Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam 8)

Chciałam się Was zapytać czy spotkaliście się z karmą Eagle Pack ?
Ostatnio wybrałam się do sklepu zoologicznego w celu zakupienia suchej karmy dla pieska (roczny Siberian Husky :wink: ). Zmierzając w kierunku Dog Chow napotkałam na pana, który przedstawił mi karmę Eagle Pack jako nową na Polskim Rynku, opowiedział szczegółowo o składzie itp. i zachęcił oczywiście do kupna :wink: . Dał mi również skserowane artykuły z gazet opisujące właśnie tę karmę. Wzięłam opakowanie 0.5 kg na próbe (0.5kg - 11zł). Demonowi smakuje, ale czy Wasze pieski jedzą tę karmę? Spotkaliście się już z nią?

Poszukiwałam w wyszukiwarce, czy już było coś pisane na temat tej karmy, ale niestety nic nie znalazłam. Jeśli była już mowa o Eagle Pack to proszę o link :wink:

Pozdrawiam.
Monika i Demon SH

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

hej, ma ktoś z nią doczynienia?

Mój azjata - szczeniak właśnie na nią przeszedł (ze względu na niższe zawartości białka i tłuszczu niż w karmach innych firm).

Nie mam jeszcze wyrobionego o niej zdania ale wiem, że ceny spadają 8)
Tzn. mama dziś rozmawiała z wetem, który tę karmę sprzedaje i okazało się, że worek, który tydzień temu kosztowal 270 zł, dziś kosztuje 203 zł 8) a mają być jakieś promocje i dodatkowe gratisowe paczki karmy w najbliższym czasie (to w Szczecinie, nie wiem jak gdzie indziej).

Jestem ciekawa czy ktoś nią już karmi tu na forum?

Posted

No wlasnie, ja tez probowalam znalesc jakies info w archiwum i nie mialam szczescia, nawet zalozony przeze mnie topik jakos "zniknal" w dziwnych okolicznosciach :niewiem: . Moj wet tez mnie zachecal do kupna, choc u niego 15 kg "zwyklej" dla doroslych to cena 178 PLN. ....

Posted

U mojego weta probka 0,5 kg kosztowala cale 6 zlociszy i z rozmowy wynikalo, ze kazda probka byla w tej cenie. Moja ONeczka wszamala probke regulaminowo i nie miala rewolucji. Na razie karmie ACANA ale chyba zdecyduje sie na probny worek 15 kg :D

Posted

Witam.
Co do karmy Eagle Pack to trzeba zauważyć,że te opisy w gazetach co oni się chwalą to są sponsorowane artykuły każdy co ma parę złotych może sobie taki artykuł wywalić,a jeżeli chodzi o ceny to nie dziwne,że tanieje bo kiepsko się sprzedaje przy tej cenie a data ważności pewnie niedługo,a skład tej karmy niczym się nie różni od innych Super Premium.
Pozdrawiam :lol:

Posted

[quote name='KATRIN']Witam.
Co do karmy Eagle Pack to trzeba zauważyć,że te opisy w gazetach co oni się chwalą to są sponsorowane artykuły każdy co ma parę złotych może sobie taki artykuł wywalić,a jeżeli chodzi o ceny to nie dziwne,że tanieje bo kiepsko się sprzedaje przy tej cenie a data ważności pewnie niedługo,a skład tej karmy niczym się nie różni od innych Super Premium.
Pozdrawiam :lol:

to niedokładnie tak... Holistic Eagkle Pack na razie niestety tylko jeden rodzaj znacznie sie różni od karm które mamy na polskim Rynku , a które na zachodzie przestają cieszyć sie zainteresowaniem, karmy holistyczne charakteryzują sie brakiem wypełniaczy jak soja , zboża. kukurydza.Robione sa ze składników dopuszczalnych także dla ludzi a więc zadne tam - by products jak mielone pióra, dzioby, po prostu zawierają mięso. ja długo szukałm dobrej karmy dla moich zwierzaków i znalazłam również tzw holistyczną karmę ale o bogatszym od Eagle packa składzie - Canidae. karmę zaczynam sprowadzac ze szwajcarii ( na szczęście dystrybutor jest polakiem) i wychodzi niecoi taniej niz najdroższy chyba na polskim rynku biomill - za 18 kg 250 zł - całości kosztów. Już zaczełam karmic kota kocią wersją tej karmy - Felidae i zauwaztłm ,ze mu smakuje a także że potrzebuje naprawdę niewielkie ilości by sie najeść. Z tego co przeczytałam Eagle Pack ma poszeryć na polskim rynku ofert - może warto sie zainteresowac? Choć i tak canidae wydaje mi sie lepsze - tu można zapoznać sie ze składem
link w linkowni

