Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

3 x napisał(a):

8. jesli ktoś ma na zbyciu albo może zakupić - pontony dla kaukazów czyli rozbieralne legowiska
niestety podczas powodzi i osuwiska ocalał jeden
pozostałe zostały zniszczone
dostało sie do nich błoto
Iza cos mi tłumaczyła (tylko moja wyobraznia juz zaszwankowała) że się połamały

psy są stare i chore biorą leki na stawy
wiec jak juz wychodza powygrzewac stare kości to do tejpory robiły to na pontonach, których teraz nie ma

orietuje sie ktoś ile coś takiego kosztuje i gdzie można kupić?
rozmiar conajmniej 3 x XL

chyba nic nie pomieszłałam
jakby coś mi się jeszcze przypomniało to jutro dopisze :)

Na allegro w dziale Legowiska są różne pontony dla psów np.

http://www.allegro.pl/item1066162015_legowisko_psa_calkiem_rozbierane_zamsz_90_110_kb4.html

Posted

pati, Aska - wyślę Izie linki
nie znam sie na legowiskach kompletnie
mój Michaś chłodzi jajka na podłodze ;)
rzadko kiedy śpi nawet na dywanie

wspomniala coś ze jedno kiedys miala - pierwsze- go od razu gruchneło po pierwszyn "stąpnieciu" po niem kaukaza
wiec niech Iza najlepiej powie które

Ellig, dziękuję
odpisałam :)

Posted

Asior napisał(a):
kilka stron wcześniej były zdjęcia ubłoconych kaukazów i bud, nie wystarczą takie???

Te ublocone juz wysylalam -- one poruszały darczyńców, ale skoro pozostałe psy wrocily i juz są szzcesliwe w domu, to zdjęcie szczesliwego Bacy byloby super ;-)
3x, bede czekac, moze się uda.

Posted

sonikowa napisał(a):
Te ublocone juz wysylalam -- one poruszały darczyńców, ale skoro pozostałe psy wrocily i juz są szzcesliwe w domu, to zdjęcie szczesliwego Bacy byloby super ;-)
3x, bede czekac, moze się uda.

dostalam zdjęcia ale samych kojców i ziemi
jak bede sie kontaktowac z Iza poprosze o zdjęcia zwierzaków

Posted

sleepingbyday napisał(a):
z tej aukcji będzie kilka tysięcy - o ile zrozumiałam zasady - skoro sa oferty, to kttos wygra, tak?

a z drugiej strony patrzcie, ktos kilka tauzenów da za klikacz. co to w ogóle jest klikacz????

ręczny licznik "kliknięć" - coś takiego

Posted

kochana, widziec, to ja widziałam. ale dalej nie wiem, CO to jest.

SBD czy Ty tv nie oglądasz? Reklamy AXE?:)
na klikaczu "zaliczasz" liczbę kobiet, które patrzą na mężczyznę:p
jedno spojrzenie i "klik" ego rośnie:diabloti:

Posted

kochana, widziec, to ja widziałam. ale dalej nie wiem, CO to jest.

[SIZE="6"]kochana ??? :crazyeye::mad::angryy:

no ja dziękuję

a to urządzonko słuzy do ręcznego zliczania czegokolwiek, na przykład, zamiast przy zasypianiu liczyć skaczące barany, to sobie klikasz
jeden baran - klik
drugi baran - klik
trzeci baran - klik

i wiesz, że się nie pomylisz przy tysięcznym :diabloti:

Posted

mam pytanie:
z szerlok.pl dostałam maila dot. karmienia Bacy i Siwej:

[FONT=Verdana]Na początku zwracam się z dość istotnym pytaniem - jako że paczka miała zawierać karmę suchą (30 kg na psa), taką prześlemy. Jeśli jednak schronisko ma zapotrzebowanie na inną - puszki albo specjalistyczną - proszę o przesłanie mi informacji. Możemy w ramach tej samej kwoty zmienić rodzaj przekazywanej karmy - w końcu chodzi o to, aby spełnić potrzeby schronisk. Może część naszej przesyłki składać się z karmy suchej, część mokrej. Jak wolicie. Po odpowiedzi na to pytanie będę kontaktować się z każdą placówką w sprawie szczegółów przesyłki[/FONT].

Co mam odpisać? co zamówić dla kaukazów?

Posted

bahlsa napisał(a):
mam pytanie:

[FONT=Verdana]Na początku zwracam się z dość istotnym pytaniem - jako że paczka miała zawierać karmę suchą (30 kg na psa), taką prześlemy. Jeśli jednak schronisko ma zapotrzebowanie na inną - puszki albo specjalistyczną - proszę o przesłanie mi informacji. Możemy w ramach tej samej kwoty zmienić rodzaj przekazywanej karmy - w końcu chodzi o to, aby spełnić potrzeby schronisk. Może część naszej przesyłki składać się z karmy suchej, część mokrej. Jak wolicie. Po odpowiedzi na to pytanie będę kontaktować się z każdą placówką w sprawie szczegółów przesyłki[/FONT].

Przepraszam,że odpowiadam ja.
Nie wiem do jakiej kwoty jest limit.
W lepszych czasach Biafra zamawiała nerkową(renal) karmę dla Siwej i na stawy dla Bacy,
a od kwietnia po krwawieniu z przewodu pokarmowego Baca potrzebował intestinal .

Posted

bahlsa napisał(a):
mam pytanie:

Przepraszam za zmiany boldowania w cytacie,

bahlsa napisał(a):
Anno, co do kwoty na karmę, nie okreslili w mailu, tylko wagowo... 30 kg na psa.

ale poza wagowym (30 kg na psa) jest też kwotowy (cena ?). tak zrozumiałam.

Posted

Iza wieczorem wyjechala po konia z zatopionego gospodarstwa :-) wroci pewnie rano...

Jesli chodzi o klacz w ciazy, ktora Iza uratowala w zeszlym tygodniu, to wszystko z nia i z ciaza w porzadku. Iza byla u niej, chyba wczoraj, dala wzmacniajace kroplowki, caly czas ma wszystko pod kontrola.

Mamy nowy bazarek, na miau, ale jesli ktos bylby zainteresowany pieknymi kocimi obrazami, to zapraszamy. :-)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=112837

Posted

Anna_33 napisał(a):
Macius juz jest bezpieczny :-)

a oto Macius
Maciuś ma 28 lat
i jest podobno wierną kopią Okiego
Okiego sprzed wypadku ...

zdjęcia dostałam o 3:25 mms
z Izą rozmawialam na szybko o pierwszej w nocy
wracała własnie z Maciusiem
mówiła że może uda jej się na 6 dotrzeć do domu, zeby przespać się chociaż chwilę

supermenka to mało powiedziane :)