Jofka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Chyba jestem jakaś nieprzytomna,ale mam swojego Tolka,widzialam jego mamusię,inne yorki(fakt owłosione i może nie zwróciłam uwagi),nigdy nie widziałam postów na ten temat,wet nic nie mówił i tu nagle szok:crazyeye::crazyeye: Moja sasiadka podcina ogon swoim yorkom?? Czy to normalne i popularne?? Może ja jestem jakaś nie ten tego:cool3:Nawet jeśli to się robi to ja bym nigdy się na to nie zdecydowała.Zrezygnować z kochanej palemki?:cool3:ooooo nie!! A co do sasiadki jej sunia urodziła 2 małe-jeden zdechł kilka h po porodzie(w ogóle gratuluje jej pomysłu rodzenia bez weta),a drugi dzień po obcięciu ogonka:placz: Quote
LakusiowaPani Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Jofka napisał(a):Chyba jestem jakaś nieprzytomna,ale mam swojego Tolka,widzialam jego mamusię,inne yorki(fakt owłosione i może nie zwróciłam uwagi),nigdy nie widziałam postów na ten temat,wet nic nie mówił i tu nagle szok:crazyeye::crazyeye: Moja sasiadka podcina ogon swoim yorkom?? Czy to normalne i popularne?? Może ja jestem jakaś nie ten tego:cool3:Nawet jeśli to się robi to ja bym nigdy się na to nie zdecydowała.Zrezygnować z kochanej palemki?:cool3:ooooo nie!! A co do sasiadki jej sunia urodziła 2 małe-jeden zdechł kilka h po porodzie(w ogóle gratuluje jej pomysłu rodzenia bez weta),a drugi dzień po obcięciu ogonka:placz: Kurka:angryy: nie wiem czy tak sie robi bo mam shih-tzu ale :mad::mad:sama bym najchetniej komus cos obcieła:mad::mad: - ze taki ból maluszkowi sie zadaje to nie wiem kto ma do tego serce (albo kto go nie ma):placz: Quote
jolkablaszczyk Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 z tego co wiem to kopiowanie uszu i ogonow jest juz zabronione i to juz od dosc dawna.... Quote
tigrunia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Jofka nie denerwuj się tak .. kiedyś to było bardzo popularne ;) Odchodzi się od tego dopiero od wprowadzenia zakazu ale często widać takie powyżej 5-cio letnie Yoreczki z pół-ogonkiem ;) Np. nasz forumowy Masterek :cool3: Sama miałam bokserkę z ciętym ogonem ale kupiłam ją w czasach kiedy jeszcze zakazu nie było jednak na cięcie uszu się nie zdecydowałam i nigdy żadnemu z moich piesków nic bym nie obcieła :shake: Quote
Jofka Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 ufff ktoś myśli tak jak ja:cool3: tigrunia napisał(a):Jofka nie denerwuj się tak .. kiedyś to było bardzo popularne ;) Odchodzi się od tego dopiero od wprowadzenia zakazu ale często widać takie powyżej 5-cio letnie Yoreczki z pół-ogonkiem ;) Np. nasz forumowy Masterek :cool3: Sama miałam bokserkę z ciętym ogonem ale kupiłam ją w czasach kiedy jeszcze zakazu nie było jednak na cięcie uszu się nie zdecydowałam i nigdy żadnemu z moich piesków nic bym nie obcieła :shake: Czy ja wiem,czy sie denerwuje? Jak dla mnie to glupota,zwlaszcza u yorczkow,zwlaszcza teraz po zakazie.Bokserki z ogonkami sa super,dla mnie jeszcze piekniejsze.:loveu: Aha i jeszcze jedno,niestety to co jest popularne nie jest zawsze mądre i zdrowe;) Quote
olico Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Jofka napisał(a):Chyba jestem jakaś nieprzytomna,ale mam swojego Tolka,widzialam jego mamusię,inne yorki(fakt owłosione i może nie zwróciłam uwagi),nigdy nie widziałam postów na ten temat,wet nic nie mówił i tu nagle szok:crazyeye::crazyeye: Moja sasiadka podcina ogon swoim yorkom?? Czy to normalne i popularne?? Może ja jestem jakaś nie ten tego:cool3:Nawet jeśli to się robi to ja bym nigdy się na to nie zdecydowała.Zrezygnować z kochanej palemki?:cool3:ooooo nie!! A co do sasiadki jej sunia urodziła 2 małe-jeden zdechł kilka h po porodzie(w ogóle gratuluje jej pomysłu rodzenia bez weta),a drugi dzień po obcięciu ogonka:placz: i pewnie jeszcze tępymi nozyczkami ciacha :evil_lol: się zatrzymała w rozwoju w latach 90tych, to co się dziwić..... niektórzy tak mają, że nie akceptują zmian :evil_lol: Quote
eve86 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Co za babsko przepraszam za określenie ale głupie babsko... Yorki z ogonkami są najpiekniejsze :lol:. Ile radości nam okazują merdając... jak ładnie wyrażają nim uczucia na przykład przy jedzeniu zabawie...Ta kobieta kaleczy pieski i trzeba jej jak najszybciej to uświadomić...:stop: Quote
Jofka Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 eve86 napisał(a):Co za babsko przepraszam za określenie ale głupie babsko... Yorki z ogonkami są najpiekniejsze :lol:. Ile radości nam okazują merdając... jak ładnie wyrażają nim uczucia na przykład przy jedzeniu zabawie...Ta kobieta kaleczy pieski i trzeba jej jak najszybciej to uświadomić...:stop: Moja mama gadała z nią,przekonywała,że z ogonkiem sa bardziej urocze,piękniejsze no i NIEOKALECZONE,ale grochem o ścianę:angryy: Nie wyobrażam sobie swojego Tolka bez tej palemki:lol::lol::loveu: Quote
eve86 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Gdyby ludziom którzy kupują pieski podobały sie tylko i wyłacznie yorki z ogonkami to może przestałaby okaleczać pieski. Ale jak tu przekonać ogół społeczeństwa skoro jednostki nie jestesmy w stanie :zly7:. Nic nie zrobimy :angryy: Quote
Jofka Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Niestety,ale nie ma co sobie krwi psuć,bo to na nic i lepiej samemu świecić przykładem:razz: Quote
Balbina. Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Jofka napisał(a):Chyba jestem jakaś nieprzytomna,ale mam swojego Tolka,widzialam jego mamusię,inne yorki(fakt owłosione i może nie zwróciłam uwagi),nigdy nie widziałam postów na ten temat,wet nic nie mówił i tu nagle szok:crazyeye::crazyeye: Moja sasiadka podcina ogon swoim yorkom?? Czy to normalne i popularne?? Może ja jestem jakaś nie ten tego:cool3:Nawet jeśli to się robi to ja bym nigdy się na to nie zdecydowała.Zrezygnować z kochanej palemki?:cool3:ooooo nie!! A co do sasiadki jej sunia urodziła 2 małe-jeden zdechł kilka h po porodzie(w ogóle gratuluje jej pomysłu rodzenia bez weta),a drugi dzień po obcięciu ogonka:placz: :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Recommended Posts