requiem. Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Sonika napisał(a):kopulacja czemu moj pies robi TAK ale na człowieku? :razz::angryy: to wcale nie jest zabawne, jeszcze do tego na mojej kolezance, czasem na mnie! :diabloti: :mad: Quote
WŁADCZYNI Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Cocker tu nie musi chodzić o dominacje - takie coś rozładowuje emocje, może pies sobie z nimi inaczej nie radzi? Quote
requiem. Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 hmm ... no nie wiem ... on poprostu tak jakoś "obejmuje" nam nogę i tak dziwnie skacze :/ A jak mu w tym pomódz? czy może chodzi o to że ... np. jest za bardzo podniecony, chce biegać bawić się? A tak pozatym to jak to!? on nie może nade mną dominować? Jak mi to wpoic? Quote
WŁADCZYNI Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Czy jest wykastrowany? Jeśli nie to pod czachą buzują mu hormony, do tego nakręcenie i skumulowana energia, psa rozsadza więc robi coś co pomaga mu rozładować napięcie. Ja bym go z sebie po prostu zdejmowała ze słowem przerwania zachowania plus zapewniła więcej ruchu. Su kopuluje na niektórych zabawkach, nie przeszkadza mi to, jak ma taką potrzebę to niech to robi. Quote
Bogarka Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Czy moze to oznaczac ze pies sie nudzi albo ze cos mu sie nie podoba (np. miejsce gdzie sie znajduje)? Quote
szmaja Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kopulowanie na przedmiotach, nogach jest najczęściej wynikiem sporego skoku podekscytowania - towarzyszy temu też wyrzut hormonów płciowych i pies, żeby się "rozładować" wykonuje ruchy kopulacyjne. Nie polecałabym więcej ruchu, a właśnie przyjrzenie się sytuacji - zazwyczaj mamy kopulujące psy podczas wizyty gości, kiedy w mieszkaniu rozpoczyna się ruch itp. - rozwiązaniem problemu byłoby skuteczne przyzwyczajenie do wizyt obcych (krótkie wizyty, mniejsze podekscytowanie gości i opiekuna - spokojniejsze zachowanie itp., wpuszczenie psa do pokoju, gdzie już się wszyscy rozsiedli). Quote
Recommended Posts