Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj na treningu bylo super :) psiaki super sobie radzily,a pani beata nam zrobila fajny trening. We wtorek moze pojedziemy na trening do extremalnych ale najpierw musze tam zadzwonic... A tymczasem zdj ze spacerku

target

Frytela:
Patrze na katalog i chyba mi sie cos pomylilo bo widze tu same cardigany i zadnych corgow O.O dziwne...moze ja rzeczywiscie same cardigany widzialam... ;)
edit: mam jeszcze foty z frisbee,ale niestety biale frisbee+bialy snieg+czarny pies= zdjeciowa porazka :lol:

Posted

hehe no tak :)
A teraz macie schipperke frisbujacego. Tylko frisbee biale wiec konia z rzedem temu kto na niektorych fot je wypatrzy. Mi sie to udalo-mala podpowiedz: patrzcie tam gdzie sie patrzy pies :D

Kolega ze szkolenia powiedzial,ze mi pozyczy swoje-pomaranczowe wiec bedzie bardziej widoczne na sniegu. A narazie...milego szukania :D :)
edit: Jak nauczyc psa zeby lapal frisbee w powietrzu?Mala super biega na rollerkami,ale nie moge jej nauczyc zeby w powietrzu lapala...Z reki tak,ale jak jej rzucam to juz nie...

Posted

1. Pies pokochuje frisbee (jedzenie z frisbee, szarpanie, radosny cyrk na kolkach itp.)
2. Pies goni rollery
3. Sztuczki "wokol" frisbee - slalom miedzy nogami nagradzany rollerem, osemka. Obejscie - pies obiega nas wokol, dzieki czemu mozna rzucac rollera nie trafiajac w psa - no i pies wtedy wybiega i juz biegnie w dobrym kierunku. Wypluwanie talerza na polecenie (to fajnie moze przyspieszyc zabawe - rzucasz rollera, pies wraca z talerzem, w biegu wyluwa talerz i juz puszczasz rollera w druga strone).
4. Pies bierze talerz z Twojej reki trzymanej na wysokosci pyska.
5. Pies wie, ze moze po Tobie biegac, klasc na Tobie lapy itp (jesli myslisz o vault)
5. Pies skacze do talerza trzymanego w rece nieco wyzej.
6. Pies przeskakuje przez noge biorac talerz z reki.
7. Pies lapie delikatne floaterki (takze skaczac przez noge).
8. Floaterki przechodza w krotkie backhandy.
9. Krotkie backhandy przechodza w nieco dluzsze backhandy itp.
10. Rozwijasz indywidualne zdolnosci Twojego psa - cwiczysz ciekawe overy, flipy itd.
11. Startujesz w zawodach (i wygrywasz) :)

jestesmy na etapie 4tym xD

Posted

A teraz fotki z dzisiejszego spacerku z Viki(beagle)-przyjaciolka Tuni. Viki byla pierwszym psem jakiego pozanala Tunia jak do mnie przyszla i od razu zapalaly do siebie ogromnym uczuciem. Gdy tylko na choryzoncie pojawia sie Viki Tunia pedzi,zeby sie z nia przywitac i bawic,bawic,bawic. Niestety od kad jest Illy to nagminnie przeszkadza im w zabawie...Efekt? Jeszcze fajniejsza zabawa :D Biegom przelajowym i szalenstwom nie bylo konca. Wyszlysmy o 10,wrocilysmy o 12 i psy padly. Tunia to juz wg lezy jak niezywa :D

pileczka...

Posted

CD zdjec............................................
To ujecie jest bezcenne...popatrzcie jak ona ma lapki O.o

szkoda tylko,ze na tych zdj psinki sa jak czarne dziury(pochlaniaja cale swiatlo)..CDN :D

Posted

skaczacy jamnik to nowosc :multi:.....jaka energia.....podziwiamy i myslimy ze niedlugo tez tak bedziemy skakac :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Gratulujemy nominacji !!!
pozdrawiamy

Posted

Oglądnęłam filmiki i jest świetnie !!! Cieszę się ,że mnie posłuchałaś ... A i widzę ,że w końcu na Partynicach obniżyli palisadę ( wiwat !!! :/ )