danal1983 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 narazie jestem bez kasy a bede zbierac z Wasza pomoca oczywiscie na mojego pierwszego psiura ze schroniska ktory jedzie do domu:multi:!!!!!!! w miesięczniku "moj pies" jest kącik adopcyjny. w kazdym numerze zamieszczane sa ogloszenia "pies typu ..." i są zdjecia psów danej rasy lub tylko podobnych. myślałysćie o tym??? moze w ten sposób. mogłabym sie tym zając, skontaktowac z redakcja itp. Quote
jola_li Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Tu: Pieskie życie Bożeny Wahl - Kraj - Forum Polityka.pl - Forum dyskusyjne Polityka.pl są komentarze do artykułu. To dobre miejsce na polemikę... Quote
Biafra Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1208/oki-stary-slepy-kulawy-kon-potrzebuje-pomocy-143539/#post12740185 :modla::modla::modla: Wklejcie sobie proszę linka w podpisik :placz: Quote
sonikowa Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 danal1983 napisał(a): w miesięczniku "moj pies" jest kącik adopcyjny. w kazdym numerze zamieszczane sa ogloszenia "pies typu ..." i są zdjecia psów danej rasy lub tylko podobnych. myślałysćie o tym??? moze w ten sposób. mogłabym sie tym zając, skontaktowac z redakcja itp. Jesli mozesz dowiedz sie czy to ogloszenie jest platne. Czasem dla bezdomniakow jest bezplatne ;-) Dzieki! Quote
danal1983 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 myślę ze powinno byc bezpłatne, jak sie dowiem , to napiszę Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Mam normalne gazetowe wydanie.. Głeboko wierzę,że nie zapomnimy-my napewno. E/W Quote
Ewa i flatki Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Może jednak ktoś, kto pousuwał nasze posty dotyczące artykułu w Polityce będzie miał tyle cywilnej odwagi, żeby napisać, na jakiej podstawie to nastąpiło ? Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Przede wszystkim może mogą dogomaniacy pisać na forum polityki swoje opinie dot tego co widzieli w Ostatniej Szansie?Pisać o gehennie tych stworzeń.. Może to,że pisałam wczoraj o artykule nie dotyczyło bezpośrednio Bacy i kumpli,ale oni też wyszli z Boguszyc,tam jest 600 psów co dalej cierpią.Jak my nie napiszemy prawdy to kto się pytam? Ja proszę dla psów nie usuwać powyższej prośby...Żeby w kłamstwie nie zginęła gehenna psów.. Elżbieta Quote
sonikowa Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Szczerze mowiąc myslałam, ze posty zostały przeniesione na watek Ostatniej szansy, ale nie... Nie wiem co o tym myslec. Mod powinien zostawic choc swoj wpis, ze usunal.. A forum Polityki czytam, czytam :-) Quote
Biafra Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Polityka też ważna ... A Baca ma drugi dzień porządną biegunkę :shake: Dostaje jakieś super leki i wielkie tablety i nic. Dzisiaj wet mnie straszył gruntownymi badaniami. Muszę poczekać do poniedziałku na moją wetkę, bo na widok doktora Baca chciał wylecieć z kojca razem ze ścianą :diabloti: Quote
sonikowa Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 O cholera, Biafra, a nifuroksazyd? To dla ludzi, ale moje psiaki zawsze stawały na nogi po nim... Tylko, że nie wiadomo co Bacy jest, prawda? Pisz Biafra, proszę, bo ja i myslę, że nie tylko ja będziemu się zamartwiać.. A przy okazji, jak Fredzio? Bo o nim jakoś najmniej wieści ;-) Quote
