wzjoanna Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Poradźcie, proszę! Czy jeżeli w książeczce zdrowia mam datę następnego szczepienia przeciwko wściekliźnie "07.2009", to znaczy, że muszę je zrobić najpóźniej 1. lipca czy mogę poczekać do końca lipca? Chodzi mi o to, czy z takim zapisem wejdę 10. lipca na wystawę? Quote
taks Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Popatrz po prostu na datę dzienną poprzedniego szczepienia - szczepienie jest ważne rok a nie np rok i cztery dni;) Quote
wzjoanna Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 a tam stoi po prostu 07.2008 i 07.2009 Quote
taks Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 wzjoanna napisał(a):a tam stoi po prostu 07.2008 i 07.2009 a poza wpisem w książeczce nie dostałaś zaświadczenia? tak na marginesie- ja zawsze o takie proszę ( jest stosowny druczek) i wkładam w portfel ,który mam zawsze przy sobie na psich spacerach. To tak na wszelki wypadek (mimo, że nie mam agresywnych psiaków);) Quote
wzjoanna Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 no właśnie nie, a ponieważ my spacerujemy po własnym ogródku - nie przejęłam się tym! Quote
taks Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 no to masz problem faktycznie... oczywiscie dokładną datę szczepienia da się odtworzyć na podstawie rejestrów , które musi mieć weterynarz w swojej dokumentacji ale to wymagałoby przejścia sie do tego gabinetu. Jeśli nie ma dokładnej daty przy wpisie w książeczce a regulamin wystawy wymaga aktualnych szczepień to nie masz żadnej gwarancji jak ten wpis zostanie potraktowany- tu niestety pozostaje dowolność interpretacji. Ja bym w tej sytuacji albo wyjaśniła datę u weta ( ew. poprosiła o zaświadczenie) albo po prostu zaszczepiła psa na początku lipca i definitywnie rozwiązała tym samym problem;) Quote
wzjoanna Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 dziś po pracy polecimy do wetki Pozdrawiamy:multi: Quote
Recommended Posts