Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie mam pomyslu i bede dzwonila do wojta .urodzila albo urodzi wkrotce tego nie moge sie dowiedziec od tej pani.hycel powiedzial ze da sobie rade jak urodzila i mam nadzieje ze w tym samym miejscu co w zeszlym roku.jednego szczeniaka zostawi ,reszte uspi- jak wojt zaplaci 1600 bo mowi ze drogo.i jak da zlecenie hyclowi.kto chce inaczej inna metoda zapraszam do dzwonienia do wojta bo dzwonie sama.pani iza nie zamierza.

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a bylo mowione ze dziura ma byc zalatana i ze jak suka wlezie maja dzwonic-ech...slow mi brak

niech wojt nie bedzie taki hop bo to jego obowiazek az mnie szlag trafia jak sobie jego pysk przypomne

ja pomyslu nie mam bo zaden nie jest tak naprawde bezpieczny skoro suka nie wejdzie juz na posesje ale jak bedzie trzeba pomoge przy lapaniu

Posted

prosze o jakas sugestie gdzie interwieniowac aby wojt zechcial zaplacic za ulokowanie suki i 5 szczeniat juz widzacych,zlapanie nie jest problemem ,problemem jest prymitywny wojt.na terenie sa 2 suki ze szczeniakami.gdzie dzwonic aby zusic go do odlowiennia i odstawienia do schroniska.moj te.886 217 379.namiary na hycla mam cena 1600 zl byla za suki bez szczeniat jak byly zglaszane ze sa w ciazy- tez pan wojt nie zaplacil,mix bokserki to juz druga ciaza ,poprzednie szczeniaki rozdala pani ktora tam mieszka.

Posted

moze go tv postraszyc?bo nie wiem czy policja tam cos zdziala,a kto jest ponad wojtem?

wyrecytowac mu z ustawy obowiazek gminy, nagadac ze moze miec przez to klopoty itd tylko tu tez pojawia sie problem bo wojt nie musi(i znajac jego podejscie po naszym spotkaniu na pewno nie da) dawac pieniedzy na hotelik itd moze zaplacic tylko hyclowi i tyle go bedzie obchodzilo a hycel w zadnym schronisku nie umiesci suki ze szczeniakami za 1600zl bo schroniska zycza sobie kaske od kazdego psa

piszac o suce i 5 widzacych szczeniakach masz na mysli to ze bokserka sie juz rozprula?

edit: juz wiem trzeba go postraszyc rada gminy i ewentualnie tam uderzyc z ustawa zaraz wstawie odpowiednie art.

http://www.psianiol.org.pl/boz/prawo/ust_czyst.pdf
rodzial2 art3 pkt1-2

http://www.psianiol.org.pl/boz/prawo/ust_ochr_zw.pdf
art11 i trzeba przy okazji zapytac co gmina robi w zwiazku z art11a

nie moge jeszcze znalezc ustawy ktora zamiast mowic o ochronie przed bezdomnymi zwierzetami mowi o obowiazku gminy wzgledem ochrony bezdomnych zwierzat

Posted

nie mam pojecia, jaki tu straszak wymyslić. Jak nie chce, to nie da, takie jest rozumowanie tych wiejskich mędrków.
Rzeczywiście, postraszyc "Interwencją" albo innym programem, wójtowie boja sie takich mediów, bo wiele spraw nie robią dobrze i zgodnie z prawem, a nuz coś innego TV wywącha :cool1:

Posted

malagos napisał(a):
nie mam pojecia, jaki tu straszak wymyslić. Jak nie chce, to nie da, takie jest rozumowanie tych wiejskich mędrków.
Rzeczywiście, postraszyc "Interwencją" albo innym programem, wójtowie boja sie takich mediów, bo wiele spraw nie robią dobrze i zgodnie z prawem, a nuz coś innego TV wywącha :cool1:

Wiesz co oni mają wszystko głęboko ... nie boją się niczego , może dlatego że nikt nigdy jeszcze na nich TV nie nasłał . Ja już z jednym wójtem walczyłam i w końcu sobie darowałam ... bo nie dość że non stop dzwoniłam i nigdy nie było nikogo kompetentnego to jeszcze na koniec dostało mi sie tak że odechciało sie naprawdę wszystkiego ... i może to był błąd ale dałam sobie spokój , więc z nimi jak walka z wiatrakami ... nie wiem co zrobić teraz można bez problemu zabrać sunie i maluchy ( bokserkę) tylko nie ma za co - bo nikt nam nie przyjmie za darmo psów .

