Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

KWL napisał(a):
Czyli dwa psy już mogą pakować się i zbierać do wyjazdu. Teraz prosimy was o dalsze deklaracje - piękna Diana też chciałaby się załapać na ten niesamowity i niespodziewany zew dogo.
Jestem wzruszony, kaukazy były zawsze psami którym ciężko znaleźć dom, ciężko uzbierać kasę - a tu taki przełom, niespodziewałem się tego więc jestem wzruszony i bardzo wszystkim wam wdzięczny.

KWL - jeszcze się nie ciesz. Nie mamy w tej chwili kwoty 295,00 a przecież naiwnością byłoby założenie, że nie będzie dodatkowych kosztów. Na bazarkach ciężko uzbierać takie kwoty.
Musimy mieć pełne zabezpieczenie chociaż opłat stałych.

Posted

Wiem że ciągle nam jeszcze brakuje - ale i tak w porównaniu do wczesniejszych działań odzew jest rewelacjny. I dzięki wszystkim za to - ale prosimy o więcej :-)

Posted

Robimy sciepe dla kakukazow boguszyckich, plus Brutus.)
Nie tylko Tobie KWL Brutus zapadl.;-)

Ninko, to ja bedzie z tym bazarkiem, bo nie mam jeszcze pw.
Musimy to jakos dogadac. Ja teraz wychodze, wiec moze z Irenak na pw pogadaj?

Zastanawiam sie, czy nie lepiej jako trzeciego wytypowac psa, ktory najszybciej rokuje znalezienie ds. Wtedy w miare szybko zwolni sie miejsce, deklaracje zostana.
No wlasnie. Ja deklarowalam na Bace skromna sume 10 zł miesiecznie, ale gdyby Bacy sie udalo znalezc ds, to kwote zostawiam na nastepnego psa.
Moze trzeba popytac wszystkich deklarujacych, czy chca zrobic podobnie, czy deklaracja dotyczy konkretnego psa.
Kurcze, chyba zamotalam, moze jak ktos zrozumial, to niech mnie przetlumaczy na nasze ))

Posted

Moim zdaniem zbieramy na te "bomby zegarowe" żeby nie było już akcji jak z Bacą. Ostatnia z mocno kaukaskich charakterem jest Diana, Brutus jest po prostu WIELKI i dlatego jest następny, bo kolejne Sara i kaukazonka to są słodkie misie-pluszaki.

Posted

I taka wiadomosc wlasnie chcialam uslyszec :razz:
Tyz bomba, ale bomba w miare szybko adopcyjna, wiec miejsca dla nastepnej byloby szybciej.
Zobaczymy.
A wiek?

Posted

no więc kończąc temat kaukazów w Nowodworze na tym wątku:
mam potwierdzenie "rudy KWLa" to Zoja, już na dt u gajowej :lol:
został mały kaukazik, jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1157/dt-hotel-maly-kaukazowaty-z-nowodworow-prosi-o-pomoc-141246/#post12551357

[quote name='Anna_33']Nie tylko Tobie KWL Brutus zapadl.;-)
on jemy nie zapadł ;) tylko taka jedna mu o nim marudzi :p Taka jedna co to mimo wszystko woli kundliska od rasowców, więc i duże kudłate kundle niż kaukazy prawdziwe :oops:

O Brutusie mówili, że spokojny, łagodny, że z psami nie ma problemów i do ludzi ok. Na moje oko to taki opanowany wielkolud. I duuuże serce :loveu:

Posted

Tak jak wczesniej cichutko wspomnialam, spytalam o poglad na kolejnego psa nasz DT.
DT stwierdzil, ze skoro bierze juz dwa, dosc trudno jednak adopcyjne, to nastepny powinien byc latwiejszy.
Nie bez znaczenia jest argument, ze dt ma wrazenie, ze szybko takiego psa wyadoptuje, a co za tym idzie na jego miejsce wskoczy nastepny.
Dwa psy nad ktorymi trzeba porzadnie popracowac i trzeci dla zlapania oddechu.
Wybor DT padl na ....Brutusa :-) Mysle, ze na tym etapie mozemy sie tylko z tym wyborem zgodzic. Nie bede ukrywala, ze mi sie wybor bardzo podoba :-)
Jak nam dobrze pojdzie, to nastepne pojda panny.
Ale wiadomo od czego to wszystko zalezy. Od pieniedzy.

Irenaka ile nam jeszcze brakuje zeby zamknac finansowa kwestie Bacy i Freda?
KWL na pewno masz ladne zdjecia Brutusa, jesli mozna prosic...:-)

Posted

To super, DT na pewno wie co mówi :)
A psiak jest taaaaki piękny, jak i duży :loveu: na głównym wątku OS też są na początku jego zdjęcia.
Piękny, cudowny... ja chcę..:oops:
poszukam w najbliższych dniach rzeczy na bazarek..

Posted

Mi tez srednio wyszedl, mam jeszcze jedno, pozniej wkleje.
Rozmawialam przed chwila z p. Jozefem. Brutus nie ma na koncie zadnych pogryzien, ani skubniec.
Z Baca zyl w dobrej komitywie, to chyba dosc wazne.
Tylko co do wieku nam sie nie zgadza. P. Jozef twierdzi, ze moze miec z 7 lat, moze mniej, moze wiecej. Na pewno nie 10 i na pewno nie 4 :)Jutro go obmaca.

