Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

sonikowa napisał(a):

Pomyślałam, może by taki portret Biafry i jej zwierząt wcisnąć do któregoś z dużych magazynów dla pań? Biafra, taką sesję zdjęciową by ci zrobili - makijażystka za tobą by latała, a ty w tych gumiokach i błocku, z rozwianym włosem dmuchawą - Tańcząca z kaukazami? Co ty na to?

:smhair2:

Czemu Ja ??? :placz:

:stop:

Posted

3 x napisał(a):

i tyle
w ramach słabści przeleję na nie 30,75 gr

przelew poszedł
a tytule jest : "kaukazy:Baca i Fred"
zapomnialam dopisac nicka bo zapomnialam ;)
(małgorzata h.)

widzialam, ze dziewczyny dostały kilka pieniązków, wiem że to i tak kropla w morzu
ale nie mogę patrzec ze chłopaki wieczne nie mają na dom :( dlatego przelew jest na nich

edit: irenaka - dziękuję za umieszczenie kaukaziego allegro w podpisie :)

Posted

Biafra napisał(a):
:smhair2:

Czemu Ja ??? :placz:

:stop:

Nie płacz kobieto bo idealnie się nadajesz i to świetny pomysł:smile:.
Jak Cię wypromujemy, to nie tylko kauzkazy bedą mieć kasę ale też Ty nie opędzisz się od wielbicieli:evil_lol:.
A teraz poważnie.
Sonikowa:loveu:, czy Ty możesz napisać jakiś tekst skierowany do firm? Roześlę go moich klientach, w przypadku Krzyczek efekt takiego apelu był, może tym razem też się uda a wieczorkiem poskaczę po dogo, bo ostatnio rzadko gdziekolwiek bywam poza moimi wątkami i poproszę o pomoc.
Wklej w pierwszy post konto i tytułem przelewu, bo chyba nie ma.
Czy ktoś się orientuje w tematach podatkowych na ten rok? Czy firma która wpłaci datek może sobie to od dochodu lub podatku odliczyć?

Posted

Jestem pełna podziwu dla Waszej determinacji , siły i...kobiecej kokieterii Drogie Panie.Na pewno dogomaniaczki nie zawiodą i kaukazy z Boguszyc będą miały zapewniony wikt u Biafry.Ja wprawdzie obiecywałam sobie że dam sobie spokój na jakiś czas z wpłatami na psiunie ,bo ostatnio powpłacałam chyba na siedem psich nieszczęść, ale po takim apelu wpłacę na Kaukazy jakąś sumkę i myślę że za mną ruszy lawina wpłat tak żeby Biafra nie musiała nago pozować do kalendarza.

Posted

dziewczyny, jka chcecie, zeby cos z tych kalendarzy wyszło, to nie możecie się chowac za zwoimi psami cąłkiem ;-)

doopa - wiele nie moge, al emoge zwiększyć swoją deklaracje do 10 zł, biafra, zrobie te bazarki, tylko prosze o fajne foty, opisy i ceny rzeczy od ciebie, albo o dostarczenie mi tych rzeczy.

Posted

allegro się rusza powoli bo powoli ale jakiś grosz będzie
poprosiłam jeszcze koleżankę o umieszczenie linku na swoim blogu
może nie zapomni

ktoś obiecał opłatę za allegro ale nie wiem czy to chodziło o cegiełkowe czy o adopcyjne?
zapomnialam :oops:

reklama i jeszcze raz reklama
allegro mamy do piatku

Posted

Ja obiecywalam allegro. Jakies, nie wiem jakie :-)
chyba cegielkowe?
W kazdym badz razie na pw prosze instrukcje co mam zrobic, gdzie wplacic, jaki tytul itd.
Poza tym chyba powinnam cos wplacic w tym miesiacu? Sonikowa, mialas pw slac kobieto ))

Posted

Anna_33 napisał(a):
Ja obiecywalam allegro. Jakies, nie wiem jakie :-)
chyba cegielkowe?
W kazdym badz razie na pw prosze instrukcje co mam zrobic, gdzie wplacic, jaki tytul itd.

dziękuję :)
jutro jak się skończy i jak się ogarnę napisze ile w sumie kosztowało
bo jest chyba jakas prowizja od kazdej cegiełki

kurcze nikt na allegro się nis skusił na ksiażki z/o Papieżu :( podarowane przez jolę_li
ale te bede sukcesywnie wystawiac, w końcu ktoś się skusi
musi i już ;)
myslalam, ze może ktoś na dzień babci/dzisadka się skusi

allegro ruszyło, może nie pełna parą, ale ruszyło
źle nie jest
dziękuję za wszelką reklamę :)

kończy się jutro
więc ostatnia szansa na namówienie znajomych na zakupy ;)

Posted

sleepingbyday napisał(a):
3 x odebrałaś ode mnie smsa wczoraj? mam dwa numery....

tak odebralam, tylko ze wzglęcu na warunki pogodowe okolicach krakowa wyjazd Mojo się odklada
:(
wiec poki co nie zabieram karmy ale mam na nią baczenie
jak nie wyjedzie wczesniej to sie po nią zgłosze i pojedzie razem z Mojo :)

edit
na allegro zeszło 60 cegiełek :multi::multi:
co oznacza ze jak wszyscy wpłacą dług Freda zmniejszy się o 150 zł
chciałabym zeby to był ogólnie dług chłopaków
tak samo jak drugie 150 zł zeby było przeznaczone na Dakote i Siwą a nie tylko na Dakotę
zgadzacie się ? zebye nie rozgraniczac na pojedyńcze psy? tylko żeby pieniązki poszły po równo na chłopaków i dziewczynki ?
nie wiem jak to jest czy psy sa traktowane mocno indyidualnie ?
pewnie na poczatku jest al enie wiem czy się połapię ?
bo chciałabym zeby chłopaki miały zblizoną sytuację finansowa czyli zeby allegro pokryło dług tego bardziej potrzebującego
kurde motam się
ale chyba wiecie o co mi chodzi
zeby nie było ze np Baca ma 200zł długu a Fred 400zł

sonikowa czy w wolnej chwili możes zmnie oświecić w tej kwesti?
jak z fnansami stoi Baca a jak Fred?
bo ze razem mają 600 zl miesiecznie w plecy to wiem

bo dziewczyny ze uwagi na "Kojec Borysa" to osobna historia

Posted

3x, ogromne dzięki za allegro!!!

Finanse wyglądają tak, że Bacy brakuje 170 zł deklaracji, a Fredowie 400 zł. Siwa i Dakota - poodbnie jak Fred - nie mają nic.
Ja też jestem za tym, by psy traktować razem. Nie wyobrazam sobie zresztą jednak, żeby Biafra jednemu dała jeśc a drugiemu nie ;-)
W ogóle mam taki pomysł, żeby połączyć wątek chłopaków i dziewczyn w jeden: Kaukazy u Biafry. BO w ten sposób zadbalibyśmy o Siwa i Dakotę, a w sumie to deklarajci i tak nie ma więc wszystkie są w tej samej sytuacji. Co wy na to?

Posted

Obiecałyśmy z Camarą , że "kojec Borysa" będzie rozliczany osobno, bez względu na to jaki stary kaukaz będzie w nim mieszkał.
Tak, żeby sytuacja była przejrzysta .
Zbieramy tylko na karmę /leki dla lokatora.
Zakwaterowanie i opiekę mają za darmo.

