Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja zrobiłam sama "olinowanie" do wózka zaprzęgowego... :D No, ale to chyba większość robi sama, bo ceny gotowych zwalają z nóg, a jakże...

Zaprojektowałam to tak, abym mogła dopiąć (wcześniej zrobić... :D ) jeszcze liny dla kolejnej parki. W ofercie w nece takiego czegoś nie widziałam, a koszt wszystkiego zamyka się gdzieś w kwocie 140 zł (razem z amortyzatorem oczywiście - już kupnym, ManMata).

Posted

Aga, opisz dokładniej tę miske, bo jakoś mam trudności w wyobrażeniu jej sobie... :wink: Tzn. coś kombinuję, ale nie wiem, czy dobrze...

Posted

:D :D

Ja również z uwagi na ceny "produkowałem" wszystko sam: smycze, obroże, szelki, amortyzator i olinowanie na 4 psy - konstrukcja zdała egzamin u Mike'a, gdzie nasze psy ciągnęły cały kulig z dziećmi (chyba 7 sań) :wink:

Posted

Świetna ta miska!

Wydaje mi się użyteczna również dla wystawiających. Przecież wtedy dość ma się innych "nieskładalnych" już przedmiotów i do tego takie tradycyjne michy...a tak można miseczkę włożyć po prostu do kieszeni :)

Szkoda, że nie wymyślono jeszcze "koncentratu wody" dla psów :lol:

Byłby to epokowy wynalazek, zwłaszcza w taką pogodę jak tego lata :)

Posted
Szkoda, że nie wymyślono jeszcze "koncentratu wody" dla psów

Byłby to epokowy wynalazek, zwłaszcza w taką pogodę jak tego lata

To byłby epokowy wynalazek nie tylko dla psów... :wink: :D

Posted

hehe.. miseczka fajne, ale ja wole takie metalowe.. moje psy by ta miseczke rozpruly w sekund 5 i tyle bym z niej miala.. :P

co do robienia 'sprzetu' samemu - ja kiedys szylam szelki, teraz mam ManMatowe, robie linki, obrozki robilam, teraz mam tez MM, smycze, stake-out, inki na 100 sposobow ktore sa mi potrzebne.. eraz kumpla namawiam zeby zrobil mi sanie :PP

Posted

Co do rękodzieła to wydaje mi się, że kwitnie, bo firmy typu MM trochę dużo sobie liczą :-? Wolę kupić materiał i obrożę czy szelki uszyć sama. Mam wtedy pewność, że są uszyte "na miarę" i niepowtarzalne ( bo jak mam wenę to ozdabiam je haftowanym imieniem :)).

Natomiast "ręczne" robienie sań...???...podziwiam za talent.

Mamy w klubie sanki aluminiowe kupione u Witka Płanety. Są extra! Leciutkie, elastyczne i "bezobsługowe" tzn. nie wymagają malowania po sezonie. A cena była całkiem przystępna :D .

Posted

Jest kilka szkół mierzenia tak jak kilka typów szelek.

Najistotniejszy jest pomiar długości od kłębu do nasady ogona oraz obwód klatki piersiowej tuż za przednimi łapami.

Dodatkowo warto zmierzyć odległość od rękojeści mostka do kłębu ( po obu stronach tzn. w sumie obwód przodu szelek ).

Posted

hehe.. alezzz jasne :))) jak narazie zezarlu okolo 15 plastikowych misek :PP co tam :D

a obrazic sie nie obraza.. przeciez maja dobre serducha no i w koncu to :angel: :)))

Posted

SH, i właśnie chodzi mi o pomiar obwodu przodu szelek. Możesz mi dokładnie opisać jak to zmierzyć? :roll: Gdzie jest "rękojeść mostka". Mówiąc szczerze uczyłam się anatomi ale tego pojęcia nie kojarzę, sorry... :-?

Tajraga, a co planujesz za wyprawę, że szyjesz te sakwy, przyznaj się :) :wink:

Posted

przy rozmowie o sprzecie dodam ze niedlugo bede mial troche "roznosci" w przystepnych cenach tj szellki pas man mat lezy u mnie wiec moge komus tanio popchnac

Posted

ELO!!!

jak mowa o sprzecie to mam na sprzedaz nadstawke na przyczepe o wymiarach standartowych. Nadstawka jest na 6 psów, kolor zolty, 2 sezony, troszke w srodku do remontu...

Posted

caly stake-out zxa 20zl ??!! wow. mi wychodzi za caosc na 4 psy jakies 70zl... na ile psow on jest ??

a ktostam pytal o 'reczne robienie san' - kolega robil sanie, zrobil juz 2, te beda 3, i all dzialaja fajnie i jest ok :))