Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

sleepingbyday napisał(a):
nawet miałam zaproponowac bazarek. tylko że moje dwa ostatnie to kompletne katastrofy, więc źle rokuje....

a jeszcze obiecałam jakiemus psu i nie pamiętam, komu i mi głupio!!!!!

waldi481 napisał(a):
My też chcieliśmy bazarek zaproponowac-ale tez nędznie nam wychodzi:shake:
Oj-Bacunia,Bacunia-mamy pasztet trudny do przełknięcia:shake::shake:
E

z bazarkami chyba jakas ogólna niemoc ostatnio jest
ja tez robiłam kilka
w tym miedzy innymi dla Gwiazdy z Boguszyc i ew jakby było co dzielić miało iść na kaukazy
jak się łatwo domysleć - nie za bardzo było co dzielić :shake:

jak mi sie podobają takie wielkopsy :loveu::loveu::loveu:

Posted

1.Brutus: MINUS 28, 13

2.Baca: MINUS
489, 50 ZŁ

3.Fred - MINUS 375 zł

suma: minus 892, 63

[SIZE=2]Musze jeszcze doliczyć essentiale forte, które jak okazało się, musi brać Baca. Więc kilkadziesiąt zlotych wzrośnie, ale wiemy już jak to wygląda.

Jak policzyłam, zaległe deklaracje to kilkaset złotych - jesli wpłyną, to będzie znacznie lepiej. W najbliższych dniach przedstawię uaktualnioną listę darczyńców - niektórzy się być może wycofali, Nince zaproponowalam zmianę kwoty, niektórzy się jeszcze może odezwą.

Bazarki bardzo, bardzo potrzebne. SBD nie narzekaj, bo na Ogryzkowym to aż huczało ;-) Mgie, dziekuję za błyskawiczną reakcję. Waldi, 3x nie martwcie się, będzie dobrze :-)

a, oczywiście, gdyby ktoś nowy dał się jeszzce namówic na deklaracje, to byłoby cudnie :-)

Posted

Słuchajcie, wyszło coś z tego domu dla psa stróżującego, który ostatnio sprawdzała Biafra w Krakowie? To ja założyłam ten wątek, bo dzwonił do mnie pan po jednego z dąbrówkowych psów, niestety nie mógł dojechać, więc przekierowałam to do innych dogociotek. I jak, udało się tam coś załatwić?

Posted

pinkmoon napisał(a):
Słuchajcie, wyszło coś z tego domu dla psa stróżującego, który ostatnio sprawdzała Biafra w Krakowie? To ja założyłam ten wątek, bo dzwonił do mnie pan po jednego z dąbrówkowych psów, niestety nie mógł dojechać, więc przekierowałam to do innych dogociotek. I jak, udało się tam coś załatwić?

Nic nie wyszło.
Piszę pw

Guest Elżbieta481
Posted

Baca ma największe zadłużenie.Oj chłopie,chłopie:shake:
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
Baca ma największe zadłużenie.Oj chłopie,chłopie:shake:
Elżbieta

Bacy najwięcej deklarujących odpadło.. No i leki też dostawal. Ale myślę, ze niedługo jakiś domek się do niego usmiechnie, taką mam nadzieję.

Biafra w środku tej katastrofy powiedziala, ze essentiale mu zafunduje, ale ja mysle, ze tak nie mozna. I tak nie pokrywamy kosztow utrzymania chlopakow. Chcialabym, zebysmy od pazdziernika essentiale mu kupowali. Moze jakis specjalnym bazarek wlasnie na to? Ludzie lubia pomagac w konkretnym celu, bo wtedy czuja efekt..

Posted

Przeprosilam Sonikowa na PW ale czuje, ze i tu Was powinnam...:oops:

Przez dlugi czas nie mialam internetu i tylko maile odbieralam z doskoku, z tego powodu zupelnie zapomnialam o mojej deklaracji..

Mysle, ze PW z przypomnieniem pozwoliloby uniknac sytuacji, w ktorej sie znalazlam, dlatego prosze piszcie prywatne wiadomosci jak cos sie nie zgadza, czasem zdarza sie zapomniec..

Bardzo mi zalezy na Bacy, lecz niestety nie jestem w stanie wplacic zaleglych deklaracji.

