Aska7 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 3 x napisał(a): 8. jesli ktoś ma na zbyciu albo może zakupić - pontony dla kaukazów czyli rozbieralne legowiska niestety podczas powodzi i osuwiska ocalał jeden pozostałe zostały zniszczone dostało sie do nich błoto Iza cos mi tłumaczyła (tylko moja wyobraznia juz zaszwankowała) że się połamały psy są stare i chore biorą leki na stawy wiec jak juz wychodza powygrzewac stare kości to do tejpory robiły to na pontonach, których teraz nie ma orietuje sie ktoś ile coś takiego kosztuje i gdzie można kupić? rozmiar conajmniej 3 x XL chyba nic nie pomieszłałam jakby coś mi się jeszcze przypomniało to jutro dopisze :) Na allegro w dziale Legowiska są różne pontony dla psów np. http://www.allegro.pl/item1066162015_legowisko_psa_calkiem_rozbierane_zamsz_90_110_kb4.html Quote
pati1975 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 znalazłam coś takiego :) nie wiem tylko jaki ma być rozmiar w odpowiedniku XL 1 na dziś mogę zakupić jeden a jak dam radę to postaram się do 1 lipca dokupić jeszcze 2 tylko musze wiedziec które będą odpowiednie http://www.allegro.pl/item1048393270_rozbierane_legowisko_legowiska_dla_psa_120_75.html Quote
3 x Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 pati, Aska - wyślę Izie linki nie znam sie na legowiskach kompletnie mój Michaś chłodzi jajka na podłodze ;) rzadko kiedy śpi nawet na dywanie wspomniala coś ze jedno kiedys miala - pierwsze- go od razu gruchneło po pierwszyn "stąpnieciu" po niem kaukaza wiec niech Iza najlepiej powie które Ellig, dziękuję odpisałam :) Quote
sonikowa Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Asior napisał(a):kilka stron wcześniej były zdjęcia ubłoconych kaukazów i bud, nie wystarczą takie??? Te ublocone juz wysylalam -- one poruszały darczyńców, ale skoro pozostałe psy wrocily i juz są szzcesliwe w domu, to zdjęcie szczesliwego Bacy byloby super ;-) 3x, bede czekac, moze się uda. Quote
3 x Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 sonikowa napisał(a):Te ublocone juz wysylalam -- one poruszały darczyńców, ale skoro pozostałe psy wrocily i juz są szzcesliwe w domu, to zdjęcie szczesliwego Bacy byloby super ;-) 3x, bede czekac, moze się uda. dostalam zdjęcia ale samych kojców i ziemi jak bede sie kontaktowac z Iza poprosze o zdjęcia zwierzaków Quote
uzona Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Kuba Wojewódzki też przyłączył się do pomocy Biafrze...............brrrrawo http://kuba.plejada.pl/14292,aukcja_z_odcinka_121,aukcje_detal.html a tu licytowane przedmioty http://allegro.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=5881776 Quote
Aska7 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Na Bacę i Freda przelałam na konto Fundacji 100,00 zł. z bazarku "takie tam różności ...." Quote
sleepingbyday Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 z tej aukcji będzie kilka tysięcy - o ile zrozumiałam zasady - skoro sa oferty, to kttos wygra, tak? a z drugiej strony patrzcie, ktos kilka tauzenów da za klikacz. co to w ogóle jest klikacz???? Quote
Gremlin Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 sleepingbyday napisał(a):z tej aukcji będzie kilka tysięcy - o ile zrozumiałam zasady - skoro sa oferty, to kttos wygra, tak? a z drugiej strony patrzcie, ktos kilka tauzenów da za klikacz. co to w ogóle jest klikacz???? ręczny licznik "kliknięć" - coś takiego Quote
sleepingbyday Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 kochana, widziec, to ja widziałam. ale dalej nie wiem, CO to jest. Quote
Soema Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 sleepingbyday napisał(a):kochana, widziec, to ja widziałam. ale dalej nie wiem, CO to jest. SBD czy Ty tv nie oglądasz? Reklamy AXE?:) na klikaczu "zaliczasz" liczbę kobiet, które patrzą na mężczyznę:p jedno spojrzenie i "klik" ego rośnie:diabloti: Quote
Gremlin Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 sleepingbyday napisał(a):kochana, widziec, to ja widziałam. ale dalej nie wiem, CO to jest. [SIZE="6"]kochana ??? :crazyeye::mad::angryy: no ja dziękuję a to urządzonko słuzy do ręcznego zliczania czegokolwiek, na przykład, zamiast przy zasypianiu liczyć skaczące barany, to sobie klikasz jeden baran - klik drugi baran - klik trzeci baran - klik i wiesz, że się nie pomylisz przy tysięcznym :diabloti: Quote