Posted

Holistyczna jest też ANF i już od dawna na polskim rynku ,a tak naprawdę to mączki mięsne używane w holistykach są od tych samych dostawców co do normalnych karm . Skład tych karm jest zblizony ,ale dodatki inne typu ziemniaki czy pomidory i owoce.
Dużo nowoczesnych karm sprowadzanych na polski rynek jest produkowana z mięsa przeznaczonego dla ludzi ,więc mijają czasy ,kiedy w mączce mięsnej były padnięte czy uśpione zwierzęta . Unia Europejska
ma swoje wymogi co do importowanych karm ,normy są zdecydowanie wyższe od tych które produkowane są w U.E .

Posted

Sawa- a skąd wiesz z jakiego mięsa są produkowane karmy ?
Chyba nie są sądzisz ,ze producenci karm kładą w nie to co najlepsze na rynku ?! Może powinnaś poczytać o tym na necie - na Zachodzie nie jest to dla nikogo tajemnicą już od dawna.

Posted

Wiem ,że karma ,ktora jest produkowana w USA ,a importowana do U.E podlega rygorom. Inspektorzy europejscy jechali do USA i sprawdzali dostawców wszystkich surowców do produkcji karm.
Mięso z którego robiona jest mączka ,musi być odpowiedniej jakości i wiadomego pochodzenia ,inaczej firma wytwarzająca tą maczkę nie dostanie certyfikatu Unijnego.
Unia jest bardziej wymagająca w stosunku do producentów Amerykanskich niż Europejskich ,dlatego wszystkie produkty w karmach muszą mieć certyfikaty Unijne .
Jest jeszcze jeden aspekt ,który warunkuje jakośc mięsa w karmie ,mianowicie popiół ,a ilość jego świadczy o jakości protein .
Pozdrawiam.

Posted

[quote name='wolfi']Sawa- a skąd wiesz z jakiego mięsa są produkowane karmy ?
Chyba nie są sądzisz ,ze producenci karm kładą w nie to co najlepsze na rynku ?! Może powinnaś poczytać o tym na necie - na Zachodzie nie jest to dla nikogo tajemnicą już od dawna.

To prawda, można sobie poczytać o tym co nieco.....

Np tu
http://www.api4animals.org/79.htm
Jak wybierać karmę
tu
http://www.api4animals.org/689.htm

I jak samemu przygotować jedzenie dla psa
Tu
http://www.api4animals.org/508.htm
JA nie mam czasu na gotowanie samemu, dlatego zainteresowały mnie karmy holistyczne chwaląće soi e tym ,że nei zawieraja tzw " by products"

A Canidae szczególnie właśnei przez ten brak wypełniaczy, bo ANF np jedzie na kukurydzie :( Ale to dobrze ,ze w polsce zaczynają sie pojawiać takie produkty jak Eagle Pack, może to pociągnie za sobą import innych coraz to lepszych karm. Bo prawdą jest tęż ,że W USA na wystawach stoiska hillsa , Eucanuby czy RC nie cieszqa sie zbytnią popularnośćia a ludzie garną sie raczej do karm promowanych jako naturalne.

Posted

Certyfikaty unijne !- wiara w uczciwość unijnych ekspertów już nie raz została nadwyrężona. Akurat psy otoczyli szczególną troską- po prostu walczą z konkurencją.
Unia a Polska to oddzielny temat- a jakie są u nas wymagania co do składu karm, skoro w Royalach jest BHT,BHA i parę innych smakowitości.
A Pedigree to też wyżyny , na które wspięła się jakość karm.
I kto to w ogóle kontroluje ?
Nie ma u nas przepisów zabezpieczających ludzi przed żywnością modyfikowaną genetycznie ( w Unii tak ) a psy za to są otoczone wyjątkową opieką.
Bądżmy realistami - pozdrawiam.

Posted

SAWA napisał(a):
Tak całkiem to się nie zgodzę ,że holistic nie zawiera wypełniaczy ,bo Eagle Pack zawiera ryż ,mączkę owsianą .

ja nie mówie ,ze holistic nie zawiera wypełniaczy tylo tzw " by products"

I po mi sie w eagle packu nie podoba.dlatego jednak choć bardziej to kłopotliwe Canidae - tam jest tylko ryz - brązowy i biały..

PS. Sawa < Czym karmisz swoje psy?

