3 x Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 ANETTTA napisał(a):dziewczyny pytałam na watku bernardynów ze smalcowni wszystkie maja dom i super ale czekamy na inf najświeższe najnowsze co u nich sie dzieje jak zyją zdrowe są jakies fotki nie zapominajmy o nich ???? to że uratowane nie znaczy żę bezpeiczne chyba że sie myle poprawdzie mnie ja wiem Biafra ma swoje kłopoty ale wystarczy kilka zdan słow .. czy były kontrole poadopcyjne !!! nie wiem ile było psów ze smalcowni wiem o Ramzesie bo sama pisałam, ze został wydany do domu kontroli poadopcyjnej w sensie wizyty jeszcze nie było wiem, ze Iza jest w stałym kontakcie tel z domkiem Ramzesa agata51 napisał(a):Wysłałam dziś (pocztą) 80zł - za czerwiec i lipiec. Fred przepiękny! dziękujemy :) Quote
3 x Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 pokażę wam najnowsze znaleziska Izy piesek którego imienia nie mogę wyjawić ;) Quote
3 x Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 a teraz pokażę wam jeszcze suczkę - wczorajsze znalezisko Izy ludzie pozbywaja sie wakayjnego zbędneg bagażu młoda max 3 lata widać ze rodziła malutka imienia jej tez nie mogę wymówić bo dla niuni będzie tez bazarek - dla równowagi na miau a oto nasza mała bohaterka Quote
3 x Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 zapraszam na blizniczy bazarek dla suni na miau: Quote
ANETTTA Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Napisał ANETTTA dziewczyny pytałam na watku bernardynów ze smalcowni wszystkie maja dom i super ale czekamy na inf najświeższe najnowsze co u nich sie dzieje jak zyją zdrowe są jakies fotki nie zapominajmy o nich ???? to że uratowane nie znaczy żę bezpeiczne chyba że sie myle poprawdzie mnie ja wiem Biafra ma swoje kłopoty ale wystarczy kilka zdan słow .. czy były kontrole poadopcyjne !!! nie wiem ile było psów ze smalcowni wiem o Ramzesie bo sama pisałam, ze został wydany do domu kontroli poadopcyjnej w sensie wizyty jeszcze nie było wiem, ze Iza jest w stałym kontakcie tel z domkiem Ramzesa O ramzesa jestem spokojna ale bede wdzięczna za inf na temat pozostałych psów wiem jestem namolna .............nie odpuszcze !! Quote
3 x Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 ANETTTA napisał(a): O ramzesa jestem spokojna ale bede wdzięczna za inf na temat pozostałych psów wiem jestem namolna .............nie odpuszcze !! jeśli bywałas na watku psów ze smalcowni to wiesz ze ja tam nie bywałam dlatego jedyna inf jakiego mogłam udzielić to ta o Ramzesie ale skoro piszesz o tym na watku Biafry to wnioskuję, ze Iza miala z nimi coś wspólnego zatem proponuję, żebys do niej zadzwoniła gdyż ona nie moze dostac sie na dogo Quote
3 x Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 kilka dni temu dostałam maila pozwolę sobie zacytowac go Wam w całości: Przesyłam zdjęcie Grandy i Bacy(przed kąpielą)na tle karmy nerkowo-sercowej. Karma- firmę widzę pierwszy raz na oczy - działa cuda. Psy były już na nerkowej RC, Hill's, Trovet...dzieki czemu wogóle żyją, ich nerki funkcjonują zadowalająco biorąc pod uwagę ich pierwotne wyniki... Psy osiągnęły stabilną kondycję, bez wielkich sukcesów ale też bez spadków formy czy załamań. A tutaj nastała niespodzianka !!! Jemy sobie tę niebieską karmę już jakiś czas i jestesmy coraz bardziej w szoku. Chudy i ostrowłosy Baca zmężniał, ożywił się a sierść robi się coraz bardziej miękka i gęsta. Granda nabrała większego połysku, a Siwa skacze i biega jakby ubyło jej połowę lat... Najmniej widać po Dakocie, która ma najdłuższą sierść i największe zamiłowanie do błota, zakamarków i innych syfiastych przestrzeni przez co mam wrażenie że zawsze wygląda jak ofiara przemocy w rodzinie :-) Psy karmę jedzą bardzo chętnie. Polecam . Jest rewelacyjna. Przesyłam tez zdjęcia kotów z holenderskimi puszeczkami dla seniorów.I kota po jedzeniu :-) a teraz zdjęcia: Granda Baca Koty w trakcie jedzenia: Kot po jedzeniu: Quote