bahlsa Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 mam pytanie: z szerlok.pl dostałam maila dot. karmienia Bacy i Siwej: [FONT=Verdana]Na początku zwracam się z dość istotnym pytaniem - jako że paczka miała zawierać karmę suchą (30 kg na psa), taką prześlemy. Jeśli jednak schronisko ma zapotrzebowanie na inną - puszki albo specjalistyczną - proszę o przesłanie mi informacji. Możemy w ramach tej samej kwoty zmienić rodzaj przekazywanej karmy - w końcu chodzi o to, aby spełnić potrzeby schronisk. Może część naszej przesyłki składać się z karmy suchej, część mokrej. Jak wolicie. Po odpowiedzi na to pytanie będę kontaktować się z każdą placówką w sprawie szczegółów przesyłki[/FONT]. Co mam odpisać? co zamówić dla kaukazów? Quote
Finetta Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 bahlsa napisał(a):mam pytanie: z szerlok.pl dostałam maila dot. karmienia Bacy i Siwej: [FONT=Verdana]Na początku zwracam się z dość istotnym pytaniem - jako że paczka miała zawierać karmę suchą (30 kg na psa), taką prześlemy. Jeśli jednak schronisko ma zapotrzebowanie na inną - puszki albo specjalistyczną - proszę o przesłanie mi informacji. Możemy w ramach tej samej kwoty zmienić rodzaj przekazywanej karmy - w końcu chodzi o to, aby spełnić potrzeby schronisk. Może część naszej przesyłki składać się z karmy suchej, część mokrej. Jak wolicie. Po odpowiedzi na to pytanie będę kontaktować się z każdą placówką w sprawie szczegółów przesyłki[/FONT]. Co mam odpisać? co zamówić dla kaukazów? Przepraszam,że odpowiadam ja. Nie wiem do jakiej kwoty jest limit. W lepszych czasach Biafra zamawiała nerkową(renal) karmę dla Siwej i na stawy dla Bacy, a od kwietnia po krwawieniu z przewodu pokarmowego Baca potrzebował intestinal . Quote
Anna_33 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Zaraz bede rozmawiac z Iza, dopytam.Faktycznie, warto byloby wiedziec jaki jest ten kwotowy limit... Quote
bahlsa Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Anno, co do kwoty na karmę, nie okreslili w mailu, tylko wagowo... 30 kg na psa. Quote
Anna_33 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Mamy nowy bazarek na potrzeby zwierzakow Izy: Nowy Sony Ericsson C702, na gwarancji, bez simlocka http://www.dogomania.pl/threads/187630-Nowy-C702-na-pomoc-zwierzakom-u-zatopionej-Biafry.-Do-23.06.-g.22.00?p=14888990#post14888990 Quote
Finetta Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 bahlsa napisał(a):mam pytanie: z szerlok.pl dostałam maila dot. karmienia Bacy i Siwej: [FONT=Verdana]Na początku zwracam się z dość istotnym pytaniem - jako że paczka miała zawierać karmę suchą (30 kg na psa), taką prześlemy. Jeśli jednak schronisko ma zapotrzebowanie na inną - puszki albo specjalistyczną - proszę o przesłanie mi informacji. Możemy w ramach tej samej kwoty zmienić rodzaj przekazywanej karmy - w końcu chodzi o to, aby spełnić potrzeby schronisk. Może część naszej przesyłki składać się z karmy suchej, część mokrej. Jak wolicie. Po odpowiedzi na to pytanie będę kontaktować się z każdą placówką w sprawie szczegółów przesyłki[/FONT]. Co mam odpisać? co zamówić dla kaukazów? Przepraszam za zmiany boldowania w cytacie, bahlsa napisał(a):Anno, co do kwoty na karmę, nie okreslili w mailu, tylko wagowo... 30 kg na psa. ale poza wagowym (30 kg na psa) jest też kwotowy (cena ?). tak zrozumiałam. Quote
Anna_33 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Iza wieczorem wyjechala po konia z zatopionego gospodarstwa :-) wroci pewnie rano... Jesli chodzi o klacz w ciazy, ktora Iza uratowala w zeszlym tygodniu, to wszystko z nia i z ciaza w porzadku. Iza byla u niej, chyba wczoraj, dala wzmacniajace kroplowki, caly czas ma wszystko pod kontrola. Mamy nowy bazarek, na miau, ale jesli ktos bylby zainteresowany pieknymi kocimi obrazami, to zapraszamy. :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=112837 Quote
3 x Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Anna_33 napisał(a):Macius juz jest bezpieczny :-) a oto Macius Maciuś ma 28 lat i jest podobno wierną kopią Okiego Okiego sprzed wypadku ... zdjęcia dostałam o 3:25 mms z Izą rozmawialam na szybko o pierwszej w nocy wracała własnie z Maciusiem mówiła że może uda jej się na 6 dotrzeć do domu, zeby przespać się chociaż chwilę supermenka to mało powiedziane :) Quote
sleepingbyday Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 gremlin, to co? kochany? kochane? ;-). reklame axe widziałam tylko ba bilbordzie, stąd nie wiedziałam, czego rzecz się tyczy. dzieki kochani :-) :-) Quote
Recommended Posts