czarna_hancza Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Dog niemiecki :lol: Biala suka (można zobaczyć w naszej galerii ;)) Quote
Polna Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 do mnie dziś doszedł nr startowy mam 904 8) Quote
an3czka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Padniecie jak Wam powiem :painting: Zadzwonilam dzis do oddzialu w Kielcach, zeby spytac, o ktorej beda sedziowane weimary. Mila pani powiedziala, zebym sobie policzyla. Na psa przypada srednio 1,5-2 minuty, mam zsumowac czas i bede miala godzine sedziowania weimarow. Zdebialam! :crazyeye: Moze ktos z Kielc ma 'wtyki' i moglby mi pomoc. W niedziele od 8 moj Basco jest na polowaniu i prosto z niego na wystawe jedziemy, wiec znajomosc godziny jest niezbedna. Quote
AnkaW Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Polna napisał(a):do mnie dziś doszedł nr startowy mam 904 8) To już wysyłają potwierdzenia??? Uuuu my jeszcze nie mamy :cry: Quote
Asiaczek Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 an3czka napisał(a):Padniecie jak Wam powiem :painting: Zadzwonilam dzis do oddzialu w Kielcach, zeby spytac, o ktorej beda sedziowane weimary. Mila pani powiedziala, zebym sobie policzyla. Na psa przypada srednio 1,5-2 minuty, mam zsumowac czas i bede miala godzine sedziowania weimarow. Zdebialam! :crazyeye: Moze ktos z Kielc ma 'wtyki' i moglby mi pomoc. W niedziele od 8 moj Basco jest na polowaniu i prosto z niego na wystawe jedziemy, wiec znajomosc godziny jest niezbedna. Ależ ja w ten sposób wielokrotnie wyliczałam sobie czas! Nie widzę tu nic szczególnego. Wystarczy tylko wiedzieć, ile psów jest przed Tobą. Chyba, że jest coś, czego nie wiem... :roll: Pzdr. Quote
czarna_hancza Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 No bo... :hmmmm: tego chyba nie a rady podac...No bo tak naprawde nikt nie wie ile psow faktycznie sie zjawi i ile czasu zajmie sedziemu ocena...Ale ja sie nie znam ;) Quote
an3czka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 problem jest w tym, ze nie wiadomo jak szybko sedzia ocenia, czy wszystkie psy dojada? jak juz pisalam bedziemy jechac prosto z polowania (na ktorym chcemy byc jak najdluzej), z Krakowa. przed nami w ringu sa charty i jeszcze jakas rasa... :-? mam zalozyc na psa 1,5 minuty na ocene czy 2? bo to diametralnie zmienia postac rzeczy? :roll: Quote
an3czka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 czarna_hancza z tego co pamietam, to na wiekszosci wystaw podawane sa godziny, o ktorych bedzie oceniana dana rasa. te informacje znajduja sie w katalogu Quote
Asiaczek Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Czarna_hańcza - bezpieczniej będzie, jak sobie policzysz 1,5 minuty na psa. Bo nawet jeżeli przyjedziesz trochę za wcześnie, to najwyżej poczekasz przy ringu. Lepsze to niż sytuacja, gdybyś się spóźniła; sędzia może wtedy odmówić oceny Twojego psa lub zrobić to "poza konkurencją". Bez sensu. Pzdr. Quote
czarna_hancza Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 To tez nic nie mowie bo nie jestem w takich sytuacjach ;) Jak jezdzilam z hodowla dogow to zawsze bylismy wczesniej.I tak tez mysle an3czka ze lepiej jak policzysz 1,5 a nie 2 min no najwyzej bedziesz wczesniej.Jak powiedziala Asiaczek lepiej byc wczesniej niz sie spoznic ;) Quote
an3czka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 nie no. jasne, ze musze piliczyc 1,5 minuty. tylk smieszne jest to, ze musze to w ogole robic. powinny byc z gory ustalone godziny i juz. tak, zeby wystawcom spoza Kielc bylo latwiej. wlasnie zerknelam sobie do katalogu z Poznania i slicznie, po lewej stronie podane godziny. Quote
Asiaczek Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Oczywiście, że dobrze jest, jak godziny sędziowania podane są wcześniej. No, ale co robić, jak ich nie ma? Liczyć 2 min. na psa i już :D Pzdr. Quote
an3czka Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Do osob, ktore dostaly potwierdzenia: Czy nalezy miec zaswiadczenie o stanie zdrowia? Quote
Musiałek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Cześć dziewczyny ja nie jestem jeszcze wyjadaczem wystawowym ale jak mnie na razie doswiadczeniu nauczyło to te podawane godziny maja sie nijak do tego co faktycznie dzieje sie na ringu. Przyklad : w Łodzi miałam wejsc ok 12,30 weszłam o 15!! i jeszcze nas popedzano bo BIS-y czekają! Tak naprawde ani organizatorzy ani wystawce nie są w stanie podac dokładnej godziny bo zalezy to od sędziego, od ilości psów które się np. nie zgłoszą itd. Najlepiej policzyc jak pisały wczesniej dziewczyny i przyjechać troszkę wczesniej i poczekac. Quote
Cavisia Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ja dostałam potwierdzenie dzisiaj. Nie musisz mieć świadectwa zdrowia, wystarczy zaświadczenie o szczepieniu p/wściekliznie. Quote
Asiaczek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Kielce się postarały, brawo!!! Pzdr. Quote
Martyna Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 do zobaczenia w kielcach :-) oczywiscie jade sie pogapic na flaty ;-) Quote
Asiaczek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Martyna - miło Cię znowu czytać! Pzdr. Quote
Martyna Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 ech ostatnio mam troche malo czasu :( Tijaczek, studia i czasami zlapie jakas prace... ;-) mam nadzieje, ze wpadne na Ciebie i baski w Kielcach :-) Quote
efra-husky Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 ja też wczoraj dostałam potwierdzenie. Super. Jeszcze nigdy tak wcześnie nie miałam potwierdzenia. Już mi się podobają te Kielce :D Quote
Asiaczek Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Martyna napisał(a):ech ostatnio mam troche malo czasu :( Tijaczek, studia i czasami zlapie jakas prace... ;-) mam nadzieje, ze wpadne na Ciebie i baski w Kielcach :-) W Kielcach raczej się nie spotkamy :( ; ja teoretycznie już zakończyłam sezon wystawowy. Jedyny wyłom robię na wystawę w NDM 10 grudnia br. Mam nadzieję, że baski-babaski już będą na świecie i będę mogła wyrwać się z domu na te kilka godzin. Pzdr. Quote
dachenoceras Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 efra-husky napisał(a):ja też wczoraj dostałam potwierdzenie. Super. Jeszcze nigdy tak wcześnie nie miałam potwierdzenia. Już mi się podobają te Kielce :D a który psiak efra to Twój - bo widzę że z grona DGM to już dwójka w V będzie - ja tylko szczeniaki. Quote
efra-husky Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Dachenoceras moja to sunia klasa młodzieży - Evening Falls; mamy numer 863 :D Quote
Tiggy Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Hej ;) No to ja tez bede na bank- z bajgielą w otwartej INKA Beta Plus, nr 917 ;) jakby ktos widzial to krzyczec prosze! :lol: A ja bede robila duzo fotek, wiec jesli ktos z Was by chcial jakas konkretna rase, to postaram sie cyknac ;) (ale nie obiecuje, bo sie boje jak tam bedzie ze swiatlem itp, z tego co pamietam i wiem ciemnica w tych Kieleckich halach!) PS. Zna ktos sedziego Jana Ryka? ;) Quote
Recommended Posts