Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karjo2']Tiaaa, jaki handlarz, tacy nabywcy, jedno warte drugiego...

PS. Aaa i jak badanie moczu? Jaki wynik?

Nic mi o tym nie wiadomo, hodowca nic o tym nie wspominal i ja tez nie bylem na zadnym badaniu moczu, hodowca mi powiedzial jak odbieralem szczeniaka zebym za 2 tyg psozedl na odrobaczenie. A ze mam go juz tydzien, no to w nastepny piatek mam ta wizyte u weterynarza i wtedy sie ew. spytam o te badania itd.
A i jeszcze jedno, chyba zaczyna sie juz tak bardziej sluchac, przestal juz tak bardziej grysc i zamiast tego zaczol lizac jak mowilem "nie, nie wolno" :)

I pozwolcie ze przedstawie tutaj Tiki'ego :)

[FONT=MS Shell Dlg 2]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]
[/FONT]

Posted

Cala diagnostyka weterynaryjna do ciebie nalezy.
Badanie moczu, bo czesto psiak sika, moze ma infekcje.
Zreszta nie ma co czekac 2 tygodnie na weta, juz szukaj polecanego i idz sie skonsultowac.

Na tych zdjeciach pies jest po jedzeniu?
A taka mala kostke wywal, nim sie nia nie zadlawil, badz nie polknal i nie dostal skretu jelit.

Posted

karjo2 napisał(a):
Tiaaa, jaki handlarz, tacy nabywcy, jedno warte drugiego...

Tylko ja brałam kundla ze wsi i nie spodziewałam się rewelacji :roll:.
Gnatów nie daję odkąd mi się parę razy Hexa dusiła kawałkiem główki z kości :shake: i stąd moje rady odnośnie kości z zoologa.

Barteks napisał(a):
hodowca mi powiedzial jak odbieralem szczeniaka zebym za 2 tyg psozedl na odrobaczenie.

To wet a nie hodowca decyduje o wizytach u weta :cool1:.

Posted

Monia, mialam na mysli zalozyciela watku i jego zrodlo "chodoffli" ;).
Co do gnata, oczywiste jest, ze malucha sie pilnuje, coby sie nie przydlawil.
Natomiast kosci z zoologa sa "lyse", preparowane, zadna atrakcja dla psa, poza waleniem nim po podlodze :evil_lol:.

Posted

karjo2 napisał(a):
Monia, mialam na mysli zalozyciela watku i jego zrodlo "chodoffli" ;).

Powialo krytyka -.-"

A co do tego czy piesek an zdjeciu jest najedzony to nie... minely juz 3h od jego posilku...

*Monia* napisał(a):

To wet a nie hodowca decyduje o wizytach u weta :cool1:.

Napisalem ze hodowca mi tylko powiedzial zebym zglosil sie na odrobaczenie za 2tyg, ale wiadomo ze to wet zadecydowal o tym.

Posted

W tym miesiącu jesteś 3 albo 4 osobą (z tych tematów które czytałem) z praktycznie identycznym problemem:
a/ pies z pseudohodowli
b/ pies wydany za wcześnie z nie zakończonym etapem socjalizacji (psa od matki i rodzeństwa nie powinno się oddzielać przed 10 tygodniem, a absolutne minimum to 8 tyg.) W tym BARDZO ważnym okresie m.in. pies uczy się od rodzeństwa, że ugryzienie boli...
c/ pies boleśnie gryzie

Dlatego też najpierw poczytaj w dziale wychowanie, użyj wyszukiwarki, bo trudno co kilka dni pisać każdemu to samo! ... :roll:

Posted

[quote name='karjo2']Monia, mialam na mysli zalozyciela watku i jego zrodlo "chodoffli" ;-).

Wolałam dopisać, żeby nie było jakichś wątpliwości ;)

[quote name='Barteks']Napisalem ze hodowca mi tylko powiedzial zebym zglosil sie na odrobaczenie za 2tyg, ale wiadomo ze to wet zadecydowal o tym.
Przy takim 'hodoffcy' pierwsze co ja bym zrobiła to wizyta u weta. Nawet tylko obejrzenie, osłuchanie jest ważne. Rady od weta też można dostać.

M@d zauważyłam, że dużo ostatnio przybyło tematów o tym samym. Ale łatwiej założyć nowy temat niż poszukać :shake:.

Posted

[quote name='M@d']
b/ pies wydany za wcześnie z nie zakończonym etapem socjalizacji (psa od matki i rodzeństwa nie powinno się oddzielać przed 10 tygodniem, a absolutne minimum to 8 tyg.) W tym BARDZO ważnym okresie m.in. pies uczy się od rodzeństwa, że ugryzienie boli...
Czy nam sie to podoba czy nie, regulamin hodowli ZKwP mówi: :roll:

Hodowca ma obowiązek:

j) wydawać nabywcom szczenięta po ukończeniu 7 tygodni wraz z metrykami (wzór zał. nr 6)
i książeczkami zdrowia, zaś nabywcom zagranicznym dostarczyć rodowód eksportowy,

Posted

[quote name='puli']Czy nam sie to podoba czy nie, regulamin hodowli ZKwP mówi: :roll:

Hodowca ma obowiązek:

j) wydawać nabywcom szczenięta po ukończeniu 7 tygodni wraz z metrykami (wzór zał. nr 6)
i książeczkami zdrowia, zaś nabywcom zagranicznym dostarczyć rodowód eksportowy,

Dziwne, mi powiedziala ze nie moze miec metryki -.-", a rodzice szczeniaka maja.

Posted

Bo rodzice moga byc: spokrewnieni, bez hodowlanki, z wadami wykluczajacymi hodowle, bez wymaganych badan. Powodow moze byc wiele, dlatego to sie nazywa rozmnazalnia a nie hodowla...

Posted

jeszcze zapomnialem zapytac o istotnej dla mnie rzeczy... o toz moj maluch jak robi siku to robi na stojaco, nie podnosi nogi do gory i leje w kat tylko na stojaco czy to normalne u szczeniakow i dopiero pozniej samo im to minie?