Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

Pysia, dzięki, że zajrzałaś do chłopaka :-) On niufowaty jest jeszcze i w tym, ze w Boguszycach był bardzo łagodny wobec innych psów, dogadujący się, no i to widać też teraz - człowiek dla niego najważniejszy.
A, że kradnie,,, hm, mój Burin też dziś buchnął kanapkę z szynką mojego synka, z rączek mu wyjął, świnia kudłata. I jeszcze tak spojrzal na mnie, jak ryknęłam - naprawdę, taką aferę będziesz robić o taką małą kanapeczkę?:evil_lol:

Za Dingusia trzymamy kciuki, a Brutuska nie opuszczajcie :-)

Biafra, a jak Baca? Psychicznie lepiej?

Posted

Tak sobie poczytałam o Brutusowych uszkach i... Oridermyl działał a potem jakby był gorszy. Skadś to znam.... Moja Szelma :roll: Radzę zmienić środek. Super krople można dostać na Słowacji lub w Czechach. Koszt śmieszny bo około 5 zł za buteleczke . Potrzebna mi tylko recepta, a najlepiej recepty od weta na to. Nazywa się Chronicin. Jak będę miała recepty to spróbuję załatwić żeby ktoś kupił te krople. Nie wiem czy się uda ....

Posted

[quote name='sonikowa']Matko, ja tak podejrzewałam, że mi księgowanie nie wyjdzie. Tak, kochana, jeśli przelałaś już 10zł to dorzuć jeszcze 20 zł. I wtedy będzie ok, mam nadzieję :-) Dziękuje, przepraszam i jeszcze raz dziękuję :-)
dolałam w takim razie Irence 20 zł (tytuł przelewu : karma dla Brutusa - zwrot długu - II rata od 3x z bazarku --> albo coś w ten deseń ;))

w sumie do tej pory wpłyneło mi 71,50 zł
czekam na 20 zł
przelałam irence w sumie 30 zł więc zostało 41,50 zł
które za sekundę przelewam Biafrze

Posted

[quote name='3 x']dolałam w takim razie Irence 20 zł (tytuł przelewu : karma dla Brutusa - zwrot długu - II rata od 3x z bazarku --> albo coś w ten deseń ;))

w sumie do tej pory wpłyneło mi 71,50 zł
czekam na 20 zł
przelałam irence w sumie 30 zł więc zostało 41,50 zł
które za sekundę przelewam Biafrze
do Biafry pieniązki też już poszły :)

ksiązki które nie zeszły na bazarku za jakiś czas (miesiąc) znów mogę wystawić na bazar-ku(-kach)
a teraz znikam na urlop
[SIZE="1"]kolejny :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

3 x napisał(a):
do Biafry pieniązki też już poszły :)

Melduję , że doszły .
Dziękuję bardzo :loveu:

Bacy biegunka opanowana.
Teraz muszę jakoś opanować głodomorstwo Brutusa :cool1:
Stara się zwrócić na siebie uwagę jak tylko się da.
A taki był z niego niejadek...

Jedno je wszystkie łączy, tzn psy z Boguszyc.
Po pierwsze kiedyś zgodne w grupie - teraz przy jedzeniu ryczą jak lwy.
Nawet jak z daleka jeden spojrzy na drugiego gdy on je.

Brutus warczy, znaczy RYCZY jak bawół :evil_lol:
Tak profilaktycznie, jak tylko dostanie jedzenie.

Po drugie z uporem maniaka pilnują sobie kojca.
Najpierw myslałam , ze Siwa i Dakota, takie nieśmiałe, zahukane boją się wyjść...
Chłopaki robią to samo .
Brutus i Fred wylatują jak z procy żeby pobiegać.
Obsikują co się da, obwąchują, Brutus biega a nagle leci truchtem do kojca.
Fred chodzi sobie bardziej dostojnie, ale w pewnym momencie jak po sznurku idzie do siebie. Wołanie, smakołyki nie wytrącą go z drogi.

Baca, z góry zakłada, ze intruz czai się wszędzie i robi kółka tak żeby nie spuszczać kojca z oczu :evil_lol:

Guest Elżbieta481
Posted

Baculka biedulka-brzuszek bolał kruszynkę?
E

Posted

Pilnują kojca, bo to jedyne co mają - cieplo, bezpieczeństwo, spokój.. Psi ratownicy nadal nie wywiesili ogloszenia o Brutusku na swojej stronie, ale maja wywiesić ;-) Napisalam prośbę o leki dla niego do Niemców, czekam na odpowiedź.

KOnieczne sa jendak ogłoszenia -- KTO MOŻE ZROBIĆ OGŁOSZENIA BRUTUSOWI??????

Biafra, a Baca jak z psychiką? Bardziej kontaktowy?

Posted

sonikowa napisał(a):

Biafra, a Baca jak z psychiką? Bardziej kontaktowy?

Kontaktowy, to trochę na wyrost powiedziane...
Jest obecny ;)
Podchodzi do jedzenia i do ręki ze smakołykiem.
Wstaje jak do niego idę, ale ogon oszczędza :evil_lol:
Na spacerach chodzimy obok siebie luzem.
Reaguje na imię ale jest w swoim świecie.

Posted

sonikowa napisał(a):

Biafra, a możesz te recepty dla Pysi załatwić? Może ci sie przyda to lekarstwo?

Nie wiem czy na lek, który nie jest w Polsce dopuszczony do obrotu wet wystawi receptę :shake:
A co jest w składzie tego preparatu chronicin ...?

