wiska Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Schipperke jak wiadomo to takie male owczarki(diabelki:loveu:). Sa bardzo szybkie i pojetne ,wiec oczywiste jest, ze maja predyspozycje do agillity. Mamusia mojej suni startuje w tej dyscyplinie z bardzo dobrymi wynikami a tatus dopiero zaczyna,ale tez juz swietnie myka po torze. Ja z mloda chodze od paru tyg na zajecia do klubu agillity "de Luks". Moja schipra jest jeszcze mlodziutka (ma 3mies),ale juz swietnie sobie radzi. Umie (w miare-za zabawka haha) komende "hop" a takze przechodzic przez palisade i tunel. Zobaczymy jak poradzi sobie ze strefami ;) Na youtube znalazlam pare filmikow z schipperkami w agillity YouTube - Stoney 2007 Invitationals MS YouTube - Schipperke Gory Bergerac Helsinki Agility WC ind. jumping Brazylijskie schipperke w akcji YouTube - Pypo no Camp. Brasileiro de Agility Quote
wiska Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 spiesze doniesc,ze piekny schipperke z estonii startowal w pucharze swiata agillity. Zdjecia (z netu oczywiscie) zamieszcze a najblizszym czasie :) Quote
Recommended Posts