3 x Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Mała Dzielna Kicia umarła ;( to nie tak miało być zupełnie nie tak ;( przekopiuję się z miau: Mała Dzielna Kicia nie żyje :cry: Kicia odeszła dzisiaj w dzień we śnie Iza dzwoniła do mnie przez 15 teraz dopiero dotarłam do domu dzwoniły do Izy dziewczyny z lecznicy wczoraj Kicia była w lepszym stanie zostala nawet wyniesiona na powietrze zeby sobie podreptac (nie wiem czy była wypuszczona z klatki - przytaczam to co mi powiedziła Iza) dzisiaj rano też było wszystko dobrze gadała łasiła się poszła spac raz potem wstała chłeptała poszła spać i dostała kroplówkę na wzmocnienie (albo miała dostac) i niestety Kicia sie już nie budziła (albo przy próbie dania kroplówki panie wet stwierdziły że Kicia umarła) przepraszam, że nie potrafię dokładnie powtórzyć co i jak ale byłam w szoku jak Iza zadzwoniła :cry: nie ma już Małej Dzielnej Kici edit: poprosiłam Izę aby poprosiła panie wet o rozliczenie Małej Dzielnej Kici ale prosze dajcie nam tydzień obiecuję, że rozliczenie sie pojawi to nie tak miało być zupełnie nie tak :cry: Quote
3 x Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 zenobiusz flores napisał(a):- Obiecalam 100 zlotych, wiec sadze, ze dorzuce sie do tego dlugu za leki u ewik . Prosze o numer konta i wszystkie potrzebne dane na priw . - dziękuję zaraz jak się ogarnę wyśle pw z nr konta Quote
Makrela Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Ojej, biedny kiciuś... szkoda malizny, no... rzeczywiście, nie tak to miało być :( Quote
3 x Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 eki zakupione przez ewikS i dostarczone do Niepołomic :loveu: salbutamol 30 op BUTAPIRAZOL 20 op -> 5 op x 14 zł + 10 op x 13 zł + 2 op x 13,54 zł = 227,08 zł (do rozliczenia pozostało 3 opakowania) NO-SPA amp. 20 op -> 10op x 3,15 zł x 50 % zniżki + 5 op x 3,10 zł + 5 op x 3,10 zł = 46,75 zł (całość rozliczona na paragonie) BALSAM KOŃSKI 2 op -> 2 op x 8,5 zł = 17 zł (całość rozliczona na paragonie) suma rozliczonych na paragonie: 290 zł 83 gr. do rozliczenia zstaje BUTAPIRAZOL - 3 op (ok 40,50 zł) i syrop salbutamol - 30 op (ok 120 zł ) zapłaciliśmy 200 zł ewikS i Aziza dały w sumie 100 zl czyli sumując paragon i to co jest jeszcze do rozliczenia wychodzi ok 450 zł 450 zł - 200 zł - 100 zł = 150 zł to napisałam tez tak dla siebie zeby wiedzieć co i jak i ile zostao jeszcze do rozliczenia teraz były dwie deklaracje na leki - dziękuję :) wychodzi mi ze jak tylko spłyną deklaracje będziemy na bardzo małym lekowymminusie dziękuję Wam :loveu::loveu: a oto dotychczasowy paragon Quote
ludwa Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 biedne kociątko ['] szkoda, że tak sie skończyło, tak pięknie i długo walczyła... Dobrze, że spokojnie zasnęła sama. Śpij spokojnie, ucałuja moją kiciuńkę i bawcie się dobrze. Obie dzielne, obie mruczące pomimo cierpienia...Tyle podobieństw, że się pobeczałam...['] Quote
3 x Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 noo niestety Kici się nie udało ale odeszła godnie ! mam rozliczeni auta - zdjęcia faktur i paragonów wstawię wszystko jutro popołudniu z moich szybkich sumowań wychodzi że Iza za auto - tzn za te cześći (w tym jest dobra Ania), na które były zbierane fundusze na dogo i miau wydała 1694 zł i 96 gr ale jeszcze jutro dobrze wszystko przelicze bo jeszcze Iza wymieniała "coś" co już miała i tak zaplanowane wymienić mam kilka zdjec z darami z holandii - ponoć karma dla nerkowców rewelacyjna :) to tyle mam ja za to Biafa ma od dzisiaj nowego psa pod opieką - błąkał się po drodze :( albo sie zgubił albo go ktoś wyrzucił na pewno miał dom i w nim mieszkał bo zostawiony na noc w łazience (ze względu na nieznaną reakcje Grandy) z załatwieniem sie czekał do wyjścia na zewnątrz podobno nieduży jest (mam mieć zdjęcia) ale wszystko popołudniu bo teraz padam edit mam jeszcze 100 zł od zenobiusza :) dziękuje :) Quote