Posted

Biafra napisał(a):
Nie wiem czy na lek, który nie jest w Polsce dopuszczony do obrotu wet wystawi receptę :shake:
A co jest w składzie tego preparatu chronicin ...?

Wystawi bo wystawiali mi weci recepty na to w Polsce :) Z ta recepta do apteki ludziej idzie się w Czechach lub na Słowacji i kupuje za grosze.
Skład mam na buteleczce ale kuna chyba sobie paluchy połamię na tych nazwach żeby przepisać :-o

Zakupimy od ciotek i wujków z forum samochodowego 2 worki karmy dla Brutusa. Jeżeli gdzieś ja można kupić jak najtaniej i wiecie gdzie to proszę o namiary. No i o adres gdzie karme przesłać ;)

Dinguś został u BW .... Ma szanse na dom, ale nadal tam jest..... Ryczałam wczoraj calutką noc z bezsilności ;( Brutus nie ma szczęścia do pieniążków i deklaracji domku stałego. Dinguś ma szczęście do pieniedzy ale nie ma szczęścia do tego aby dostać szanse na normalne życie... To wszystko jest bardzo niesprawiedliwe!

Posted

To się nazywa miłość do psów - tak je kocha, że będzie w syfie trzymać do śmierci za krzesłem wśród obojętnych lub wrogich pobratymców.
Są kraje, gdzie za taką "miłość" sadzają do paki...

Posted

Pysia napisał(a):
Zakupimy od ciotek i wujków z forum samochodowego 2 worki karmy dla Brutusa. Jeżeli gdzieś ja można kupić jak najtaniej i wiecie gdzie to proszę o namiary. No i o adres gdzie karme przesłać ;)

Pysia, bardzo dziekujemy. Przesłać chyba na adres fundacji Zwierzę nie jest Rzeczą, ale niech to Biafra potwierdzi. Mnie przez tydzien nie będzie na dogo, niestey...

Posted

To czekam na odpowiedź. Dobrze byłoby aby była szybka bo mój TZ jeździ po Polsce i może akurat się zdarzyć ze będzie w pobliżu i karme może przywieźć.

Posted

agata51 napisał(a):
Dobrze by było, gdyby Irenka potwierdziła, czy otrzymała w końcu całe 70zł :evil_lol:

Potwierdzam, że dostałam, choć jak zaczełam czytać ten wątek i sposób rozliczenia to już mniej rozumiem.
Ale fakt jest faktem, 70,00 do mnie dotarło.
A co do Brutusa:loveu:, to muszę Wam napisać jedno.
Jak ten pies szybko nie znajdzie domu, to nie ma sprawiedliwości na świecie.
Jako total cykor przed większymi zebami niż mam ja, stwierdzam, że Brutus jest wielki i kochliwy do każdego kogo zobaczy.
Ja się przestraszyłam, ale jak wyszedł z boksu zaczął się przymilać to zwątpiłam. Wszędzie łepek;) wsadzi do głaskania i całowania. A jak już nikt nie jest chętny do głaskania, to baranka zrobi i całe podwozie pokaże:evil_lol:.
Zdecydowanie marnuje sie w tym kojcu. Teraz już wiem, dlaczego ma tyle wielbicielek.
To WIELKI misiek do kochania:loveu:. Kobitki takich lubią;). Ja też:oops:.

Posted

czy ktoś może mi powiedzieć czy karma dla Brutka jest potrzebna już teraz czy np jest czas, żeby poszukać transportu żeby nie płacić za wysyłkę bo dwa wory są już w Łodzi u CoolCaty

Posted

[quote name='malawaszka']czy ktoś może mi powiedzieć czy karma dla Brutka jest potrzebna już teraz czy np jest czas, żeby poszukać transportu żeby nie płacić za wysyłkę bo dwa wory są już w Łodzi u CoolCaty

Można poszukać transportu, zeby nie płacić dodatkowo.
Karma jest potrzebna, ale nie aż tak zeby głodował :evil_lol:
Parę dni wytrzymamy.

Pysiu - uściskaj ciotki i wujków z forum samochodowego :loveu:

Karmę mogę gdzieś po drodze odebrać , najlepiej w Krakowie lub okolicach.
Jeśli coś idzie w paczce, to najlepiej na adres Fundacji - krakowski.
Paczki do mnie na wieś różnie docierają.
Ostatnio jedna zdążyła zaplesnieć po drodze :angryy:, bo się gdzieś przebiła a później na upale pojeździła

Brutusek ostatnio je karmę dla wątrobowców z Trovetu.
Jest tańsza od RC Hepatic i też bardzo mu smakuje.
Ogólnie jest w dużo lepszej kondycji. Na początku nie miał apetytu i ledwo chodził. Teraz goni jak torpeda, aż strach stać mu na drodze :shake:
Myśli, że człowiek to ma nogi z gumy :evil_lol:

Czy ktoś może znalazł czas i wystawił mu aukcję albo ogłoszenia :oops:
Jemu strasznie należy się własny domek.

Posted

no to szukamy transportu dla dwóch worków karmy :lol: grzeczne, nie gryzą, nie śmierdzą, mogą podróżować w bagażniku :evil_lol:

a chronicin również polecam - mojemu kotu dopiero po tym przestały się paprać uszy :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
no to szukamy transportu dla dwóch worków karmy :lol: grzeczne, nie gryzą, nie śmierdzą, mogą podróżować w bagażniku :evil_lol:

:roflt::roflt::roflt: