Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poradźcie, proszę!

Czy jeżeli w książeczce zdrowia mam datę następnego szczepienia przeciwko wściekliźnie "07.2009", to znaczy, że muszę je zrobić najpóźniej 1. lipca czy mogę poczekać do końca lipca?
Chodzi mi o to, czy z takim zapisem wejdę 10. lipca na wystawę?

Posted

wzjoanna napisał(a):
a tam stoi po prostu 07.2008 i 07.2009

a poza wpisem w książeczce nie dostałaś zaświadczenia?

tak na marginesie- ja zawsze o takie proszę ( jest stosowny druczek) i wkładam w portfel ,który mam zawsze przy sobie na psich spacerach. To tak na wszelki wypadek (mimo, że nie mam agresywnych psiaków);)

Posted

no to masz problem faktycznie...
oczywiscie dokładną datę szczepienia da się odtworzyć na podstawie rejestrów , które musi mieć weterynarz w swojej dokumentacji ale to wymagałoby przejścia sie do tego gabinetu.
Jeśli nie ma dokładnej daty przy wpisie w książeczce a regulamin wystawy wymaga aktualnych szczepień to nie masz żadnej gwarancji jak ten wpis zostanie potraktowany- tu niestety pozostaje dowolność interpretacji.
Ja bym w tej sytuacji albo wyjaśniła datę u weta ( ew. poprosiła o zaświadczenie) albo po prostu zaszczepiła psa na początku lipca i definitywnie rozwiązała tym samym problem;)