Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dość dosadnie - dziękuję!
moje pytanie jest wynikiem obawy: czy się udało? dwa dni temu pierwszy raz kryłam swoją suczkę!!! dziś jedziemy na powtóreczkę...

Posted

[quote name='wzjoanna']dość dosadnie - dziękuję!
moje pytanie jest wynikiem obawy: czy się udało? dwa dni temu pierwszy raz kryłam swoją suczkę!!! dziś jedziemy na powtóreczkę...[/quote]
dopiero za jakiś czas mozesz się na USG przekonać czy suka zaszła, więc cierpliwości :cool3:

Posted

Tak jak powyzej napisano, dopiero na USG zobaczysz czy suczka zaszła w ciążę.A może być nawet i tak ze suczka zajdzie w ciąże na USG okaże sie ze jest szczenna a potem wyskakuje resorbcja płodów i nie ma szczeniaków heh, róznie to bywa. Czas pokaże co wynikło z krycia. Pozdrawiam :)

Posted

Czyli ksiażkowo hehe. Moja suka odstawiała ogon od mniej wiecej 4 dnia cieczki juz a pierwsze krycie bylo 7 dnia, potem 9 dnia dwa razy i 11 dnia tez dwa razy zobaczymy z jakim skutkiem heh.

Posted

Natti 28,
mniejmy zatem nadzieję, że obie skończymy za dwa miesiące jako BABCIE!!!;)
Mnie się marzą szczeniaczki - mogą być dwa lub trzy. Jeden na pewno zostanie w domu...

GUNIA,
jakiego masz jamniola???

Posted

No zobaczymy a Wzjoanna jaką masz rasę? Mi tam juz sie nie marzy za dużo ale tez nie chciałabym zeby był jeden heh. Ojciec pochodził z miotu gdzie było 7 szczeniaków a mama była jedna z 5 heh. A u mnie jeszcze krycie trwa bo dzisiaj 12 dzień jak sie nie myle, bo teraz tak z pamięci pisze ale ja sobie zapisuję.

Posted

Natti28 napisał(a):
No zobaczymy a Wzjoanna jaką masz rasę? Mi tam juz sie nie marzy za dużo ale tez nie chciałabym zeby był jeden heh. Ojciec pochodził z miotu gdzie było 7 szczeniaków a mama była jedna z 5 heh. A u mnie jeszcze krycie trwa bo dzisiaj 12 dzień jak sie nie myle, bo teraz tak z pamięci pisze ale ja sobie zapisuję.

No właśnie. Czy jeśli tak się kryje w nieskończoność (tj. w dniach płodnych) to płody nie będą w różnym wieku?

Posted

Myśle że moga być wagowo i wzrostowo troche rozbieżność, jak sie czasem patrzy na miot, to się często zdaża że jest jeden albo dwa szczeniaki mniejsze od reszty.

Posted

Chefrenek napisał(a):
No właśnie. Czy jeśli tak się kryje w nieskończoność (tj. w dniach płodnych) to płody nie będą w różnym wieku?

wsrod sznaucerow spotkalam przypadek gdzie niektore plody nie byly jeszcze dobrze rozwiniete w momencie porodu - suka byla kryta wielokrotnie w ciagu cieczki :roll:

Posted

Ja też miałam podobny przypadek: na 5 szczeniąt cztery leciutko niedonoszone a jeden wyraźnie starszy, przenoszony, nie przeżył i wywołał poród. Odległość między pierwszym a ostatnim kryciem wynosiła 5 dni, początkowo pies sobie nie radził i kończył na grzbiecie suki, co jednak najwyraźniej zaowocowało tym jednym szczeniakiem; po odpoczynku była 2 razy inseminacja, która zaowocowała kolejną czwórką.

Posted

ja powtórzyłam krycie po dwóch dniach, bo moja sucz po pierwszym kryciu była nadal nadmiernie zainteresowana... poza tym kryłam ją pierwszy raz i nie byłam na 100% pewna czy to pierwsze krycie było w dobrym momencie.