Jak pomieszamy z dwoma psami, które mieszkają w dwóch płatnych kojcach to wszyscy się pogubią :shake:

Posted

ja jestem za tym zeby bace i freda traktowac jako jedno i tak samo z dziewczynami
dlatego allegro idzie na pół - taka moja propozycja
własnie ze względu na kojec borysa
nie do końca kojarze jak on powstawał, chociaz historię borysa sledzialam na biezaco, potem sie wyłaczyłam
ale fakt ze kojec jest miejscem "bezpłatnym" jak napisala biafra tylko karma i leki
tylko wydaje mi sie ze przez bezpłatnośc miejsca nie maja dziewczyny zadnych deklaracji
jakwymsle jak narobić szumu wokół dziewczyn zeby miały jakiekolwiek deklaracje
to narobię ;)

a orientacja jest utrudniona, ze inf o kaukazach jest o wszystkich i w pewnym momencie watek siwej i dakoty prawie umarł
no ale kto stale sledzi losy kaukazów ten się połapie :)

Biafra
podsumuję allegro od siebie i wyślę Ci dane z nickami i imionami kto jest kto zebyś miała ułatwioną identyfikację
i bardzo prosze o inf gdy ktoś wpłaci za przesyłkę
bo uważam, ze taka osoba powinna dostac fizycznie dyplom

czy ktoś umie zrobić ładną cegiełkę formatu zdjeciowego czyli 10x15?
z napisem dziękujemy za pomoc
Dakota i Fred
czy coś w tym stylu?
z jakimiś bajerami graficznymi?
bo ja kompletna noga w tym jestem

ew jak nikt z watkowców nei potrafi to chyba widzialam gdzies bazarek ze ktoś chyba Isadora robi takie cuda
??

Posted

3 x napisał(a):
ja jestem za tym zeby bace i freda traktowac jako jedno i tak samo z dziewczynami

a orientacja jest utrudniona, ze inf o kaukazach jest o wszystkich i w pewnym momencie watek siwej i dakoty prawie umarł
no ale kto stale sledzi losy kaukazów ten się połapie :)

Na ten wątek trafiłam, wątku suczek nie znam - jestem więc chyba dobrym przykładem, że dużo łatwiej będzie się zorientować tym, którzy będą zainteresowani losem kaukazów, gdy o informacje zostaną zgromadzone w jednym miejscu.

Co do rozliczeń: razem czy osobno. Uważam, że powinno być razem, powód prostu każda z tych bid potrzebuje pomocy.
Co jakiś czas postaram się coś przelać (BP), i nie chciałabym decydować komu, czy też dzielić jednej kwoty na kilka przelewów.

Posted

Moim zdaniem powinno zostać tak jak jest... Kojec Borysa, to co innego niż miejsce Sonikowej u Biafry.
Już teraz jest ciężko z dwoma psami, to co dopiero z lekami czterech...

Posted

[quote name='Aziza']Na ten wątek trafiłam, wątku suczek nie znam - jestem więc chyba dobrym przykładem, że dużo łatwiej będzie się zorientować tym, którzy będą zainteresowani losem kaukazów, gdy o informacje zostaną zgromadzone w jednym miejscu.

Co do rozliczeń: razem czy osobno. Uważam, że powinno być razem, powód prostu każda z tych bid potrzebuje pomocy.
Co jakiś czas postaram się coś przelać (BP), i nie chciałabym decydować komu, czy też dzielić jednej kwoty na kilka przelewów.

kurde, sama nie wiem
tak jak pisze soema kojec borysa to kojec borysa
a baca i fred to powiedzmy kaukazy "ogarnięte" przez sonikową
stało się tak a nie inaczej, że w kojcu siedzą kaukazy również wyciagniete z boguszyc
i to je gółwie łaczy
ale miejsce w kojcu borysa jest miejscem kaukazów, niekoniecznie z boguszyc
no i przedewszystkim kmojec jest bezpłatny - potrzebene fundusze na leki i karmę
natomiast chłopaki z tego watku potrzebuje karmy, ew leków i przede wszystki opłaty za hotel - 400 zł x 2 = 800 zł miesiecznie :(
watek dziewczyn: http://www.dogomania.pl/threads/137926-Siwa-i-Dakota-stare-chore-niepotrzebne-i-bez-grosza

nie wiem czy to dobry pomysł łaczyc te watki
głównie ze względów finansowych
przy dwóch kaukazach jest zamieszanie a co bedzie przy czterech skoro dwa z nich maja miejsce darmowe?

takie jesy moje zdanie - łaczyc chłopcy jako jedno
i dziewczyny jako jedno
ale nie kaukazy jak jedno