jesien222 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Mam pytanie czym wycina sie tzw.dredy u pieskow.? Moja sunia jest opcieta na kruciutko a u pieska zawarzylam kilka dredow nie chce go opcinac bo wiem ze jest taki "sprzet"ktory przy czesaniu wycina tylko gdzie to kupic i jak sie to nazywa? Quote
eria Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 może najpierw zainwestować w słownik ortograficzny? co do urządzenia- pewnie chodzi o filcak... Quote
Pysia Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Najlepiej nie dopuścić do zadredowania ;) Czyli masz suczkę i psa.... Wysterylizuj je, jeżeli kochasz zwierzęta. Inaczej przyczynisz się do zwiększenia sie populacji tych biednych, bezdomnych itd. Piszę serio.... Quote
jesien222 Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Slownik mi nie pomorze.Niektorzy tak juz maja.To jest choroba(dla zainteresowanych):eviltong: Quote
Grey Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Witam! Ja takim odfilcowuję narzędziem,zrobionym samodzielnie,musi być dobra stal,bo jak przecinam ,to robi się ciepłe.Na włosach narzędzia tępią się i trzeba umiejętnie ostrzyć.Zrobiłem z nożyczek,bardzo niezawodne. Quote
jonQuilla Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='jesien222']Slownik mi nie pomorze.Niektorzy tak juz maja.To jest choroba(dla zainteresowanych):eviltong: [FONT=Georgia]niektórzy po prostu są leniwi i się usprawiedliwiają dyskami :mdleje: Też stwierdzono u mnie dysortografie w dzieciństwie ale błędów już tyle nie robię bo siedziałam zawsze ze słownikiem, dla moich rodziców nie było tłumaczenia że to choroba i dzięki wielkie im za to że mnie gonili do wkuwania na pamięć....bo kto by wysłuchał moich tłumaczeń w pracy jakbym napisała pismo z mnóstwem błędów. Swoją drogą np. firefox podkreśla słowa z błędami, wystarczy chcieć je poprawić. Przepraszam za uwagę niedotyczącą tematu ale nie mogłam się powstrzymać.[/FONT] Quote
zasmoczona Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Jeśli pies ma tylko kilka dredów - to można je rozczesać używając takich grzebieni jak np.: [URL="http://animalia.pl/produkt,2805,61,Trixie_Grzebie%C5%84_dla_psa_obrotowy.html"]Trixie Grzebień dla psa obrotowy średni, 21,5 cm - szczotki i grzebienie - czystość - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/URL] [URL="http://animalia.pl/produkt,2958,61,Trixie_Grzebie%C5%84_odfilcowuj%C4%85cy.html"]Trixie Grzebień odfilcowujący 15 cm - szczotki i grzebienie - czystość - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/URL] Sprawdzone na kłaczatej spanielce. _______ nieco offowo :eviltong: : [SIZE=2][B]jonQuilla [/B]- czy mogę przy najbliższej nadarzającej się okazji zacytować na innym forum Twój post o ortach i wszelkich "dys-" :evil_lol: ? - jako dowód, że na innych forach to też nie jest traktowane pobłażliwie. Całkowicie się zgadzam z Twoją opinią, wprawdzie nie wszyscy "dys-" są wyuczalni, ale jak się chce - to wiele można poprawić. A taka pisanina po prostu jest lekceważeniem interlokutora ...[/SIZE] Quote
Agnieszka K. Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Jeśli sa małe i niewiele - to mozna je rozczesac równiez zwykłą pudlówka i grzebieniem ;). Quote
jonQuilla Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [SIZE=1][quote name='zasmoczona'] nieco offowo :eviltong: : [/SIZE] [SIZE=1][B]jonQuilla [/B]- czy mogę przy najbliższej nadarzającej się okazji zacytować na innym forum Twój post o ortach i wszelkich "dys-" :evil_lol: ? - jako dowód, że na innych forach to też nie jest traktowane pobłażliwie. Całkowicie się zgadzam z Twoją opinią, wprawdzie nie wszyscy "dys-" są wyuczalni, ale jak się chce - to wiele można poprawić. A taka pisanina po prostu jest lekceważeniem interlokutora ...[/quote] [/SIZE] [FONT=Georgia][SIZE=1]pewnie że możesz :) :evil_lol: EOT :oops:[/SIZE] [/FONT] Quote
Recommended Posts