Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

jkp napisał(a):
3x poszło na Twoje konto :) znaczy przelew

dziękuję Ci przeogromnie :)

sprawdzalam ze wczesniej tez wpłacałas na moje konto
zmyliło mnie i pewnie Annę, ze napisałas wczesniej ze płaciłas na prywatne. Chociaz skoro jesteś aniołem to kto Cię tam wie, gdzie Ty jeszcze wpłacałas ;)

dziekuję Ci przeogromnie :mdleje:

Posted

jkp - dostałam pieniązki na wyprawkę Maciusia
i odwiedziałam też już animalię
mam nadzieję, ze w ciągu tyg dostarcza Maciusiowi jego rzeczy :)

dziekuję CI bardzo :)

postaram się zaraz uzupełnić wszystko w pierwszych postach
mam nadzieję że juz bede mogła je edytowac pez problemu

dostałam tez kilka wpłat na musli - dziękuję :)

Posted

Za jakis czas jak wody zostana opanowane :) zamawiam sie z wizyta , jesli bedzie można !!!Chciałabym pokazać dzieciom ,ze mozna żyć inaczej.....

Posted

Dziś wybieram się wreszcie z lekami do Niepołomic. Chcę pojechać właśnie z dzieciakami ... mam nadzieję, że nie ma przeciwwskazań :)

Posted

ewikS napisał(a):
Dziś wybieram się wreszcie z lekami do Niepołomic. Chcę pojechać właśnie z dzieciakami ... mam nadzieję, że nie ma przeciwwskazań :)

ee yy
nic nie powiem bo nic nie wiem
sama bym sobie pojechała do koników
ech

Posted

kurcze
znów nei mogę edytowac postów
tzn moge ale potem mi się nie zapisuje

uzupełniłam wczoraj (udało sie :)) rozliczenie
takze jest aktualne

chciałam napisać, ze Macius ma wyprawkę zamówioną - bo w pierwszym poscie widnieje jako japilniejsza potrzeba
i juz się nie udało

i bazarku Asi7 nie udało mi sie już wstawić
popróbuję poźnym wieczorem w domu
może się uda, jak wczoraj :)

Posted

Małgosiu przy rozlicznych wpłatach co nieco pogubiłam się zatem zapytuję czy wpłynęła moja wpłata na podane przez Ciebie konto ? Na kaukazy oczywiście ,tu na konto Fundacji Biafry nadal wpłacać będę ile jestem w stanie. E

Posted

ja tylko chciałam powiedziec, ze nie jestem tu tak często 9ale podczytuję), bo troche mi się wpracy zagęściło.

a jeszcze musiałam (bo bioecałam) zrobić bazarek.o, tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/187920-Hmmmm...-CIEKAWE-CO-MOŻNA-KUPIĆ-NA-TYM-BAZARKU...-Do-2-lipca-12.00

bazarek nie dla Biafry, choc mam dwa, które były wkolejce pierwsze, ale z pewnych logistycznych względów musiałam mienić kolejnośc.
ale co się odwlecze, to nie uciecze, biafra jeszcze długo będzie miała spore potrzeby związane ze skutkami powodzi.

wzruszyłam się mejlem z holandii. bardzo miły, prawda?

to, ze tam cały czas stoi woda w piwnicy, to załamka. burmistrzowa na urlopie wtakim momencie - to jest rzecz do gazet. nie wyjeżdża się w takim momencie, gdy ludzie nie wiedzą, czy mają domy!!!!
skandal.

