Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no wlasnie.. ostatnio wymyslilismy z kumplem zeby zorganizowac taka impreze - start w jakims miejscu, pare pkt kontrolnych i gdzies meta, kazdy dostaje mapke i ma se sam poradzic,.. tylko nie wiemy czy ktos by byl zainteresowany, bo to bardziej na zasadzie zabawy niz zawodow - Ci co licza na wynyki pewnie jechaliby na wazniejsze zawody.. a tk dla kilku ekip sie nie da.. jak narazie to ktos by sie pisal na cos takiego ?

Posted

No ja kiedyś raz wystartowałam w biegu na orientację i myślę, że teraz też bym chętnie uczestniczyła w takich zawodach. Pewnie mogłabym cos wam pomóc, bo moja mama jest w klubie, który własnie organizuje takie zawody i często sędziuje na biegach na orientacje. Myśle, że byłaby to ciekawa impreza, tylko musiałoby sie wiecej osób zgłosić.

Posted

ELO!!!

ja chetnie bym wziol udzial w biegu na orientacje :) a wieksza zabawa jest jak sie biegnie po ciemku z latarkami :D tak bylo w pierwszym Wilczynie i zabawa byla extra :) na 6 ekip 2 osobowych byly 3 latarki :)

Posted

Jesli chodzi o mnie mozemy zrobic taki bieg z psami (ale bez psow tez chyba nic sie nie stanie) ciekawe co bedzie jak ktos sie zgubi :D no jakies 2 tygodnie temu to juz myslalem ze bede spal w lesie z psami bo mi sie trasy pomylily :D ( ale udalo nam sie znalezcdrohge powrotna ...heheh Pay )

Posted

no wiec tak - mapy mam, teraz w ciagu jakiegos czasu jak juz jest w koncu chlodniej, to bedziemy 'zwiedzac' lasy zaprzegami i wynajdziemy trasy, ktore sie nadaja. terenow jest dosyc sporo, wiec jakas impreze moze sie uda zrobic :))

jak cos edzie blizej wiadomo, to dam znac dokladniej :))

Posted

no wiec gdzie - tworog maly, 20km od gliwic.

co do wszystkiego blizej, typu kiedy, jak dokladnie to ma wygladac, to jak narazie nic nie wiadomo, jak narazie po prostu gadalismy z kolega, ktory robil zawody w zabrzu, ze fajnie jakby taka imppreza byla, i chcielismy sie dowiedziec czy wogole jest jeszcze ktokolwiek zainteresowany takim czyms. wiec skoro sie okazalo e tak, to cos dalej moze sie ruszy. jak na dzis to mozemy sobie tylko wziasc mapy i pobiegac p0o lesie na zasadzie wspolnego treningu, bo cala reszta jest jak narazie w wyobrazni ;)

ale moze, moze :))

plan byl taki, ze jak bedzie sporo zainteresowanych to to by bylo na zasadzie zawodow :) tylko w taki sposob ze kazdy dostaje mapke, jest kilka punktow gdzie trzeba byc i tyle ;) trzeba sobie radzic samemu :)

Posted

Uważam, że pomysł z zawodami biegów na orientacje z psem jest super!!

Muszę jednak z przyczyn transportowych poczekać na taką imprezę w pomorskim, a wtedy na pewno sie stawię. Mam tylko nadzieję, że miłosnicy szpiców, nie zabroniliby udziału w biegu sympatycznemu labowi? :lol: :lol:

Posted

to jakie psiaki beda mogly startowac bedzie ustalane na saym koncu pewnie ;) kolega mial plan robc impreze dla dsamych huskich, nawet ne dla all szpicw,ale ja wolalabym jakies szersze grono ;) jeszcze all jest do ustalenia :)

Posted

No Popek to lepiej żeby już nie biegał sam po lasach :D W Morsku to wziął Paco i Springa i poszedł biegać. Nie było go chyba ponad 2 godz. Błądził po lasach i przebiegł coś koło 20 km. Przez niego to nam wszystkie pociągi pouciekały.

Posted

Jacek

ja tak sie zapalilam na te biegi, bo moj brat od kilku lat w tym temacie biega. No i co tu dużo mówić ma spore sukcesy :lol: :lol:

Kluby wszystkie w 3mieście znam, tzn. mój brat zna. Problem w tym, że już od zeszłego roku próbuje zrealizowac mój pomysł połączenia orienteeringu z psami, no i wszyscy niby zainteresowani, niby wszyscy chetni, ale żeby coś zrealizować to każdemu ciężko. Prawdę mówiąc podejrzewam, że tym zapalonym biegaczom nie chce sie po prostu bawić "w pieski". No i pewnie po co taki niepotrzebny balast. :-?