Jump to content
Dogomania

FRED i Baca za TM, teraz majestat rządzi a rudy dodaje kolorytu ;)

Recommended Posts

Posted

czy tam wszystko jest ok? teraz jakieś kozy...

ja coreczka biafry? matko, już pewnie do szkoły chodzi.... ten czas tak leci.

tak, w porządku
O kozach pierwsze czytam teraz tzn wiem że są a nic mi nie wiadomo o martwych
o jakiejś zanikniętej słyszałam ale nie o martwych
Emi idzie do szkoły od września ;)
jest zajebista :)
pod koniec marca się widziałyśmy :)

edit. w porządku o tyle o ile porządkiem można nazwać, ze zawsze coś się wydarzy
Jak nie osuwisko to huragan, jak nie huragan to spalona stodoła
ale z dziewczynami ok :)

Posted

to dobrze. zaraz zacznie się nagonka, mówię ci. trzeba było napisać co i jak z bojarem już wcześniej....

sbd, o Bojarze dowiedziałam się długo po fakcie  i naprawdę nie znam szczegółów
też uważam, że powinno się pojawić info
ale tak nie było więc nie roztrząsałam tematu

a teraz mam zagadką
ile Freda jest w tym worku?

m_DSC02362.jpg

ps. nagroda jest tradycyjna
tygodniowa opieka nad Fredem w terminie dla nas dogodnym czyli w sierpniu ;)

Posted

Stawiam na trzy zapasowe Fredy ;)

Prawie jak tutaj tylko nie małe :P

10850124_831363823583120_346087494095159

hahaha!
to teraz będzie afera , że ktoś w śmietniku znajdzie trzy zapasowe małe Fredźki :D

Fredziolek Łysolek :)
m_DSC02369.jpg

Posted

sbd, o Bojarze dowiedziałam się długo po fakcie  i naprawdę nie znam szczegółów
też uważam, że powinno się pojawić info
ale tak nie było więc nie roztrząsałam tematu

a teraz mam zagadką
ile Freda jest w tym worku?

m_DSC02362.jpg

ps. nagroda jest tradycyjna
tygodniowa opieka nad Fredem w terminie dla nas dogodnym czyli w sierpniu ;)

to jak napisałam u bojara - ja bym się spytała, dlaczego? 

w każdym razie w konkursie udziału nie biorę, jeszcze wygram i lisio wam pieseczka zagryzie ;-)

Posted

to jak napisałam u bojara - ja bym się spytała, dlaczego? 

w każdym razie w konkursie udziału nie biorę, jeszcze wygram i lisio wam pieseczka zagryzie ;-)

to lisio jeszcze u Ciebie?

szalona :D

• 4 weeks later...
Posted

ej, takiego njusa znalazłam na stronie fundacji przypadkiem:

"

Fred wrócił z adopcji - szuka nowego domu Fred jest owczarkiem kaukaskim w średnim wieku.
Dwa lata temu został wydany do adopcji. Niestety rodzina zgłosiła nam wyjazd za granicę i konieczność zwrócenia psa

Fred jest psem dużym i puchatym. Ma spolegliwy charakter, jest tolerancyjny w stosunku do innych zwierząt oraz dzieci. Mieszkał w domu z dwójką bardzo małych dzieci.
Jest czujny i szczeka gdy w okolicy pojawia się ktoś obcy. Odstrasza także intruzów groźnym wyglądem i posturą.
Sprawdza się jako stróż, jednak powinien mieszkać "przy rodzinie". 
Nie ma cech typowych dla owczarka kaukaskiego - jak samodzielna praca na terenie, czy zachowywanie dystansu. Jest bardzo towarzyski w stosunku do domowników i pozostawiony sam sobie popada w depresję lub próbuje sforsować ogrodzenie i znaleźć sobie inny dom.
Może mieszkać w budzie lub na zadaszonym tarasie, werandzie.

Należy pamiętać, że utrzymanie tak dużego psa wynosi około 250-300 zł miesięcznie. Fred wymaga także regularnego czesania. 

http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/aktualnosci.php?subaction=showfull&id=1347970720&archive=&start_from=&ucat=&

wtf?

Posted

ej, takiego njusa znalazłam na stronie fundacji przypadkiem:

"

Fred wrócił z adopcji - szuka nowego domu Fred jest owczarkiem kaukaskim w średnim wieku.
Dwa lata temu został wydany do adopcji. Niestety rodzina zgłosiła nam wyjazd za granicę i konieczność zwrócenia psa

Fred jest psem dużym i puchatym. Ma spolegliwy charakter, jest tolerancyjny w stosunku do innych zwierząt oraz dzieci. Mieszkał w domu z dwójką bardzo małych dzieci.
Jest czujny i szczeka gdy w okolicy pojawia się ktoś obcy. Odstrasza także intruzów groźnym wyglądem i posturą.
Sprawdza się jako stróż, jednak powinien mieszkać "przy rodzinie". 
Nie ma cech typowych dla owczarka kaukaskiego - jak samodzielna praca na terenie, czy zachowywanie dystansu. Jest bardzo towarzyski w stosunku do domowników i pozostawiony sam sobie popada w depresję lub próbuje sforsować ogrodzenie i znaleźć sobie inny dom.
Może mieszkać w budzie lub na zadaszonym tarasie, werandzie.

Należy pamiętać, że utrzymanie tak dużego psa wynosi około 250-300 zł miesięcznie. Fred wymaga także regularnego czesania. 

http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/aktualnosci.php?subaction=showfull&id=1347970720&archive=&start_from=&ucat=&

wtf?

Te dwie rzeczy mi jakoś do nich nie pasują , napiszcie że to nie wy plissss ....

Posted

Mi to do nich też w ogóle nie pasuje ;( 

poza tym skąd dwoje malutkich dzieci , mieszkali z jednym chłopcem ale poznałam go i to duży chłopiec był , chyba że urodziły im się bliźniaki ale chyba by tutaj cos wspomnieli o ciąży , kurde sama nie wiem ale nie moge przestać o nich myśleć ;(

Posted

ej, spokój mi tutaj !

to nasz Fredzio tyle że tekst bardzo mocno stary !
nie wiem z kiedy ale:
1. strona jest rzadko aktualizowana 
2. dwa njusy nad Fredem jest info o Gerdzie a to ona miała do nas przyjechać w pierwszym rzucie czyli info jest sprzed jakiś trzech lat !

się ogarnę i zaraz zapodam wam zdjęcia Fredzia Zgredzia :)

edit:
Chociaż oddanie Prodziaka po tym mi zeżarł ostatnio dwie pary butów wciąż rozważam ;)