KWL Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Gugiel zwykle wyszczekany i sypiący setkami witryn miał spory problem ze znalezieniem czegokolwiek na temat tej karmy ( inna sprawa że wybrali sobie wyjątkowo pod względem wyszukiwania durną nazwę - Consult - każde zapytanie wyrzuca tysiące firm konsultujących wszystkie aspekty życia od budownictwa do feng-shui....) Do rzeczy. To jest marka karmy firmy Emax która produkuje tylko karmy weterynaryjne, a tak w ogóle to pod markami Exil i Sire preparaty ogólnie pojętej psiej higieny i zabezpieczeń: http://www.emax.nl/p-emaxnlpubnl/display.aspx?srv=p-emaxnl&typ=pub&lang=nl&cmd=view&style=styles/home.xsl W sklepie: http://www.huisdierenshop.nu/kattenvoer-consult-c-14_20_214.html W Polsce brak dystrybutora. Kupować tam i wysyłać chyba nie ma sensu - róznice podatkowe itd. - będzie bardzo drogo. Może spróbować zagadać z jakąś polską firmą o import ? P.S Chyba lubię holendrów - dali to co najlepsze :-) Quote
Finetta Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Tylko zwróc uwagę KWL, że w tym sklepie co podałeś http://www.huisdierenshop.nu/kattenvoer-consult-c-14_20_214.html jest tylko KOCI Consult dieetvoeding N+H ( wczoraj w wyszukiwarkę wrzuciłam calą nazwę ) Psiego N+H nie mają w ofercie http://www.huisdierenshop.nu/hondenvoer-consult-c-12_21_213.html N+H (niewydolnośc nerek,niewydolnośc krążenia) - Quote
3 x Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 kurcze myślałam, ze ta karma to u nas nieznana ale bezproblemowo dostępna a tutaj taki zonk dzisiaj Maverick i Diuna idą pod nóż nie wiam jak z Desi ileby ich nie poszło pod nóż to i tak zostanie dług o tyle o ile częśc długu po kastracji/sterylizacji zostanie pokryta z pozostałości po Małej Dzielnej Kici o tyle od razu wiadomo ze pozostanie dług do spłacenia trudno mi powiedziec w tej chwili ile ale za niespełna 400 zł na pewno nie ciachniemy 3 psiaków :( może ktoś zechce się dorzucić do sterylki Diuny? bądź kastracji Mavericka? Quote
KWL Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Jak nie ma jak jest tyle że tylko H+D... http://www.huisdierenshop.nu/hondenvoer-consult-c-12_21_213.html Psieprasiam za dezinformacje z tym kocim ale wczoraj już kiepsko widziałem na oczki :-) Szukamy dalej. Edit Zagadkowe to co nieco, bo wszędzie są kocie, i psie H+D, http://www.diertotaalservice.nl/content/pages/search/10000141/10000091/?query=Consult&x=13&y=7 N+H psiego nie ma w sklepach :-( Quote
Gremlin Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 KWL napisał(a):Gugiel zwykle wyszczekany i sypiący setkami witryn miał spory problem ze znalezieniem czegokolwiek na temat tej karmy ( inna sprawa że wybrali sobie wyjątkowo pod względem wyszukiwania durną nazwę - Consult - każde zapytanie wyrzuca tysiące firm konsultujących wszystkie aspekty życia od budownictwa do feng-shui....) A szukałeś kiedyś pizzerii w Kole? (teraz juz jest lepiej, ale rok temu... :shake: ) Quote
KWL Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Lepiej z Kołem pizzeriami czy guglem ? :evil_lol: Zmiana wyszukiwarki na altavistę zaowocowała czymś takim: http://www.naardemoel.nl/Webshop.asp?cat=28428&scat=109315 Quote
3 x Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 [quote name='KWL']Lepiej z Kołem pizzeriami czy guglem ? :evil_lol: Zmiana wyszukiwarki na altavistę zaowocowała czymś takim: http://www.naardemoel.nl/Webshop.asp?cat=28428&scat=109315 przeraża mnei to .nl po nazwie strony :-o Quote
avii Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='KWL']Lepiej z Kołem pizzeriami czy guglem ? :evil_lol: Zmiana wyszukiwarki na altavistę zaowocowała czymś takim: http://www.naardemoel.nl/Webshop.asp?cat=28428&scat=109315 Ta karma kosztuje 19,5 Euro za 3 kg w przeliczeniu na nasze to nawet niedrogo moze zapytac KrakVet czy by na próbę nie sprowadził ???? i nie mogę sie oprzec niebieskiemu Fredowi Quote
iwoniam Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Witam, trochę mnie nie było, moje zwierzaki przeszły operacje, miałam trochę więcej pracy z adopcjami i dodatkowo walczę z moim samochodem, który powoli doprowadza moje finanse do ruiny.. ech zebrało się sporo tematów - czytałam je, wszystkie po kolei blisko 3 godziny.. 1. Biedna Mała Dzielna Kicia. [''], biedulka... tak szkoda, widać było, że ma typowe ślady dla przejechania po niej samochodem... 2. co do siana - tak, siano musi się kilka tygodni "przepacać" zanim będą je mogły zjeść koniki. 3. Kozy - nie bierzcie nigdy kóz do peugeota - ;-) pomimo 4 x czyszczonej tapicerki nadal mi "kozi" w autku i pan powiedział, że tylko wymiana siedzeń pomoże. No trudno, ważne, że kozy mają się dobrze. Są w miejscowości Czasław - ktoś pytał. W tę sobotę będę znów u nich. mogę komuś przesłać zdjęcia to je wkleicie, ja nie wiem jak... robią mi się tylko takie malutkie... 4. Fred jest piękny. Pięęęękny, Miałam kiedyś kaukaza.. cudo.. 5. Karma dla kaukazów - z siostrą postaramy się sprowadzić karmę - tę niebieską N-H ale póki co ciężko. Niełatwo ją dostać..będziemy walczyć... 6. Maciek jest uroczy, ale ... ile Iza teraz ma koni? z nim? hmmm 22? 23? Quote
