Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam problem z moim 3 miesięcznym Yorkiem strasznie drapie się po uszach a przy tym piszczy niewiem co to może być. Zaglądałam do uszka ale nic nie widze, bo tez się na tym nie znam. Jesli ktoś miał taki problem proszę o RADE bede bardzo wdzięczna :)

Posted

Jak moja Suzi miała kilka miesięcy to też strasznie drapała się po uszach, piszczała i taka niespokojna była. Nie wiedziałam, że jej się dzieje coś złego ucho wyglądało normalnie. Po paru dniach psinka nadal się drapała i klapło jej jedno uszko. Pojechałam z nią do weterynarza, okazało się, że ma świerzbowca. Dostała dwa antybiotyki i po tygodniu wszystko było już ok i sunia przestała się drapać. Ale wet powiedział, że gdyby to dłużej trwało to mogły by jej się na uszkach jakieś ranki zrobić, które się trudno goją i są dla psiaczka bardzo bolesne.
Myślę, że najlepiej byłoby odwiedzić weta, on zrobi psince badania i powie co i jak;)

Posted

ucho tylko jest ciepłe ale żadnych zaczerwień nie ma ani nic podobnego. W czwartek i tak mam wizyte u weterynarza wiec powiem mu napewno o tym. Z tym że kolejny leczenie hmmm tydzień temu miał zapalnie gardła po wodzie z miodem i antybiotykach przeszło. Dwa tygodnie temu miał operacje żołądka ponieważ połknoł pestke z nektaryny kroplówki antybiotyki itp. Boje się że jego organizm jest juz tak osłabiony że chwyta wszystkie choroby po kolei....

• 10 months later...