Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mafi jest niedużym ok. 10 letnim psiakiem w typie Spaniela. Nie miał w swoim życiu szczęścia... choć, może gdyby nie ono, już by nie żył? Mafi został wyłowiony z szamba przez straż miejską w Piasecznie. Nie wiadomo czemu się tam znalazł - może ktoś go wrzucił, a może sam wpadł? W każdym razie jego poprzedni właściciel nie zainteresował się jego losem... Nie zareagował na ogłoszenia, zniknął... A Mafi trafił do kliniki zajmującej się bezdomnymi psami na terenie gminy. Był kulą pozlepianego futra. Po wielu godzinach żmudnej pracy, kąpieli, strzyżenia, udało się go doprowadzić do ładu. Jest bardzo fajnym psem - choć ma swój charakterek :) Obecnie przebywa w domu tymczasowym wraz ze starszą rottweilerką, z którą się bardzo dobrze dogaduje.

Mafi jest zaszczepiony, odrobaczony, zabezpieczony przeciwko kleszczom oraz wykastrowany.

Kontakt w sprawie adopcji - 503 069 502

Zbieramy na opłacenie ww. zabiegów oraz na utrzymanie Mafika. Bardzo prosimy o wpłaty na konto Fundacji Przytul Psa tytułem "Mafi"

[FONT=Calibri]Fundacja na rzecz zwierząt "Przytul Psa"[/FONT]
[FONT=Calibri]ul. Parkowa 5K, Ustanów, 05-540 Zalesie Górne[/FONT]
[FONT=Calibri]Bank BPH (o. w Piasecznie)[/FONT]
[FONT=Calibri]66 1060 0076 0000 3200 0133 1036[/FONT]

Posted

Ma szczęście, ze przezył - w szambie jest tak wysokie steżenie amioniaku i innych gazów, ze powodują poparzenie układu odechowego :shake: U nas w lecznicy mieliśmy psa wyłowionego z przydomowego szamba, odszedł po 4 dniach z tego właśnie powodu :-(

Posted

Ciborka, gdzie psinek teraz przebywa? Na tymczasie gdzieś w okolicach Warszawy?

Znajoma hodowczyni spanieli amerykańskich z Warszawy zaproponowała, że przywiezie kosmetyki dla pieseczka i go ładnie ostrzyże. :cool3:

Posted

ciborka napisał(a):
Mafik przebywa niedaleko Piaseczna, a dokładnie w Żabieńcu, w domu tymczasowym :)

A nr tel podany w pierwszym poście jest do Fundacji, czy do osoby, która tymczasuje Mafiego?
Z kim się umawiać w sprawie ewentualnych odwiedzin?

Posted

Telefon jest do fundacji, a jeśli chodzi o umówienie spotkania to napisz mniej więcej kiedy odwiedziny wchodziłyby w grę, wstępnie uprzedzę DT i podam Ci do tej Pani u której jest Mafi telefon :)

Posted

Mafi przypomina mi naszego kochanego Pastela - ten sam wyraz wiernych psich oczu. Pastel był najbardziej wdzięcznym psem, jakiego znałam, od momentu, kiedy do nas trafił, nieustannie demonstrował swe przywiązanie, cały czas był szczęśliwy, choć to niemal niewiarygodne przy liście dolegliwości i chorób, z jakimi musiał sie zmagać. Mafi też będzie fantastycznym przyjacielem.
Jak on się teraz czuje ?

Pastel :

Posted

Odpowiedź hodowczyni:
"dzięki wiem gdzie to jest niedaleko mieszka moja koleżanka. Psiak wygląda na ameryckiego postaram się go wystylizować i dać odpowiedni szampon aby włos był ładny
psiak ma 10 lat to trochę trudno kogoś znaleźć sama bym go wzięła gdybym nie mieszkała w bloku

moje namiary są na stronce dajcie znać najlepiej w tygodniu bo wszystkie wekendy lipcowe i ten czerwcowy mam zajęte "

Dane kontaktowe mozna znależć tutaj:
http://www.american-cocker.pl/

Proszę dzwonić i się nie czaić, Pani już się dopytuje o tą wizytę u psiaka. ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Mafik cały czas w domku tymczasowym... Może zostanie tam przez zasiedzenie... ? ;)

Miło, że ktoś jeszcze o nim pamięta... :)

W najbliższych dniach będzie miał robione ząbki... (kamień). Jak uzbieramy coś bo cienko z kasą... A cały czas przychodzą nowe psiaki :( I to poważnie chore, w ostatnim tygodniu dwie babesziozy (jeden dodatkowo z chorobą skóry więc trzeba go izolować...)

Posted

ciborka napisał(a):
Mafik cały czas w domku tymczasowym... Może zostanie tam przez zasiedzenie... ? ;)

Miło, że ktoś jeszcze o nim pamięta... :)

W najbliższych dniach będzie miał robione ząbki... (kamień). Jak uzbieramy coś bo cienko z kasą... A cały czas przychodzą nowe psiaki :( I to poważnie chore, w ostatnim tygodniu dwie babesziozy (jeden dodatkowo z chorobą skóry więc trzeba go izolować...)

Oj nieciekawie... :shake:
U nas też trudna sytuacja, prawdopodobnie będziemy mieli do utrzymania aż 3 spanielki w hotelach/DT, a koszt jednego to 300 zł/miesięcznie...
Skąd brać pieniądze? :roll:

Posted

Nie wiem, naprawdę :(

Teraz jeszcze zaczął się rok akademicki i fizycznie nie mam tyle czasu na ogłaszanie...

300 zł to jeszcze, my niestety naszego Gordona (skóra) nie możemy trzymać w normalnym hotelu tylko w klinice w izolatce... Co się równa 750 zł miesięcznie + VAT... Tragedia :| Ale co mieliśmy zrobić... Nie mogliśmy mu odmówić...

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/roczny-gordon-ma-babeszioze-chorobe-skory-blagamy-o-pomoc-148320/

• 2 weeks later...
Posted

ciborka napisał(a):
Fotek nie mam, bo nie wzięłam aparatu jak go wiozłam na czyszczenie ząbków... Już jest po, ale niestety okazało się, że ma nowotwór dziąseł... :/

Ojej, biedulek... :shake:
Da się coś z tym zrobić? :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Trzyma się.

Jest w domu tymczasowym. Nikt się nie interesuje jego adopcją. Na szczęście to jeden z nielicznych takich domów tymczasowych na których można polegać w 100% - że nie wyrzucą, nie zadzwonią aby natychmiast odbierać itp. Mafi ma tam bardzo dobrze, ma przyjaciółkę 12-letnią rottwailerkę i Panią która o niego bardzo dba. To już staruszek więc szanse na jego adopcje są niewielkie, zdaję sobie z tego sprawę, ale nie ustajemy w poszukiwaniu dla niego nowego domu - psiaków w kolejce aby się nimi zająć jest całe mnóstwo.

Tylko za mało rąk, miejsc i pieniędzy na koncie... :(