uzona Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 3 x napisał(a):Iza opowiadała, ze jak nie ma Emilki to znaczy że Emila u Grandy siedzi ;) Fajnie, że dziewczynka ma taki dobry, bliski kontakt ze zwierzakami, rośnie druga Biafra :iloveyou: 3 x napisał(a): uzona - artykuł się skompletował, i wczoraj w nocy został przesłany do redakcji, dzisiaj doszły niewielkie poprawki (litterówki :oops:) ale wczoraj po kilku mailach wymienionych z p. Roksaną wyszło ze zdązyłyśmy dziękujemy Ci prześlicznie za pomoc i podpowiedz :) Bardzo się cieszę :multi:, mam nadzieję, że przyniesie to jakieś wymierne korzyści dla psiaków. Dziękować nie ma za co, to Wy wykonałyście dobrą robotę :loveu: Quote
uzona Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 3 x napisał(a):Mała Dzielna Kicia umarła ;( Dla Dzielnej Kici Quote
KWL Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='3 x'] 5. moje ulubione zdjecie, które Iza zatutułowała mi tak: W paczce były jeszcze dwie szczotki ale zniknęły zanim zrobiłam zdjęcie (czyli Emilia dba o sierść Grandy ;)) Stareńka kaukazka i Emilka... no to już wiem za co Biafra tak lubi Grandę i kaukazy. Grando bardzo Ci dziękujemy ! Quote
ostatniaszansa Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Przepiękne zdjęcie, wzruszyło mnie . Maleńka, drobna, śliczna dziewczynka i staruszka Granda. To zdjęcie na plakat "Uczę się kochać, dbać " Jak tam mój ulubieniec Fred ? Było nie było moja pierwsza wizyta w Boguszycach , pierwsze spotkanie z psami -to Fred , zdeptał mi buty i lizał po ręku . Sentyment został. E Quote
3 x Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 ostatniaszansa napisał(a):Przepiękne zdjęcie, wzruszyło mnie . Maleńka, drobna, śliczna dziewczynka i staruszka Granda. To zdjęcie na plakat "Uczę się kochać, dbać " Jak tam mój ulubieniec Fred ? Było nie było moja pierwsza wizyta w Boguszycach , pierwsze spotkanie z psami -to Fred , zdeptał mi buty i lizał po ręku . Sentyment został. E niestety potencjalny dom dla Freda zamilkł Biiafra będzie do nich dzwonic ale wszyscy wiedza: "nic na siłę" o kurcze musze sprawdzic czy kilka stron wczesniej wstawialam zdjęcia Freda? chyba nie wstawiłam Mojo i Siwą na ich watkach a o Fredzie zapomnialam bo na tapecie był Maciuś albo zapomniałam ze wstawilam Freda? w kazdym bądź razie jak nie wstawilam to poprawie sie popołudniu i wstawię niebieskiego puchatego Freda :p Quote
ostatniaszansa Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Koniecznie, ja go już baaardzo dawno nie widziałam . Proszę . Puchaty niebieski Fredek :) A Dakoty tyż ni ma ... no chyba, że cosik przeoczyłam ? E Quote
3 x Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 ostatniaszansa napisał(a):Koniecznie, ja go już baaardzo dawno nie widziałam . Proszę . Puchaty niebieski Fredek :) A Dakoty tyż ni ma ... no chyba, że cosik przeoczyłam ? E Dakoty nie ma bo miała śliczne zdjęcie jeszcze z Boguszyc zrobione przez Zofię.Saszę więc się na sesje do artykułu nie załapała mam jeszcze zdjęcie beżowego Bacy z karmą z darów z Holandii :) też wstawię jak dotrę do domu :) Quote
3 x Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 na razie wstawię linki do zdjec do rozliczenia auta na amortyzatory i te sprzęgiełka plus robocizna Biafra wydała prawie 1700 zł (jakbym coś pomieszła to w domu skoryguję) 1. ogólna faktura za robociznę - interesują nas pozycje 3,4 i 8 (pozostałe pozycje dotyczą wymiany innych rzeczy) robocizna 283.04 zł 2. częśći do auta sprzęgiełka czyli zabieraki) sprzęgięłka 560 zł 3. części do auta - amortyzatory przód i tył przód - 506,72 zł tył - 345,20 zł Suma: 1649,96 zł co praktycznie w całości zostało pokryte z pieniązków zebranych na konto Modjeski - dziękujemy :) na fakturze ogólnej są równiez inne pozycje za rozrząd, pasek klinowy i łączniki stabilizatora żeby nie musieć nosic wiader z jedzeniem pod górę a móc w miarę możliwości jak najbliżej podjechać jak nie było drogi - Iza naprawiła wszystko co było niezbędne do bezpiecznej jazdy w samochodzie stąd dodatkowe pozycje na fakturze i tutaj ogromne podziękowania dla darczyńców na konto prywatne to dzięki tym wpłatom Iza mogła sobei na to pozwolić dziekujemy ! :loveu::loveu::loveu: Quote
