Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

Ania, a piszesz, jakbyś watku nie czytała ;-).
psy zostały wyciagniete z pełnymi deklaracjami przecież. tu nie było beztroskiego - jakos to będzie.
proszę nie pisz: "macie szczęcie" (kto?). to psy mają. my robimy bokami, żeby ratowac sytuację. nie czyni nas winnymi to, że nie udaje nam sie pokryc nie naszych w sumie zobowiązań. cuzjemy sie odpowiedzialni za kaukazy. ale nie - winni.
w rozmowach prywatnych i potem publicznie rozważaliśmy powrót chocby jednego psa do boguszyc. że to jest starszne, wiadomo, ale czy mniej czy bardziej czy tak samo straszne, niz biafra zmagająca się na codzień z finansowymi niedoborami i ciagły stres?

i wiemy, że kilka bazarków nie uratuje sytuacji. natomiast wizja rozwiązania systemowego jakos nam umyka, choć kombinowanie w sprawie wielkopsów odbywa sie intensywnie poza dogo wsród nas.

Posted

Ze tak wtrące sie do dyskusji, to Siwa i Dakota byly zabierane na innych zasadach niz Baca i Fred, wiec to jeszcze inna historia..

Napisze znow do Niemiec, nie wiem juz co robic.

Zrobilam przelew na Bace -- deklaracje za dwa miesiace (kwiecien, maj) czyli 40 zl oraz 60 zl ekstra na leczenie. W sumie 100 zl. Naprawde wiecej nie moge.

Posted

Tak, do Beate pisze, ale ona sama zaczela ruszac organizacje pomagajce kaukazom w Niemczech. Mowi jednak, ze bardzo trudno jest z ta rasa... Niemniej sama Beate przeslala Biafrze karme i smakolyki.
Jesli potrzebne sa leki, to tez moge prosic, tylko jak zawsze - potrzebuje skany.

Posted

Nie wypalilo, bo najpierw byla dyskusja na temat zawartosci prosby a potem listy adresatow. Moze trzeba do tego wrocic. Jak znajde chwile w weekedn, postaram sie znalezc stary list.

Posted

Namówiłam moich rodziców na stałą deklarację na chłopaków, będą wpłacać po 25,00 zł. na każdego miesięcznie, w poniedziałek przeleję za maj.
Państwo Krystyna i Jan J. z Łodzi.

Posted

Skoro były deklarację pełne (Nanhoo nie była do końca pewną osobą, a o Nince już pisałam) czego nie wpłacających nie ma zgłoszonych na Czarnych Kwiatkach Deklarowiczów?
Dziwię się, że hotele nie wymagają wyznaczenia odpowiedzialnej osoby za finanse i psa. Większość tu to dorosłe osoby, a odpowiedzialność się rozmywa.
Za pomocą psom stoją konkretni ludzie..

Posted

o czarne kwiatki - to juz inna dyskusja jest, inny temat.

niestety, odpowiedzialność sie rozmywa. no, ale tak jest z instytucją hoteliku - jak jest ok, to jest ok, ajak nie jest to i tak żadnej mocy prawnej nie mają nasze ustalenia. jedyna bronia przeciw beztroskiemu czy nierzetelnemu wysyłaniu psów do hoteklików jest oddanie ich abarot do schronu. sa hoteliki, które z tego korzystają i uważam, ze słusznie, bo nie powinno się ulegac szantażom emocjonalnym, nawet niezamierzonym. ale rozumiem też, że to trudna decyzja, jak się - jako hotelik - tym psem zajmuje, widzi go, widzi postępy.

Aska7, bardzo hojne deklaracje, podziękuj rodzicom :-).

Posted

[quote name='Aska7']Namówiłam moich rodziców na stałą deklarację na chłopaków, będą wpłacać po 25,00 zł. na każdego miesięcznie, w poniedziałek przeleję za maj.
Państwo Krystyna i Jan J. z Łodzi.

Bardzo dziękujemy!!!!!