Posted

[quote name='sleepingbyday']

bazarek nie dla Biafry, choc mam dwa, które były wkolejce pierwsze, ale z pewnych logistycznych względów musiałam mienić kolejnośc.
ale co się odwlecze, to nie uciecze, biafra jeszcze długo będzie miała spore potrzeby związane ze skutkami powodzi.

oj będzie miała na pewno :(

wzruszyłam się mejlem z holandii. bardzo miły, prawda?

wogóle bardzo fajni ludzie
pomagają na taką odległość
na zasadzie zaufania nam tutaj :)

wogóle mam miłe wspomnienia z gościnnością i serdecznoościa ludzi z zagramanicy :)

dostałam potwierdzenie z animalii ze moje zamówienie się realizuje
większość produktów jest dostępna w ciągu 5-7 dni - więc wnioskuję iż za tydzień Maciuś powinien mieć cała wyprawkę u siebie :)

i jeszcze się pochwalę
że dzięki temu wątkowi odkrywam w sobie predyspozycje negocjacyjne :oops: o które do tej pory się nie podejrzewałam :crazyeye:
po opowiedzeniu animalii o Maciusiu z terenów powodziowych dostaliśmy wysyłkę kurierem za darmo :)
to niby niedużo ale zawsze to kilkanaście złotych zostaje dla zwierzaków :)

kantar i uwiąz są zamienione na inne - podane przez Izę miały termin realizacji 12-16 dni
więc po konsultacji tel z Izą zamieniłysmy na inne w podobnej cenie
uwiąz wybierałam sama - o matuśku, mam nadzieję iż będzie ok :)

na prośbę Izy zakupiłam też 3 sztuki szamponów dla psów z długa sierścią
mówiła, ze skądś dostała balsamy ale nie może ich użyć z jakiegos powodu
chyba chodzi o wodę

a oto wyprawka Maciusia:

Besterly Bestermine Horse 4kg 1 x30,00 zł = 30,00 zł
Effol Maść do kopyt czarna 500ml 1 x22,77 zł = 22,77 zł
Eurohorseline Kantar Mustang nylonowy 3, czarno-srebrny [0723-321970] 1x34,16 zł = 34,16 zł
Eurohorseline Szczotkokopystka zielona [1688-321147] 1 x4,46 zł = 4,46 zł
Eurohorseline Uwiąz SUPRA polipropylenowy brązowy [0723-321861] 1x28,71 zł = 28,71 zł
GRENE Szczotka owalna M z paskiem skórzanym 1 x17,82 zł = 17,82 zł
GRENE Zgrzebło metalowe spiralne dwustronne 1x16,83 zł = 16,83 zł
GRENE Zgrzebło plastikowe igiełkowe 1x3,96 zł = 3,96 zł
Hartog Balance Musli 20kg 1 x 68,00 zł = 68,00 zł
Hipovet Szampon dla psów o sierści długiej ciemnej 200ml 3x12,86 zł = 38,58 zł
USG Pędzelek z pojemniczkiem 1x10,89 zł = 10,89 zł
Wartość zamówionych produktów: 276,18 zł
Koszty wysyłki: 0,0 zł

z czego wyprawka Maciusia - 237,6 zł

jkp - dziękuję przepięknie raz jeszcze :)
jak dla mnie Maciuś na kantarku powinien miec wyhaftowany twój nick :)

jak w domu uda mi się edytowac posty na pierwszej stronie to uzupełnię rozliczenie

Posted

ni cholery nei mogę edytowac postów
tzn zapisać zmian po edycji
wiec tutaj dopisze dzisiejsze zestawienie:

10 zł - Flortee (miau)
20 zł - Irena Ch. Wrocław
20 zł -Margi
co daje 50 zł - wpłaty są na musli
co po zsumowaniu daje : 743 zł
minus wyprawka dla Maciusia: 276,18 zł

na koncie karmowym na chwilę obecną pozostaje: 466,82 zł

jutro zapłacę za musli - 210 zł
dzięki Wam z dedykacją "na musli" (tudzież siano - Aniu :evil_lol:) uzbierało się 150 zł które dopisywałam do konta karmowego

ale żeby nie było tylko o wydatkach
skończył się mój bazarek z którego dla Bacy i Freda jest 23 zł
i ogólnie na psy pod opieką Biafry (Baca i Fred i Mojo) do podziału będzie 80 zł

Posted

Zyja, zablocone ale zyja :-) wczesniej byly nawet zdjecia wklejane )

Te balsamy wyslala Marta, ( omylkowo spakowano przy zamowieniu balsamy zamiast szamponow, bardzo dobre, ale do prania psa konieczny szampon).
Dostalam od Marty wiadomosc, ze teraz zamowila 20 szamponow i chyba dzis wychodzi przesylka z Animalii.
Po poludniu dostane od Izy szczegolowa liste wszystkich paczek, jakie dotarly na grzecznosciowy adres.
Wpisze liste na dogo i na miau.. Kilka osob czeka na potwierdzenie zeby w razie czego moc monitowac.

