wzjoanna Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Czy ktoś mógłby mi dosadnie wytłumaczyć ten termin... Proszę!:oops: Quote
mArGoSiA Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 A co tu do rozumienia? :diabloti: tzn. że suka nie zaszła w ciążę. Quote
wzjoanna Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 dość dosadnie - dziękuję! moje pytanie jest wynikiem obawy: czy się udało? dwa dni temu pierwszy raz kryłam swoją suczkę!!! dziś jedziemy na powtóreczkę... Quote
Toller Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='wzjoanna']dość dosadnie - dziękuję! moje pytanie jest wynikiem obawy: czy się udało? dwa dni temu pierwszy raz kryłam swoją suczkę!!! dziś jedziemy na powtóreczkę...[/quote] dopiero za jakiś czas mozesz się na USG przekonać czy suka zaszła, więc cierpliwości :cool3: Quote
Natti28 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Tak jak powyzej napisano, dopiero na USG zobaczysz czy suczka zaszła w ciążę.A może być nawet i tak ze suczka zajdzie w ciąże na USG okaże sie ze jest szczenna a potem wyskakuje resorbcja płodów i nie ma szczeniaków heh, róznie to bywa. Czas pokaże co wynikło z krycia. Pozdrawiam :) Quote
wzjoanna Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 [LEFT]Mam nadzieję, że uda mi się zostać BABCIĄ!;)[/LEFT] Quote
Natti28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Czas pokaże a w jakich dniach kryłas i ile razy? Quote
wzjoanna Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 11 i 13 po razie (chłopak i tak się namordował, bo sunia miała ochotę na dłuugą grę wstępną, he, he);) Quote
Natti28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Czyli ksiażkowo hehe. Moja suka odstawiała ogon od mniej wiecej 4 dnia cieczki juz a pierwsze krycie bylo 7 dnia, potem 9 dnia dwa razy i 11 dnia tez dwa razy zobaczymy z jakim skutkiem heh. Quote
Natti28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Hejka ja mam Yorki i sukę owczarka niemieckiego ale ona nie będzie dopuszczana do krycia wogóle. Pozdrówka :) Quote
wzjoanna Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Natti 28, mniejmy zatem nadzieję, że obie skończymy za dwa miesiące jako BABCIE!!!;) Mnie się marzą szczeniaczki - mogą być dwa lub trzy. Jeden na pewno zostanie w domu... GUNIA, jakiego masz jamniola??? Quote
Natti28 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 No zobaczymy a Wzjoanna jaką masz rasę? Mi tam juz sie nie marzy za dużo ale tez nie chciałabym zeby był jeden heh. Ojciec pochodził z miotu gdzie było 7 szczeniaków a mama była jedna z 5 heh. A u mnie jeszcze krycie trwa bo dzisiaj 12 dzień jak sie nie myle, bo teraz tak z pamięci pisze ale ja sobie zapisuję. Quote
wzjoanna Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 ja mam ciułę i filę brasileiro, ale filci (z powodu nużeńca) nigdy nie będę kryć! Quote
Chefrenek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Natti28 napisał(a):No zobaczymy a Wzjoanna jaką masz rasę? Mi tam juz sie nie marzy za dużo ale tez nie chciałabym zeby był jeden heh. Ojciec pochodził z miotu gdzie było 7 szczeniaków a mama była jedna z 5 heh. A u mnie jeszcze krycie trwa bo dzisiaj 12 dzień jak sie nie myle, bo teraz tak z pamięci pisze ale ja sobie zapisuję. No właśnie. Czy jeśli tak się kryje w nieskończoność (tj. w dniach płodnych) to płody nie będą w różnym wieku? Quote
Natti28 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Raczej nie, duzo zależy kiedy przypada owulacja u suki no i jedne maja krócej ruje inne dłużej też zalezy od suki. Quote
Natti28 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Myśle że moga być wagowo i wzrostowo troche rozbieżność, jak sie czasem patrzy na miot, to się często zdaża że jest jeden albo dwa szczeniaki mniejsze od reszty. Quote
Elitesse Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Chefrenek napisał(a):No właśnie. Czy jeśli tak się kryje w nieskończoność (tj. w dniach płodnych) to płody nie będą w różnym wieku? wsrod sznaucerow spotkalam przypadek gdzie niektore plody nie byly jeszcze dobrze rozwiniete w momencie porodu - suka byla kryta wielokrotnie w ciagu cieczki :roll: Quote
Izoldas Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ja też miałam podobny przypadek: na 5 szczeniąt cztery leciutko niedonoszone a jeden wyraźnie starszy, przenoszony, nie przeżył i wywołał poród. Odległość między pierwszym a ostatnim kryciem wynosiła 5 dni, początkowo pies sobie nie radził i kończył na grzbiecie suki, co jednak najwyraźniej zaowocowało tym jednym szczeniakiem; po odpoczynku była 2 razy inseminacja, która zaowocowała kolejną czwórką. Quote
wzjoanna Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 ja powtórzyłam krycie po dwóch dniach, bo moja sucz po pierwszym kryciu była nadal nadmiernie zainteresowana... poza tym kryłam ją pierwszy raz i nie byłam na 100% pewna czy to pierwsze krycie było w dobrym momencie. Quote
Recommended Posts