ayla1 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 dzieki wielkie za rady. a agresywne kąsanie po nogach każdego gościa,przychodzacego do domu? Quote
SZPiLKA23 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Dawaj wchodzacym smakołyki pies skojazy ze to cos dobrego i nie bedzie gryzł tylko potem bedzie domagał sie smkołyka :D Quote
WildH Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Spróbuj sie przyjrzeć czy pies atakuje ze strachu, czy broni ;) . Albo po prostu opisz czy np. biegnie do drzwi, czy jak już przy nich stoi i ktoś wchodzi to ona atakuje. No i czy uszy kładzie, czy podwija ogon, czy szczeka itp. Quote
ayla1 Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 WildH napisał(a):Spróbuj sie przyjrzeć czy pies atakuje ze strachu, czy broni ;) . Albo po prostu opisz czy np. biegnie do drzwi, czy jak już przy nich stoi i ktoś wchodzi to ona atakuje. No i czy uszy kładzie, czy podwija ogon, czy szczeka itp. na 100% broni,to nie jest strachliwy pies.dominator.najpierw szczeka jak ktoś wchodzi i chce podbiegać,charczy i warczy,a potem znienacka podbiega zazwyczaj od tyłu i gryzie po achillesie.mocno.nieraz po kilku godzinach jak ktoś chodzi po domu zwłaszcza.tylko obcych. przy domownikach poza incydentem z kościa jest łagodny.pozostałe suki zdominowała ale nie wykazuje wobec nich agresji.nauczyłam ją siadać,widzę że szybko się uczy. no i strasznie mnie kocha. Quote
ayla1 Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 nigdy jeszcze nie podwinęła ogona.zawsze jest w górze. jak ktoś przychodzi to zapinam ją na smycz,zeby oswajała się z ludzmi ale pod kontrola.i zdarza jej się rzucać jak ktoś jest za blisko-prawie zawsze jak się ten ktos odwraca tyłem...:shake:pozostałe suki szczekają ale zawsze na odległość.ona jest inna w ekspresji...:cool1: Quote
WildH Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Jak broni to trudniej mi wymyślić dobry pomysł :hmmmm: Pies mojej przyjaciółki atakuje niektórych ludzi wchodzących do domu i koniec, on broni i nie możemy znaleźć sposobu żeby go oduczyć :roll:. Ale słucha swojej właścicielki i raczej kiedy ona kogoś wpuszcza to jest grzeczny (zwykle nie gryzie do krwi). Quote
ayla1 Posted July 27, 2008 Author Posted July 27, 2008 WildH napisał(a):Jak broni to trudniej mi wymyślić dobry pomysł :hmmmm: Pies mojej przyjaciółki atakuje niektórych ludzi wchodzących do domu i koniec, on broni i nie możemy znaleźć sposobu żeby go oduczyć :roll:. Ale słucha swojej właścicielki i raczej kiedy ona kogoś wpuszcza to jest grzeczny (zwykle nie gryzie do krwi). yhy.... dzięki za pocieszenie:p:cool1: pozdrawiam i dziękuję za uwagę i rady.:loveu: Quote
WildH Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 ayla1 napisał(a):yhy.... dzięki za pocieszenie:p:cool1: pozdrawiam i dziękuję za uwagę i rady.:loveu: Nie ma za co ;). Właśnie zamówiłam książkę "Agresja u psów" Joel'a Dehasse, może wpadnę po niej na jakiś pomysł, to napiszę. Quote
ayla1 Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 no i okazalo się ze broni nie tylko domu ale również mnie.byłyśmy dziś nad jeziorem i doczepił się do nas stary dziadek-zboczeniec.no i panda mu powiedziała co o nim myśli...;) normalny diabeł tasmański:evil_lol: jesteśmy po pierwszych zajęciach wychowawczych- wszystko robiła za pierwszym razem, jest bardzo inteligentna ale też charakterna:evil_lol: prawdziwy pies stróżujący-pomyślal by kto... Quote
Recommended Posts