpaczu na dłuuugim spacerku po lesie, no i musiałam Betince z pyska wyciągać grzyba:crazyeye: , bo Ona jest wszystkożerna :evil_lol:.
Potem już na krótkim spacerze u nas koło domu odkryłam kolejną jej cechę, mianowicie Beti boi się bardzo burzy. Musieliśmy błyskawicznie wracać do domu, bo myślałam, że smycz urwie:painting:. W domu już o.k. Położyła się i śpi.
Wczoraj zaglądałam na dogo, ale nie mogłam się zalogować. Dzisiaj zresztą też nie od razu poszło :icon_roc:

Posted

Wklejam z wątku jamniki i jamnikowate do adopcji:

kasia14 napisał(a):
Jest Pani chętna na jamniczkę, chciała naszą z pabianic ale ona jest juz w nowym domu... Miała przez 10 lat jamnika, suczkę wziętą ze schroniska. Odeszła 2 lata temu, Pani myślała, że już nie będzie chciała mieć innego psa ale bardzo tęskni i chciałaby jakiegoś przygarnąć. Nic więcej nie wiem - dom do sprawdzenia i wypytania o szczegóły. Chętnym mogę podać nr. tel.