Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kaja i Aza']Amandy przeciez nie ma:-(, ale moze Brutus i Siwa z Dakota. Moze sie nie calkiem zsocjalizowaly, ale fizycznie zupelnie inne psy.
Właśnie dlatego powinna się tam znaleźć..(*) chodzi o to by pokazać prawdziwe oblicze tego miejsca i pani W...
Brutus na pewno będzie.. ale dalej, bo w porównaniu z Siwą i Dakotą, to on w dobrym stanie był..

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet nie bede probowala ukrywac Soema, ze licze na Twoja pomoc )
Te przyklady,ktore dalam byly wziete w biegu z Miau.Opisy moze sa "suche", ale mozecie sobie wyobrazic cierpienie tych zwierzat.
Koteczka Szansa i Ajaks, to dwa wzorcowe, sztandarowe wrecz przyklady zaniedban. Te stworzenia po prostu czekaly na smierc cierpiac koszmarnie.
Najwazniejsze, to nowe zdjecia i raporty medyczne.

Posted

Siwa i Dakota powinny być na pewno. Pamietacie co Biafra napisala jak do niej przyjechaly? Że są w GORSZYM stanie niz Borys - a Borys przez 4 miesiace mieszkal sam na balokonie jedzac tylko odrobine chleba..

A, no i ten chart - król Artur z zanikiem mięsni i te wszystkie zdjecia z rehabilitacji w Niemczech! Dobrze pamietam, ze on z Boguszyc?

Posted

malawaszka napisał(a):
skrót - ale JAKI - wreszcie ktoś się odważył!!!!!!!!!!!!!!!!

Na co się odważył? Bo ja Cię mogę zapewnić, że tzw. target (przeciętny czytelnik) odbierze ten tekst identycznie jak ten z Polityki :shake: Słyszałam, że materiał ma być "wyważony", ale oni go tak wyważyli, że punkt ciężkości się zmienił :shake:

Zaraz wrzucę skany

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Na co się odważył? Bo ja Cię mogę zapewnić, że tzw. target (przeciętny czytelnik) odbierze ten tekst identycznie jak ten z Polityki :shake: Słyszałam, że materiał ma być "wyważony", ale oni go tak wyważyli, że punkt ciężkości się zmienił :shake:

ja uważam, że artykuł jest dobry - jak na to co było do tej pory w mediach - fakt nie ma nic o tym, że teraz BW jest zawzięta i działa zupełnie irracjonalnie, że się awanturuje, ale jest dużo informacji - są prawdziwe - BW kochała te psy ale zagubiła się w tym wszystkim - to jest choroba niestety i tak to zostało przedstawione - tak mi się wydaje

Posted

lepszy, niż w polityce, ale jednak za mało. za dużo o przyczynach upadku wahlowej (jako społecznicy), za mało o skutkach tegoż. i o tym, ze z tymi skutkami stara sie walczyć fundacja. i zdecydowanie za łagodnie o wahlowej. nie chodzi o to, zeby ją mieszać z błotem, ale, no wiecie, o czym mówię, takie postawienie sprawy środek ciężkości stawia na dobrych intencjach, a nie złych wynikach.

Posted

malawaszka napisał(a):
ja uważam, że artykuł jest dobry - jak na to co było do tej pory w mediach - fakt nie ma nic o tym, że teraz BW jest zawzięta i działa zupełnie irracjonalnie, że się awanturuje, ale jest dużo informacji - są prawdziwe - BW kochała te psy ale zagubiła się w tym wszystkim - to jest choroba niestety i tak to zostało przedstawione - tak mi się wydaje

Kochana, ja jestem stara i cyniczna. Do tego jestem pracownikiem prasy brukowej. Mnie nie interesuje czy to jest prawda czy nie, tylko jaki to przyniesie efekt społeczny. A będzie on dokładnie taki, że ludzie będą współczuć Wahl. Oczywiście, że to prawda, co napisali. Ale można było też pokazać tę samą prawdę od innej strony - od strony psów. Tak się nie stało.
A naród czyta i nic nie rozumie. Współczuje starej kobiecie, a psy i koty wuj go obchodzą...
Do tego jest i tu przekłamanie: Dym się zrobił w marcu, a nie w kwietniu. I nie po odwołaniu p. Wahl (która nota bene dowiedziała się tego w maju - sic!), a po powstaniu wątku na dogo i na miau (9 marca).