Posted

Kostek napisał(a):
dziewczyny czy jest jakas szansa ze ktos kompetentny kto mieszka blisko zajmie sie sprawa wojta?trzeba go posatrszyc jak nie tv to rada gminy

Rozmawiałam z Alą , wójt robi łaskę że wogóle jakieś pieniądze da na psy , zgodził się dać kasę ale to wystarczy własciwie na odłowienie , wójt nie da się zastraszyć wręcz przeciwnie jak się go straszy to on działa na przekór .

Posted

Kostek napisał(a):
no to go nie straszyc tylko od razu z tv przyjechac-oni lubia takie tematy

A myslisz że przyjadą do dwóch suk za szczeniakami ??? Nie wiem może warto by było spróbowac ale wątpię .

Posted

tu nie chodzi zeby do suk przyjechali tylko zeby przyjechali do wojta ale z takim nastawieniem ze nie warto to mi tez by sie nie chcialo przyjezdzac...najpierw powinno sie sprobowac cos zrobic a pozniej jak sie nie uda to marudzic

ja tego z wawy nie zalatwie bo nie jestem teraz w stanie tam dojechac a to trzeba madrze poprowadzic zeby wojt kota ogonem nie odkrecil, warka to mazowieckie jeszcze prawda?

Posted

Kostek napisał(a):
tu nie chodzi zeby do suk przyjechali tylko zeby przyjechali do wojta ale z takim nastawieniem ze nie warto to mi tez by sie nie chcialo przyjezdzac...najpierw powinno sie sprobowac cos zrobic a pozniej jak sie nie uda to marudzic

ja tego z wawy nie zalatwie bo nie jestem teraz w stanie tam dojechac a to trzeba madrze poprowadzic zeby wojt kota ogonem nie odkrecil, warka to mazowieckie jeszcze prawda?

Tak Warka to jeszcze mazowieckie , ja do tego wójta też nie pojadę bo nie wiem w co ręce wsadzić bo mam 3 psy na Dt w tym 2 szczeniaki od których wójt innej gminy umył ręce i co miałam zrobić ?? Nie mogę sie wszystkim zajmować , może zgłosi się ktoś chętny żeby tym pokierować ??

Posted

i jego tez nie chcesz pociagnac za fraki?
nie mowie ze Ty masz sie zajac po prostu wg mnie musi to byc ktos kto ma blisko zeby w razie gdy tv przyjedzie mozna z latwoscia podskoczyc i sie naprodukowac na wojta

Posted

Kostek napisał(a):
i jego tez nie chcesz pociagnac za fraki?
nie mowie ze Ty masz sie zajac po prostu wg mnie musi to byc ktos kto ma blisko zeby w razie gdy tv przyjedzie mozna z latwoscia podskoczyc i sie naprodukowac na wojta

Ten z Chynowa już był opisany w takiej bezpłatnej gazecie nad wisła , i co dalej robić wiesz gdzie napisać kto może pomóc ?? Ja oczywiscie mogę być " tą zła" i dać im czadu ale nie mam zupełnie pojęcia do kogo napisac , zadzwonić . Jeśli masz jakiekolwiek kontakty to podaj lub pomóz żeby się zainteresowali ja tez pomoge

Posted

Kostek napisał(a):
mowisz o tej co wchodzila na posesje?

Tak ona i jej 8 szczeniąt pojechały do hotelu , sunia ma straszną narosl chyba po lewej stronie szyi ( własciwie od pyska jej to szło ) i wyciekająca ropę . Jest pod opieką (chyba) sos bokserom - chyba nic nie pomyliłam .

Posted

[quote name='Kostek']a jak ja zlapano?
wielkie gratulacje!jestescie wielkie

ona miała szczeniaki i Pani która ją dokarmiała załozyła jej obroże na szyję i przywiązała do drzewa żeby do naszego przyjazdu nie zwiała to dla niej ukłony - wspaniała kobieta . A my tylko ją właściwie zawiozłyśmy . Sunia taka przerażona zero agresjii , naprawdę . Umaszczenie ma śliczne ciemne , oczy takie przerażone ale wreszcie bezpieczna . Natomiast ja dziś znalazłam psa zobacz jaki piękny i jaki malutki taki miziulec http://www.dogomania.pl/threads/174353-Albo-dt-albo-zginie-pod-koA-ami-samochodu pilnie potrzebny mu dom bo on jest naprawdę kochaniutki waży z 5 kg maks , jest zadbany .
Do jutra mnie na dogo nie ma jak coś to tylko telefon 503-121-021( jakbyś jakieś DT miała dla maluszka:))

• 4 months later...