Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 606
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My nie mamy w tym roku szczęścia do Kielc. Na tę wystawę nie jedziemy ze względu na cieczkę, podobnie jak nie pojechaliśmy na majową.
Niemniej trzeba przyznać, że kieleckie wystawy są świetnie zorganizowane.

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
My się wybieramy na tę wystawę z dwiema akitkami :lol: Pierwszy raz będzie oceniać nas p.Supronowiczy, dlatego mam pytanie, czy ktoś mógły napisać chociaż kilka słów o jej ocenianiu ??
Z góry dziękuję :D

Ooo, to się spotkamy :P
P. Supronowicz oceniała Bimbuska na jego pierwszej wystawie. To było w Białymstoku. Ostra kobieta :wink: Na nas nie krzyczała bo to my pierwszy raz bylismy ale na innych to i owszem.

Posted

donya napisał(a):
P. Supronowicz oceniała Bimbuska na jego pierwszej wystawie. To było w Białymstoku. Ostra kobieta :wink: Na nas nie krzyczała bo to my pierwszy raz bylismy ale na innych to i owszem.

Super, że się znowu spotkamy !! :D Czytałam posty dogomaniaków, w których wypowiadali się o tej wystawie w samych superlatywach, więc powinno być fajnie :lol:
Co do pani sędziny, to mam nadzieję, że przynajmniej moją białą niunie oszczędzi :( Asztar to duży chłopczyk, więc napewno sobie z nią poradzi :wink:

Posted

donya napisał(a):

Super, że się znowu spotkamy !! :D Czytałam posty dogomaniaków, w których wypowiadali się o tej wystawie w samych superlatywach, więc powinno być fajnie :lol:
Co do pani sędziny, to mam nadzieję, że przynajmniej moją białą niunie oszczędzi :( Asztar to duży chłopczyk, więc napewno sobie z nią poradzi :wink:

To bardzo konkretna osoba. Bimbo bardzo ładny opis dostał od niej. Ale wystawców ustawia równo. W Białymstoku, szczególnie pod koniec oceny psów darła się strasznie, że źle biegają, źle ustawiają psy, nie słuchają co mówi i takie tam.
A wystawy w Kielcach są super. Świetna organizacja. Chociaż pucharki koszmarne :wink:
Mam tylo nadzieję, że zima w tym roku nie zaskoczy drogowców i nie będziemy znowu musieli stać w korku kilka kilometrów przec Kielcami.

Posted

donya napisał(a):

Mam tylo nadzieję, że zima w tym roku nie zaskoczy drogowców i nie będziemy znowu musieli stać w korku kilka kilometrów przec Kielcami.

ohhh. to było straszne.. takie ogromne zaspy.. jak w jakimś filmie katastroficznym ( my zjechalismy z głównej drogi i jechaliśmy przez jakieś wsie jak sie potem okazało drogami, które uznano za nieprzejezdne:) )

Posted

Agappe napisał(a):
donya napisał(a):

ohhh. to było straszne.. takie ogromne zaspy.. jak w jakimś filmie katastroficznym ( my zjechalismy z głównej drogi i jechaliśmy przez jakieś wsie jak sie potem okazało drogami, które uznano za nieprzejezdne:) )

A my stalismy w korku a i tak wszyscy dojechali o tej samej porze czyli jakieś 1,5 h po 10:00 :wink:

Posted

donya napisał(a):
To bardzo konkretna osoba. Bimbo bardzo ładny opis dostał od niej. Ale wystawców ustawia równo. W Białymstoku, szczególnie pod koniec oceny psów darła się strasznie, że źle biegają, źle ustawiają psy, nie słuchają co mówi i takie tam.
A wystawy w Kielcach są super. Świetna organizacja. Chociaż pucharki koszmarne :wink:

Ostra sędzina, ostra śnieżyca...chyba będziemy musieli jeszcze raz to solidnie przemyśleć :wink:

Posted

donya napisał(a):

Ostra sędzina, ostra śnieżyca...chyba będziemy musieli jeszcze raz to solidnie przemyśleć :wink:

No co Wy, nie napisałam tego aby Was zniechęcić ale po to abyście się nastawili odpowiednio.

Posted

Pani "S" moje baski sędziowała tylko raz. Bez emocji. Coś tam gadała do mnie, ale teraz zupełnie nie pamiętam, w jakim to było kontekście. W każdym bądź razie nie wyniosłam z tego spotkania jakieś traumy. :D Chociaż jakiegoś szczególnie pozytywnego wrażenia też nie.

