3 x Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='Reno2001']Z zakończonch spankowych bazarków, które prowadziłam wraz z ciapuś zebrałysmy w sumie 199,50. Dla równego rachunku przeleję 200zł. Pieniądze chciałyśmy przeznaczyc na karmę dla zwierząt. Czy będą to psy, konie czy koty jest nam wszystko jedno. W zadecydujecie, które mają najpilniejsze potrzeby. Proszę o podanie odpowiedniego konta 3x dla tej wpłaty. poszło pw z numerem konta dziękuję :) Quote
ewikS Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kejsi napisał(a): Okiego nie sposób pomylić z innym koniem. Jest ślepy i pokrzywiony. Nie chodzi z innymi końmi. Stoi albo na jednym z małych padoków zaraz obok stajni, lub w stajni w boksie na końcu pierwszej części po prawej. . AAaa to ja nawet do niego podeszłam.Jedyny który nie uciekł na mój widok ;) Zrobił kilka niepewnych kroków w naszą stronę. Ale głównie stał sobie na trawce Quote
Perfi Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 podnosze i zachecam do klikania na przypadkowego pieska: http://poznan.szerlok.pl/oferta/bosman-ze-schroniska-w-poznaniu-ID26Zn.html Quote
Aska7 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ewikS napisał(a):Jedyny który nie uciekł na mój widok ;) A dlaczego konie uciekają na Twój widok :-o Quote
pajda67 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Podnoszę. Na piesiulki klikam codziennie. W TV mówią o komarach, a jak sytuacja u Biafry? Przecież ona cały czas ze swoim maleństwem na dworze. Quote
hell_angel Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ewikS napisał(a):AAaa to ja nawet do niego podeszłam.Jedyny który nie uciekł na mój widok ;) Zrobił kilka niepewnych kroków w naszą stronę. Ale głównie stał sobie na trawce Aska7 napisał(a):A dlaczego konie uciekają na Twój widok :-o Kochany Oki... Nie miałby jak uciekać ;) On sobie zawsze tak stoi i nasłuchuje gdzie są konie i kto się kręci wokół niego. Poczciwy staruszek :) A reszta może nie tyle uciekła na Twój widok co miała taki kaprys :) Tak już mają, że po prostu sobie idą i widać tylko małe plamki na końcu łąki. Ale do tej pory zawsze przybiegały gdy pan gospodarz na nie gwizdnął :D Będziemy tam jutro z Kejsi jeśli nic nas nie zatrzyma to obejrzymy koniki, dopieścimy i zdamy wam relację :) Quote
3 x Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 rozmawiałam z Izą przede wszystkim - ślicznie dziękuje wszystkim za to że są i wspierają :) 1. dom - za tydzień będą u niej geolodzy i dopiero po ich wizycie Iza bedzie mogła ruszyć z pracami zabezpieczającymi w piwnicy cały czas woda 2. kojce - do całkowitej odbudowy, może bedę miała zdjęcia jesli Iza nie padnie ida radę wysłac 3. Iza znów bez swojego auta cos się zablokowało/spsuło - panowie w warsztacie walczą Iza nadal jest bez wody teraz dostała od straży pożarnej wodę w beczkowozie ale na długo on nie wystarczy nie wiem jak z prądem - nie dopytałam :oops: dzisiaj Iza ratowała jednego ze swoich koni padł na pastwisku bez grama cienia po kilku godz walki - udało się konia postawić na nogi wtedy Iza dostała tel od znajomej - z jej koniem też kiepsko i tam tez Iza pojechała ratowac konia dodatkowo na wsi dzisiaj też zmarł koń, ktos go zaciagnał do roboty w taki upał i koń nie dał rady :( najpotrzebniejsze rzeczy z listy allegrowej: - strzykawki 20 ml allegro klik oraz zestawy do kroplówek allegro klik oraz wenflony dla koni allegro klik których Iza juz nie ma bo połamała jej ta klacz co Ania o niej pisała wiec jesli z rzeczy z allegro to najpotrzebniejsze sa te co w/w Poza tym dla psów: - zabezpieczenia przeciw owadom i kleszczon Frontline czy expot - szampony dla psów z długa sierścią Dla koni - środek przeciw owadom - koszt 59 zł plus 2,5 litra uzupełniacza w karnisterku - 249 zł = [SIZE="3"]308 zł kto się dołozy? srodek nazywa się : LEOVET Phaser do zamówienia jest w Krakowie - dowóz do Izy gratis (tzn do niej jak do niej, do koni) mam też liste leków zwierzęcych - najpotrzebniejszych wkleję ją jutro, musze posprawdzac jak z moim słuchem i czy dobrze pozapisywałam Quote
Anna_33 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Dzwonilam do Hidalgo dzisiaj, dowoz 12 zl. No ale to nie sa jakies wielkie pieniadze :-) Poprosze jutro o zdjecia Monike, ktora jedzie do Izdebnika. Juz obiecala, ze porobi zdjecia psom itd. Potrzebujemy na juz kogos, kto zgodzi sie wystawic i poprowadzic bazarek. Rzeczy na bazarek znajduja sie w Katowicach, ale ofiarodawca wysle je pod wskazany adres. Quote
