Ola164 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 To że psy maja tendencje do "gwałcenia" ludzi czy przedmiotów to wiem, ale ze moja suczka? Korkę mamy od marca tego roku. Była bardzo wycofana, chodziła tylko za mną, nie wiedziała po co są zabawki. Była też zaniedbana fizycznie. Od tamtej pory wiele się zmieniło. Korka zaczęła się bawić, polubiła członków rodziny. Chętnie przychodzi do głaskania. Zaczęła także gwałcić moją nogę. Robi to przy wszystkich możliwych okazjach... Nie ważne czy na spacerze, czy w domu, czy u kogoś... Nasila to się kiedy mamy gości lub podczas zabawy... Jak pozbyć się tego zachowania? :shake: Dodam że nie była jeszcze sterylizowana... Quote
*Monia* Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Psy kopulują niezależnie od płci. Dzieje się tak np. dlatego że sunia chce rozładować emocje, stres. Jak są goście to coś się dzieje, sunia nie wie co ze sobą zrobić i rozładowuje się w taki sposób. Wtedy musisz odwracać jej uwagę od zachowania, zająć czymś innym- gryzak, komendy i za nie nagradzanie smaczkami czy jakieś inne zajęcie. Quote
jolkablaszczyk Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Pies w taki sposob stara sie rozładować emocje, napięcie, jest podekscytowana, najlepiej wyszaleć ja w fizyczny sposob, pobawic, pobiegać, robic wszystko to co pozwoli jej rozładowac napiecie, również seksualne :) Quote
yuki Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f30/gwalty-na-misiach-pozwolic-czy-nie-19628/index3.html przeczytaj zresztą cały wątek :) bo jest nie tylko o misiach:) Quote
Recommended Posts