Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spróbuj sie przyjrzeć czy pies atakuje ze strachu, czy broni ;) . Albo po prostu opisz czy np. biegnie do drzwi, czy jak już przy nich stoi i ktoś wchodzi to ona atakuje. No i czy uszy kładzie, czy podwija ogon, czy szczeka itp.

Posted

WildH napisał(a):
Spróbuj sie przyjrzeć czy pies atakuje ze strachu, czy broni ;) . Albo po prostu opisz czy np. biegnie do drzwi, czy jak już przy nich stoi i ktoś wchodzi to ona atakuje. No i czy uszy kładzie, czy podwija ogon, czy szczeka itp.

na 100% broni,to nie jest strachliwy pies.dominator.najpierw szczeka jak ktoś wchodzi i chce podbiegać,charczy i warczy,a potem znienacka podbiega zazwyczaj od tyłu i gryzie po achillesie.mocno.nieraz po kilku godzinach jak ktoś chodzi po domu zwłaszcza.tylko obcych.
przy domownikach poza incydentem z kościa jest łagodny.pozostałe suki zdominowała ale nie wykazuje wobec nich agresji.nauczyłam ją siadać,widzę że szybko się uczy.
no i strasznie mnie kocha.

Posted

nigdy jeszcze nie podwinęła ogona.zawsze jest w górze.
jak ktoś przychodzi to zapinam ją na smycz,zeby oswajała się z ludzmi ale pod kontrola.i zdarza jej się rzucać jak ktoś jest za blisko-prawie zawsze jak się ten ktos odwraca tyłem...:shake:pozostałe suki szczekają ale zawsze na odległość.ona jest inna w ekspresji...:cool1:

Posted

Jak broni to trudniej mi wymyślić dobry pomysł :hmmmm:
Pies mojej przyjaciółki atakuje niektórych ludzi wchodzących do domu i koniec, on broni i nie możemy znaleźć sposobu żeby go oduczyć :roll:. Ale słucha swojej właścicielki i raczej kiedy ona kogoś wpuszcza to jest grzeczny (zwykle nie gryzie do krwi).

Posted

WildH napisał(a):
Jak broni to trudniej mi wymyślić dobry pomysł :hmmmm:
Pies mojej przyjaciółki atakuje niektórych ludzi wchodzących do domu i koniec, on broni i nie możemy znaleźć sposobu żeby go oduczyć :roll:. Ale słucha swojej właścicielki i raczej kiedy ona kogoś wpuszcza to jest grzeczny (zwykle nie gryzie do krwi).

yhy....
dzięki za pocieszenie:p:cool1:
pozdrawiam i dziękuję za uwagę i rady.:loveu:

Posted

ayla1 napisał(a):
yhy....
dzięki za pocieszenie:p:cool1:
pozdrawiam i dziękuję za uwagę i rady.:loveu:

Nie ma za co ;). Właśnie zamówiłam książkę "Agresja u psów" Joel'a Dehasse, może wpadnę po niej na jakiś pomysł, to napiszę.

Posted

no i okazalo się ze broni nie tylko domu ale również mnie.byłyśmy dziś nad jeziorem i doczepił się do nas stary dziadek-zboczeniec.no i panda mu powiedziała co o nim myśli...;)
normalny diabeł tasmański:evil_lol:
jesteśmy po pierwszych zajęciach wychowawczych- wszystko robiła za pierwszym razem, jest bardzo inteligentna ale też charakterna:evil_lol:
prawdziwy pies stróżujący-pomyślal by kto...