3 x Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='Anna_33']Dzwonilam do Hidalgo dzisiaj, dowoz 12 zl. No ale to nie sa jakies wielkie pieniadze :-) Poprosze jutro o zdjecia Monike, ktora jedzie do Izdebnika. Juz obiecala, ze porobi zdjecia psom itd. czyli jednak dowóz kosztuje mialam dzwonic jutro tak sie własnie obawalam ze to sie załapie do tych duzogabarytowych za których dowóz trzeba płacić edit: koce od Ninti tez pojadą? i jeszcze kirke na miau tez deklarowała koce ale nie wiem skąd jest kirke Quote
tula Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 3x a czy na pchły i kleszcze może być Fiprex? Bo odkupiłam od Wikinga dla moich psiaków 3 opakowania dla psów o masie 20-40 kg bo robił duże zamówienie, ale że mam jeszcze na jedno podanie dla moich suczaków juz wcześniej zakupiony środek to mogę te trzy opakowania odstąpić dla kaukazów, niestety mam tylko te trzy:) Mogę je rano przekazać p.Monice:) Quote
3 x Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 tula napisał(a):3x a czy na pchły i kleszcze może być Fiprex? Bo odkupiłam od Wikinga dla moich psiaków 3 opakowania dla psów o masie 20-40 kg bo robił duże zamówienie, ale że mam jeszcze na jedno podanie dla moich suczaków juz wcześniej zakupiony środek to mogę te trzy opakowania odstąpić dla kaukazów, niestety mam tylko te trzy:) Mogę je rano przekazać p.Monice:) jasne że może byc :) dziękuję :) Quote
3 x Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 spis leków zwierzęcych najbardziej potrzebnych sa to głównie leki podawane zwierzętom "umierającym" żeby je postawić na nogi wszystkei są w wersji "do iniekcji" czyli do wstrzykiwania razem z kroplówką: duphalyte - koktajl do kroplowek dla umierajacych zwierzat catosal - B12 + witaminy , dla osłabionych zwierzat combivit - zestaw wit z gr.B witamina C w iniekcji 10% - dla koni na uszczelnienie naczyn krwionosnych - 100 ml (ciemna butelka) witamina B1 - na układ miesniowy - 100 ml Biovetalgin - ludzka pyraligna - konie - b. duzo finadyne / niglumine - przeciwzapalny, przeciwbólowy wit E+SE na wzmocnienie mięśni u koni no-spa ampułki Iza nie potrafi powiedziec ile czego idzie, to zalezy od sytuacji jak wiecie w ciagu ostatnich kilki dni ratowała 3 konie własnie za pomoca kroplówek z tych preparatów może ktoś ma jakiś dostęp i moze coś zakupic? przypominę się też ze na preparat dla konie od owadów potrzebujemy 308 zł + 12 zł dostawa preparaty na kleszcze dla psów szampony dla psów z długą sierścią Quote
ewikS Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Mogę załatwić no-spa amp. mam w tej chwili 5 op *5 amp. Kolejne dopiero w poniedziałek. Niestety reszta leków jest nieosiągalna z "ludzkiej" hurtowni... :( Quote
3 x Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 [quote name='ewikS']Mogę załatwić no-spa amp. mam w tej chwili 5 op *5 amp. Kolejne dopiero w poniedziałek. Niestety reszta leków jest nieosiągalna z "ludzkiej" hurtowni... :( jaka jest cena za te nospy za opakowanie? Iza wymieniła je jeko bardzo potrzebne czy trzeba ci za to oddac pieniązki czy to będzie prezent? pytam, zeby wiedziec na czym stoimy a nei żeby wymuszac "podarunki" a i czy to jest te 5 o których juz pisałas? zawiozłas? czy dodatkowe 5 ? (te co masz) usiłuję sporzadzić liste kto co i w jakich ilościach i nie powiem, zeby mi to dziarsko szło :evil_lol: Quote
ewikS Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 cene ok 3,5 za opakowanie. Myslę, że jeszcze dam radę na tych 5 opakowań natomiast jeslibyście potrzebowały więcej to napisz mi proszę dzis do 15 ile to zamówię na poniedziałek i wtedy będę potrzebować kasę. Z tym, że dostanę pieniądze od którejś z dziewczyn za poprzednie zakupy i chyba coś zostanie więc dam znać ile braknie:) Mogę zawieźć te zakupy do Niepołomic. Quote
Goś Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Mam kilka zapasowych frontline i kiltixów - mogę wysłać. Powiedzcie tylko czy potrzebne są tylko takie dla wielkich psów, bo mam też dla średnich. I na jaki adres wysłać? Quote
iwlajn Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Poproszę numer konta na które można wpłacać na preparat od owadów dla koni:) Quote
3 x Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 [quote name='logowanie_nie_dziala_gos']Mam kilka zapasowych frontline i kiltixów - mogę wysłać. Powiedzcie tylko czy potrzebne są tylko takie dla wielkich psów, bo mam też dla średnich. I na jaki adres wysłać? kaukazy jak to kaukazy sa duze ale np Lucy i Saba sa srednie Saba - typ wilczura Lacky - mieszaniec adres zaraz podam na pw. ewikS - dopytam Izę ile potrzeba a pieniązki - Poker deklarowała na leki, te pieniązki są już u mnie więc w razie gdyby było poptrzeba - przeleję Ci z tych pieniązków (tylko zaraz wysmaruję maila do Izy z inf. o tym) iwlajn - myslę, że na moje zaraz wyślę pw, tylko z dopiskiem, ze to na preparat prz owadom dla koni edit: gos poszedł mail, bo masz zakorkowaną skrzynkę pw ewikS - no spę można smiało domawiać conajmniej 10 ampułek, pieniżaki ja przeleję z tej puli na zwierzaki tak jak pisalam, dostalam 50 zł na leki i sa tam dopisane więc może dodatkowo domów nospy za te 50 zł? to będzie ok 14-15 opakowań? potem poprosze na pw o numer konta jak juz bedziesz nała dokładną brakująca kwotę iwlajn - dziękuję Quote
ewikS Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='3 x'] ewikS - no spę można smiało domawiać conajmniej 10 ampułek, pieniżaki ja przeleję z tej puli na zwierzaki tak jak pisalam, dostalam 50 zł na leki i sa tam dopisane więc może dodatkowo domów nospy za te 50 zł? to będzie ok 14-15 opakowań? potem poprosze na pw o numer konta jak juz bedziesz nała dokładną brakująca kwotę ok. to zamówię i rozumiem, że zawieźć to tak jak ostanio do Niepołomic? Kiedyś coś jeszcze pisałyście o carbocylazie w amp. to dość drogi lek więc może to też zasponsorować z pieniędzy od Poker? chyba, że teraz bardziej potrzebna jest no-spa Quote
3 x Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 [quote name='ewikS']ok. to zamówię i rozumiem, że zawieźć to tak jak ostanio do Niepołomic? Kiedyś coś jeszcze pisałyście o carbocylazie w amp. to dość drogi lek więc może to też zasponsorować z pieniędzy od Poker? chyba, że teraz bardziej potrzebna jest no-spa a jaka jest cena tego drugiego leku? i za jaką ilość? zebym Izie przez tel/mail konkrety podala :) będę dzisiaj do Izy smarowła długie maila wiec i o tym od razu napisze tak, zawieżc do Niepołomnic spróbuj wczesniej się skontaktować z Iza, a może akurat się złoży że sie zgracie i uda się spotkac :) Reno2001 - wpłyneło 200 zł z bazarku ale bazarki były dwa i nie wiem na którym potwierdzac ?? pomocy ;) btw dzisiaj u Izy słońce i chmary komarów i różnych innym ustrojst wyłażacych z wysychającej ziemi :shake: Quote
tula Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Już sie widziałam z Moniką:) przekazałam jej syropy, watę, trzy sztuki Fiprex. Przekazałam też tą karmę i makaron, które APSA przywiozała do mojego TZ (wiesz o które chodzi 3x:)) Quote
ewikS Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='3 x']Spis leków LUDZKICH dla zwierząt: 1. Salbutamol syrop - wiadomo butelka na dzień na konia (konie potrzebujące - 2 szt) Sporadycznie : 2. No-spa w ampułkach (do zastrzyków) Przy kolkach, boleściach pęcherza np jak jest zimno i wietrznie - zwłaszcza u staruszków . Jedna dawka dla konia to 8 ampułek W opakowaniu jest 5 sztuk 3. Butapirazol w ampułkach - przy kulawiznach, mięśniochwacie, zapaleniach mięśni. 4. Cocarboxylasum - przy kwasicy, niedotlenieniu, zaburzeniach krążenia. Biafra daje go w sytuacjach na prawdę ciężkich. Średnio 1 raz w miesiącu. Zewnetrznie : 5.Rivanol - najchętniej proszek do rozpuszczania. Do okładów przy popuchnietych nogach. 6.Tony waty do okładów na nogi. 7. Bandaże elastyczne Hartman Peha crepp 12 cm x 4 m (opaska dziana) 8. igły różowe 1,2 9. wenflony pomarańczowe 2,0 10. przyrządy do przetaczania kroplówek 11.strzykawki 20 ml, sporadycznie 10 ml 12. "końska maść rozgrzewająca" - tak się nazywa ale do kupienia w aptece. Bardzo dobrze się sprawdza i jest niedroga. COCARBOXYLAZA ok 35 zł za opakowanie= 5 amp. BUTAPIRAZOL ok 14 zł za opakowanie= 5 amp NO-SPA niecałe 4 zł za opakowanie= 5 amp tania maść rozgrzewająca ok 10 zł RIVANOL w tabletkach ok 5,5 zł więc jakoś drogo to chyba wychodzi bo jest 5 tabletek a jedną rozpuszcza się w 100 ml wody, więc opakowanie jest na 0,5 l Quote
Recommended Posts