Posted

Anna_33 napisał(a):
Tak jak wczesniej cichutko wspomnialam, spytalam o poglad na kolejnego psa nasz DT.
DT stwierdzil, ze skoro bierze juz dwa, dosc trudno jednak adopcyjne, to nastepny powinien byc latwiejszy.
Nie bez znaczenia jest argument, ze dt ma wrazenie, ze szybko takiego psa wyadoptuje, a co za tym idzie na jego miejsce wskoczy nastepny.
Dwa psy nad ktorymi trzeba porzadnie popracowac i trzeci dla zlapania oddechu.
Wybor DT padl na ....Brutusa :-) Mysle, ze na tym etapie mozemy sie tylko z tym wyborem zgodzic. Nie bede ukrywala, ze mi sie wybor bardzo podoba :-)
Jak nam dobrze pojdzie, to nastepne pojda panny.
Ale wiadomo od czego to wszystko zalezy. Od pieniedzy.

Irenaka ile nam jeszcze brakuje zeby zamknac finansowa kwestie Bacy i Freda?
KWL na pewno masz ladne zdjecia Brutusa, jesli mozna prosic...:-)

Ania:loveu:
Ja też jestem kochliwa:oops:
Jeżeli DT chce Brutusa, to zacznę zbierać stałe deklaracje na niego:loveu:
Jestem beznadziejna:oops:. Nie chciałam nic sugerować na wątku, ale jak zbierzemy 295,00 na Freda, to tylko mogę się cieszyć, że Brutus będzie następny. Mam też nadzieję, że Maruda666 :loveu: zgodzi się ze mną, że tą kaskę 30,00 stałej deklaracji którą miała przeznaczyć na Bacę można przeznaczyć na Brutusa.
Zbieramy teraz 295,00 jednorazowych wpłat na Freda oraz stałe, miesięczne wpłaty na Brutusa. Pierwszą wpłatę mamy ( Maruda666 potwierdź!) -30,00 brakuje nam 370,00 na Brutusa:loveu:.

Wiecie co mnie martwi?
Trzy psy, nawet przy pokryciu pełnych kosztów za DT wymagają jednak kosztów dodatkowych:-(. To będą wysokie koszty, DT nie może zostać z tymi kosztami sam:diabloti:

Sytuacja na dzień 01.07:
Mamy stałe deklaracje na pobyt Bacy w DT 400,00
Potrzebujemy jeszcze dla Brutusa 370,00 stałych deklaracji + 295,00 jednorazowych dla Freda + X na koszty dodatkowe trzech psów.
Zamorduję:mad:, jak nie znajdą się pieniądze na koszty X.
Zbyt szanuję DT, aby machnąć ręką.
Bazarki nie pomogą:-(.

Posted

coronaaj napisał(a):
Soema;
czy ja juz wplacilam na Bace bo mam 45zl miesiecznie, czy jest konto czy na ciebie?

Wybacz:oops:
Pytanie jest do Kariny:loveu:, ale na zestawieniu wpłat miesięcznych mam zaznaczone: Coronaaj:loveu: 45,00 na Bacę.
Jeżeli chcesz, to napisz, ja poprawię zestawienie ( np. Coronaaj 45,00 na Bacę za pośrednictwem Soemy)

Posted

Nie chce nic sugerowac, ale musimy troche przyspieszyc. Obserwacja Bacy konczy sie w przyszlym tygodniu. Moga z Fredem ruszac w podroz zycia juz w weekend...
Czyli na cito musimy uzbierac 295 zl z jednorazowych porywow serca forumowiczow, z bazarkow itd.
No i ten transport...probuje sie dodzwonic do osoby, ktora moze bedzie mogla nas poratowac, ale na benzyne tez trzeba kase..
I nie wiem, czy ta osoba bedzie mogla.
Bez dna to wszystko...ale za to jaki piekny cel osiagniemy razem.

Posted

coronaaj napisał(a):
Soema;
czy ja juz wplacilam na Bace bo mam 45zl miesiecznie, czy jest konto czy na ciebie?

Alu!
Ja tu nie zbieram pieniędzy..:shake: nawet się nie deklaruję na stałe wpłaty..:oops:
na razie nie mogę, bo pieniądze poszły na m.in. szorściaki z OS.

Nie wiem, kiedy będzie tu konto podane, trzeba pytać Irenkę albo czekać na Sonikową :)

Posted

Soema napisał(a):
Alu!
Ja tu nie zbieram pieniędzy..:shake: nawet się nie deklaruję na stałe wpłaty..:oops:
na razie nie mogę, bo pieniądze poszły na m.in. szorściaki z OS.

Nie wiem, kiedy będzie tu konto podane, trzeba pytać Irenkę albo czekać na Sonikową :)

Karina!
Ja myślałam, że Coronaaj nie jest zdecydowana jak wpłacać na Bacę.
Jak chcecie konto, to już wysyłam na pw.
Której z Was podać?

Posted

Napisałam już na pw, ale potwierdzam też na wątku comiesięczną wpłatę 30 zł na kolejnego wybranego przez Was kaukaza ( Brutus też kaukaz :evil_lol:).
Z bazarku na Bacę będzie też kilka zł - na teraz jest już ponad 50 zł, a bazarek jeszcze trwa - zapraszam.