Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam taki "niby" problem. moja suczka ma skończone 7 miesięcy i namiętnie kopuluje z moją nogą :oops: hmmm zdaża sie to najczęściej późnym wieczorem. pewnie niektórzy uznają to za żart bo jeśli spojże na to od strony czytających to jest to zabawne. ale mnie już zaczyna to irytować. nie pomaga odpychanie straszenie nic kompletnie nic. może miał ktoś podobny problem i może mi poradzić jak mam jej przetłumaczyć że tak nie wolno. dodam że upodobała sobie tylko moją noge(ludzi na ulicy nie gwałci :) ) i amstafke mojej koleżanki :roll: . to jest poważny temat prosze o POMOC!!

Posted

To nie jest niepoważny problem i nikt na dogo nie potraktuje tego jako żart. Twój problem nie jest odosobniony, suki wykonujące gesty kopulacyjne to wcale nie taka znowu rzadkość. Generalnie jest to gest dominacyjny - suka jakby próbuje sobie w ten sposób uzyskać nad toba i tą druga suką przewagę. Widzę że masz bullterierkę, tak ? To silne psy i bywają dominujące. Proponuję rozpocząć naukę posłuszeństwa na kursie. Coś trzeba z tym zrobić bo będą problemy. Co tam będą - już są...

Posted

Ja tez uwazam,ze problem powazny i zgadzam sie z poprzednikiem, ze zachowanie to jest przejawem dominacji (ci niektorym wydaje sie dosc dziwne, zwlaszcza w przypadku szceniaka. ale tak wlasnie jest...).
W takiej sytuacji na pewno przyda sie szkolenie i ustaleni hierarchii w domu....

Posted

U bulików trzeba chyba ten problem traktować jako normalna rzecz.Nie nalezy tego byc moze akceptowac ale nie trzeba robic tez z tego wielkiego HALO....Znam bulke która "kopuluje" tylko ze swoim kocykiem i co ma to oznaczac że chce go zdominować...hehehe
Bulteriery pod wieloma względami sa inne od reszty nawet bulowatych psów...wyluzujcie i nie dręczcie szkoleniami waszych mord ;)

Posted

Jahu11, ale może to jest bardzo seksowny kocyk ? :D
Kobiety z reguły lubią ciuchy, więc może ona po prostu wręcz kocha ten kocyk ? ;)

Czemu nie dręczcie ? Ja tam lubię szkolenia...

I nie pozwoliłbym psu nogi bzykać, nawet jeśli wg. niego byłoby to normalne... :evilbat:

Posted

Lapidło też próbował w swoim czasie uskuteczniać takie ruchy na naszych nogach, ale mądrzejsi odemnie wytłumaczyli mi dokładnie tak samo - nie ma bzykania nóg i innych części naszego ciała również

Posted

A ja myślę, że tu może wchodzić w grę również jakies zaburzenie hormonalne, np. za wysoki poziom testosteronu (tylko nie obraźcie się panowie... :wink: )
Np. moją Bunię w czasie cieczki regularnie bzyka młodociana bernenka sąsiadów. Bernenka, pomimo iż wzrostem i masą jest kilka razy większa jest młodsza od Buni i całkowicie się jej poddaje - a jednak w czasie cieczki - bzykanko! :o

Posted

Moj nieżyjący bulek co wieczór bzykał wałek od tapczanu i to z dużym zapałem, na nodze nie próbował nigdy. Obecnie moja suka po sterylce ( we wrześniu) codziennie próbuje ma mojej nodze. Teoretycznie nie powinna i jak to wytłumaczyć?
Ja ją odpycham , ona znowu i tak przez jakieś 20 min, aż się zmeczy i wtedy wali sie na podłodę i odpoczywa.

Posted

Buachacha, wiecie co, uśmiałam się jak norka czytając wasze opisy, wyobraźcie sobie, stado napalonych bulllowatych na przedmiotach, a fe, co za fetyszyzm. :lol: :lol: :lol: :lol:
Z tego wynika, że bullowate bzykają bo:
1. Mają zaburzenia hormonalne
2. Chcą zdominować wszystko
3. Są zboczonymi fetyszystami
:lol: :lol: Moje suki nigdy nic nie gwałciły, dziwne są :lol: :lol:
Hihihihi, ale za to Polka (naguska) gwałciła moje suki :lol:

Posted

Nasz bull gwałci poduszki (swoje, ale nie swoje też chętnie przeleci jak nikt nie patrzy), a bula moich rodziców molestuje małe pieski :o :D :lol:

Posted

Beri gwalci Bigosa i Buncie, ktora ma cieczke, a jak jest w bardzo dobrym humorze - po obfitym obiadku - to zabiera sie za noge TZ, Bigos gwalci Bunie i probuje Bercie, nie pogardzi tez swoja poduszka czy kocykiem, Bunia nic nie gwalci. Dom publiczny normalnie :o

Posted

ja to mam teraz dopiero jazdę z parówem. przyjmuje hormony na niedoczynność tarczycy i nie wiem czy to ma z tym związek, może to tylko wiosna, ale zapędy ma straaaszne. czuję się zagrożona, bo się próbuje do mnie dobierać prawie codziennie :evil: ale wiecie jaki jest najlepszy numer? parów, zboczur jesen, jest kastratem :lol:

Posted

Znowu jesteśmy nienormalni i odstajemy od reszty :o :lol: Mój bull niczego i nikogo nie gwałci....no chyba, że jest to suczka w cieczce lub zaraz po. 8)

HMMM... evr który z wymienionych powodów pasuje do zachowania twojej suki ??

Posted

Złośnica&LUGER napisał(a):
Znowu jesteśmy nienormalni i odstajemy od reszty

Dokładnie - masz Złośnica rację, jak wyobraziłam sobie te bullowate na poduszkach i kocych itp. a na końcu "banda" Tufi to na normalne psy wyglądać pewnie nie wyglądają :lol: :lol: :lol:

Posted

Właśnie, bulki robia to po jedzeniu. Moja Tośka jak spożyje obiadek, idzie wytrzeć ryja na swoje posłanie lub na dywan, potem przychodzi do mnie i zaczyna mnie lizać. Potem zabiera sie do bzykania i ciężko ją odpędzić. Wiecie jakie bulki są uparte. Ja ją odpycham ręką, potem nogą, a ona cały czas się do mojej nogi dobiera. Tak mamy co wieczór.

Posted

[quote name='Złośnica&LUGER']

HMMM... evr który z wymienionych powodów pasuje do zachowania twojej suki ??

nie bardzo rozumiem pytanie :oops:

ale myśle że to gwałcenie jest jednak powodem tego że zbliża siewiosna a wraz z nią pierwsza cieczka mojej suni. po głębszym zastanowieniu to raczej nie przejaw dominacji bo vega w sumie jest posłuszna(jak na bula oczywiście) hmmm chociaż może jednak... zawsze zabiera sie za moja noge kiedy jest zmęczona i chce spać a ja sie krzątam do puźna..... zastanawiające...

Posted

czy aj wiem czy ona taka biedna... w koncu gdy jest sie bzykanym to chyba tez masie jakas namiastke przyjemnosci ;)

a w ogole musicie byc wyrozumiali, dla swoich psiokow, przeciez one czasem tez maja ochote ;)

pies mojej kolezanki byl przerazajacy (teraz mu jajcoki ucieli i mu przeszlo) ale kiedys, przyslzma do niej kiedy mialam okres, nie moglam nawet usiasc... przebiegalam caly dom kolezanki, az wrscie psiorek trafil do lazienki ;) napaleniec... on niestety nie chcial sie ograniczac tylko do mojej nogi :roll: :wink: ale ja to przynajmiej mialam raz a one musialy to znosic czesciej :evilbat: