Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baksio przyjechał do mnie z przytuliska w Boguszycach. Warunki sa tam tragiczne. Większość psów jak tam trafi, to zostaje do śmierci w chorobach, brudzie, smrodzie, jedząc tylko kurze łapki i kurze główki.
Baksio jakby oparł się temu wszystkiemu. Jest psem towarzyskim, kochanym i słodkim. Koty nie robią na nim wrażenia. Nawet kocie łapki w ruchu, syczenie i prychanie nie zwraca uwagi Baksia w ogóle. Baksio pcha się do łózka, rozdaje całuski, kręci pupką. Jest boski!!!! Baksio lma dwa lata. Jest zaszczepiony i odrobaczony, na dniacg będzie kstrowany.
Oto on:

Szukam dla Baksia najlepszego domu pod słońcem. Może znacie kogoś, kto marzy o bokserku?

Posted

AgaiTheta, dziękuje - rozmawiałam już z Panią, która ewentualnie mogłaby dac dom Baksiowi. Mam bardzo, bardzo pozytywne wrażenia. Jesteśmy umówione na telefon jak dzieciaczki u pani wyzdrowieją i spotkanie z Baksiem.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Będę informowac na bieżąco jak się sprawy mają.

Posted

A jednak Pani nie wytrzymała i dziś...
... No i pojechał Baksiula.
Nowi Duzi Baksiolotka mieli boksera, którego adoptowali ze schroniska. Miał na imię Jaskier i wzięli go mimo, że miał 8 lat i zdiagnozowaną nosówkę. Jaskier dożył 13 lat. Pokonał go nowotwór kości.
Baksio zamieszka nad Zalewem Sulejowskim, w domu z 1500 metrowym ogrodem. Do towarzystwa bedzie miał 3 koty i dwa psiaki - wszystkie przygarnięte biedy. Baksio przywitał nowych państwa kręcąc dupeczką i rozdając całuski. Najmłodszego człowieczka - 7 miesięcznego synusia wycłował po buziulce, a mały zachwycony wpatrzywał się w psisko jak zaczarowany.
Nowi duzi są instruktorami spadochroniarstwa. Może Baksio dostanie swój spadochronik :lol: