Figa Bez Maku Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Chyba ten wątek jest najodpowiedniejszym miejscem ,żebym zadała pytanie...o dziwne (?) zachowanie naszej suki. Otóż i ona i i parę innych znanych mi suniek sikają do kałuży....Jakoś psy tego aż tak nachalnie nie robią a one tak..Dlaczego ? teren znakują czy co ? ale dlaczego akurat kałuża? I nie jest to przypadek to woda je tak kusi...:D Quote
prittstick08 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Figa Bez Maku napisał(a):Chyba ten wątek jest najodpowiedniejszym miejscem ,żebym zadała pytanie...o dziwne (?) zachowanie naszej suki. Otóż i ona i i parę innych znanych mi suniek sikają do kałuży....Jakoś psy tego aż tak nachalnie nie robią a one tak..Dlaczego ? teren znakują czy co ? ale dlaczego akurat kałuża? I nie jest to przypadek to woda je tak kusi...:D o matko- sika do kałuzy? a moj pies czasem pije z kałuz wode:cool1: juz jej nie bede pozwalala:D moze chodzi o to, ze znakuja teren wlasnie. zauwazylam przy poprzednim psie, ze jak byla z innymi sukami obok, jedna sie wysikala, to zaraz kazda "poprawiala" w tym miejscu. I tak mogly przejsc dwie kolejki:d Moze kaluza wyglada jak wlasnie "kaluza moczu" i dlatego do niej sikaja. zeby "poprawic". ale to tylko takie moje osobiste dywagacje:p Quote
Figa Bez Maku Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 prittstick08 napisał(a):o matko- sika do kałuzy? a moj pies czasem pije z kałuz wode:cool1: juz jej nie bede pozwalala:D moze chodzi o to, ze znakuja teren wlasnie. zauwazylam przy poprzednim psie, ze jak byla z innymi sukami obok, jedna sie wysikala, to zaraz kazda "poprawiala" w tym miejscu. I tak mogly przejsc dwie kolejki:d Moze kaluza wyglada jak wlasnie "kaluza moczu" i dlatego do niej sikaja. zeby "poprawic". ale to tylko takie moje osobiste dywagacje:p no niby tak się wydaje..ale.... kałuża pojęcie pojemne...w rzeczce też kiedyś ...hmmm i to wcale nie dlatego że jej sie akurat zachciało to była premedytacja....więc..ani poprawianie po innym psie no bo rzeka płynie więc i zapach też?...ani chyba znakowanie no bo obiekt taki niezbyt chyba nadający się do znakowania.......znam suki które mają zapędy do znakowania drzew i ławek......ale coś tak he he płynnego ???dlatego się trochę tak dziwię co one do tej wody mają....???? Quote
prittstick08 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Figa Bez Maku napisał(a):no niby tak się wydaje..ale.... kałuża pojęcie pojemne...w rzeczce też kiedyś ...hmmm i to wcale nie dlatego że jej sie akurat zachciało to była premedytacja....więc..ani poprawianie po innym psie no bo rzeka płynie więc i zapach też?...ani chyba znakowanie no bo obiekt taki niezbyt chyba nadający się do znakowania.......znam suki które mają zapędy do znakowania drzew i ławek......ale coś tak he he płynnego ???dlatego się trochę tak dziwię co one do tej wody mają....???? moze jest wredna i zrobiła to specjalnie wiedzac, ze inne psy pija z kałuzy wode. Stoi gdzies ukryta w krzkach i sie smieje:evil_lol: A tak na prawde to nie mam pojecia:) Quote
sloneczkoswieci Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 chyba nie tylko suczki sikają do kałuży;) mój maluszek- 4 miesięczny piesek, też sika do kałuży. W sumie nawet mi to na rękę, bo niefajnie wyglądają siuśki np na chodniku,a tak to nic nie widać. Kocham mojego piesulka :loveu::loveu::loveu: Quote
Pinesk@ Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Moja suka też tak robiła :D normalnie najpierw się w kałuży wytaplała a potem bum i nasikała. Teraz już tego nie robi, nie wiem czemu ;) Quote
Asia & Ginger Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Moja też sika do kałuży. Motrafi też nasikać do rowu. Najpierw się napije, a potem nasika. :lol: Skąd jej się to bierze? :roll: Quote
Recommended Posts