Jump to content
Dogomania

''Ozzy Osbourne & Jimmy'' czyli z bloga buldoga

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesienne dzień dobry ;)

[quote name='elmira']Śliczne buldożki.
Ślimaczek też niczego sobie;)

Jakby ktoś był zainteresowany,to mam więcej zdjęć ślimaczka.
O buldożych zdjęcia nie wspomnę bo przez wrzesień napstrykałam ich ze 700.;)

[quote name='dzasta']Bleh u nas już mniej ślimaków na szczęście :p
A chłopaki rozkosznie korzystają z ostatnich ciepłych dni tej jesieni :loveu:

U nas ślimaków dużo niestety...
A,że w ogrodzie mam francuskich smakoszy to co chwila muszę jakiegoś przed nimi ratować.

[quote name='sleepingbyday']trudno czy łatwo, pokaz nam tego kociaka. jak się nazywa?

Pokaże z pewnością-kwestia czasu.
Planowo ma być Maja. Jak na razie przybiega na kici-kici.:cool3:
Tak najbardziej to pasuje do niej Psotka. Chwila nieuwagi,a już wkłada łapkę do kubka z herbatą,wykopuje ziemia z doniczek.
Ogólnie słychać po domu ciągle turlanie orzecha. :lol:

Posted

Ja zapomniałam że Ty masz francuzików w domu moje to angielskie flegmy więc niby książkowo ślimaków nie powinny jeść :D

A Kicia musi być słodka. Mój TZ miał przez 19 lat kotkę o imieniu Psotka :loveu:

Posted

Nie znam się zbytnio na kotach :oops: ale 19 lat to imponujący wiek.
Mała psoci i to bardzo. Dotychczas myślałam,że tylko Ozzi jest takim wariatem ;) ale ona przebiła go o głowę.

Zostawić jej samej nie można,bo zdemoluje cały dom,a jak jest obok to nic nie da się zrobić. Dzisiaj o mało nie wylądowała w farszu.. ale nie da się jej nie lubić.

Przypominam,że Ozzi 15 kończy 3 latka :loveu:

Posted

Oj, kotki to żywioły. My mamy ok.4-ro miesięcznego kotka. Wszystko i wszyscy fruwają. W nocy nie da nam spać. Napada na psy i na starszą kotkę. Istne tornado :)

Posted

elmira no więc wiesz o czym mówię. Moja jest jeszcze młodsza (ok 3 miesiące) a szaleje,że głowa mała.:eek:

Gdy tylko wyjdzie na dwór pierwsze kieruje się na drzewo.:shake:
Chyba muszę jej kupić jakiś drapak.

Posted

Ja mojego Kazia nie wypuszczam na dwór. Niedaleko mam ruchliwą ulicę i bardzo blisko gołębiarzy, którzy tepią koty, jak szkodniki. Nie chcę, żeby Kazia coś złego spotkało. Mam jeszcze kotkę, Pigi ma 11 lat i ona potrafi jakos sie poruszać po okolicy.

Posted

Ja Psotkę zgarnęłam z ulicy. Teraz jak jest w domu to domaga się wyjścia.
Wypuszczam ją do ogrodu gdy mam czas za nią biegać i ściągać ją po drzewach. ;)

Dobrze,że twój Kazio ma starszą koleżankę. Ma się z kim bawić przynajmniej.
Ja na razie boje się o jej zabawy z chłopakami (szczególnie z Ozzim)

Posted

mgie, nie ma zabawy, zapomnij;)! Wojna taka, że szok. Stara kotka jest jak święta krowa, a mały chce się bawić. Pranie odchodzi na całego. Takich gulgotów, syczeń i prychań, to ja w życiu nie słyszałam.

Ale bardzo fajnie, że maliznę zabrałaś. te małe kotki są bardzo bezbronne. hłopaki na pewno zaakceptują Kicię i będzie spokój :)

Posted

Naprawdę?Spodziewałam się,że kotka z chęcią przyjmie małego w dodatku kocurka. Długo masz już Kazia u siebie?

Zabrałam małą ze sobą,bo i co innego mogłam zrobić. Zastanawiam się tylko gdzie podziała się reszta rodzeństwa. Może resztę ktoś zabrał,a że ona jest kocicą nie chciał problemu i ją porzucił? :-( Ogólnie mała była w dobrej kondycji..no może po za pchłami ale z tym sobie szybko poradziliśmy.

Posted

A to może ktoś wypuścił koci miot z domu i dlatego mała była w dobrym stanie? Wychowywały się w domu i były w miarę zadbane?

Moja kotka się nie cieszy. Zbyt długo była jedynaczką;) Z resztą ona jest taka aparatka, że pierze psy naokoło. I w ogóle jest hrabini;)

Kazio jest u mnie ok. 2-óch miesięcy.

Posted

Sama zastanawiam się jak to mogło być.Jak pytałam się Pani z pobliskiego kiosku to mówiła,że kręciła się tutaj od jakiś 4 dni.
W pobliżu jest tez przedszkole i tak się zastanawiam czy jakaś kotka się tam nie okociła. Poza pchłami,odwodnieniem stan był nienajgorszy.

hah wyobraziłam sobie wielką,zmanierowaną kotkę patrząca z pogarda na małego Kazia.:megagrin:

Posted

Wpadłam tylko napisać,że mała włożyła dzisiaj głowę do piany z białek. :mad:
Chwila nieuwagi,zadzwonił telefon,a mała już na stole.

Jak ja kocham moje spokojne buldożki. :evil_lol:

Posted

[quote name='elmira']:) Wesoło masz. Spróbuj zrobić fotkę, to się małą pozachwycamy.

Oj wesoło... momentami aż za bardzo :)
Małej będę mogła zrobić zdjęcia w przyszłym tygodniu,bo nie mam aparatu w domu. Mogę jedynie korzystać z archiwum zdjęć.
W zamian- Karmelek.

Posted

[FONT=Arial]Bardzo fajne zdjęcia, gratuluje artystycznych ujęć. Twoje obydwa buldogi wypadają wszędzie znakomicie, co prawda wyznam, że sama nie posiadam buldoga ale kiedyś może za jakiś czas, kto wie...?[/FONT]:-o

Posted

Hahaha ale się uśmiałam z tej kąpieli w białkach :evil_lol:

A Karmelek i Ozzy ehhh i ahhh mniam ja się już swojego nie mogę doczekać a właściwie swojej :loveu:

Posted

[quote name='Protazy'][FONT=Arial]Bardzo fajne zdjęcia, gratuluje artystycznych ujęć. Twoje obydwa buldogi wypadają wszędzie znakomicie, co prawda wyznam, że sama nie posiadam buldoga ale kiedyś może za jakiś czas, kto wie...?[/FONT]:-o

Protazy witam Cie serdecznie. Bardzo dziękuje za miłe słowa. Powtórzę je chłopakom. ;) Buldożki to bardzo fajna rasa.
Niedawno natrafiłam na tą stronkę i chciałoby się powiedzieć -'Skąd ja to znam'?:megagrin::megagrin:
Buldog francuski – Nonsensopedia, polska encyklopedia humoru

Można dowiedzieć się różnych rzeczy jak np. to,że buldożek powstał w wyniku połączenia wiewiórki szablozębnej, lwa workowatego i sosny.

[quote name='dzasta']
A Karmelek i Ozzy ehhh i ahhh mniam ja się już swojego nie mogę doczekać a właściwie swojej :loveu:

dzasta naprawdę? Będziesz miała buldożka? :loveu: Superowe będzie to Twoje stadko.Masz już jakiegoś na oku czy to dopiero plany?

W takim razie Tobie również radzę przeczytać tą stronkę. :evil_lol:

Posted

Mgie ja już byłam kiedyś na tej stronie :D
O buldożku marzę już od 5 lat a o staffiku zanim trafił do nas Czesio marzyłam 6 lat :evil_lol: Więc tak pewnie za jakieś góra dwa lata do nas dołączy. Hodowle mam już na oku 2 w Polsce i 2 za gramanicą :evil_lol: A teraz czekam aż już chociaż będą fundamenty naszego domku i wtedy będziemy myśleć :eviltong: