wiska Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Dzisiaj na treningu bylo super :) psiaki super sobie radzily,a pani beata nam zrobila fajny trening. We wtorek moze pojedziemy na trening do extremalnych ale najpierw musze tam zadzwonic... A tymczasem zdj ze spacerku target Frytela: Patrze na katalog i chyba mi sie cos pomylilo bo widze tu same cardigany i zadnych corgow O.O dziwne...moze ja rzeczywiscie same cardigany widzialam... ;) edit: mam jeszcze foty z frisbee,ale niestety biale frisbee+bialy snieg+czarny pies= zdjeciowa porazka :lol: Quote
wiska Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 jedno zdj ktore skopiowalam ze str hodowli Ab Nunc (schipperke z bydgoszczy),ja jestem w tej bialej bluzie jakby co :) Quote
Mudik Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ładna fotka tylko szkoda,że dupką do widowni hihihihihihi Quote
wiska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 hehe no tak :) A teraz macie schipperke frisbujacego. Tylko frisbee biale wiec konia z rzedem temu kto na niektorych fot je wypatrzy. Mi sie to udalo-mala podpowiedz: patrzcie tam gdzie sie patrzy pies :D Kolega ze szkolenia powiedzial,ze mi pozyczy swoje-pomaranczowe wiec bedzie bardziej widoczne na sniegu. A narazie...milego szukania :D :) edit: Jak nauczyc psa zeby lapal frisbee w powietrzu?Mala super biega na rollerkami,ale nie moge jej nauczyc zeby w powietrzu lapala...Z reki tak,ale jak jej rzucam to juz nie... Quote
wiska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 1. Pies pokochuje frisbee (jedzenie z frisbee, szarpanie, radosny cyrk na kolkach itp.) 2. Pies goni rollery 3. Sztuczki "wokol" frisbee - slalom miedzy nogami nagradzany rollerem, osemka. Obejscie - pies obiega nas wokol, dzieki czemu mozna rzucac rollera nie trafiajac w psa - no i pies wtedy wybiega i juz biegnie w dobrym kierunku. Wypluwanie talerza na polecenie (to fajnie moze przyspieszyc zabawe - rzucasz rollera, pies wraca z talerzem, w biegu wyluwa talerz i juz puszczasz rollera w druga strone). 4. Pies bierze talerz z Twojej reki trzymanej na wysokosci pyska. 5. Pies wie, ze moze po Tobie biegac, klasc na Tobie lapy itp (jesli myslisz o vault) 5. Pies skacze do talerza trzymanego w rece nieco wyzej. 6. Pies przeskakuje przez noge biorac talerz z reki. 7. Pies lapie delikatne floaterki (takze skaczac przez noge). 8. Floaterki przechodza w krotkie backhandy. 9. Krotkie backhandy przechodza w nieco dluzsze backhandy itp. 10. Rozwijasz indywidualne zdolnosci Twojego psa - cwiczysz ciekawe overy, flipy itd. 11. Startujesz w zawodach (i wygrywasz) :) jestesmy na etapie 4tym xD Quote
wiska Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Patrzcie co znalazlam! CH 'Ursus Minor' Schipperke, 1915 Quote
wiska Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 A teraz fotki z dzisiejszego spacerku z Viki(beagle)-przyjaciolka Tuni. Viki byla pierwszym psem jakiego pozanala Tunia jak do mnie przyszla i od razu zapalaly do siebie ogromnym uczuciem. Gdy tylko na choryzoncie pojawia sie Viki Tunia pedzi,zeby sie z nia przywitac i bawic,bawic,bawic. Niestety od kad jest Illy to nagminnie przeszkadza im w zabawie...Efekt? Jeszcze fajniejsza zabawa :D Biegom przelajowym i szalenstwom nie bylo konca. Wyszlysmy o 10,wrocilysmy o 12 i psy padly. Tunia to juz wg lezy jak niezywa :D pileczka... Quote
wiska Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 chwila wytchnienia... CDN->mam mase zdj z tego spacerku :D Quote
wieso Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 ale macie sniegu, jejku .....ale zabawa, nic dziwnego ze po niej psiaki padniete....:-) Quote
BellaLab Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 fajne fotki:) frisbee dopatrzyłam sie na prawie każdym zdjęciu:multi: czekam na ciąg dalszy spacerowych:) Quote
wiska Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Oficjalnie zostal zatwierdzony moj przydomek hodowlany Silesias Devil FCI!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Quote
BellaLab Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='wiska']Oficjalnie zostal zatwierdzony moj przydomek hodowlany Silesias Devil FCI!!!!!!!!!!!!!!!!! :D[/QUOTE] Super! GRATULACJE!:multi: Quote
wiska Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 CD zdjec............................................ To ujecie jest bezcenne...popatrzcie jak ona ma lapki O.o szkoda tylko,ze na tych zdj psinki sa jak czarne dziury(pochlaniaja cale swiatlo)..CDN :D Quote
wieso Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 skaczacy jamnik to nowosc :multi:.....jaka energia.....podziwiamy i myslimy ze niedlugo tez tak bedziemy skakac :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Gratulujemy nominacji !!! pozdrawiamy Quote
Alusia Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Oglądnęłam filmiki i jest świetnie !!! Cieszę się ,że mnie posłuchałaś ... A i widzę ,że w końcu na Partynicach obniżyli palisadę ( wiwat !!! :/ ) Quote
Frytela Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 No no no :D Piękne zdjęcia ;) No i gratuluje już zatwierdzonego przydomka - super! :) Quote
Mudik Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Fakt przydomek ciekawy, a co znaczy Silesias? Quote
wiska Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Tak-silesias znaczy slask :D niestety zdjec nie mam na tym kompie,wiec nowe beda jak w tym tyg zrobie albo za tydzien jak tata z laptopem wroci :) Quote
wieso Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 no to czekamy cierpliwie na zdjecia..... pozdrawiamy Quote
wiska Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Mam kilka zdj z wczoraj ze spacerku :) patyczek :D mam kilka zdj z sesji treningowych ,narazie wrzucilam filmik z pierwszych krokow Illy z frisbee. Przy okazji na filmie widac jej reakcje na biegaczy tzn chec zaganiania ich :D hahaha Illy uczy sie lapac frisbee http://www.youtube.com/watch?v=amJqmaS0sQ4 Quote
Recommended Posts