Biafra Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 sonikowa napisał(a):O cholera, Biafra, a nifuroksazyd? To dla ludzi, ale moje psiaki zawsze stawały na nogi po nim... Tylko, że nie wiadomo co Bacy jest, prawda? Pisz Biafra, proszę, bo ja i myslę, że nie tylko ja będziemu się zamartwiać.. A przy okazji, jak Fredzio? Bo o nim jakoś najmniej wieści ;-) Wet ogladał Bacowe krowie placki i straszy mnie wątrobą :placz: Że niby ma spory przebieg i takie tam :-( Najgorsze jest to, że Baca przestał już być taki wycofany i nawet mnie sam zaczepiał. Nerwy mu puściły i od razu wychodzą problemy zdrowotne :shake: Fredzio bez zmian. Drapie sie jak opętany. Na ranach za uszami zrobiły sie strupy i wyglada lepiej, ale z ucha cały czas cieknie jakiś syf :roll: W formie psychicznej jest chyba najlepszej z całej trójki. Zawsze jak wychodzi z kojca, drepta przede mną, potem chce wskoczyć na mnie, a później robi kółko w miejscu i leci obsikiwać. Przeczekuję rytuał i idę sobie dalej. Niestety dwa dni temu ...skoczył na mnie. Z radością oczywiście. Ja zamykałam kojec i w tym samym momencie odwróciłam się tyłem. Byłam w spódniczce :cool1: Małą łapką :shake: przejechał mi od kolana do kostki. Myślałam, że będę musiała wstawić sobie trzy zamki błyskawiczne :cool1: Na szczęście noga trzyma się w całości. Wyglądam tylko jak ofiara przemocy w rodzinie :evil_lol: Quote
Ewa i flatki Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Zdjęcia, zdjęcia !!! Kto to widział obrządzać kaukazy w spódniczce:eviltong:tu ludowy strój z gór Kaukazu potrzebny, jakieś góralskie motywy na pewno a w ręku ...ciupaga, coby się od maluszków oganiać :lol: Sraczka może przejdzie, jak nowy etap życia mu się spodoba ... Quote
Anna_33 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Fred najwyrazniej mocno Ciebie pokochal i podpisal akt wlasnosci...w zasadzie, to pelen sukces ;-) A Baca...mhm, czekam niecierpliwie na diagnoze( A jak Brutus? Quote
Biafra Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Anna_33 napisał(a):Fred najwyrazniej mocno Ciebie pokochal i podpisal akt wlasnosci...w zasadzie, to pelen sukces ;-) A Baca...mhm, czekam niecierpliwie na diagnoze( A jak Brutus? Brutus cały czas garnie się do głaskania. Chodzi przy nodze i namolnie wpycha łeb. On musi znaleźć jakiś domek :shake: Czy ktoś ma czas, żeby zrobić mu ogłoszenia i allegro :modla: Jest cudownym psem, trochę sie jeszcze wyczesze i bedzie jak nowy.Tylko ta karma wątrobowa cały czas potrzebna i essentiale forte. Domek musi być na to przygotowany. Cały czas dostaje jeszcze oridermyl do uszu bo ma tam lekkie bagienko. Quote
Ewa i flatki Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Biafra napisał(a):Brutus cały czas garnie się do głaskania. Chodzi przy nodze i namolnie wpycha łeb. On musi znaleźć jakiś domek :shake: Czy ktoś ma czas, żeby zrobić mu ogłoszenia i allegro :modla: Jest cudownym psem, trochę sie jeszcze wyczesze i bedzie jak nowy.Tylko ta karma wątrobowa cały czas potrzebna i essentiale forte. Domek musi być na to przygotowany. Cały czas dostaje jeszcze oridermyl do uszu bo ma tam lekkie bagienko. Mam nadzieję, że domek będzie przygotowany na to, że to jednak kaukaz, który choćby z racji swojej wagi musi być traktowany z pewną rezerwą :cool3: I chyba powinien być tam jedynym psem... Quote
Anna_33 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 To trzeba glosno ponawolywac o ogloszenia i allegro. Ja niekumata jestem. Przy okazji doniose, ze dostalam zdjecia z dt Hery ( suni kaukaza z Boguszyc).Ale nie wkleje teraz, bo aktualizuje spis zwierzakow na Miau... Sunia rzadzi :-) Rodzina szczesliwa, dostali jeszcze od nas rudego,7 kg super kota z Miau ( nie z Boguszyc). Corka bierze do siebie na Slask swinke z Dogo. W tle zamowienie na stworzenie z kopytami...koze juz chyba maja, wiec chodzi o wieksze..Ale to raczej na przyszly rok,musza sie porzadnie najpierw urzadzic. Pod koniec sierpnia zrobie poadopcyjna i pogadam. Quote
Biafra Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Mam nadzieję, że domek będzie przygotowany na to, że to jednak kaukaz, który choćby z racji swojej wagi musi być traktowany z pewną rezerwą :cool3: I chyba powinien być tam jedynym psem... Brutus nie jest kaukazem . Jest tylko ogromny i nie wiem do czego podobny :evil_lol: Może ma jakiś procent niufa. Ale na pewno powinien być sam. Jest agresywny w stosunku do samców. Jest też niewykastrowany i nie będzie, gdyż jego wątroba wyklucza jakiekolwiek znieczulenie. W stosunku do ludzi jest bardzo przyjacielski. Przymuszany do czegos "siłą" np zastrzyk czy czesanie zawsze ucieka do kojca. Jest bardzo podporządkowany. Ma dobry charakter . Quote
sonikowa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Biafra napisał(a):Brutus cały czas garnie się do głaskania. Chodzi przy nodze i namolnie wpycha łeb. On musi znaleźć jakiś domek :shake: Czy ktoś ma czas, żeby zrobić mu ogłoszenia i allegro :modla: Jest cudownym psem, trochę sie jeszcze wyczesze i bedzie jak nowy.Tylko ta karma wątrobowa cały czas potrzebna i essentiale forte. Domek musi być na to przygotowany. Cały czas dostaje jeszcze oridermyl do uszu bo ma tam lekkie bagienko. Psi Ratownicy mają umieścić go na swojej stronie, Wyślę im dzisiaj tekst. Jesli masz jakieś nowe zdjecia Brutka, nadajace sie do ogloszeń, to poproszę.. Biafra, zrob może listę leków potrzebnych dla chłopaków. Może ktoś ma po swocih psiakach. Ile tegeo eesentiale ci potrzeba dla Brutusa? Jedna tabletka dziennie? Czy masz jeszcze karmę wątrobową czy trzeba kupić nową? To może znów sie zlożymy w kilka osob... A takie szramy od pazurów to na obozie psów ratowniczych, na którym byliśmy, nazywają sie Wejście Smoka (Bruce Lee miał takie na boku..;-)). Bo niufy czasem włażą na ukochanego pana w wodzie, też z miłości i wczepaiają sie w śliskiego czlowieka pazurami ... Quote
Ewa i flatki Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Biafra napisał(a):Brutus nie jest kaukazem . Jest tylko ogromny i nie wiem do czego podobny :evil_lol: Może ma jakiś procent niufa. o ja głupia - myślałam o Fredzie :oops: Jasne, że połowa Brutusa to niufek i będzie dużo łatwiejszy jak kaukazy. Uprasza się o wyrozumiałość dla pląsawicy mózgu :p Quote
sonikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Czy ktoś z Wawy nie miałby ochoty zasponsorować Essentiale Forte na wątrobe dla Brutusa? W środę do Biafr pojedzie paczka z karmą dla Siwej, więc coś jeszcze można by dorzucić ;-) Quote
sonikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 waldi481 napisał(a):A ile to? E/W Nie wiem, niestety, Dowiem się jutro w aptece :-) Quote
Biafra Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 waldi481 napisał(a):A ile to? E/W Essentiale Forte kosztuje coś koło 28 zł za 50 kaps. Brutus je 2xdziennie po 2. Quote
Biafra Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 sonikowa napisał(a): Jesli masz jakieś nowe zdjecia Brutka, nadajace sie do ogloszeń, to poproszę.. Biafra, zrob może listę leków potrzebnych dla chłopaków. Może ktoś ma po swocih psiakach. Ile tegeo eesentiale ci potrzeba dla Brutusa? Jedna tabletka dziennie? Czy masz jeszcze karmę wątrobową czy trzeba kupić nową? To może znów sie zlożymy w kilka osob... Ostatnie zdjęcia Brutuska mam z przed 10 dni . Są w poście 562 z 31.07. Jakoś w miarę spokojnie przez chwilę stał :evil_lol: Jeśli chodzi o karme wątrobową to zamówię mu z mojej wygranej na krakvecie :loveu:, więc nie trzeba się na nią skladać. Essentiale je 2x2 kapsułki. Poza tym używają oridermyl do uszu i maść z antybiotykami do krowich wymion :diabloti: Skład bardzo dobry i tubostrzykawki wielkie . W tych uszach taka kopalnia, że małych tubek musiałabym mieć chyba ze sto. Fredowi wyszedł jakiś proteus w uszach i nie chce sie to za bardzo leczyć. Fred też średnio współpracuje,a tu regularność jest potrzebna. Potrzebny jest też fiprex albo frontline. Z ludzkich leków może komuś zostało po kuracji antybiotykowej cos z amoksycyliną najlepiej z kwasem klawulanowym. Albo sama. Dla Freda. Quote
Recommended Posts