Jump to content
Dogomania

''Ozzy Osbourne & Jimmy'' czyli z bloga buldoga

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sleepingbyday']karmel rozwalony na fotelu (czy tam kanapie) - boski. zna swoja wartość chłopak, hehe.
jak tam sylwek, spokój, czy nerwy?

Cześć sbd :cool3: dawno cię nie było.
Sylwestra przyjęli na luzaku ... pojedli,pospali -normalka:multi:

• 1 month later...
Posted

Wracamy po dłuższej przerwie na życzenie dzasty,która chciała zobaczyć bulwiaki. :eviltong::loveu:

Ozzy uwielbia śnieg ... może się pod nim chować,zjadać go ...

Karmel przygląda się temu z niedowierzaniem

Ja miałbym to jeść .. :hmmmm:

Mamo mogę ?

brr po co ja was posłuchałem ..

Posted

Hahaha się obśmiałam z tego Karmelka :)
bardzo się cieszę że wstawiłaś zdjęcia chłopaków.
U mnie Dżez jak Karmel zajada a wręcz pałaszuje śnieg a Berta nie wie po co to i na co to :D

Posted

dzasta napisał(a):
Hehe moje jeszcze kominka nie mają to pod kaloryferem zalegają jak im zimno :D

Kominek fajna sprawa ... a jak się w nim nie pali to sami koło niego chodzą i zaglądają do szyby .... Mądre są te moje buldożki :lol:

Posted

dzasta napisał(a):
Jak wszystkie bublowate stwory mądre to to aż za bardzo tylko często gęsto głuche i leniwe :D

haha o tak ...
Karmel jest nieposłuszny... jak coś mu się nie podoba to siada,odchyla głowę do tyłu i pokazuje jaki jest ważny. U Ozziego można zaobserwować chęć współpracy,ale po drodze mam wrażenie,że zapomina co się od niego chciało:hmmmm:

Posted

Hahah u mnie Czesio jak Karmel ale czegoś tam się go dało naumieć a Bercia jak Ozzy wie że dzwonią ale nie wie w jakim kościele hehe
Jeszcze jak już się kiedyś bulwina pojawi to oszaleje z tą bandą :D

Posted

Na dzień dzisiejszy przesunęłam pojawienie się bulwy w moim domu bo i krycie przesunęli ludzie od których chciałam bulwinkę a i Czesio coraz gorzej się czuje...

Posted

Chefrenek zgrają to ciężko nazwać bo 2 psy plus szczurek to nie zgraja :)
Sąsiedzi nic nie mówią ale one nie szczekają to raz dwa że mieszkamy na małym kameralnym osiedlu wśród psiarzy za ścianą mamy 5 kundelków a nad nami mieszka banda 4 buldogów angielskich :)

Posted

[quote name='dzasta']Chefrenek zgrają to ciężko nazwać bo 2 psy plus szczurek to nie zgraja :)
Sąsiedzi nic nie mówią ale one nie szczekają to raz dwa że mieszkamy na małym kameralnym osiedlu wśród psiarzy za ścianą mamy 5 kundelków a nad nami mieszka banda 4 buldogów angielskich :)

aaaaaa nie mogę! Jak cudnie ... zazdroszczę ci normalnie. To jakaś hodowla czy osoba prywatna?

Posted

Mgie buldonie nad nami to kiedyś można było zaliczyć do hodowli ( ich Pani mieszkała we Włoszech z Mamą i tam hodowały ) ale po śmierci właścicielki hodowli jej córka jest w rozjazdach między Italią a Polską a psiaki raczej grzeją kanapy chociaż ostatnio był miocik :) Psiaki częściej są we Włoszech ale dzięki nim wyleczyłam się z Bulw Angielskich :)
Ehhh Twoje śpiące chłopaki są boskie kocham je :)

Karmel jak Berta śpi z piłką a Ozzy jak Czechu oby spać :D

Mam nadzieję że w tym roku wybiorę się na wakacje w Wasze strony i umówimy się jakoś i wytarmoszę osobiście te Twoje Kochane chłopaki :D

Posted

O widzisz ... a dlaczego się wyleczyłaś? Na początku interesowałam się angielskimi,ale gdy się trochę popytałam to wszędzie słyszałam o ich chorobach ... nastraszyli mnie poniekąd. Chociaż jak byłam w Wawie po Karmelka to tam była sunia b.angielskiego ... no cudo po prostu

znam jednego buldoga ang ..mieszka niedaleko nas ... głównie przesiaduje w oknie ... a na spacery jest zawożony samochodem:grins:

To super,że się wybieracie. One tak niewinnie wyglądają tylko jak śpią. :eviltong: