Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

Anna_33 napisał(a):
Nie moglam sie rano dobudzic, ale jak Ty Biafra cos opisujesz, to mi zawsze ciarki po kregoslupie lataja :diabloti: razem z Toba tych gapiow i naglowki widzialam.
Masz talent Kobieto,nie myslalas o spisaniu wspomnien? " Ja i moje psy", czy cos w tym rodzaju?

Trochę się boję , że jak napiszę "Ja i moje psy " to naród po przeczytaniu będzie naciskał władze, żeby mnie izolować :evil_lol:

Sonikowa- Fred nie dostał kawałka kurczaka, tylko kurczaka w jednym kawałku :p Przy nim nie ma czasu na podziały.
Dopisać do rachunku ? :diabloti:
Bez obiadu zostałam :shake:, ale musiałam jakoś nagrodzić ten jego wyczyn - tzn powrót do kojca

Potem mnie cały dzień wyrzuty męczyły, żeby jakiegoś skrętu nie dostał :cool1:

Posted

Biafra napisał(a):
Trochę się boję , że jak napiszę "Ja i moje psy " to naród po przeczytaniu będzie naciskał władze, żeby mnie izolować :evil_lol:

no i dobrze
nie będą jacyś sąsiedzi nam Fredzia denerwować i prowokować :evil_lol:

Guest Elżbieta481
Posted

Moje złote kolosy!!!
Wreszcie wątek o Was mam-cieszę się.
Pomaszerowałam dziś do jednej instytucji i przelew poszedł.Nie dziwcie się,że tak póżno,ale ważne,że jest.poprawię się z pewnością.
Kochane skarbusie-jak zdrowie i wogóle jak się wiedzie?
Pozdrawiamy
E/W

• 2 weeks later...
Posted

Wklejam ostatnie wpływy od 14.10 do 23.11 , policzę wieczorem:

175 zł - ostatnia szansa (10 zl cześc dekl, 40 zł Fred, 125 jednorazowe)
30 zł progect
10 zł dzidda
25 - bazarek Mgie, wpłata sonikowej
20 - sonikowa
100 zł Nefretete30
90 zł coronaaj
5 zł sbd
300 - ninka
10 zł jo37
10 zł bjuta
20 zł agata 51
20 samoglow
30 morisowa za list i gru + jednorazowo 20 zł
15 waldi
30 zł progect

Posted

Rozliczenie na 1 stronie, Jesteśmy ok. 600 zl na minusie.
Niestety, jak liczę psy razem to tak właśnie wychodzi, ale jak sumuję dług bacy i dług Freda i dodaje wpłaty jednoazowe to wynika, że mamy zadłużenie ponad 700 zl. Nie wiem gdzie tę stówkę gubię, przyjrzę sie jeszcze temu.

I tak jednak nie jest dobrze -- nadal brakuje nam prawie 200 zł stałych deklaracji na Bacę. Znow wyjasniam sprawę Freda i nanhoo.

Na dzisiaj wyglada to jednak tak, że na dwa psy kosztujące 800 zł mamy deklaracji na dwie stówki.

Nie czuję sie z tym najlepiej, bo to Biafra ma je na głowie i to ona musi je nakarmić.
Nalegałabym aby KWL spróbował jednak nawiązac kontakt ze swoim anonimem. To by nas trochę odciążylo.
Do Mosii już nie piszę, nie odpowiedziała na żadne z moich pw, wieć chyba nie wpłaci swoich deklaracji.

Nie ma co - musimy szukać nowych darczyńców i robić bazarki. Bardzo proszę o zaangażowanie i pomoc.

Posted

Tak, wpłata Agnest jest, nie pamiętałam, że to bazarek. Musze dopisac i doliczyć.

W końcu się polapalam - ta róznia dlugu co mi wychodzila, wynikala z tego, że w długu poszczegolnych psów nie uwzgedniałam wplaty ekstra 200 zł (co to miało byc na transport, a poszło na życie), stąd wyszło mi, że dług jest większy niż w przypadku gdy liczylam wszystko zusammen. Przelicze to i wpisze dokładnie na pierwszej stronie, ale nie dziś ani jutro bo jestem chora grypowo +zapalenie spojówke i nie mogę wpatrywac się w ekran z tymi cyferkami..
W każdym razie w tejc chwili mamy dług ponad 600 zł.
Mam nadzieje, ze Nanhoo wpłaci na Freda i wtedy bedziemy mialy tylko 200 złl. Za miesiac znow jednak bedzie katastrofa, bo problemem jest brak połowy deklaracji Bacy.

Plan sanacji ;-)
1.szukamy nowych deklarowiczów - proszę, niech kazdy wyślę choć 3 pw a może kogoś ściągnie na wątek..
2.bazarki
- kochana goś zwana po reformie dogomani logowanie-nie-dziala-gos robi cudny bazarek dla bacusia i Freda. Pewnie wrzuci tu link :-) a u niej na bazarku zawsze cuda :-)
- my z SBDmamy zalegly bazarek sylwestrowy - jak stane na nogi to podrzuce jej rzeczy, o ile da rade zrobic bo zdaje sie, ze ma teraz ciezki czas w pracy
3.ogloszenia
KTO ZROBI ALLEGRO? Anna 33 obiecala zaplacic za wyroznienie.

4.Inne pomysly - jak ktoś ma ;-)

Posted

[quote name='sonikowa']
Plan sanacji ;-)
1.szukamy nowych deklarowiczów - proszę, niech kazdy wyślę choć 3 pw a może kogoś ściągnie na wątek..
2.bazarki

mówisz - masz

bazarek od Gremlina ;)
http://www.dogomania.pl/threads/174626-SA-odkoA-ci-dla-kaukazA-w-Bacy-i-Freda-do-5-12-do-22?p=13595082#post13595082

[quote name='sonikowa']
KTO ZROBI ALLEGRO? Anna 33 obiecala zaplacic za wyroznienie.

4.Inne pomysly - jak ktoś ma ;-)

jak nie znajdzie się inny chętny to allegro możemy popełnić z Gremlinem, z tym, że dopiero po 8 grudnia
bo do tego czasu nie wiem jak sie nazywam ale wiem, ze mam pysk, na który padam codziennie po pracy:shake:

ps. chodzi o allegro "cegiełkowe"?

Posted

sonikowa napisał(a):
3x, dzięki za bazarek!!!

wyglądamy z Gremilnem na tyle dobrze ze spokojnie możemy się obejśc bez tych czekolad :evil_lol:

Allegro ogłoszeniowe - co by kudłatym dom w końcu znaleźć ;-)

takie tez możemy popełnić
ale jak pisalam po 8 grudnia

Posted

to mój bazarek słodkościowy już się zakończył,
marysia55 kupiła wszystkie czekolady za 23 zł :multi:

czy brutus ma jeszcze jakis minus na koncie ?
w pierwszym poście przewija się ze ma minu 28 zł

wpłate z bazarku zaokragle do tego ew minusa Brutusa i niech już chłopak bedzie na 0
a jesli on nie ma minusa to i tak zaokraglę i dacie ją Bacy i Fredowi :)
moze tak byc?
(bazarek robiony był na Bace i Freda, ale jesli Brutus który ma dom i staw ;) ma minus to po chlerę ma on sie za nim ciagnac?)

Posted

[quote name='logowanie_nie_dziala_gos']Zrobiłam chłopakom taki mały bazarek:

http://www.dogomania.pl/threads/174638-A-wiAE-teczne-wycinanki-od-gos-bileciki-i-anioA-ki-dla-kaukazA-w-z-Boguszyc-do-8-12?p=13596227#post13596227

Zapraszam i proszę o podniesienie czasem:-)

Gos, wielkie dzięki! Ciotki zajrzyjcie bo to naprawdę cuda!

3x, Marysiu - dziękuję za ekspresowy zaiste bazarek dla chłopkaów :-) Kochane jesteście. I Gremlin też!

Posted

bardz ekspresowy :)

gdzie przelac pieniązki?
na konto Fundacji z dopiskiem, ze na kaukay?
i ponawiam pytanie, czy Brutus jest coś na minusie? czy bez minusów może cieszyć sie domem i stawem ?

Posted

3 x napisał(a):
bardz ekspresowy :)

gdzie przelac pieniązki?
na konto Fundacji z dopiskiem, ze na kaukay?
i ponawiam pytanie, czy Brutus jest coś na minusie? czy bez minusów może cieszyć sie domem i stawem ?

Na konto Fundacji z dopiskiem "Baca i Fred".
Brutus miał bardzo mały minusie i pokryły go wpłaty progect.
Dzięki za bazarek!

Posted

[quote name='sonikowa']Na konto Fundacji z dopiskiem "Baca i Fred".
Brutus miał bardzo mały minusie i pokryły go wpłaty progect.
Dzięki za bazarek!

pieniązki poszły :)
30 zł z dopiskiem Baca i Fred bazarek czekoladkowy od 3 x i marysi 55 :)

ps. sonikowa, ktoś Ci podprowadził skarpetki z mojego podpisu

Posted

sonikowa napisał(a):
nie za dużo przelałaś aby?
Bardzo dziękujemy!

nie
wczoraj był 30sty to i 30sci przelałam :evil_lol:
czy powyzsze tłumaczenie zakrąglenia jest do przyjęcia? czy mam jakieś inne wymyślac? :evil_lol:

Posted

to ja jako podwalinę planu awaryjnego moge zadeklarować 10 zł/m-c na początek przez pół roku
na któregokolwiek z chłopaków

tylko powiedzcie mi co mam wpisac w przelewie i gdzie go wysłać

a ja lece do Gremlina bo on tez ma słabość do wielkopsów :]

Posted

3 x napisał(a):
to ja jako podwalinę planu awaryjnego moge zadeklarować 10 zł/m-c na początek przez pół roku
na któregokolwiek z chłopaków

tylko powiedzcie mi co mam wpisac w przelewie i gdzie go wysłać

a ja lece do Gremlina bo on tez ma słabość do wielkopsów :]

No i przyleciała :eek2:

[to samo co wyżej ode mnie też]

Posted

Wy to jesteście naprawdę niesamowici ! Ogromnie dziękuję! Wpisuję was do Bacy, bo ciągle mam nadzieję, że Nanhoo się odezwie i Fred będzie miał kasę.
Szczerze mówiąc, to troche w desperacji, a troche poważnie zaczęłam myśleć, czy Freda nie trzeba bedzie odwieźć do Boguszyc...Bo co daje - dwa psy i 200 zł deklaracji? Nie wspominajać o Siwej i Dakocie, które też sa u Biafry, i na które żadncyh deklaracji nie? To w sumie Biafra ma 4 kaukazy z OS na głowie, i kasy na 200 zł...Jak Biafra wróci na dogo po chorobie córeczki, to będziemy myśleć co dalej.
Ale dziękuję ogronmie za wsparcie i zaintresowanie :-)