3 x Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 iwoniam - fajnie ze zawitałas do nas z powrtotem :) zdjęcia koz może podesłac mi: gibah@o2.pl Ad. 5. Fajnie by było z tą karmą, Iza jest nią zachwycna tylko pewnie pojawi się problem pieniędzy ale o to bedziemy się martwić jak przyjdzie na to pora Ad.6 pod opieką Izy są 22 konie 21 jestw Niepołomicach 22 czyli Maciuś jest w innym hotelu a teraz z innej beczki rozmawialam z Izą staramy sie małymi krokami ogarnąc wszystkei wydatki powodziowe i żeby własnie miec porzaek w pieniązkach postanowiłyśmy założyć osobny watek wakacyjnym wyrzutkom czyli Diunie, Mavowi i Desi, które jakby nie patrzec potrzebują wsparcia a jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że o pieniądze dzisiaj Mav i Diuna zostali pozbawieni możliwości posiadania potomstwa koszt 600 zł ale o tym wszystkim napiszę już jutro na wątku psiaków na który was zapraszam już teraz: Wakacyjne wyrzutki proszą o wsparcie ! Quote
Nanhoo Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 nie wiem jak wy to robicie dziewczyny, ale ja za sterylkę mojej suni (Jack-Russel-Terrier, 9 kg) zapłaciłam u krakowskiej pani Ani (weterynarz na osiedlu Podwawelskim) poleconej przez naszą forumową Achaję 120 zł w listopadzie zeszłego roku (zagoiła się fantastycznie, nie trzeba było żadnych kołnierzy, leków, szwy same "zeszły"). Za kastrację Bruna (owczarek niemiecki, 37 kg) 150 zł w pażdzierniku. Tak samo idealnie zagojone, bez powikłań, bez problemów. Pani Ania kastruje i sterylizuje psy z KTOZ-u jak również ma bardzo promocyjne ceny dla np. bezdomnych kotów i psów. Może nie jest to klinika w stylu ARKI ale na pewno prowadzona z sercem solidna praktyka wet godna polecenia. I na mój skromny gust warto nawet przejechać te parę kilometrów od Izy do Krakowa żeby wysterylizować dwa psiaki za max 300 zł a nie za 600 zł. Taka sugestia na marginesie. Szczególnie że wszystkie się solidnie gimnastykujemy żeby pomóc Biafrze. Quote
Gosiara Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 avii napisał(a):Ta karma kosztuje 19,5 Euro za 3 kg w przeliczeniu na nasze to nawet niedrogo moze zapytac KrakVet czy by na próbę nie sprowadził ???? i nie mogę sie oprzec niebieskiemu Fredowi Piękny,cudowny! Quote
iwoniam Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Dobrze, za 3 minuty wyślę zdjęcia kózek. rzeczywiście - popieram petycję weterynaryjną - 600zł za kastrację + sterylkę to bbb.drogo, znam miejsca, gdzie adopcyjne, bezdomne i tego rodzaju bidusie - pieski są operowane praktycznie po kosztach. Jeśli ta pani Ania -wet - pomoże i będziemy z nią współpracować to pewnie będzie jeszcze taniej = więcej zwierzaków bezpiecznych, mniej niechcianych, oby... Będę tak jak pisałam u kózek w weekend, przywiozę więcej zdjęć, póki co mogę powiedzieć, że kózki są troszkę grubsze, a Pelusza ma nową kozią, kobiecą przyjaciółkę, odpuściła troszkę naszemu Capkowi ;-) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 600zł? może zaszła jakas pomyłka...toż to rozbój w biały dzień...czy to były sterylki czy kastracje? edit- już doczytałam na tamtym wątku Quote
iwoniam Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 takie małe pytanie - czy może mi ktoś na PW napisać gdzie... mogłabym dać ubranka i nie tylko do zlicytowania? część nowa, większość używana, ale w bdb stanie, bez śladów zniszczeń. Trochę się tego uzbiera. Może ktoś ma czas się tym zająć. Oczywiście najlepiej Kraków i okolice, może ktoś może się zająć wystawieniem na aukcje... Oczywiście 100 % na zwierzaki, tylko ja nie mam możliwości się tym ze względu na swoje prace zająć. Quote
Recommended Posts