Za kilka dni do Biafry przyjada wolontariusze z Krakowa, beda kopac doly ( :-) ) i naprawiac kojce.
Jako ze jest juz woda w kranach ( sasiad spedzil weekend na naprawie studni) Iza moze juz uprac psy i nie tylko...))

Wczoraj Chiara znowu miala klopoty, Iza dostala tel, ze kon znowu lezy i oczywiscie natychmiast pojechala go podnosic.
Ten kon potrzebuje systematycznego podawania lekow, przez ok tydzien, moze dluzej i dopiero taka wzmocniona kuracja postawi go na nogi.
Nie wolno go tez w tym czasie wypuszczac na laka ( zabijcie, nie pamietam dlaczego, ale nie wolno i basta).
Poprosilam Ize o liste tych lekow, wiem, ze najwazniejszy jest lek o nazwie " ...........", ktory kosztuje 14 zl za opakowanie i dawka dzienna to 8 ampulek, czyli poltora opakowania.Jakos tak mgliscie mi wychodzi, ze kuracja 10 dniowa tym lekiem to ponad 200 zl. Ale glowy nie dam, poczekam na szczegoly i wyliczenia od Izy.

Wczoraj w Niepolomicach byla tez Ewik z lekami:-) Serdecznie dziekujemy i prosimy o relacje :-)

Posted

[quote name='Anna_33']

Wczoraj w Niepolomicach byla tez Ewik z lekami:-) Serdecznie dziekujemy i prosimy o relacje :-)

Ewik - relacja i koszty tzn ile pieniązków mamy Ci zwrócić
ja pamiętam

tak myslę, ze musze dzisiaj wydzwonić Ize, może jak przyjezdzają Ci wolontariusze to będą potrzebne pieniążki na materiały?
te z konta budowlanego

3 szampony pakują się też w animalii wraz z wyprawka dla Maciusia :)

dostalam zdjęcia koni od camary - i zapominam wstawić !
piszę, zeby nie zapomnieć

Posted

[quote name='Finetta']3x -działa tylko zaawansowana edycja.

tja
tytuł w bazarku zmieniałam ale juz ze przez zaawansowaną edycje mozna zmienic treść postów to już mnie nie oświeciło :evil_lol:

uzupełniłam zatem rozliczenie na pierwszej stronie :)

Posted

już piszę. Wczoraj pojechałam z całą rodzinką do Niepołomic jak to mówi mój syn "do koników". Z "dostępnych" koni był i tym razem tylko Oki i do niego podeszliśmy i głaskaliśmy go. (mój synek był przeszczęśliwy bo tak sobie myślę że do tej pory konie to widział gdzieś z daleka.). Pozostała stado było znów daleeeko. Tylko jedna klacz leżała w stajni chora- to o niej pisałyście? i co z nią? Co do rozliczeń to w przyszłym tyg bo jeszcze tydzień jestem na urlopie i w sumie nawet nie wiem ile się tego nazbierało... Pan który tam był powiedział, że następnym razem to mój mały będzie nawet mógł pojeździć bo tam jest jakiś mały konik-jest?? W każdym razie teraz to będę musiała jeździć z cała obstawą bo dzieciaki nie przepuszczą takiej okazji ;)

Posted

Tak Ewo, to Chiara lezala, dla niej te leki wlasnie sa potrzebne.Moze mi ktos nazwe przypomni? po 14 zl ampulki.
Dostala kilka zastrzykow i kroplowki i udalo sie ja podniesc.Ale to musi byc cala kuracja, inaczej nic z tego.