Od innych wystawców mam bardzo rozbieżne opinie na temat tej pani sędziny. Musicie sami przekonać się, jak to jest.

A co do organizacji wystaw kieleckich - byłam tylko na ostatniej zimowej i bardzo mi się podobała: duże ringi, ogromne hale, kibelek bezpłatny i na dodatek czysty, z papierem i mydełkiem :D . Daleko nie mamy (z Warszawy), ale w tym roku, niestety, nie dojedziemy. Natomiast bardzo liczę na przyszłoroczną wystawę międzynarodową w Kielcach. Jestem jej bardzo ciekawa i bardzo chciałabym tam pojechać. Zobaczymy.
Pzdr.

Posted

Sama już nie wiem co mamy robić, z jednej strony jestem bardzo ciekawa całej oprawy tej wystawy, bo naprawdę czytałam na jej temat dużo ciepłych słów, ale z drugiej strony ta sędzina :( Jestem dosyć nerwową osobą, więc wyobrażam sobie moją reakcję, gdyby p.S podniosłaby głos na mojeg Łukaszka, albo nie daj Boże, na któreś z moich dzieciaczków ;)

Posted

Sama już nie wiem co mamy robić, z jednej strony jestem bardzo ciekawa całej oprawy tej wystawy, bo naprawdę czytałam na jej temat dużo ciepłych słów, ale z drugiej strony ta sędzina :( Jestem dosyć nerwową osobą, więc wyobrażam sobie moją reakcję, gdyby p.S podniosłaby głos na mojeg Łukaszka, albo nie daj Boże, na któreś z moich dzieciaczków ;)

Bez przesady :wink: :lol: Krzyczeć to ona nie krzyczy :wink: ,ani na psy ani na wystawców :D .Czasami coś tam nagada,ale nie warto się tym przejmować tak do końca.Ja rok temu wystawiałam u niej swoje psy,pomimo tego,że pani "S" za mną od pewnego momentu nie przepada :wink: :wink: :wink: /stała ciut niżej na pudle :wink: :lol: i komentowała głośno werdykt sędziego :wink: /.Fakt czyniła mi na ringu złośliwości :evil: ,marudziła coś na temat "mego nibyż roztrzepania",ale OJOSAN dostała CWC,NSWR,a OKII CWC,NPwR i BOB.A na wyborze BOG wybierała mego psa......tyłem :wink: :evil: OKII stał pierwszy,bo rasa na A,sędzina ustawiała się cały czas tyłem do niego,widziała wszystkie psy oprócz akity :wink: :evil: Po prostu tu już wybierała tego,kto się jej podobał :wink: :evilbat:

Posted

Matagi napisał(a):
Bez przesady :wink: :lol: Krzyczeć to ona nie krzyczy :wink: ,ani na psy ani na wystawców :D .Czasami coś tam nagada,ale nie warto się tym przejmować tak do końca.Ja rok temu wystawiałam u niej swoje psy,pomimo tego,że pani "S" za mną od pewnego momentu nie przepada :wink: :wink: :wink: /stała ciut niżej na pudle :wink: :lol: i komentowała głośno werdykt sędziego :wink: /.Fakt czyniła mi na ringu złośliwości :evil: ,marudziła coś na temat "mego nibyż roztrzepania",ale OJOSAN dostała CWC,NSWR,a OKII CWC,NPwR i BOB.A na wyborze BOG wybierała mego psa......tyłem :wink: :evil: OKII stał pierwszy,bo rasa na A,sędzina ustawiała się cały czas tyłem do niego,widziała wszystkie psy oprócz akity :wink: :evil: Po prostu tu już wybierała tego,kto się jej podobał :wink: :evilbat:

Oj, Lila, Lila. W zeszłym roku akity były piersze a potem były inne rasy. Rano (przy akitach) miała jeszcze dobry humor a pod koniec sędziowania (inne rasy) zaczęła krzyczeć na wystawców. To była nasza pierwsza wystawa więc pamietam doskonale jak ustawiała niektórych. Nawet moja mam była zdziwiona takim zachowaniem.

Posted

Mam pytanie: czy ktoś z Was planujących wyjazd na tę wystawe znalazłby miejsce dla 1 osoby z małym psem?(chodzi mi tu o okolice Śląska, Katowic) Oczywiście dokładam się do kosztów transportu.