coronaaj Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 3 x napisał(a):ta dam ;) wróciłam, cieszycie sie? (jak nie to nie będzie zdjęć ;)) Cieszymy sie, ze wrocilas??? jak bylo na wakacjach? Podziwiam cie za te zdjecia, rozliczenia...jak bedziesz miala czas odpisz mi na moj pw. Chcialabym wreszcie wiedziec ile wisze i byc na biezaco!!! Quote
3 x Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 coronaaj napisał(a):Cieszymy sie, ze wrocilas??? jak bylo na wakacjach? Podziwiam cie za te zdjecia, rozliczenia...jak bedziesz miala czas odpisz mi na moj pw. Chcialabym wreszcie wiedziec ile wisze i byc na biezaco!!! odpisze jak tylko sie ogarnę czyli pewnie za tydzień dopiero dzisiaj dotarłam "do siebie" jeśli chodzi o małe szczeniaki to zostały 2 jeden ten najciemniejszy poszedł jeszcze przed odwiedzinami u Izy więc chyba nei z naszych ogłoszeń tzn z tego co wiem to ktoś kontaktował sie z hotelem nie bezpośrednio z Iza (ale tutaj mogę coś kręcić bo pewności nie mam, tak zrozumialam) szczeniaki mieliśmy z Gremilnem zgarnąć po drodze jak jechaliśmy ale panu hotelowemy coś nie pasowało wiec nie mialam przyjemności poznać wypłoszków ;) skończył się bazarek imienny na nie więc Imiona nie są już tajemnica ale to pewnie wiecie a ja żeby nie pokręcić to napisze je jak znajdę ;) uprzedzając ew pytanie dlaczego psiaki były/są w hotelu ze względu na przemiłe kaukaziki oraz wczesniejsza obecnośc Mavericka w domu nie było fizycznej możliwości trzymania tam jeszcze szczeniaków kojece nie są jeszcze zrobione a to ze względu na to że tam ciagle jeszcze coś gdzies płynei jest grzasko albo co chwilę leje (mam zdjecia zarówno kojców jak zostały pokrzywine, no dobra jednego bo akurat ten jest najblizej studni, do której polazłam z aparatem bo jak pamiętacie studnia działa dzięki darczyńcom z dogo oraz determinacji Izy i sąsiada :)) ale jak pisalam wyzej lada dzień szczeniaki powinny być u Izy jak tylko panu z hotelu i Izie będzie po drodze niestety nam i panu hotelowemu nie było po czasie bo po drodze to nam było a teraz idę spac, może mi się przysni jak wam zrelacjonowac wszystko zeby to miało ręce i nogi głownie chodzi o zdjęcia bo na razie to nie wiem czy walić jak leci czy konie na koniach Baca i Fred tutaj Siwa i Dakota u siebie i Mojo u siebie koty to chyba na miau albo tutaj tak czy siak ktoś będzie skakał po wątkach albo ja albo wy :evil_lol: btw napisalam jakbym niewiadomo ile tych zdjęci narobiła a niestety tak nie jest :oops: ae jakies zdjecia są Quote
sleepingbyday Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 3x, napisz jedną całościowa relację i powklejaj ją do każdego watku, każdego interesuje całościowa relacja z tego, co u Izy się dzieje, niezaleznie, czy kto kociaż, koniarz, psiarz czy zwykły gap ;-). aty będziesz miała mniej roboty, o! skarpetki grzecznie czekają. nie macie przypadkiem miejsca na mini sunię -tylko na 2 tygodnie, tymczas jedzie na wakacje, a sunie tzreba było na cito zabrać z działek, gdzie sie przypałetała, do wawy - ciąża. http://www.dogomania.pl/threads/190992-BEZDOMNA-NASTOLATKA-W-CIĄŻY!!!-jutro-operacja.-od-piatku-potrzebny-dt-na-2-tyg. o tu jest mała Quote
uzona Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Baca pięknie wygląda wykąpany :loveu: A z opisu zachowań to kaukaz z niego pełną gębą. Oddany swojemu Panu, nieufny, nieprzekupny dla obcych. Quote
coronaaj Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 3 x napisał(a):odpisze jak tylko sie ogarnę czyli pewnie za tydzień dopiero dzisiaj dotarłam "do siebie" Nie spieszy sie, najpierw sie ogarnij i dojdz do siebie...dzieki za relacje co u Izy i o szczeniakach.... Quote
Gremlin Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 SMS od Izy Kobyła z zawałem czy jak zwał niewydolnością :) Urodziła źrebaka. Postawili mnie na nogi o 3:15 :-o Ogierek. Termin miał planowo na przyszły piątek, ale jest trochę malutki, nie ma zębów żadnych, garbate czoło, klapnięte uszy i bardzo miękką pęcinę z tyłu. Piękniś :cool1: Pozdrawiam Quote
3 x Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 no nie wierze takie info i taka cisza? :mad: Quote
__Lara Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 3 x napisał(a):no nie wierze takie info i taka cisza? :mad: hihihih :) tu trzeba zacząć świętować! Quote
3 x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 dobra lecę z relacją od razu się wytłumacze, że jej do tej pory nie ma to nie tak, że chę dawkowac napięcie czy cuś po urlopie w domu pobyłam az cały pon. teraz siedze na wygnaniu z tego powodu i ze względu na porę (co ja robie tu ???) relacje będzie w odcinkach odcinek pierwszy Wizyta w Niepołomicach - wtorek 3 sierpnia podjechaliśmy żeby zostawic musli i dary od Iwony z miau - dziękuję :loveu: i karmę od Pliszki dla nerkowców - dziekuje :loveu: ze względu na popołoudniowe upału konie stały w boksach ale że się ochłodziło były wypuszczone na padok a że byliśmy przy wypuszczaniu udało się pstryknąc kilka zdjęc najwięcej Okiemu i tutaj nie zamierzam ukrywac, że Oki to moja końska słabość u Biafry stad ma najwięcej zdjęc poza tym Oki ze względu na ogołny stan zdrowia ma osobny padok przy stajni i nei gania z innymi końmi pamiętacie tę klacz Chiarę co kiedys zaległa na polu i Biafra ją ratowała ? (nie ta co co zaległa sąsiadowi i urodziła teraz źrebaka tylko ta, ze tak napisze, z Biafrowych zbiorów ;)) Gremiln miał niebywała przyjemnośc robic za trzymacz kroplówkowy dla Chiary ;) ale o wrażeniach to by musiał sam napisac ;) z mojego punktu widzenia - radził sobie zajebiście ;) Chiara po kroplówce przez moje i Gremlinowe niedopatrzenie poszła "pod las" z innymi końmi ale na szczescie wróciła bez problemów bo inaczej to by mnie chyba Biafra utukła i dalszej relacji by nide było a skoro niespełna dwa tyg później wpusciła a nawet przywiozła nas do siebie (nasza niskopodłogowa limuzyna nie dałaby rady dojechac) to znaczy że nic nie spsulismy w Niepołomicach co nas niezmiernie cieszy ;) dobra koniec gledzenia lecę ze zdjęciami i pora spac ;) Oki ee yy nie wiem może Nuria?? dziewczyny od koni potrzebne do identyfikacji ;) Quote
3 x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Miraż albo Hiszpana Oki jak nic nie pokręciłam, a pokręciłam na pewno to jest Nuria albo taki na S dziewczyny od koni pomóżcie :modla: Nuria i ten na S??? Quote
3 x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 nie mamzielonego pojęcia co to za konik ;) Fart ??? jeśli nic nie pomieszałam to to jest Fart Fart jest OGROMNY !! i ma astmę, która go zabija ;( Hiszpana, Miraż i jeszcze jeden koń ;) możed November, może Ganiady może dwa na raz i jeszcze jakiś jeden czyli zdjęcie - ni wiem co to za koniki ;) Mroczna chyba ;) czarny konik polski była klacz zarodowa teraz szczęśliwa u Biafry ulubienica Gremlina w wersji mini ;) Quote
3 x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 jak nie padnę trupem na wygnaniu to jutro postaram się też coś wrzucić edit: na 100% pomieszałam imiona koni ;) Quote
sleepingbyday Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 3 x, jka juz ogarniesz rzeczywistośc, to skarpetki bys moż eodebrała? to smao pytanie mam do logowania - gos, sukienka na lato marnuje sie u mnie, koszula też... ech.... ;-) Quote
3 x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 [quote name='sleepingbyday']3 x, jka juz ogarniesz rzeczywistośc, to skarpetki bys moż eodebrała? to smao pytanie mam do logowania - gos, sukienka na lato marnuje sie u mnie, koszula też... ech.... ;-) chętnie tyle, że jestem teraz pracowo wyjechana :roll: Quote
sonikowa Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 A ja czekam na zdjecia kaukazow :-) Przy okazji,. potrzebuje zdjeice Diuny, czy ktos wie gdzie ono jest na wątku? Quote
3 x Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Zdjęcia Diuny są tutaj wakacyjne wyrzutki niestety na razie tylko takie Quote