Skorzystalam z sugestii Sonikowej, aby obnizyc ja do 50zl. Wtedy moge pokryc jednorazowa wplata biezacy, oraz zalegly miesiac(e).

Prosze tylko o informacje, bo juz sie pogubilam. Ile wielokrotnosci 50zl wplacic?

Posted

Ninko, kazdemu moze sie zdarzyc, spokojnie. Sonikowa na pewno jak tylko bedzie, to poda ile miesiecy. 50 zl miesiecznie to i tak duzo. Dziekujemy.
Sbd, Sonikowa wysyla pw z przypomnieniami :-) Ona jest doskonale zorganizowana i pilnuje wszystkiego jak Urzad Skarbowy :razz:

Posted

No, akurat do Ninki wysłałam pw z przypomnieniem dopiero wczoraj ;-) Ale do innych osób wysyłałam, wysyłałam. Niewazne, teraz trzeba naszz budzet nieco przebudować.

Ninka, wpłać 100 zl to będą 2 x 50 zl czyli dwie miesieczne deklaracje. Razem z pierwszą wpłatą to będą twoje 3 wpłaty. Potem jest kolej na czwartą wpłatę, którą bedą rozliczała w listopadzie. Oczywiście, jesli teraz wplacisz 150 zl to masz spokój do połowy listopada a pies kasę ;-)

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Nawaliłam :oops: sorry, sorry już sie poprawiam, dzisiaj wpłacam zaległe kwoty z tytułu deklaracji na kaukazy boguszyckie , bodajże 60 zł ? No i dokładam jednorazowo 240 zł.
Ewa

Zaraz sprawdzę ile tych zaległości, może mniej... Ogromnie dziękujemy, aż zmieszana nieco jestem.. :multi::multi:
taka wielka jednorazowa, naprawdę?:crazyeye:

Ostatniaszansa, sprawdziłam, masz mniej zaległości :-) Wpłaciłaś 50 zł a deklarowałaś 20 zł miesięcznie czyli brakuje 10 zł za ostatni miesiac i ewentualnie 20 za nowy.
Czyli 30 zł.
To zaleglości.

Czyli jesli rzeczywiście możesz tyle wpłacić jednorazowo to w sumie 270 z (240 jednorazowa + 30 zł zaległosci).

Guest Elżbieta481
Posted

Ile wogóle potrzeba tego lekarstwa-jak nazwa?-już wiem Esentiale..
Strasznie drogie jest..Bacunia ma uszkodzoną wątrobę?
E/W

Posted

W niedziele powstanie WIELKI BAZAR ubraniowo-kosmetyczny na Bace, abym sie wyrobila finansowo z deklaracjami zaleglymi. Dziewczyny w rozmiarze 36-40 szykujcie portfele:evil_lol:

Posted

waldi481 napisał(a):
Ile wogóle potrzeba tego lekarstwa-jak nazwa?-już wiem Esentiale..
Strasznie drogie jest..Bacunia ma uszkodzoną wątrobę?
E/W

Nie, to nie watroba, a własciewie to nie wiadomo co.. Baca dostaje essentiale od czasu powtarzających się biegunek i leczenia antybiotykami.
Wymiotował żółcią, biegunki były ciemne i lekarz kazał mu dawać.

Zżera tego 2,5 opakowania miesięcznie. Może za jakiś czas będzie można odstawić, ale w sumie to wątpię bo wszystkie psy z Boguszyc maja zrypaną watrobe i resztę.. Ile w końcu mozna jeść nadgniłe kurze nózki :shake:

Posted

[quote name='bahlsa']skończyłam ogłoszenia Bacy i Siwej (mają po ok. 80 stron ogłoszeniowych - oprócz allegro)
niech telefon zadzwoni... :modla: , taki z super domku....

jesus christ superstar! kobieto, ależ robota...:-o No, to szykujcie się kaukazy, walizy pakujcie!

Posted

[quote name='sonikowa']Zaraz sprawdzę ile tych zaległości, może mniej... . :multi::multi:

Sonikowa , ile mam zaleglosci, gdzie wplacac na Bace i Freda bo Baca to chyba nie Baranek gdzie wplacalam myslac, ze na Bace???:shake::shake:

Cos nie mozemy sie spotkac, czasu nie stracza tym bardziej , ze mam na DT sunie 6 tyg. Bibi mam urwanie glowy bo plus moje 3..Pako i Meksykany.

zajrzyj prosze...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/bibi_5-tyg-sunia_wesoly-autobus-coronaaj-ja-uratowal-pilnie-potrzebne-ogloszenia-147418/

Posted

Bahlsa, ile stron???
Pod wrazeniem jestem.... zreszta w ogole pod wrazeniem tez i innych robiacych ogloszenia. Tasmowo je robia, bez nich ciezko byloby wyadoptowac psiaki.

Posted

Coronaaj, nie masz żadnych zaległości :-) Relax ;-)

Kochani, dziś zrobie uuaktualnioną listę wpłacających, tylko potrzebuję na to 15 minut spokoju, a czasem o to niełatwo.
Wszystkim bardzo dziekuje za zaangażowanie i troskę.

Posted

Zbiore to wszystko w jednym poście:

BRUTUS:
stan konta po wyjeździe do DS 7 września wynosił:

MINUS 38, 13 zł

jeszcze benzyna na transport: 40 zł

a zatem
KONTO BRUTUSA NA 7 WRZEŚNIA: minus 78, 13 zł

WPŁATY: DO 13.10,09

20 zł - Jola li
30 zł - progect

w sumie; 50 zł

KOŃCOWY STAN KONTA BRUTKA: -78,13 + 50 = MINUS 28, 13

===================================================

BACA

wpłaty do 25 lipca

20 zł - Anna 33
10 zł - Bjuta
130 zł - Ninka
90 zł - Coronaaj
5 zł - SBD
15 zł - waldi483
50 zł - Nanhoo
5 zł - morisowa
20 zł - Agata51
20 zł - Samoglow
50 zł - ostatnia szansa
35 zł - Maruda666 z bazarku
20 zł - sonikowa

26 lipca - 31 sierpnia

5 zł – SBD
90 zł – Coronaaj
10 zł – Bjuta
15 zł – waldi481
20 zł – Agata51
41,50 – 3x (bazarek)
20 zł – sonikowa
15 zł – morsowa (za sierpień, wrzesień, październik)

1 wrzesnia - 13 października

10 zł - SBD (baca)
61 zł - SBD (bazarek)
20 zł - Bjuta (baca)
30 zł - waldi481 (baca)
20 zł - Anna 33 (baca)
30 zł - samoglow (baca)
20 zł - agata51 (baca)
20 zł - sonikowa (baca)

SUMA WPŁAT NA BACĘ: 897, 50 zł

WYDATKI

Hotel 17.07 - 16.08 400 zł
Hotel 17.08 - 16.09 400 zł
Hotel 17.09 - 17.10 400 zł
razem - 1200 zł

LEKI:
30,00 druga dawka odrobaczenia
50,00 Fiprex
107 leki na biegunkę -Dia Dog, antybiotyki i rozkurczowe

---------------
187 zł

wydatki suma: 1200 PLUS 187 = 1387 zł
essentiale nie liczę, bo mu Biafra zafundowała :-)

STAN KONTA BACY: 897, 50 zł minus 1387 zł = MINUS 489, 50 zł

=========================================

FRED

WPŁATY od 13.10.09
30 zł - Anna 33
10 zł - morisowa
20 zł - 3x
50 zł - Jola li
60 zł - Coronaaj
50 zł - Moresik
70 zł - Chandler
100 zł - annskr
100 zł - Agusiazet
400zł - Nanhoo
115 zł - z wątklu Sary
65 zł - bazarek Marudy

SUMA: 1070 zł

WYDATKI
HOTEL X 3 M-CE = 400 ZŁ X 3 = 1200 ZŁ

LEKI:
30,00 druga dawka odrobaczenia
50,00 fiprex
165 zł leczenie zapalenia skóry i uszu - advocate, krople, oridermyl, antybiotyki doustne, płyn do czyszczenia uszu
-------------
245 zł

1200 plus 245 zł = 1445 zł

TOTAL: 1070 MINUS 1445 = MINUS 375

===================================
STAN OBECNY

WPŁYWY NA 3 psy:
2963, 57

WYDATKI
3856,20 zł

MAMY JESZCZE 200 ZŁ WPŁACONE NA PIERWSZY TRANSPORT PSÓW, MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKT NIE MA NIC PRZECIWKO, JESLI TERAZ UŻYJĘ ICH NA ZMNIEJSZENIE DŁUGU. ..

BYŁOBY ZATEM TAK:

WPŁYWY:
2963, 57 + 200 = 3163,57

WYDATKI
3856,20 zł

SUMA: 3163,57 - 3856,20 zł = minus 692,63

i teraz operacja na psach:

FRED - MINUS 375 zł
BACA - MINUS 489, 50 ZŁ
BRUTUS - minus 28, 15 zł

suma zadłużenia: 892,65 ZŁ
dodaje 200 zł z transportu więc
AKTUALNY STAN DŁUGU: - 892,65 - 200 = MINUS 692,65

i cholera jasna, 2 grosze mi się nie zgadzają :placz: oszaleję, oszaleję na pewno... Czy ja moge ta 2 grosze dołożyć z wlasnej kieszeni i nie liczyć tego po raz dziesiąty, plisssss????

===================================
UAKTUALNIONA LISTA DEKLARUJĄCYCH

DEKLARACJE MIESIĘCZNE:
Wykreslany z Bacy Nanhoo, która przejęła całe hotelowanie Freda. Zmniejszamy deklarację Ninki. Deklaracja Samoglow przechodzi na Bacę.
[FONT=Verdana]

Deklaracje Baca: [/FONT]

[FONT=Verdana]Coronaaj 45 zł – 4x, [/FONT]
[FONT=Verdana]Mosii 30 zł --??????[/FONT]
[FONT=Verdana]Sonikowa 20 zł – 3x [/FONT]
[FONT=Verdana]SBD 5 zł – 4x [/FONT]
[FONT=Verdana]Samoglow 20 zł – 2x (plus 10 zł nadwyżki)[/FONT]
[FONT=Verdana]Waldi481 15 zł – 4x [/FONT]
[FONT=Verdana]Anonim od KWL 40 zł -?????[/FONT]
[FONT=Verdana]Morisowa 5 zł - 4x, [/FONT]
[FONT=Verdana]Anna 33 10 zł - 4 x,[/FONT]
[FONT=Verdana]Agata51 20,00 - 3x, [/FONT]
[FONT=Verdana]Ostatniaszansa 20,00 – 2x (plus 10 zł nadwyżki)[/FONT]
[FONT=Verdana]Bjuta 10,00 – 4x[/FONT]
[FONT=Verdana]Ninka [/FONT]50zł - wpłacone na razie 130 zł

[FONT=Verdana]DEKLARACJE jednorazowe Freda:
[/FONT]

[FONT=Verdana]Agusiazet 100 zł [/FONT]- WPŁACONE
[FONT=Verdana]Jola li 50 zł - WPŁACONE [/FONT]
[FONT=Verdana]Anna 33 30 zł - WPŁACONE [/FONT]
[FONT=Verdana]Anonim od KWL 100 zł - ???? [/FONT]
[FONT=Verdana]Ostatniaszansa 40,00 - ?/WYJAŚNIONE [/FONT]
[FONT=Verdana]Chandler 70,00 - WPŁACONE [/FONT]
[FONT=Verdana]Z wątku Sary :115,00 - WPŁACONE [/FONT]
[FONT=Verdana]3X 20,00 - WPŁACONE[/FONT]
[FONT=Verdana]Moresik 50,00 - WPŁACONE [/FONT]
[FONT=Verdana]100zł od annskr z forum miau - WPŁACONE[/FONT]
[FONT=Verdana]Coronaaj 60,00 -WPŁACONE[/FONT]
Bazarek Marudy 65 Zł - WPŁACONE

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
ostataniaszansa - 240 zł :loveu:

Posted

[quote name='sonikowa']Coronaaj, nie masz żadnych zaległości :-) Relax ;-)

Kochani, dziś zrobie uuaktualnioną listę wpłacających, tylko potrzebuję na to 15 minut spokoju, a czasem o to niełatwo.
Wszystkim bardzo dziekuje za zaangażowanie i troskę.

No to odetchnelam z ulga..:crazyeye::crazyeye:napisz kiedy mam wplacic i ile na Bace i Freda...