Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
"stałe fragmenty gry", ale np. stójkę lub zęby. Coś, co wygląda na łatwiejsze zadanie...
Pzdr.

wszystko zależy jakiego się ma psiaka. Mój harpagan w miejscu nie usiedzi i dla nas największą umiejętnością jest stanie w bezruchu :wink:

• Replies 606
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polna napisał(a):
Ja ciągnełam się za Agatą z PON-em
byłam z małym beagle'm
jak wychodziłaś z porównania to Agata Ci gratulowała ;) i ja byłam obok

Aaaa. Świat mi coś, świta! Tak, tak, tak - widziałyśmy się. Na najbliższej (wspólnej dla nas wystawie) trzeba będzie się sobie przypomnieć, prawda?
Ja będę NDM (początek grudnia), a potem to może Głogów? Zobaczymy.
Pzdr.

Posted

Polna napisał(a):
ćwiczymy zęby, ale nic nam nie wychodzi <mamy dokładne instrukcje od Jovi ;)> statyka juz pomału coś nam idzie
I pytanko o Sędziego Jana Ryka, jak ocenia itd. :)

Sedzia Ryk jest ok, bardzo mily i kulturalny, ma dobre podejscie do psow. Zwraca uwage na ruch.
A co do cwiczenia zebow, mam dobry sposob, o ile Twoj pies jest glodomorem. Ja tak nauczylam swojego - cwiczac przy kazdym podaniu miski. Stawialam mu przed nosem miske z zarciem, komenda zostan i on zahipnotyzowany przez miske dawal zrobic ze swoja paszcza wszystko, oczywiscie stopniowo, najpierw przez glaskanie po kufie, potem odslanianie fafli przy glaskaniu az wreszcie manipulacje w paszczy :wink: Teraz jak dostaje miske to sam podtyka pyszczek do kontroli :wink:

Posted

Nr 850 hala A ring 12 coś po 10,00 - mamy je - oczywiście potwierdzenie - tylko coby śniegiem nie poleciało bo może nie dojedziemy - wszak drogowcy zawsze dadzą się zaskoczyć nieoczekiwanej zimie na przełomie grudnia.

Posted

Polna napisał(a):
Fanta to głodomorek, ale niestety swoją karme je niechętnie 8)
więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie, będe próbować ;)

To spróbuj na kiełbaskę, mięsko (w małych kawałkach), serek zółty itp. Na coś powinna dać się złapać!
Pzdr.

Posted

My juz też mamy 1274 :B-fly: :B-fly: ale w sekretariacie będę musiała i tak odstać i pokazać dowód wpłaty i odebrać numerek :cry:

Dachenoceras Ty mnie nie strasz, że nie pojedziesz albo chociaż daj znać trochę wcześniej cobym kogo innego szukała :roll:
A psy w kufajki ubiorę to nie zmarzną :evilbat:

Posted

Zeliika napisał(a):

Sedzia Ryk jest ok, bardzo mily i kulturalny, ma dobre podejscie do psow. Zwraca uwage na ruch.

Hehe, to dobrze, jak kulturalny to nie bedzie Afra sie pieniła do niego :P
A powiedz jeszcze (wiem wiem, glupie pytanie :P ) to taki typ sedziego a'la mysliwy? ;) Tzn moze wyjsc w kapelusiku mysliwskim na ring (pytam, bo moj pies jak widzi takiego czlowieka to nie wiem czemu dotknac sie nie da!! :P )

Posted

No i wystawa tuż tuż :wink: Juz sie doczekac nie mogę ;)
Sandra szkoda, ze nici z Twojego wyjazdu......
Właśnie się dowiedziałąm, ze mam autobus o 6.50 :o Zajadę tam po 8.00 i co ja będe robić, przez bite 2 godziny....... :-? chyba szukać drogi na wystawę :lol:

Posted

AnkaW napisał(a):

Dachenoceras Ty mnie nie strasz, że nie pojedziesz albo chociaż daj znać trochę wcześniej cobym kogo innego szukała :roll:
A psy w kufajki ubiorę to nie zmarzną :evilbat:

Pojechać pojedziemy a i dojechać dojedziemy, tak mnie się tylko o pogodzie coś napomknęło. A w samochodzie jest przód z nawiewem na szybę no i tył z wyłączonym nawiewem - chociaż pies mój najbardziej lubi jeździć z głową za szybą.........ale na to mu nie pozwalam.

Posted

Tiggy napisał(a):
Zeliika napisał(a):

Hehe, to dobrze, jak kulturalny to nie bedzie Afra sie pieniła do niego :P
A powiedz jeszcze (wiem wiem, glupie pytanie :P ) to taki typ sedziego a'la mysliwy? ;) Tzn moze wyjsc w kapelusiku mysliwskim na ring (pytam, bo moj pies jak widzi takiego czlowieka to nie wiem czemu dotknac sie nie da!! :P )

Pan Ryk strojów myśliwskich i kapelusików raczej nie nosi- ja przynajmniej nigdy go w takim stroju nie widziałam.

Posted

kurcze...że też mi nie wyszlo z ta wystawą :-? A czy mogę poprosić o parę foteczek dogów czarnych i arlekinkow? (konkretnie suki a jeszcze konkretniej jakby co Bianka Myśliwi Wodana , Roma Oregon i Cudka Myśliwi Wodana :modla: )

Posted

czarna-hancza a na której hali one będą bo jak na A to może uda mi się cosik pstryknąć - dogi są piękne a jakoś nie miałam okazji ich na ringu oglądać :cry: