uzona Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Słońce pięknie świeci, miejmy nadzieję, że świeci także Biafrze...........i dosłownie i w przenośni. Quote
3 x Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 rozmawialam na szybko z Izą 1. sprzęty ambulatoryjne te kupowane na allegro wszystkei juz zostały jej przywiezione w zeszłym tyg - DZIĘKUJEMY ! 2. znów lało - więc wykopki przy pomocy wolontariuszy zostały odwołane wczorajjak trochę przestało lać Iza okopywała się sama 3. dzisiaj wyszło słońce, więć dobywac się bedzie szał ciał i uprzęży - czyli kąpiel psów Iza dostała szampony zamówione przez kogoś?? w animalii - DZIĘKUJEMY! (nie sa to te szampony co ja zamawialam z wyprawką dla Maciusia - to zamówienie siejeszcze relizuje) 4. doszły tez krople przeciwkleszczowe - ale nie wiem które, bo kilak osób deklarowało wysyłkę niemniej wszystkim wysyłającym - DZIĘKUJEMY! 5. Iza z sąsiadami naprawia drogę dojazdową, jeden sąsiad odsprzedaje gruz z domu co się zawalił jako pierwszy za symboliczne kwoty, Iza mówiła, że są to spore całe płaty ścian (spore w sensie ze się mieszcza na przyczepkę a nie ze całe ściany) i że t wrzucają w botnistą wyrwę w drodze i słychać tylko "siup" i "ściana" znika w dole 6. Iza była w gminie prawie cały piątek i prawie nic się ne dowiedziała, w każdym bądź razie na razie na pomoc z tamtej strony nie do końca można liczyć - czyli nikt nic nie wie 7. Iza wszystko dokumentuje zdjęciami, ma mi je podsyłac - ale kiedy - nie wiem ;) 8. SIANO dla koni - trzeba zacząć robić zapasy aż boję się myśleć ile na to potrzeba pieniedzy aby konie miały co jeść przez całą zimę koni jest 22 sztuki o ile musli można dokupić zawsze o tyle siano i słomę trzeba zaczać gromadzić już teraz :shake: 9. dostałam rozliczenie Bacy i Freda - bo t ich watek ;) zaraz postaram sie ogarnąć z tym i rozliczyć chłopaków wszystkim wspierającym chłopaków - DZIĘKUJĘ :) Quote
3 x Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 rozliczyłam Bacę i Freda i muszę powiedzieć, że się popłakałam tym razem ze szczęścia dzięki niesamowitej mobilizacji udało się zniwelować dług Bacy za leczenie maj chłopaki zakończyli z plusem od nie_pamiętam_kiedy nie mieli ujemnego salda na koniec miesiąca byli niecałe 1,5 zł na plusie ale byli w czerwcu natomiast stał się nawet nie wiem jak to określić cud jakiś, no coś niesamowitego w wielkiej mierze dzięki gigantycznej wpłacie Nanhoo :mdleje: chłopaki znów sa na plusie i szczerze powiem, ze nie wiem co teraz robić bo to jeszcze nie koniec rewelacji wszyscy pamiętamy jak zachorował Baca wszyscy pamiętamy jak Iza o niego walczyła wszyscy pamiętamy rachunek który udało się spłacić ale nie wszyscy wiedzą, ze od tamtej pory Iza walczyła ze sobą no i w końcu stało się, BACA nigdy już nigdzie nie pojedzie bo nikt go nigdzie nie odda! Fundacja Zwierzę nie jest rzeczą czyli Biafra adoptowała Bacę, czyli Baca ma dożywotni DS! :loveu: nie wiem jaki wpływ na to miało umaszczenie Bacy ale podobno miało - Iza ma słabość do beżowych kaukazów coś przebąkiwała co prawda o wyjątkach typu Mojo czy Fred i takie tam inne jeszcze więc mi wyszło ze Biafra ma ogólnie słabość do kaukazów, co chyba nikogo nie zaskoczyło ;) dobrze ze Iza nie ma dostępu do netu to nie będzie na mnie krzyczeć, że ją z maila zacytuję: ponieważ Baca jest starszy niż myśleliśmy i ma bardzo poważne zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie, które wyszły przy robieniu zdjęć rtg - jak wymiotował krwią - do końca życia musi dostawać steryd w zastrzyku cotygodniowym żeby nie cierpieć z bólu i żeby zwyrodnienia nie powodowały stanu zapalnego. Baca i tak miał spore tyły i długi a chętnych na dom starego wraka, który jeszcze gryzie OBCYCH nie ma - więc żeby uciąć niepotrzebne dyskusje na wątku czy odesłać go w paczce do Boguszyc czy też nie- adoptowałam go sobie :-) To znaczy nie sobie ale na Fundację - jednak ma status rezydenta tak jak Granda. Mam teraz beżową parkę :-) (...) Baca już długo nie pożyje, a przynajmniej odetchnie od ciągłych przeprowadzek. Jak bardzo cierpiał gdy trafił do hotelu na czas powodzi wiem chyba tylko ja :-( (...) Jeżeli zostanie jakaś nadwyżka dla niego a ludzie zechcą to można mu zapłacić za szczepionki, leki na odrobaczenie czy steryd. Ponieważ Baca i Fred byli rozliczani razem - sumarycznie wyszło iż są na plusie :) Jednakże wpływy są rozpisane osobno, także wiadomo ile na którego wpłynęło. Nie wiem jak teraz będzie z deklaracjami tzn. kołacze mi się po głowie pewna idea ale o tym ciut później tutaj chciałam tylko napisać, ze ja osobiście swoją niewielka deklaracje zostawiam na Freda bądź na pomysł, który mi się w głowie klaruje jednakże jeśli ktoś zechce zmniejszyć swoją deklarację, lub zrezygnować w związku z tym, iż Baca ma DS - zrozumiem(y) przerywnik! dotrwał ktoś w ogóle w czytaniu moich wynurzeń do tego miejsca?? :razz: to teraz o tym, co mi chodzi po głowie: większość z nas pewnie wie, że u Biafry są również Siwa i Dakota z Boguszyc, są w Kojcu Borysa i na tyle na ile się orientuję w idei Kojca Brysa - sa na bezpłatnym hotelowaniu ale co innego hotelowanie a co innego nakłady na leczenia, szczepienie czy specjalistyczna karmę w wątek i finanse dziewczyn w tej kwestii kuleją, oj bardzo kuleją :( i chodzi mi po głowie że może ktoś zechce swoje deklaracje z Bacy przerzucić ogólnie na stare kaukazy z Boguszyc pod opieką Biafry? czyli w domyśle: Baca (steryd, szczepienie, odrobaczenie, leki chociązby na stawy) Siwa i Dakota (to samo, co u Bacy). drugi pomysł to Diuna - mini wilczka Utopka Diunka jest mini oneczką, o której chyba pisała Anna_33, która została wyrzucona w czasie powodzi i tak trafiła pod opiekę Biafry, która wtedy była na etapie ratowania kaukazów i przewożenia ich do hotelu niestety nie znalazł się nikt, kto zaopiekowałby się Diuną na zasadzie DT, więc Diuna trafiła do hotelu. Tam została przebadana i zaszczepiona p/w wściekliźnie. i jak to jest z hotelami wszyscy wiemy - trzeba za nie płacić - za Diunę 15 zł/ doba trzeba też zaszczepić na wirusówki i wysterylizować - obecnie niunia ma cieczkę z opisu Izy (znów cytat z maila) Jest bardzo kontaktowa i odważna. Taka miniaturka wilczura :-) Niestety ma jakiś uraz do psów, a do suk jest wręcz agresywna. W domku powinna być sama. Może ktoś chciałby wesprzeć dziewczynkę, może znajdzie się jakiś tymczas albo dom. i tak mi się przy niedzieli w tej mojej łepetynie zrodziło, że może część deklaracji przerzuciłby na niunię? Diuna jest psem adopcyjnym, tzn. nie wymaga żadnego leczenia i nakładów z tym związanych (tak mi się wydaje, ale dokładnie dopytam jeszcze Izę) i wydaje mi się również, że powinna powiedzmy "w miarę" szybko znaleźć dom. Ale wiadomo ile to w miarę szybko czasami trwa. tutaj jak zdobędę dodatkowe inf o niuni i więcej zdjęć, będę się uśmiechać do bahlsa, która robi cudowne ogłoszenia :) i tak mi się wymarzyło, że może chociaż część z Was się zgodzi wesprzeć Diunę w hotelowaniu. Bo jak wyszło mi z wyliczeń Fred jest zabezpieczony finansowo na ładnych kilka miesięcy, wiadomo ten plus się będzie uszczuplać ale na chwilę obecną jest, że tak powiem znaczący. a teraz w skrócie: w związku z adopcją Bacy przez Fundację Biafry i odejściem jego kosztów hotelowania a także w związku z dużym plusem z jakim na koniec czerwca wyszedł Fred czy deklarujący na Bacę zechcą utrzymać swoje deklaracje i przeznaczyć je : 1. na stare kaukazy pod opieką Biafry - bieżące potrzeby (leczenie) Bacy Dakoty i Siwej? 2. wesprzeć hotelowanie Diuny - mini wilczki Utopki 3. lub przerzucić deklarację na Freda? zaraz wyślę pw do wszystki deklarowiczy Bacy tylko najpierw pokaże wam Diunę (jesli młoda bierze kilka deklaracji - założe(my) jej osobny wątek btw dotrwał ktoś do końca? ;) Quote
