Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

u mni ejuz wiekszośc pieniązków wpłyneła
kilak jest jeszcze w drodze ale myslę ze przed wyjazdem na swieta przeleję juz dla kaukazów :)

Posted

np.:

"Były deklaracje - nie ma deklaracji :-(. Pomóżcie boguszyckim kaukazom!"

albo:
"Baca i Fred: życie na kredyt. Tak się nie da! błagamy o deklaracje!"

albo:
"Widmo katasrofy krąży nad kaukazami! Odpadły deklaracje, POMÓŻCIE!

albo na ostro, a co, to działa:
"Dogomaniacy obiecali deklaracje. Wynik? Katastrofa finansowa boguszyckich kaukazów. Pomóżcie!"

albo jakas kombinacja powyższych...

Guest Elżbieta481
Posted

Przystąpiliśmy do wysyłania e-maili do hodowli,które wcześniej podawaliśmy.Wszystkie maile wróciły z informacją,że adresat nieznany.Widocznie nie są aktualizowane adresy skrzynek mailowych.
I taka to jest właśnie robota.
Elżbieta

Posted

przelalam na kaukazy 116,5 zł z bazarku z ozdobami światecznymi
co prawda czekam jeszcze na jedną właptę, ale coś długo jej się schodzi
więc przelalam to co mialam

jak dojda proszę o potwierdzenie na wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/175042-ROZLICZAMY-DZIAE-KUJAE-ozdoby-choinkowe-rAE-cznie-robione-CUDA-do-13-12

i jeszcze jedno pytanie: allegro cegiełkowe robić od razu na konto fundacji czy najpierw na moje a pozniej całość jako jednorazowa wpłata na konto Biafry?

Posted

3 x napisał(a):

i jeszcze jedno pytanie: allegro cegiełkowe robić od razu na konto fundacji czy najpierw na moje a pozniej całość jako jednorazowa wpłata na konto Biafry?

Allegra cegiełkowe mogą być robione JEDYNIE na konta fundacyjne. Jeśli się zbiera na prywatne, trzeba mieć zgodę z Ministerstwa Skarbu na ogłoszenie zbiórki publicznej.

Posted

Bjuta napisał(a):
Allegra cegiełkowe mogą być robione JEDYNIE na konta fundacyjne. Jeśli się zbiera na prywatne, trzeba mieć zgodę z Ministerstwa Skarbu na ogłoszenie zbiórki publicznej.

moje allegro cegiełkowe polega na sprzedazy dyplomu, których wystawiam odpowiednią ilość
więc sprzedaję coś konkretnego, namacalnego
a pieniądze ze sprzedazy przeznaczam na kaukazy
edit.
w przypadku ostatniego takiego allegro zaistania "koniecznośc" wysłania kilku dyplomów fizyczne
co tez zamierzam w poniedziałęk uczynic :)

więc takie coś moze chyba robić osoba prywatna?

edit dwa:
i jescze ten termin, myslicie ze przed swietami to dobry okres na takie allegro?
ludzie sa zabiegani
w sumie na dogo tez cisza

moze lepiej po nowym roku
jak zycie wróci do "normalnosci"
mysliscie ze teraz wiecej osob by kupiło "cegiełki"?
bo mi osobiscie wydaje sie ze nie
a kaukazy maja sytuację jaka mają wiec mysle ze 2 tyg im róznicy ne zrobi (nie wiem jak Biafrze)

mge wystawic teraz albo po nowym roku jak myslicie?

Posted

Też myślałam, czy jest sens przed świetami... Z jednej strony ludzie zabiegani, z drugiej - w święta maja czas i może siedzą przed kompem (ja tak w zeszłym roku wciągnęłam sie w dogo;-)). Może mimo wszystko poczekać kilka dni.. Nie wiem, jak ci pasuje.

Posted

mi jest obojętne tylko troche sie boje ze mały ruch bedzie
popatrz po dogo, cisza i spokoj ludzie zabiegani
wydaje mi sie ze nawet reklama z naszej strony bedzie mniejsza
czesc osob wyjezdza i niekoniecznie musi miec dostep do netu i siedziec i przegladac aukcje allegro
ja osobiscie bym sie wstrzymała do "po nowym roku" albo chociaż do "po świetach"

adopcyjne allegro moim zdaniem zupełnie odpada przed swietami, nie sa to małe puchate kulki na prezent - i dobrze !

i jeszcze ta kwestia konta ?
mi jest obojętne na które bedzie zbierane
nie wiem jak wam/biafrze bedzie wygodniej ?