3 x Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 rozmawiałam dzisiaj z Iza policzyła dokładnie koty - zostało 12 bo wy nie wiecie bo ja jeszcze nie napisalam bo cos mi ta relacja nie wychodzi, że kilka kotów Biafrze przybyło ponieważ sa to koty półdzikie to zaczyna się, że przychodzą po jedzenie a potem staja sie już kotaki biafrowymi ale oprócz tego, że kotów przybło to jednoczesnię po powodzi Biafra wyadoptowała 8 szt kotów wszystkie koty zawoziła do domów osobiscie więc sprawdziła warunki w jakich zyja i żaden nie został wydany bez umowy adopcyjnej tak tylko o tym pisze, bo wczesniej była cisza o kotach i ich adopcjach a tutaj nagle inf. że dom znalazło az 8 kotów wiedomo, że nie było to jednego dnia nie wiem, ale mi jakoś te kocie adopcje umkneły zupełnie jakoś założyłam, ze koty sa u Biafry i koniec i wstyd się przyznac, ale nawet nie myślałam o ich adopcji :oops: Biafra twierdzi, że paradoksalnie to zasługa powodzi i ewkuacji krakowskiego schronu jutro postaram si e wstawić resztę końskich zdjęc i kilka kocich żeby potem przejśc do kaukazich przepraszam, że to wszystko tyle trwa ale chyba zeby wrócic do codzienności po urlopie potrzebuje jeszcze jednego urlopu na razie od powrotu od Izu udało mi sie w mieszkaniu przespać aż dwie noce stąd to opóźnienie w relacji zalegam też z rozliczeniami a to tez postaram sie uzupełnic jutro a jak mi się nei uda to przyjdę i będę się sama za siebie wstydzić ;) Quote
3 x Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 podpędzę rozliczenie skończył się bazarek szubienica dla szczeników: szubienica klik z którego wpłynęło na konto 120 zł - dziękuję :) dopisuję je do konta bytowego zwierzaków Quote
leni356 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='3 x']podpędzę rozliczenie skończył się bazarek szubienica dla szczeników: szubienica klik z którego wpłynęło na konto 120 zł - dziękuję :) dopisuję je do konta bytowego zwierzaków Nie dostałam nadal jamnika z bazarku. Możesz proszę sprawdzić czy został wysłany? Quote
3 x Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 [quote name='3 x']r jutro postaram si e wstawić resztę końskich zdjęc i kilka kocich żeby potem przejśc do kaukazich no to lecimy dalej z końskimi zdjęciami :) konie rózne , nawet mnie nie pytajcie jak się nazywają ;) Quote
3 x Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 teraz Nuria (chyba ;) ) z takim na S ... (chyba) oni wychodza w parze do "karnego" padoku bo podobno trzeba je jeszcze trochę kultury wobec innych nauczyć ale cwaniaki za to maja tylko dla siebie cały padok ;) jedno z nich leży bo chciało się tarzac ale się rozmyśliło więc tylko leżało czym napędziło Biafrze stracha po czym wstało i było odwrócone zadem ale wyjątkowo dam sobie coś obciąż, ale jestem przekonana że sczerzyło zębiska z radości ze dowcip z leżeniem się udał :roll: na tym koniec pokazu końskich zdjęc więcej ni ma :roll: ps. nie zdziwiłabym się, gdyby ten na S miał imię zaczynające się na zupełnie inną literę ;) Quote
sonikowa Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Piekne konie, ale wstaw no cioteczko i kaukazy :-) Quote
3 x Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 [quote name='sonikowa']Piekne konie, ale wstaw no cioteczko i kaukazy :-) teraz kolej na koty ;) jesu ja sobie wyobrażam jak to musi wyglądać pojechała narobiła zdjęć a teraz cwaniakuje i dawkuje po trochu przepraszam :oops: dobra lęcę z kotaki z kotów umiem nazwać tylko kilka czarne są dla mnei wszystkie no name jeden to podobno Biafra ;) najbardziej skory do pieszczot - Lilith i kawałek Gremlina ;) Puszek staruszek, o morderczym wyrazie buzi, nie ma jednego oka i Gratis którego głaszcze ręka MiniGremlina ;) Gratis to podobno morderca kaczek za młodu dlatego x lat temu Biafra dostała go jako gratis do kosiarki czy czegoś w tym stylu niesamowity pieszczoch na równi z Lilithem Quote
Recommended Posts