3 x Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 a oto Diuna: pmożemy utrzymać Diunę do znalezienia domu? Quote
Bjuta Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Ja zostawiam deklaracje tak jak były a jak tam są księgowane to mi ganc pomada! Quote
Szarotka Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Przeczytalam calosc. Jak mi jakis deklarowicz odpadnie to wtedy moge cos pomoc, narazie mam ilosci....... Quote
ostatniaszansa Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 wpłacałam i o ile będzie mnie nadal stać wpłacać będę na boguszyckie kaukazy, czy to Siwa, Dakota, Fred czy Baca- bez róznicy. Rozliczajcie wedle uznania. Pozdrowienia dla Biafry. Ewa Quote
Aska7 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Przestraszyłam się, że z bazarku z pendrivami nie doszła kasa, ale jest (to te 104,50 na głowę). Moi rodzice do dotychczasowej wpłaty (50,00 zł.) dokładają jeszcze 5,00 zł. i dzielimy to : 25,00 dla Freda i 30,00 na Siwą i Dakotę. Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Aska7']Przestraszyłam się, że z bazarku z pendrivami nie doszła kasa, ale jest (to te 104,50 na głowę). Moi rodzice do dotychczasowej wpłaty (50,00 zł.) dokładają jeszcze 5,00 zł. i dzielimy to : 25,00 dla Freda i 30,00 na Siwą i Dakotę.[/QUOTE] dziekuję :) tez się zastanawialam co to za bazarek bo nijak mi go Iza nie opisała ale fajnie ze się zidentyfikował :) dziękuję za deklaracje poczekam jeszcze trochę może jeszcze ktos coś napisze a jak nie to będę dręczyc i męczyć na pw ;) bo ja to wolęmieć jasnośc co do deklaracji Ewa z OS - również dziekuję :) Bjuta - dziękuję :) Quote
Goś Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 3 x - dotarłam do końca Twojego eseju;-) Chociaż łatwo nie było. Głównie przez informację o Bacy. Ja tu w pracy, a mało się nie pochlipałam nad kompem! Kto mi uwierzy, że mnie tak nowy projekt, nad którym powinnam właśnie siedzieć wzruszył?! ;-) Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='logowanie_nie_dziala_gos']3 x - dotarłam do końca Twojego eseju;-) Chociaż łatwo nie było. Głównie przez informację o Bacy. Ja tu w pracy, a mało się nie pochlipałam nad kompem! Kto mi uwierzy, że mnie tak nowy projekt, nad którym powinnam właśnie siedzieć wzruszył?! ;-) nikt dlatego ja się cieszę ze mnie ta inf dopadła w domu ;) naprwdę w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam, że los chłopaków tak się odwróci aż chce się żyć ;) tyle mieisięcy się gimnastykowaliśmy, wypruwaliśmy sobie żyły pamiętam jak sonikowa się cieszy że w którymś miesiący udało sie poprzedni zakończyc z plusem i zanim przyszło następne rozliczenie chłopaki kilka dni byli na plusie potem zapaść Bacy która jakby nei patrzeć sprawiła że ma dom, myślę że o lepszym nie mógłby marzyć :) ech się człowiek wzrusza i niech mi ktoś powie "to tylko pies" a pozostająć w temacie Bacy wczoraj miał pranie poszły na niego dwie butelki szamponu i balsam i efekt jest taki ze pies jest uprany tylko na grzbiecie po praniu był tak zmęczony ze padł i nawet na kolację nie wstał tylko spał ale za to pranie miał iście w mistrzowskim stylu - nawet ja tylu kosmetyków nie używam do mycia swojego włosia ;) Do prania Bacy zostały użyte: Szampon nabłyszczający- szampon z odzywką- odżywka ułatwiajaca rozczesywanie. co dało efekt taki, ze Baca ma włos mięciutki jak szczeniak :) ps. dziękuję Wam, że ciągle jesteście na wątku i wspieracie kaukaziki i Biafrę :loveu: Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 po powrocie do domu wstawię zdjęcia od Izy - zdjęcia w budowy "wodociągu" Quote