Posted

APSA napisał(a):
O tyle lepiej zbierać na konto prywatne, że nie upilnujesz ludzi - po pierwsze, żeby wpłacali zawsze z konkretnym dopiskiem, po drugie, w ogóle nie wiesz na bieżąco, kto wpłacił.

to i jeszcze jedno
bede robiła allegro nie tylko dlakaukazów
na tym drugim na pewno bede zbierala na swoje konto
wiec mail po zakupieniu cegiełki bedzie szedł z moim numerem konta
wiec automatycznie taki sammail bedzie szedł do tych co wspomogli kaukazy i zrobi sie zamieszanie
bo pewnie pomimo napisania na aukcji ze wpłata n akonto fundacji to i tak czesc osob bedzie zdezorientowana skad w takim rzie w mailu inny numer konta

Posted

Naprawdę cegiełgowe może być tylko na fundację - nic nie pomaga sprzedawanie dyplomów - jest to wyraźnie napisane w regulaminie allegro. Wiemy, bo zbieralilśmy raz w ten sposób na jednego psiaka i dziewczyna miała grube nieprzyjemności (zablokowane konto itd.) A poza tym - ludzie niewiele wpłacili. Fundacyjne jest legalne i bardziej wiarygodnie dla wpłacających. Jeśli będziesz podawała 2 różne konta - masz jak w banku, że ktoś to zgłosi do allegro do sprawdzenia. Ja bym nie ryzykowała.

Posted

Bjuta napisał(a):
Naprawdę cegiełgowe może być tylko na fundację - nic nie pomaga sprzedawanie dyplomów - jest to wyraźnie napisane w regulaminie allegro. Wiemy, bo zbieralilśmy raz w ten sposób na jednego psiaka i dziewczyna miała grube nieprzyjemności (zablokowane konto itd.) A poza tym - ludzie niewiele wpłacili. Fundacyjne jest legalne i bardziej wiarygodnie dla wpłacających. Jeśli będziesz podawała 2 różne konta - masz jak w banku, że ktoś to zgłosi do allegro do sprawdzenia. Ja bym nie ryzykowała.

kurcze
wiem, że cegiełkowe może robić tylko fundacja
a co w przypadku gdy chcemy pomóc niefundacyjnemu psu?
robiłam 4 allegra gdzie zbieralam pieniązki na swoje konto
i nie wiem jak jest na innych tego typu aukcjach ale wydaje mi sie, ze te moje nie szły jakoś zle
może trafialam na innych allegrowiczów niz wy
ale nie mam jakis niemiłych doświadczeń
poza tym rozliczenie kosztów pojawiało sie na wątku

kurde wolałabym unikac podawania dwóch kont to to mi samej wydaje się podejrzane
ale to wtedy drugi pies ma czekac dwa tyg az skończy sie allegro kaukazów?
ech

Posted

Nie chodzi o to, że takie aukcje miałyby iść gorzej niż cegiełkowe, tylko że to nie zgodne z prawem i regulaminem allegro. Ale obchodzi się to właśnie tak jak Ty zrobiłaś - że wystawia się fizyczny przedmiot (dyplom, odznakę, cokolwiek), a nie cegiełkę, która jest bytem wirtualnym.
A co do konta, to w ogóle takie charytatywne zbieranie na swoje konto (nawet tak jak robimy tutaj na dogo), jest chyba nie do końca legalne. Mamona się przelewa, a Urząd Skarbowy cierpi...

Posted

sonikowa napisał(a):
3x, KONIECZNIE na konto Biafry -- gdyby byłoby na twoje, to ona mogłaby mieć kłopoty.

to będzie na konto Biafry
ja będę wówczas potrzebowała jedynie inf kto już wpłacił, żeby wystawić pozytywny komentarz
tylko wtedy ew wysyłka dyplomów tez spadnie na Biafrę
teraz robilam allegro gdzie sprzedawalam dyplomy i wczoraj wysłałam fizycznie kilka, tym osobom co we wpłacie ewidentnie doliczyły koszty wysyłki czyli 2.05 lub 4,10

Posted

mam jeszcze 10 zł dla kaukazów z bazarku :)
wysle jutro, bo dziisaj mi sie na tamtym koncie skończyły pieniązki
a pisze tutaj, zeby nie zapomniec ;)

Posted

Po Świętach zrobię rozliczenie. Miało być teraz, ale Biafra nie zdążyła mi przesłać danych. Udało się nam razem zdobyć kilkaset dodatkowych złotych.. Starczy na miesiąc. Jedna anonimowa cioteczka kupiła kaukazom karmę. Nie damy im zginąć, prawda ? :-)

Siwa ma się gorzej - Biafra musiała ją wziąć do środka, do domu. Po Boguszycach nie chce jej odrosnąć futro i nie daje sobie rady na zewnątrz :-( Bardzo potrzebn jest taki rybi olej, który można kupić tylko u producenta w Bydgiszcczy lub Gdańsku. Nie ma tego w sprzedaży detalicznej, ale zgodzili się Biafrze spzredać jak przyjedzie z kanistrami lub butelkami po mineralnej.
Pamiętajcie prosze -- gdyby ktoś jechał na południe z Gdaska lub Bydgoszcy, może mógłby zabrać...