AnkaW Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 A ja dalej nie mam potwierdzenia :evil: Quote
Złośnica Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 dostałam potwierdzenie i wszystko się zgadza :D Quote
Cavisia Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Sprawadzajcie dokładnie dane - ja muszę iść poprawić dane . Mój pies jest współwłasnością dwóch osób - i zmienili dane drugiego właściciela. Quote
Asiaczek Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Proszę, proszę. A co tam u AnkiW? Masz już potwierdzenie? Jeżeli nie - to może jutro zadzwoń i potwierdź chociaż telefonicznie, co? pzdr. Quote
AnkaW Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Potwierdzenia dalej niet :evil: a dzwonić nie będę bo w katalogu na stronie ZK jest uwzględniony więc i tak jedziemy :lol: Quote
Asiaczek Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 I dlatego zawsze będę ZA katalogami przedwystawowymi. Niech tam sobie inni mówią, że to niezgodne z przepisami itd., ja wiem swoje. AnkaW - ale i tak czeka Cię stanie do sekretariatu i odbiór numerka na miejscu (chyba?). A może jeszcze kopertka dojdzie, co? Pzdr. Quote
Polna Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 a ja mam pytanie czy w szczeniakach jak piesek nie umie pokzać zębów i statyka kiepska i wystawiająca początkująca... to mozemy dostać dyskfalifikacje :> jak będzie się wyrywać :-? Quote
Asiaczek Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 A to zależy od sędziego. Możesz dostać kartę oceny z b.krótkim opisem: "Pies nie do oceny". A możesz też dostac tzw. dyska. Ale ja w tym przypadku optuje za "Nie do oceny". pzdr. Quote
dachenoceras Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Asiaczek napisał(a):I dlatego zawsze będę ZA katalogami przedwystawowymi. Idea Ok - no i po dwóch dniach prób wreszcie udało mi się zalogować na stronie odziału w Kielcach - wreszcie limit transferu nie został przekroczony - a może oddział zafundowałby sobie płatny serwer bez ograniczeń - wszak przecież dysponuje naszymi pieniędzmi. Anka W Stalowa Wolo wciąż czeka na potwierdzenie - ja też. No i zapomniałem dodać że jednak nie bęzie ogrzewania w samochodzie (takiego w wersji na full) - mój futrzak źle to znosi - szaliki i czapki mile widziane Quote
anovi Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 A my nadal bez potwierdzenia... ale czekamy cierpliwie :) W katalogu jesteśmy, więc wszystko chyba będzie w porządku. Na szczęście razie czego oddział pracuje jeszcze w piątek i zawsze pozostaje telefon... :) Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 No, proszę, jednak i optymiści są na DGM. Anovi - brawo za optymizm! Pzdr. Quote
maggda Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Polna napisał(a):a ja mam pytanie czy w szczeniakach jak piesek nie umie pokzać zębów i statyka kiepska i wystawiająca początkująca... to mozemy dostać dyskfalifikacje :> jak będzie się wyrywać :-? Będzie oko! Sędziowie są bardzo wyrozumiali dla początkujących psów i wystawców! Nie spotkałam się z hasłem nie do oceny w klasie szczeniąt. Wystawianie psów w klasie szczeniąt ma zachęcić, a nie zniechęcić. Będzie super! :D Quote
maggda Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 No cóż wszystko zależy od dobrej woli sędziego, ale ... Ja bym tylko starała się wyeliminować od początku "agresorów" Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Co do "agresorów", to nie ma sprawy. Eliminacja od samego początku, bez taryfy ulgowej. pzdr. Quote
iza Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 maggda napisał(a):Polna napisał(a):a ja mam pytanie czy w szczeniakach jak piesek nie umie pokzać zębów i statyka kiepska i wystawiająca początkująca... to mozemy dostać dyskfalifikacje :> jak będzie się wyrywać :-? Będzie oko! Sędziowie są bardzo wyrozumiali dla początkujących psów i wystawców! Nie spotkałam się z hasłem nie do oceny w klasie szczeniąt. Wystawianie psów w klasie szczeniąt ma zachęcić, a nie zniechęcić. Będzie super! :D No nie wszyscy są wyrozumiali , ja znam przypadek, kiedy sędzia w klasie szczeniąt , dał psu co prawda oceną "obiecujący" , ale powiedział, że pies jest za duży i w ogóle najlepiej będzie jak go nie będą wystawiać. A potem za 4 miesiące ten sam sędzia na innej wystawie dał temu psu Zw .Mlodzieży na międzynarodowej wystawie w silnie obsadzonej stawce. Dodam jeszcze, że właściciele tego psa byli z nim wtedy pierwszy raz na wystawie i o mało nie ostatni , na szczęście był zapisany na 2 następne i tylko dlatego z nim jeszcze pojechali aby nie zmarnować pieniędzy. Teraz ten pies jest Mł Ch.Pl a do dorosłego championatu brakuje mu 1 małego CWC. Quote
Polna Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 mam nadzieje, ze będzie dobrze i Fanta nabierze triche respektu 8) ale normalnie mam stracha :( Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Jeszcze można z nią trochę poćwiczyć; może nie wszystkie "stałe fragmenty gry", ale np. stójkę lub zęby. Coś, co wygląda na łatwiejsze zadanie... Pzdr. Quote
Polna Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 ćwiczymy zęby, ale nic nam nie wychodzi <mamy dokładne instrukcje od Jovi ;)> statyka juz pomału coś nam idzie I pytanko o Sędziego Jana Ryka, jak ocenia itd. :) Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 No, to sunia taka całkiem zielona nie pojedzie na wystawę... Sędziego J. Ryka - zupełnie nie znam. Pzdr. Quote
Polna Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Asiaczku wiesz, ze się chyba poznałyśm< widzałyśmy> na Łódzkich klubówkach we wrześniu ;) Dziękuje za odpowiedz Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Naprawdę?! Rozmawiałyśmy czy jak? Pamiętasz okoliczności? Ja byłam chyba zbyt zakręcona, bo obecnie twierdzę, że z nikim tam nie rozmawiałam!!! Super, co? Ale ja tak reaguję na stress, bo klubówka to jednak stressujące przeżycie, prawda? pzdr. Quote
Recommended Posts