sleepingbyday Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 przed chwila miałam tak samo jak logowanie - zaczęłam się wpołowie eseju wiercić, popłakałam i musiałam wyjśc na papierosa, zeby nikt nie widział. teraz zreszta też mam łzy w oczach i tyle :roll:. moja deklaracja na lipiec poszła na bacę. ale można ja przepisac na ogólną: kaukazy boguszyckie u biafry. a niech juz biafra sobie tam ogarnia, na co tam będzie potrzebowała, czy to siwa, czy baca czy inny sierściuch. @logowanie: lato się zaczęło! chcesz swoja kieckę i koszulę? Wyjeżdżam na wakacje 11 lipca, więc jak się nie zdecydujesz, to dopiero w sierpniu będziesz mogła pochodzić w nowych ciuchach!!! Quote
Goś Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Tak... Szczęście Bacy to zdecydowanie wiadomość dzisiejszego dnia:-) Po prostu cudownie:-) @SBD - pewnie, że chcę odebrać ciuszki - już Ci piszę PW, umówimy się jakoś. Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 skoro dziewczyny już się poumawiałay ja nadrobię zaległości ;) pamiętacie koni Izy ? jak dostały holenderskie siano? :loveu: obiecałam zdjęcia - oto one: od lewej: Miętek, Barburka, Miraż. W tle Hiszpana z Fartem i ... (?) Hiszpana Nuria, Chiara, Miraż, Barburka Miętek, Greka, Hiszpana Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 a tutaj z holenderskim sianem :) Mroczna, Greka (?) , Miętek November November z Miętkiem Greka Chiara Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 i jeszcze kolejne zdjęcia - nadrabiam to co obiecałam a ciagle zapominalam :oops: Fart, Hiszpana Quote
3 x Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 i pozostają w temacie koników - skompletowała się wyprawka dla Maciusia i jest już w drodze do Biafry, jutro, najpóźniej pojutrze Maciuś będzie szczęśliwym posiadaczem SWOICH rzeczy :) jeszcze raz ogromne podziękowanie dla jkp :loveu: i dla wszystkich, którzy są obecni czy chociażby podczytują :) jednak szczerze powiem, że obecność daje dużą mobilizację do działania jak się wchodzi na wątek i widzi iż nie jest się samemu - dziękuję :loveu: i ciagnąc dalej tamat Maciusia - pamiętacie że Maciuś nie jest z innymi końmi Biafry ? tam nie ma już miejsca Maciuś jest u dobrych opiekunków jednak trzeba płacić za jego hotel - podobnie jak za hotel mini wilczki Diuny (ale o niej rozpiszę się jutro, dzisiaj niech już będzie konikowo) Maciuś poruszył serce pani Izy z Warszawy (okolic Warszawy - nie pamiętam dokładnie :oops:) która miesięcznie dokłada 50 zł do hotelowania swojego ulubieńca :loveu: Pani Izo, ja nie wiem czy Pani podczytuje dogo - niemniej bardzo bardzo dziękuję :loveu::loveu: miesięcznie na utrzymanie Maciuś potrzebuje 400 zł (albo 450 ?? zabijcie mnie ale muszę sprawdzić) może ktoś jeszcze by chciał wirtualnie zaadoptować i wziąć na siebie koszty utrzymania kawałka konika? Quote
sleepingbyday Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 a czy to holenderskie siano nie jest aby... rozweselające ;-)? Quote
3 x Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='logowanie_nie_dziala_gos']A który koń jest który?[/QUOTE] nie wiem dzisiaj zapytałam Izę o tego małego beżowego - Barburka :) ale ale ... trwają rozmowy w sprawie adopcji Freda trzymajcie kciuki wieczorem mam znać szczegóły kciuki potrzebne bardzo ! Quote
sleepingbyday Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 no co ty???? rany, nie doczekam sie z nerw!!! Quote
uzona Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ależ super wieści w temacie Bacy :) .............za Freda trzymam mocno mocno kciuki. PS. Koniki śliczne :) Quote
Recommended Posts