Posted

Ja nie jestem stara i cyniczna i nie jestem pracownikiem prasy brukowej i napisałam jakie są moje odczucia - bo takie są więc nie będę się zapluwać że jest inaczej :p Wiem, że mogło być napisane z innej strony, ale może taki artykuł jest dobrym wstępem do pociągniecia tematu dalej i może to zachęci inne tytuły do wniknięcia w sedno - może ktoś będzie chciał w końcu pokazać to z p. widzenia psów

Posted

malawaszka napisał(a):
Ja nie jestem stara i cyniczna i nie jestem pracownikiem prasy brukowej i napisałam jakie są moje odczucia - bo takie są więc nie będę się zapluwać że jest inaczej :p Wiem, że mogło być napisane z innej strony, ale może taki artykuł jest dobrym wstępem do pociągniecia tematu dalej i może to zachęci inne tytuły do wniknięcia w sedno - może ktoś będzie chciał w końcu pokazać to z p. widzenia psów

Tytuły które w tym kraju wnikają w sedno (czyli Polityka i Newsweek) już się wypowiedziały. I nie sądzę, żeby miały wnikać głębiej. Z "wnikliwych" została jeszcze "Wyborcza", a ona stoi za Wahl zwartym murem. I - podobno - szykuje materiał, że nam wszystkim w pięty pójdzie...
Malawaszka, my tu na forum (niektórzy przynajmniej ;)) jesteśmy w nielicznej mniejszości Polaków umiejących czytać ze zrozumieniem. Do tego mamy wiedzę o Boguszycach - bądź z pierwszej ręki, bądż z relacji innych forumowiczów.
Przeciętny czytelnik będzie współczuł Wahl. Bo przeciętnego czytelnika psy i koty nie obchodzą. Podam przykład: Kiedyś w Superaku robiliśmy wstrząsający materiał o smalcowni. Jakiś sadysta wytapiał z psów smalec. Były szokujące zdjęcia, morda bandziora etc. Długo trwały dyskusje, czy to w ogóle dawać (bo zbyt drastyczne i będą protesty). Wiesz, jaka była jedyna reakcja po ukazaniu się artykułu? "Droga redakcjo, gdzie można kupić taki smalec, bo to na płuca dobre jest".
W takim kraju/świecie żyjemy.

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):

Do tego jest i tu przekłamanie: Dym się zrobił w marcu, a nie w kwietniu. I nie po odwołaniu p. Wahl (która nota bene dowiedziała się tego w maju - sic!), a po powstaniu wątku na dogo i na miau (9 marca).

Przekłamań jest tam więcej. Z takich wymiernych - ze Starachowic przygarnęła bodajże 70 psów, a z Białki 40.
I inne.

Posted

A ja z przyjemnością kupię Newsweeka :p wydałam na szmatławiec 5zł to i ta mogę :eviltong: nic na pewno nie jest czarne, albo białe..
Dobrze, że ktoś podłapał temat ' z tej drugiej strony'

Posted

Kupiłam, przeczytałam. Fakt, artykuł jets o Wahl. Jest niby o tym,że nie pozwalała na adopcje, ale gdyby chociaż opisano jeden psi przypadek, takiego Ajaksa, Siwą, dakotę, Smutną...

Posted

malawaszka napisał(a):
Zofia to wpłyń na gazetę w której pracujesz i zróbcie artykuł jak należy - tak jak Ty to widzisz

Na gazetę to można wpłynąć, jak się ją ma na własność albo sie w niej jest lub było Naczelnym....:-(