Posted

wolfi napisał(a):
Certyfikaty unijne !- wiara w uczciwość unijnych ekspertów już nie raz została nadwyrężona. Akurat psy otoczyli szczególną troską- po prostu walczą z konkurencją.
Unia a Polska to oddzielny temat- a jakie są u nas wymagania co do składu karm, skoro w Royalach jest BHT,BHA i parę innych smakowitości.
A Pedigree to też wyżyny , na które wspięła się jakość karm.
I kto to w ogóle kontroluje ?
Nie ma u nas przepisów zabezpieczających ludzi przed żywnością modyfikowaną genetycznie ( w Unii tak ) a psy za to są otoczone wyjątkową opieką.
Bądżmy realistami - pozdrawiam.

no tak sie sklada ze pedigree przejelo royal w zeszlym roku o ile dobrze pamietam :)

• 3 months later...
Posted

A ja od niedawna przeszlam na Eagle Pack z moimi PONami i jestem bardzo zadwolona.. Suczka niejadek je nawet chetnie. Mam sporo informacji - jelsi jes ktos zainteresowany.
Jesli jest sie czlonkiem klubu hodowcow to na worku 15 kg oszczedza sie do ok. 80 zlotych.
Niedlugo maja wprowadzic na rynek nowe rodzaje karm holistycznych ( jak juz ktos wspominal ) oraz karmy w puszkach, m.in. krewetkowa 8)

Posted

Wczoraj równiez do mnie dotarły próbki tej karmy ,wraz z kserem artykułów oczywiście -sponsorowanych .Alea poczytaj dokładnie skład Eagel pack i ona "jedzie na kukurydzy" jak np. przytoczony przez Ciebie ANF :wink: To jest produkt (kukurydza)który zawiera duzo białaka,do tego jest stosunkowo tani-więc koncerny produkujące karmy dla psów pewnie nigdy z niej nie zrezygnują powołując się na badania ,że jest psom niezbędna :wink: Pewnie -białko psom jest niezbędne :wink: "Holistyczna" karma to w tej chwili i Acana,która po pierwsze jest tańsza,po drugie smakowała naszym psom choć na poczatku drogi jej skarmiania (zjadły,aż 15 kg :wink: ),w przeciwieństwie do Eagle Pack,której to nasze psy nawet nie dokończyły próbki 100 gramowej .........

Posted

Oj ,oj,oj Acana nigdy nie była Holistyczna ,a ze Twoje pieski ją jadły to jeszcze nie świadczy o czystości i doskonałości karmy ,są takie którym smakuje tylko śmierdzące Pedigree i czy to znaczy ze karma jest dobra ?
Co do kukurydzy ,to w małych ilościach jest doskonałym i zdrowym wypełniaczem ,a taka ilość jest we wiodących karmach .
Nie sądze aby kukurydza szkodziła ,bo moje psy od wielu lat jedza karmy z zawartością kukurydzy i są zdrowe i pięknie wyglądają ,a karmiłam sporą gamą karm najlepszych na naszym rynku .
SAWA.

Posted

Ależ ,Sawa poczytaj sobie reklamówki Acany,oczywiście,że opisują swoją karmę jako holistyczną :D.Ja nie mam nic przeciwko kukurydzy :lol: Ktoś zarzucił ,że karma ANF "jedzie na kukurydzy" a która nie ?czy to będzie mączka czy całe ziarno,to juz naprawde niewielka różnica :wink:
Powąchałam sobie karmę o której tu mowa i pachnie...hmm....śrutą- nie mięsem,nie dziwię się,że moje psy nie chcą tego jeść :lol:

Posted

Poza tym Sawa ,oczywiście,że oprócz składu karmy interesuje mnie jej smakowitość ocenianą przez moje psy :D Jeśli pies nie chce jeść karmy to po co mi ona? Pedigree nawet bym nie testowała,bo nie pasują mi np. :wink: " różne kolory w worku"

Posted

Acana nigdzie nie pisze że jest Holistyczna ,ani na ulotce ,ani na swojej stronie internetowej więc nie wiem gdzie przeczytałaś w reklamie o holistycznej karmie .
Jest sporo kłamliwych reklam typu że karma jest zrobiona z suszonego mięsa ,a nie z mączki ,a jest to jedno i to samo ,bo suszone mięso jest mielone na mączkę ,no ale tak "lepiej brzmi dla klienta"
jakość mięsa i z niego mączki ,to istotna sprawa i tym się różnią super karmy od badziewia .
Co do Pedigree to;
kolory jak kolory ,ale jakość i produkt nie wart oglądania i testowania .
Pozdrawiam .