Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym się zapytać, czy jedzie ktoś z Gliwic z kim mogłabym się ewentualnie zabrać (16-latka bez psa :wink: ).
Może to być pociąg, bo rodzice nie chcą mnie samej puścić.

• Replies 606
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla mnie pociagi nie są straszne...ale przeraza mnie dotarcie na wystawe.Jezeli to jest tak daleko to na nogach odpada :roll: Jeżdzi tam jakiś autobus? Jedziemy z kumpelą bez "bagazu" ale wracac bedziemy z psem...wolalabym miec kontrole nad dojazdami :roll:

$andich ja jade z Zabrza do Kielc pociagiem razem ze znajomą z Gliwic.Jak chcesz mozesz sie z nami zabrac ale nie wiem jak bedzie z powrotem :roll: Najwiekszy problem trasa z dworca na wystawe :bigcry:

Posted

Na teren wystawy pewnie będą podstawione bezpłatne autobusy. Ponadto do Targów Kielce można dojechać autobusami miejskimi:

- linie nr 9, 17, 32, 36.
Wszystkie one zatrzymują się w centrum na ul. Okrzei (tuż za rondem), wysiąść należy na przystanku na Łazach (pierwszy przystanek za halą Makro)
- linia nr 37.
Przystanki w centrum, przy ul. Żytniej, Czarnowskiej i Okrzei, należy wysiąść przy ul. Batalionów Chłopskich (pierwszy przystanek za przejazdem kolejowym).
- linia nr 40.
Kursuje w godzinach porannego i popołudniowego szczytu z osiedli na północy miasta, należy wysiąść na ul. Batalionów Chłopskich (j.w.).

Posted

czarna_hancza napisał(a):
$andich ja jade z Zabrza do Kielc pociagiem razem ze znajomą z Gliwic.Jak chcesz mozesz sie z nami zabrac ale nie wiem jak bedzie z powrotem :roll:

Fajnie by było. Tylko ten powrót :evil: . Rodzice mnie nie puszczą, jak nie będzie wszystko pewne.
A na czym polega problem z powrotem?

Posted

A ja wam chciałam powiedzieć że wczoraj widziałam puchary i są piękne! Jak liczyłyśmy to najlepszy pies wyjedzie chyba z 8 (o ile byłby jeszcze z kieleczczyzny i byłby psem rasy polskiej bo tak to z 6 chyba ;)). Tylko gdzie to wszystko później ustawić jak by się BIS-a wygrało ;)

Posted

efra-husky dzieki za dojazdy...mam nadzieje ze sie odnajdziemy :o $andwich na tym ze nie wiem czym bede wracac...ale chyba tak samo no bo znajomy mnie nie podrzuci na dworzec bo jedzie ze swoją znajomą jakąś chyba i jeszcze kims...Kurcze, ja wogole nie wiem czy mnie puszczą bo niby po psa jade ale tata nie wie a mama zaczyna zalowac decyzji :roll: $andwich jakby co bedziemy w kontakcie.We 3 raźniej niz we 2 ;)

Jeszcze jedno.Czy te autobusy wszystkie jadą gdzies z okolic dworca? (i czy te darmowe mają juz trasy wyznaczone?)

Posted

Musiałek napisał(a):
Małgoś
bedziemy i my debiutowac wiec przyjdziemy do was :) bo tez jesteśmu w niedzielę.

Pozdrowionka

Mnie nie będzie, ale zgłoszona jest suczka oode mnie (jedyna do tej pory niewystawiana). Ja jej nie widziałam od szczenięctwa, a bardzo bym chciała zobaczyć jak wygląda. Jeśli możesz pstryknąć jej fotkę albo dwie i popatrzeć, jak ona ogólnie wygląda (nie chodzi mi o wygląd "wystawowy", tylko, no jakby to napisać - powiedzmy całokształt)

Posted

Małgoś,
:-? sorki wielkie ale mi się pomerdało, myślałam że piszę w topiku Legionowa a nie Kielc :o
:oops:

Niestety w Kielcach mnie nie będzie, ale może Justyna bo mówiła że tam zgłasza pieski.

Posted

efra-husky napisał(a):
a powiedzcie mi (bo na stronie nie ma informacji) czy ringi są we wszystkich pawilonach?

Wiem, że są 3 pawilony na terenie targów

Z tego co pamiętam z poprzednich lat to wystawa była w dwóch przylegajacych do siebie pawilonach

Posted

$andwich jakby co bedziemy w kontakcie.We 3 raźniej niz we 2 ;)

Pewnie, że raźniej (w obcym mieście :o ).
Jak będziesz pewna dojazdu na 100%, to daj znać :wink: .

Posted

$andwich, mam nadzieje, ze uda Ci się być na wystawie.
czarna_hancza fajnie, ze poruszyłaś temat z dojazdem, bo ja też przyjadę transportem komunikayjnym - tyle, ze autobusem (ale chyba PKS sąsiaduje z przystankiem PKP :roll: ??)
Na wszelki wypadek wydrukuję sobie mapkę dojazdową ze strony ZKWP Kielce, to może jakos tam trafię :wink:

Posted

tez wszystko drukuje :lol: Jakie busy z jakich przystankow juz mam.Jeszcze tylko mapka dojazdu i jakis plan miasta znalezc trzeba :lol: $andwich jezeli nic sie nie zmieni to my bedziemy jechac tym pociagiem ktory jest 8:25 w Zabrzu.W kielcach jest o 10:56.Troche pozno wiem ale wczesniejszy jest o 5 z minutami, ma przesiadke i jedzie sie ponad 4h :o Jezeli sie w kielcach sprezymy to zdazymy przed 12 byc a miejscu.A powrot tym o 16:52 i w Zabrzu on jest 19:17 (tez nie ma innych bo jezdza wczesniej i to duzo - 14cos - i jada 4h A pozniejszy jest o 17:15 a w Zabrzu o 23:16 :o -odpada) Jakby co to dam jeszcze znac.

Posted

$andwich jezeli nic sie nie zmieni to my bedziemy jechac tym pociagiem ktory jest 8:25 w Zabrzu.W kielcach jest o 10:56.Troche pozno wiem ale wczesniejszy jest o 5 z minutami, ma przesiadke i jedzie sie ponad 4h :o Jezeli sie w kielcach sprezymy to zdazymy przed 12 byc a miejscu.A powrot tym o 16:52 i w Zabrzu on jest 19:17

Ok, to mi takie rozwiązanie pasuje :D . A wcześnie nie muszę być, bo collie i tak pewnie będą na końcu oceniane 8) .
Jeszcze tylko zostali rodzice i będę pewna na 100%.

Dominika1987 napisał(a):
chyba PKS sąsiaduje z przystankiem PKP

Jeżeli sąsiaduje i godzina naszych dojazdów będzie podobna, to poczekasz na nas pod dworcem :modla: ?

Posted

....:( $andwich...nie jade :(

Szkoda :( . Ale nic się nie stało.

ja jechalam po swoją suke ale dostane ją z dostawą do domu.

A suńka jakiej rasy 8) ?

Posted

A może ktoś będzie miał jedno miejsce wolne w samochodzie - dla osoby z małym pieskiem - z okolic Rzeszowa. Piesek bardzo grzeczny, jeździ na kolanach.
Po prostu transport mi się całkiem rozsypał, niestety.