rencia42 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 On jest cudowny, a jaki poważny na pierwszych zdjęciach.Super. Quote
3 x Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 rencia42 napisał(a):On jest cudowny, a jaki poważny na pierwszych zdjęciach.Super. jest wielki i puchaty albo puchaty i wielki nie umiem się zdecydowac czy bardziej wielki czy bardziej puchaty :;) Quote
Neigh Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Moja ciotka miała Kaukaza - takiego z litości od Rosjan kupionego......nie miała w planach ot zrobiło jej się po ludzku żal..... Miał nawet rodowód rosyjski - no fakt na świecie normalnym nie uznawany. Akbar się zwał........rąbnięty był nieco. Np. nie wchodził na schody, do niczego zamkniętego ( buda, garaż, dom). Ciotka całe jego życie usiłowała mu wybudować coś nad głowę pod co by głupol wlazł........a ten i tak kopał sobie jamy w śniegu, ziemi..... Był OGROMNY. I dość groźny. Znaczy sie miał preferencje - jak kogoś nienawidził ( a spora grupa ludzi to była) KONIEC a jak kogoś kochał.......to na zabój. Pamiętam jak mu wyciągałam takie kawały poszerstka, bo szczotka się tego nie imała......wyglądał niesamowicie jak zmieniał sierść.....Pól psa wylezione pół nie:-) Siał postrach......a tak naprawdę wystarczyło go zastawić krzesłem i siedziała za tym krzesłem taka góra wielkopsa i popiskiwała żałośnie,bo sie bała minąć.... Lubiłam Potwora:-) I nigdy mi nie przyszło do glowy, żeby się go bać.......C Przepraszam za offa....tak mi się skojarzyło, po podobne psisko:-) Quote
ostatniaszansa Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 3X Piękne dzięki , zrobiłaś mi ogromną frajdę :) Fredzio jest i wielki i puchaty i niebieski ... :) Wygląda rewelacyjnie ! W rewanżu , damy najnowsze zdjęcie syna Freda - Frodo. Równie piękny pies, ale już tak nie daje sie pomiziać i nie wywala brzucha jak Fred. Jeżeli czas pozwoli i trafi się jakoweś nowe zdjęcie Dakoty i Bacy z niekłamaną przyjemnością obejrzę... Z góry dziękuję. Jak prace naprawcze u Biafry ; dom, droga? Pewnie kojce dla psów to jeszcze odległa sprawa ? E Quote
3 x Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 ostatniaszansa napisał(a):3X Piękne dzięki , zrobiłaś mi ogromną frajdę :) Fredzio jest i wielki i puchaty i niebieski ... :) Wygląda rewelacyjnie ! W rewanżu , damy najnowsze zdjęcie syna Freda - Frodo. Równie piękny pies, ale już tak nie daje sie pomiziać i nie wywala brzucha jak Fred. Jeżeli czas pozwoli i trafi się jakoweś nowe zdjęcie Dakoty i Bacy z niekłamaną przyjemnością obejrzę... Z góry dziękuję. Jak prace naprawcze u Biafry ; dom, droga? Pewnie kojce dla psów to jeszcze odległa sprawa ? E droga jakas prowizorka jest tzn to co Iza naprawiła sama ew z sasiadem kojce pojda w pierwszej kolejnosci bo co do domu - nie ma ciągle decyzji z gminy więc Iza cały czas w zawieszeniu geolodzy byli, pochodzili ale nie robili odwiertów bo na to gmina musi dac pieniądze a na samo zobaczenie geolodzy nie wydadza opinii wiec pomimo tego, że powodz zaczeła się prawie dwa miesiace temu Biafra cały czas w zawieszeniu jak można się domyśleć, przez urzędnicze zawiłości i przez ciągły brak opinii geologów - nie ma mowy o odszokodowaniu Iza nie odpuszcza ale tak naprawdę nie wiadomo kiedy i czy wogóle dostanie od państwa jakies pieniądze :shake: Quote
3 x Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 [quote name='Alaa']3X masz priva:-) odpisalam :) a tymczasem zapraszam do zabay w szubiennice ;) (pieniązki dla Biafry) bazarek jakiego jeszcze nie było ;) Quote
ANETTTA Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 dziewczyny pytałam na watku bernardynów ze smalcowni wszystkie maja dom i super ale czekamy na inf najświeższe najnowsze co u nich sie dzieje jak zyją zdrowe są jakies fotki nie zapominajmy o nich ???? to że uratowane nie znaczy żę bezpeiczne chyba że sie myle poprawdzie mnie ja wiem Biafra ma swoje kłopoty ale wystarczy kilka zdan słow .. czy były kontrole poadopcyjne !!! Quote
agata51 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Wysłałam dziś (pocztą) 80zł - za czerwiec i lipiec. Fred przepiękny! Quote
Recommended Posts