sleepingbyday Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ania, a piszesz, jakbyś watku nie czytała ;-). psy zostały wyciagniete z pełnymi deklaracjami przecież. tu nie było beztroskiego - jakos to będzie. proszę nie pisz: "macie szczęcie" (kto?). to psy mają. my robimy bokami, żeby ratowac sytuację. nie czyni nas winnymi to, że nie udaje nam sie pokryc nie naszych w sumie zobowiązań. cuzjemy sie odpowiedzialni za kaukazy. ale nie - winni. w rozmowach prywatnych i potem publicznie rozważaliśmy powrót chocby jednego psa do boguszyc. że to jest starszne, wiadomo, ale czy mniej czy bardziej czy tak samo straszne, niz biafra zmagająca się na codzień z finansowymi niedoborami i ciagły stres? i wiemy, że kilka bazarków nie uratuje sytuacji. natomiast wizja rozwiązania systemowego jakos nam umyka, choć kombinowanie w sprawie wielkopsów odbywa sie intensywnie poza dogo wsród nas. Quote
sonikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ze tak wtrące sie do dyskusji, to Siwa i Dakota byly zabierane na innych zasadach niz Baca i Fred, wiec to jeszcze inna historia.. Napisze znow do Niemiec, nie wiem juz co robic. Zrobilam przelew na Bace -- deklaracje za dwa miesiace (kwiecien, maj) czyli 40 zl oraz 60 zl ekstra na leczenie. W sumie 100 zl. Naprawde wiecej nie moge. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 A może by i do jakiś innych zagranicznych fundacji uderzyć? Do Niemiec piszesz tylko do Beaty? Quote
sonikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Tak, do Beate pisze, ale ona sama zaczela ruszac organizacje pomagajce kaukazom w Niemczech. Mowi jednak, ze bardzo trudno jest z ta rasa... Niemniej sama Beate przeslala Biafrze karme i smakolyki. Jesli potrzebne sa leki, to tez moge prosic, tylko jak zawsze - potrzebuje skany. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Na pw wysle ci namiary jeszcze na osoby z zagranicy. Kiedyś był tu pomysł z wysyłaniem info do hodowli kaukazów , czy to wypaliło , czy raczej ludzie nie zbyt chetni do wspomagania psów bez rodowodu? Quote
sonikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Nie wypalilo, bo najpierw byla dyskusja na temat zawartosci prosby a potem listy adresatow. Moze trzeba do tego wrocic. Jak znajde chwile w weekedn, postaram sie znalezc stary list. Quote
Aska7 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Namówiłam moich rodziców na stałą deklarację na chłopaków, będą wpłacać po 25,00 zł. na każdego miesięcznie, w poniedziałek przeleję za maj. Państwo Krystyna i Jan J. z Łodzi. Quote
Soema Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Skoro były deklarację pełne (Nanhoo nie była do końca pewną osobą, a o Nince już pisałam) czego nie wpłacających nie ma zgłoszonych na Czarnych Kwiatkach Deklarowiczów? Dziwię się, że hotele nie wymagają wyznaczenia odpowiedzialnej osoby za finanse i psa. Większość tu to dorosłe osoby, a odpowiedzialność się rozmywa. Za pomocą psom stoją konkretni ludzie.. Quote
sleepingbyday Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 o czarne kwiatki - to juz inna dyskusja jest, inny temat. niestety, odpowiedzialność sie rozmywa. no, ale tak jest z instytucją hoteliku - jak jest ok, to jest ok, ajak nie jest to i tak żadnej mocy prawnej nie mają nasze ustalenia. jedyna bronia przeciw beztroskiemu czy nierzetelnemu wysyłaniu psów do hoteklików jest oddanie ich abarot do schronu. sa hoteliki, które z tego korzystają i uważam, ze słusznie, bo nie powinno się ulegac szantażom emocjonalnym, nawet niezamierzonym. ale rozumiem też, że to trudna decyzja, jak się - jako hotelik - tym psem zajmuje, widzi go, widzi postępy. Aska7, bardzo hojne deklaracje, podziękuj rodzicom :-). Quote
Bjuta Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Aska7']Namówiłam moich rodziców na stałą deklarację na chłopaków, będą wpłacać po 25,00 zł. na każdego miesięcznie, w poniedziałek przeleję za maj. Państwo Krystyna i Jan J. z Łodzi. Bardzo dziękujemy!!!!! Oto FRED: DEKLARACJE STAŁE na Freda (potrzeba 400) 30 - Maruda666 (od grudnia 2009) 10 - Bjuta (od stycznia 2010) 20 - Samoglow (od lutego 2010) 20 - Aziza (od lutego 2010) 30 - uzona (od lutego 2010) 20 - Agata51 (od lutego 2010) 10 - morisowa (od lutego 2010) 20 - iwlajn (od marca 2010) 40 - rencia42 10 - Bambino (od kwietnia 2010) 10 - Moreskik (do lipca! 2010) 25 - rodzice Aska7 (od maja 2010) SUMA: 245 zł brakuje 155 Nasz Baca: DEKLARACJE STAŁE Bacy (potrzeba 400) 45 - Coronaaj 20 - Sonikowa 10 - SBD 20 - Samoglow 10 - morisowa 10 - Anna 33 20 - Agata51 10 - Bjuta wysokość deklaracji do wyjaśnienia - Ninka 10 - Gremlin 10 - 3x 20 - Moresik [FONT=Tahoma]10 - [/FONT] [FONT=Tahoma]Zuzaneczka ([/FONT][FONT=Tahoma] od kwietnia[/FONT]) 25 - rodzice Aska7 (od maja 2010) [FONT=Tahoma]SUMA: 220,00 brakuje 180,00[/FONT] Quote
morisowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Wątek czytam od samego początku (...) Powiem jeszcze jedno- macie szczęscie,że te kaukazy trafiły do Biafry, bo z każdego innego hotelu już dawno by wyleciały- nie wyobrażam sobie jak można komuś wpakować tak duże psy i sprawić aby hotel dokładał do nich miesięcznie kupe kasy...wstyd. Może od początku, ale chyba nie dokładnie. Hotel nie dokłada - do tej pory dług był to większy, to mniejszy a bywały momenty, że psy były na plusie. Ale żadna kwota długu nie była w żadnym miesiącu anulowana, czyli hotel nie dokładał :roll: No i co do wysokości długu obecnie, to w sumie trzeba poczekać do rozliczenia za kwiecień. Bo wpłat było nie mało i 1000 na minusie to już z pewnością psiska nie mają. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Skoro jest dług , to znaczy ,że hotel nie dostaje miesięcznie tyle pieniędzy ile powinien za opiekę nad psami- i może fizycznie nie dokłada tej kasy , ale opieka nad psami to praca za którą należy się i wynagrodzenie, bo Biafra też z czegoś żyć musi... Quote
morisowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Aniu, czytaj ze zrozumieniem ... czy ja napisałam, że Biafra ma nie dostać tych pieniędzy?? Dług to dług. Biafra "zakłada" na te psy a nie dopłaca. Subtelna ale różnica Poza tym obecny duży dług powstał niedawno w wyniku leczenia Bacy. Tuż przed tym psy były na plusie. Oczywiście, że sytuacja ogólnie jest ciężka, ale nie naginajmy aż tak faktów Quote
rencia42 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Poszła deklaracja na maj dla Freda 40zl+20 dodtkowo. Quote
morisowa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Zapraszam na bazarek m.in. na Bacę i Freda: http://www.dogomania.pl/threads/185182-Alkohol-kawa-s%C5%82odycze-na-kaukazy-u-Biafry-i-Karin%C4%99-z-otwartym-z%C5%82amaniem-do-20.05. Quote
irenaka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Poprawiałam pierwszą stronę z deklaracjami. Mam nadzieję, że nie ominęłam żadnego aktualnego bazarku na Bacę i Freda. Tytułu jeszcze nie zmieniam, czekam na rozliczenie i wtedy poprawię kwotę długu. Quote
3 x Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 irenaka napisał(a):Poprawiałam pierwszą stronę z deklaracjami. Mam nadzieję, że nie ominęłam żadnego aktualnego bazarku na Bacę i Freda. Tytułu jeszcze nie zmieniam, czekam na rozliczenie i wtedy poprawię kwotę długu. mnie ciekawi czy bedzie jakas wpłata opatrzona opisem "na leczenie Bacy" lub coś w tym stylu oznaczałoby ze moj spam mailowy przyniósł jakis skutek Quote
irenaka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 samoglow napisał(a):Przelalam za maj :) Dziękujemy:loveu: Quote
Finetta Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 wielka prośba. Ostatnia Szansa startuje w ankiecie wewnętrznej Dogomanii wybierajacej kandydata na KrakVet. Jeśli nie masz swojego kandydata oddaj swój głos na Psy z Ostatniej Szansy http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!! Quote
kurza stopa 39 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 A gdzie pisze coś więcej o Fredzie? Robiliście mu jakieś ogłoszenia? Quote
KWL Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 O Fredzie info jest gdzieś po całym wątku rozsiane. Ogólnie to pies w co najmniej średnim wieku, o dość skomplikowanej, nie najprostszej psychice. Dodając do tego jego rozmiary jest to przypadek bardzo trudny do wyadoptowania. Ogłoszenia nie wiem czy jakieś w tej chwili ma, kiedyś były ( byli nawet tacy co chcieli go adoptować do gry w piłkę ;-) ). Niezależnie od ogłoszeń jest to psiak jeśli już do adopcji to bardzo dobrze przemyślanej i ostrożnie zrealizowanej. I właśnie dlatego jest wciąż u Biafry... Quote
bahlsa Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 http://www.garnek.pl/szukam/7469842/baca-stroz-przygarnij-a-nie ogłoszenia z takim tekstem robiłam dla Freda w październiku zeszłego roku. teraz odnawiam mu na tych stronach gdzie jestem zalogowana ale niestety... odzew żaden :( Quote
Recommended Posts