Oto FRED:

DEKLARACJE STAŁE na Freda (potrzeba 400)

30 - Maruda666 (od grudnia 2009)
10 - Bjuta (od stycznia 2010)
20 - Samoglow (od lutego 2010)
20 - Aziza (od lutego 2010)
30 - uzona (od lutego 2010)
20 - Agata51 (od lutego 2010)
10 - morisowa (od lutego 2010)
20 - iwlajn (od marca 2010)
40 - rencia42
10 - Bambino (od kwietnia 2010)
10 - Moreskik (do lipca! 2010)
25 - rodzice Aska7 (od maja 2010)

SUMA: 245 zł brakuje 155

Nasz Baca:

DEKLARACJE STAŁE Bacy (potrzeba 400)

45 - Coronaaj
20 - Sonikowa
10 - SBD
20 - Samoglow
10 - morisowa
10 - Anna 33
20 - Agata51
10 - Bjuta
wysokość deklaracji do wyjaśnienia - Ninka
10 - Gremlin
10 - 3x
20 - Moresik
[FONT=Tahoma]10 - [/FONT] [FONT=Tahoma]Zuzaneczka ([/FONT][FONT=Tahoma] od kwietnia[/FONT])
25 - rodzice Aska7 (od maja 2010)

[FONT=Tahoma]SUMA: 220,00 brakuje 180,00[/FONT]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Wątek czytam od samego początku
(...)
Powiem jeszcze jedno- macie szczęscie,że te kaukazy trafiły do Biafry, bo z każdego innego hotelu już dawno by wyleciały- nie wyobrażam sobie jak można komuś wpakować tak duże psy i sprawić aby hotel dokładał do nich miesięcznie kupe kasy...wstyd.
Może od początku, ale chyba nie dokładnie. Hotel nie dokłada - do tej pory dług był to większy, to mniejszy a bywały momenty, że psy były na plusie. Ale żadna kwota długu nie była w żadnym miesiącu anulowana, czyli hotel nie dokładał :roll:

No i co do wysokości długu obecnie, to w sumie trzeba poczekać do rozliczenia za kwiecień. Bo wpłat było nie mało i 1000 na minusie to już z pewnością psiska nie mają.

Posted

Skoro jest dług , to znaczy ,że hotel nie dostaje miesięcznie tyle pieniędzy ile powinien za opiekę nad psami- i może fizycznie nie dokłada tej kasy , ale opieka nad psami to praca za którą należy się i wynagrodzenie, bo Biafra też z czegoś żyć musi...

Posted

Aniu, czytaj ze zrozumieniem ... czy ja napisałam, że Biafra ma nie dostać tych pieniędzy?? Dług to dług. Biafra "zakłada" na te psy a nie dopłaca. Subtelna ale różnica
Poza tym obecny duży dług powstał niedawno w wyniku leczenia Bacy. Tuż przed tym psy były na plusie.
Oczywiście, że sytuacja ogólnie jest ciężka, ale nie naginajmy aż tak faktów

Posted

Poprawiałam pierwszą stronę z deklaracjami. Mam nadzieję, że nie ominęłam żadnego aktualnego bazarku na Bacę i Freda.
Tytułu jeszcze nie zmieniam, czekam na rozliczenie i wtedy poprawię kwotę długu.

Posted

irenaka napisał(a):
Poprawiałam pierwszą stronę z deklaracjami. Mam nadzieję, że nie ominęłam żadnego aktualnego bazarku na Bacę i Freda.
Tytułu jeszcze nie zmieniam, czekam na rozliczenie i wtedy poprawię kwotę długu.

mnie ciekawi czy bedzie jakas wpłata opatrzona opisem "na leczenie Bacy" lub coś w tym stylu
oznaczałoby ze moj spam mailowy przyniósł jakis skutek

Posted

O Fredzie info jest gdzieś po całym wątku rozsiane. Ogólnie to pies w co najmniej średnim wieku, o dość skomplikowanej, nie najprostszej psychice. Dodając do tego jego rozmiary jest to przypadek bardzo trudny do wyadoptowania. Ogłoszenia nie wiem czy jakieś w tej chwili ma, kiedyś były ( byli nawet tacy co chcieli go adoptować do gry w piłkę ;-) ). Niezależnie od ogłoszeń jest to psiak jeśli już do adopcji to bardzo dobrze przemyślanej i ostrożnie zrealizowanej. I właśnie dlatego jest wciąż u Biafry...